14.06.11
20:30
Здравейте.
Не съм много навътре с нещата, но просто си поддържам форма.Искам да попитам нормално ли е лявата ми ръка да е по-малко релефна, въпреки това обаче да ми е толкова трудно да дигам дадена тежест,колкото ми е трудно с дясната.Общо взето, защо дигам еднакви тежести с двете ръце, а лявата ми е по-малко ‘твърда’. Знам,че поради факта,че съм десничар, е нормално дясната да е малко по-развита,но мисля,че в моето положение това е извън границите на нормалното.
Благодаря предварително.
14.06.11
20:41
Накратко - нормално е да има различия.
А ако се интересуваш по-подробно: асиметрия на мускулните групи.
Напълно нормално е... Аз също съм десничар, а лявата ми ръка е по-голяма, релефна и силна от дясната... Даже според мене няма да е нормално ако са ти еднакви :) Няма такъв човек на който ръцете да са му 1 към 1 еднакви !!!
14.06.11
22:38
Аз пък съм десничар и дясната ми ръка е с 3 см по-голяма от лявата..
Е уж казваш , че нормалното разминаване било 1 см , а твоето било 1-2 и се притесняваш :D ??
13.02.14
22:27
Никога недей да натоварваш едната ръка повече от другата! Тренирай с едни и същи кг и повторения!.... просто повече дъмбели тогава, а и е нормално това. И аз съм същия случай, но не е фатално.
Здравейте,от години наблюдавам че лявата ми ръка е по ясно изразена откъм релеф отколкото дясната въпреки че съм десничар.Има и разлика в самия размер 1-2 сантиметра в ползва отново на лявата.Бицепса и трицепса на лявата са доста по изразени и видимо от далеч се забелязва.Някакви съвети или препоръки по някакъв начин да ги поизравня?Допълнителни повторения примерно за бицепса с дясната ръка дали ще окажат някакво влияние и в силата на дясната ръка,което пък от своя страна да окаже влияние при изпълняване на упражнения с две ръци?
Доколкото знам има някакво нормално разминаване от 1сантиметър,но в моя случай ми се струва че разликата е прекалено голяма между двете.