Гърди - горна част

DE

14.04.04
19:20

От извесно време взех да тренирам повече горната част на гърдите си, защото средната ми е горе доло добре. Няма никакъв напредък. Като се стегна горната ми част стои като дупка. Някои може ли да ми каже какви упражнения да правя за горна част :oops:
10x предварително

14.04.04
19:36

Napster, аз имам същия проблем. Горната част на гърдите, като цяло е проблемна част при много хора и е трудна за качване на маса.
Прави с щанга от полулег с по-тесен хват (така амплитудата е по-голяма а и се натоварва вътрешната част, която е още по упорита), прави бутане с дъмбели от полулег, също така и флайс от полулег за външната част. Почвай винаги с полулега а не с лега, защото отначало имаш повече сила. Давай на гърдите си почивка от поне 4-5 дни.
Успех :)

14.04.04
22:22

Napster, за известно време ( 3-4 седмици) пробваи да тренираш само горната част, като по-късно вкараш и някое упражнение за долната, за да не се губи балансът между двете. Можеш да пробваш и първо да правиш флажс от полулег, след това пресите, за да предистощиш горната част и при пресите тя да поеме основното натоварване. Освен това, когато тренираш горна част, натоварваш целия гръден мускул.
Успех !!!

GR

14.04.04
22:40

може да се довериш на еклипс. виж му гърдите  :D :D
в интерес на истината опитах нещо подобно пред малко повече от месец(5-6 седмици) и има ефект

14.04.04
22:51

Eclipse, това го каза добре, че натоварва целия мускул.
Как ще ми обясниш догава как, ще загуби баланса с долната, когато тя му е доста по-голяма?
Определено е невъзможно :) особенно за 3-4 седмици.
В момента тренирам само с упражнения от полулег от няколко седмици и ефект голям даже още няма. Така, че няма проблем да прави само полулег. Друг е въпроса ако неможе просто да не прави лег :)
И аз трудно се откъснах от лег-а ма виждам, че няма да ми помогне много много затова реших да пробвам да направя нещо по въпроса, пък ще видиме дали ще има резултат.

14.04.04
23:42

gotcha, силовия баланс имах предвид. Аз не правих хоризонтални бенч преси близо месец и след това като опитах,щях да се пребия  :?
Иначе набляам сериозно за горната част  - от 4 упражнения в тренировката, 2 или 3 (най-често) са ми за нея.
Успех !!!

14.04.04
23:47

gotcha, силовия баланс имах предвид. Аз не правих хоризонтални бенч преси близо месец и след това като опитах,щях да се пребия  :?
Иначе набляам сериозно за горната част  - от 4 упражнения в тренировката, 2 или 3 (най-често) са ми за нея.
Успех !!!

14.04.04
23:59

O6te 1 put go napi6i, dano te razberat :D Az su6to 6te preporu4am poluleg. I to nad 10 serii. Moje da zvu4i tupo, no si pravia lega i pek-deka i sled vsiaka seria pravia po 1 seria poluleg. Kato premina i posle na druga muskulna grupa pak reduvam seriite s polulega. Pri men ima goliam efekt. Ne pretreniram i sega imat mnogo po esteti4eski vid. Dori nakraia na vsiaka trenirovka moje da pravi6 1-2 serii poluleg. Abe super uprajnenie-lubomoto mi :D

15.04.04
00:14

Еклипс, всеки с проблема си братле :)
Баланса си го оправяш много бързо, както предполагам си забелязал.
Същото е и със силата.
До колкото за тренирането само от полулег, ще ми помогне за да си оправя горната гърда времето ще покаже... Не казвам, че е правилния метод. Просто пробвам. В ББ-то е така, пробвай и експериментирай докато октриеш най-доброто ЗА ТЕБ. Идеална формула не съществува за голяма жалост :(

15.04.04
10:58

Момчета прави сте идвамата.Много хора го имат този проблем и повечето си мислят че “увисналите” пекторалиси се дьлжат на мазнини.А става вьпрос за не особено развита горна част.В момента се чудя дали аз да не пробвам да оставя лежанката, но все ме влече натам.За горната част най-ми е добре с дьмбели, но проблема е че няма кой да ми ги подава,а като са доста тежки трудно ги вдигам до изходно положение и се хаби излишна сила :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1