НВД

13.06.11
21:38

Значи преди около месец започнах НВД и здраво кардио.По принцип знам, че трябва да се броят калориите, да се гони отрицателен калориен баланс и т.н. Мен не ми се занимаваше чак толкова и просто орязах въглехидратите като спрях да ям хляб и сладки изделия, а наблегнах главно на месото, протеиновите шейкове, яйцата, и прости въглехидрати като ориз и картофи. И общо взето се забеляза едно системно сваляне на килограми.От 79 станах 75 и доста по- изчистен, като това целях общо взето. И тук идва въпросът ми. Тъй като общо взето свикнах да ям без хляб, да се връщам ли пак на стария си режим когато ядях по 1 2 3 филийки хляб на ядене или да си продължа така? Защото усещам, че се засищам дори да не ям хляб, но той важен ли е като храна вече при една РБД?

Не е задължително да вдигаш въглехидратите. Можеш да продължиш да се храниш без тях, но както се казва в статията за НВД:

”След 4-8 седмично практикуване на режима обезателно трябва да се проведат 4-6 седмици поддържащ равномерно балансиран или поддържащ ниско въглехидратен хранителен режим.”

Източник: Отслабване с ниско въглехидратна диета

Т.е. трябва да вдигнеш калориите, за да си почине организма. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 13.06.11 21:47.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1