30.05.11
16:16
Гледам ,че е наболял въпроса с вафлите та и аз да питам! Гледам една кутия 12 фафли е 50 лева грубо. За 50лв има ли нещо по-добро от протеина на прах? Аз харесах вафлите на detour и няколко пртотеинчета!Моля да ми кажете кой е по-добър?
silabg.com/bg/8089-ACTIVLAB-MUSCLE-UP-PROTEIN.html
silabg.com/bg/7504-WEIDER-GOLDWHEY.html
silabg.com/bg/7770-NOW-WHEY-PROTEIN-ISOLATE-544-g-.html
silabg.com/bg/3872-FITMAX-WHEY-PROTEIN-81.html
silabg.com/bg/2944-SCITEC-100-Whey-Protein-Professional.html#viewcomment
Е ще чакам :)
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 31.05.11 16:23.
30.05.11
18:29
И протеина на прах е много скъп 40-50 лева/килограм,безбожно скъп,същите цени както и навсякъде,че да не река по-скъпо,а тука с 400-500 лева заплата..
Иначе разбира се,че протеина е доста по-добър от вафлите!Защо:
1.ОГРОМНА разлика в цените и дозите протеин!
2.Във вафлите има много въглехидрат,който е обаче е прост монозахирид (захар)
Само помисли нещо,2 кг протеин за 1 месец ми стигат по 3 пъти на ден взимам по 30-35 грама на прием , ако това трябва да го взимам от вафла,12 вафли за 50 лева ще ми стигнат само за 4 дена..Месеца е 28 дена(грубо) 50x7=350 лева САМО ЗА ВАФЛИ ? Аз да съм син на Бил Гейтс пак няма ми стигнат парите!
Мнението беше редактирано от The Next на 30.05.11 18:30.
30.05.11
18:46
Hyper Whey na Hyper Strength е на 66 лева 5 либри във fitness1.bg.
Гледах, гледах, но по-добра оферта не намирам. Тези, които си линкнал ще ти стигнат за 10тина дни при правилен прием, безумно е :)
30.05.11
18:53
казано от Георги Рачев на 30.05.11, 18:46:
Hyper Whey na Hyper Strength е на 66 лева 5 либри във fitness1.bg.
Гледах, гледах, но по-добра оферта не намирам. Тези, които си линкнал ще ти стигнат за 10тина дни при правилен прием, безумно е :)
Боже мили,ако имаш линк да дадеш да видя 66 лв 5 либри и Hyper Whey ! Ще потърся все пак,но ще се надявам,че ще дадеш линк :d
30.05.11
18:55
ООоо прав си ! Гледам промо цените! Green Magnitude (controlled labs) на 68 лева,а иначе е 85-90 лв по другите сайтове!
Ок благодаря! Обаче изникнаха нови въпроси..
има ли смисъл изобщо да вземам, тъй като вероятно ще си го оставя в шкафа във фитнеса и само след трен ще си го пия? Мога евентуално един/два пъти скришно да си занеса у нас , ама само толкова.
И целта ми е сваляне, предполагам няма значение уей или казеин или?
30.05.11
19:30
казано от Ramon Dekkers на 30.05.11, 19:24:
Ок благодаря! Обаче изникнаха нови въпроси..
има ли смисъл изобщо да вземам, тъй като вероятно ще си го оставя в шкафа във фитнеса и само след трен ще си го пия? Мога евентуално един/два пъти скришно да си занеса у нас , ама само толкова.
И целта ми е сваляне, предполагам няма значение уей или казеин или?
Е как няма значение,пита ли треньора си?Той обясни ли ти,че whey е с бързо усвояване (подходящо за след тренировка),а казеина е за преди лягане (или за всяка друга част от денят) ,също така казеина е с бавно усвояване 7-8 часа..
И дали има смисъл?Да вземеш протеин след тренировка ли?Еми много ясно ... Обаче не забравяй въглехидратът..
е добре сеа кой да слушам? В другата ми тема казаха ,че казеина е по-бърз от уей-а. После ми казаха ,че ако искам да отслабна не трябват въглени след трен ? Иначе само има ли смисъл да го взимам в тренировъчни дни (3) и на разпокъсано това питах :–)
Мнението беше редактирано от Абазаба на 30.05.11 19:44.
30.05.11
20:06
казано от Ramon Dekkers на 30.05.11, 19:44:
е добре сеа кой да слушам? В другата ми тема казаха ,че казеина е по-бърз от уей-а. После ми казаха ,че ако искам да отслабна не трябват въглени след трен ? Иначе само има ли смисъл да го взимам в тренировъчни дни (3) и на разпокъсано това питах :–)
Изготви си точни въпроси,защото тука трябва да гадаем..Кое дали да взимаш в тренировъчни дни?
И кой е тоя дето ти каза,че въглехидрата след тренировка не трябват,кажи му да иде да се гръмне,релеф или маса след трен. винаги.Причините са:
1.Въстановяване на гликоген
2.Покачване на инсулин и понижаване на кортизол (спомага катаболният ефект,мускулна катастрофа!). Когато покачиш инсулина кортизолът се понижава
Мнението беше редактирано от The Next на 30.05.11 20:06.
казано от The Next на 30.05.11, 20:06:
казано от Ramon Dekkers на 30.05.11, 19:44:
Изготви си точни въпроси,защото тука трябва да гадаем..Кое дали да взимаш в тренировъчни дни?
И кой е тоя дето ти каза,че въглехидрата след тренировка не трябват,кажи му да иде да се гръмне,релеф или маса след трен. винаги.Причините са:
1.Въстановяване на гликоген
2.Покачване на инсулин и понижаване на кортизол (спомага катаболният ефект,мускулна катастрофа!). Когато покачиш инсулина кортизолът се понижава
кажи си му ти
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/53297
Искам да знам има ли смисъл да вземам протеин ако взимам по 1 доза 3 пъти в седмицата понеделник сряда и петък?
30.05.11
22:35
Та, затова е хубаво, когато целта е редукция на подкожните мазнини, да се забави приема на въглехидрати след тренировка - за да може да се държи инсулина ниско за по-дълго време. От друга страна приемането само на протеин или BCAAs би имало положителен ефект, въпреки, че и протеина повишава инсулина (в доста по-малка степен в сравнение с въглехидратите).
Кой ти казва да ги отписваш въглехидратите,казват ти да ги забавиш просто! Според мен вземай аминокиселини по време на тренировка и 30 мин след тренировка въглехидрат и после протеин! Инсулина тука е ниско,но пък да не забравяме кортизолът(катаболен ефект) , разбира се,че можеш да ги забавиш,но 110% са нужни!
Пич, две неща имам за теб :
1. Евтин и хубав протеин - www.bulkpowders.co.uk
2. Евтини, но за качество не знам протеинови вафли - www.redis.bg
Мнението беше редактирано от Kamen на 31.05.11 13:52.
Нещо не излиза предния ми пост за протеин е bulkpowders.co.uk , който е хубав, а за вафли , които са евтини, но за качество не знам е redis.bg
“От друга страна приемането само на протеин или BCAAs би имало положителен ефект, въпреки, че и протеина повишава инсулина (в доста по-малка степен в сравнение с въглехидратите).” до кога да го забавям? Аз съм си гладен и без да го забавям допълнително!
31.05.11
15:22
казано от Ramon Dekkers на 31.05.11, 14:44:
“От друга страна приемането само на протеин или BCAAs би имало положителен ефект, въпреки, че и протеина повишава инсулина (в доста по-малка степен в сравнение с въглехидратите).” до кога да го забавям? Аз съм си гладен и без да го забавям допълнително!
Виж колкото се отнася до това,съм чел не само за горенето на мазнини,но и за възпроивеждане на хормон на растежа след тренировка (който губим,ако веднага след това вдигнем рязко инсулина),но според мен:
По време на тренировка:Аминокиселини
30 мин след тренировка: Въглехидрат , после протеин.. И това е..
31.05.11
15:24
казано от Kamen на 31.05.11, 13:53:
Нещо не излиза предния ми пост за протеин е bulkpowders.co.uk , който е хубав, а за вафли , които са евтини, но за качество не знам е redis.bg
Наистина много евтини неща има :) Качеството добро ли е?
От вафлите на редис аз лично съм доволен,изял съм доста :D и не ми пречат при чистенето на мазнини,което означава,че простите въглехидрати не са кой знае колко,ако ги има въобще.
До автора:Момче,не си хаби парите за протеин,няма да усетиш грам ефект.А щом прочетох и,че ще се криеш ме изгуби веднага.Ако ще купуваш протеин само за след трен-взимай си по една доза от фитнеса и да ти е мирна главата!
казано от The Next на 31.05.11, 15:22:
казано от Ramon Dekkers на 31.05.11, 14:44:
Виж колкото се отнася до това,съм чел не само за горенето на мазнини,но и за възпроивеждане на хормон на растежа след тренировка (който губим,ако веднага след това вдигнем рязко инсулина),но според мен:
По време на тренировка:Аминокиселини
30 мин след тренировка: Въглехидрат , после протеин.. И това е..
Благодаря :) А предполагам и количеството има значение,за това да не се вдига рязко инсулина? Една вафла, половин банан или някакъв компот (сока) дали вършат работа?
31.05.11
16:42
Вафла
Банан
Копмот
<=>
Инсулина скача като луд на мига!
Вафла- Има захар (качва инсулина)
Банана- Гликемичен индекс между 50-70 мисля,че беше!
Компот-Пак много захар
Ако искаш веднага след тренировка да ядеш нещо и то да не вдига инсулина определено няма да е това,което сега мислиш!
The Next - Сега съм им на техен протеин, ако говориш за Булк де... и на БСАА на прах. Аз лично не искам да казвам нищо, тъй като ги ползвам от 1 седмица и ми трябва поне месец да твърдя каквото и да е, но имам приятели, които са доволни.
Deuce - От кои на редис точно си взимаш ?
31.05.11
19:21
казано от Kamen на 31.05.11, 18:01:
The Next - Сега съм им на техен протеин, ако говориш за Булк де... и на БСАА на прах. Аз лично не искам да казвам нищо, тъй като ги ползвам от 1 седмица и ми трябва поне месец да твърдя каквото и да е, но имам приятели, които са доволни.
Е по-нататък може да направя и тема тук и да разпитам малко в залата,преди да направя някаква масова поръчка,на нещата които ми трябват (протеин(whey и casein),креатин,амино,дектроза и някой витамин) , но наистина ли 1 кг казеин е само 10 лири? Щото тука казеина и по принцип навсякъде си е невероятно скъп!
казано от The Next на 31.05.11, 16:42:
Вафла
Банан
Копмот<=>
Инсулина скача като луд на мига!
Вафла- Има захар (качва инсулина)
Банана- Гликемичен индекс между 50-70 мисля,че беше!
Компот-Пак много захарАко искаш веднага след тренировка да ядеш нещо и то да не вдига инсулина определено няма да е това,което сега мислиш!
ясно значи нещо с нисък ГИ > Овесени ядки, всички видове паста (спагети, юфка, кус-кус), пълнозърнест хляб, обикновен ориз, ябълки,лимони, кисело мляко, фиде, домати, гъби, зелена салата, фъстъци, грейпфрут, грах, круши, сливи,боб, фасул, леща, соя, вишни и сливи. Това ли да разбирам?
31.05.11
22:31
А бе след тренировка си взимаш въглехидрат с ВИСОК гликемичен индекс!(просто може да НЕ го взимаш ВЕДНАГА след тренировка,ами 20-30 мин след това),иначе ще го караш само на амино!
50лв вместо за вафли, при мен поне, много бързо отиват за чисто месо. Дали ще е свинско, пилешко, телешко няма значение. Предпочитам да избера месо пред протеин на прах или вафла. Така че по-добре си помисли добре. ;)
The Next, тема не пускай за тази фирма ... вече има даже от тук хората се разбират и си поръчват :)
Ти от къде мислиш, че си набавих повечко инфо за нея :)
Цените са както ги пише + ДОСТАВКА
01.06.11
11:35
казано от Kamen на 01.06.11, 09:48:
The Next, тема не пускай за тази фирма ... вече има даже от тук хората се разбират и си поръчват :)
Ти от къде мислиш, че си набавих повечко инфо за нея :)
Цените са както ги пише + ДОСТАВКА
Я дай линк да видя къде се обсъжда? И доставят ли до България или не? Колко е доставката?
казано от Kamen на 31.05.11, 18:01:
Ами най-много съм изял от wheybar-r дори и в момента ги използвам.Също съм опитвал и wheybar r forte (мисля,че така се казваха).И двата ми допадат,първите са по-хрупкави,а другите по-меки.За цената си са сносни,особено ако поръчаш голямо количество(към 100 броя например).