казано от Ramon Dekkers на 20.09.11, 20:33:
А супер.. Аз съм се наточил да си взема ИС-требител. Или 325-тица някаква. Но съм сигурен че ще е е36. Но не от тези циганските.. Може би М пакет ако има парички ..
Да ти кажа, ако твърдо си решил да е Е36, гледай да са последните (мисля от 96г.). И се подготви за много разходи по нея. Какви пари ще даваш?
казано от kristiancho на 20.09.11, 19:02:
(grin) ама си дал вътак на Леончето а...
Офертата бе убийствена! :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.09.11 22:34.
казано от Стоянчо на 20.09.11, 22:31:
А супер.. Аз съм се наточил да си взема ИС-требител. Или 325-тица някаква. Но съм сигурен че ще е е36. Но не от тези циганските.. Може би М пакет ако има парички ..
Да ти кажа, ако твърдо си решил да е Е36, гледай да са последните (мисля от 96г.). И се подготви за много разходи по нея. Какви пари ще даваш?
Не съм сигурен засега :) Ако нещата продължават така (още съм малолетен) , но съм си отворил влог тва онвва лихви и с помощ от наще, парички от бала към 5-6к смятам да го докарам. Гледам има една хубава 328-ца в мобилето.. Не очаквам някаква първа красавица, но пък точно това ме привлича- звяра в нея и малко неугледния вид :)
20.09.11
23:28
казано от Ramon Dekkers на 20.09.11, 22:36:
казано от Стоянчо на 20.09.11, 22:31:
Не съм сигурен засега :) Ако нещата продължават така (още съм малолетен) , но съм си отворил влог тва онвва лихви и с помощ от наще, парички от бала към 5-6к смятам да го докарам. Гледам има една хубава 328-ца в мобилето.. Не очаквам някаква първа красавица, но пък точно това ме привлича- звяра в нея и малко неугледния вид :)
Има далеч по безпроблемни коли от този модел БМВ ;)
Вземеш ли подобна кочина, се приготви за проблеми с охладителната система :)
Ако търсиш бегачка, защо не обърнеш поглед към самурайските тояги?
То на Рамон са му малко далечни нещата щото 5 бона се вадят готови пари лесно, ама после- само споменавам годишните- гражданска, която с тоя мотор ще е... другите няма и да ги пиша- е всеки си преценява, ама без стабилен доход тва за мен си е залък от сухар ;)
От 1 час се тъпча и не мога да се заситя...
....................RANT
Ето. Че иначе ако го кажа с мои думи ще последва поредното предупреждение и преди да се усетя ще пия бира с Жоро Николаев.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 21.09.11 02:33.
21.09.11
07:13
казано от Скота на 21.09.11, 00:53:
То на Рамон са му малко далечни нещата щото 5 бона се вадят готови пари лесно, ама после- само споменавам годишните- гражданска, която с тоя мотор ще е... другите няма и да ги пиша- е всеки си преценява, ама без стабилен доход тва за мен си е залък от сухар ;)
От 1 час се тъпча и не мога да се заситя...
Ооо каското и гражданската ще са му най-малкия проблем, като се има в предвид цените на частите и обслужването (tmi)
Кола втора ръка /нова също/ не се купува с последните пари, които имаш. Трябват ти поне още половината от цената на колата за обслужване, ремонти и първоначалното обслужване. Друг е въпроса и трябва ли на млад шофьор, първата му кола да е с мощен двигател.
Ако аз бях в подобно положение, бих постъпил по следния начин:
- взимам си някаква кочина тип последен собственик с малък двигател /нещо до 1.4/
- свиквам с движението по пътищата и останалите участници в движението
- свиквам да поддържам кола втора употреба
- събраните пари ги държа, защото след като се завърши - живота не е розов, трябва работа да се търси, да се учи и т.н.
- когато вече имам стабилна работа, си вземам нещо, което ми е по джоба, като цена на автомобил и възможност за поддръжка
Масово забелязвам, че средностатистическия Българин е готов да извади всички пари до последната стотинка в джоба за кола с, която да демонстрира стандарт, който не може да държи, кола която не може да поддържа. Това е и причината по улиците ни да се движат БМВ 7-ма серия с газова уредба и други причудливи изобретения. Другото, което обикновено се случва при подобна покупка е при нужда от ремонт изискващ по-скъпи части, въпросното возило да се паркира някъде, като паметник на човешката глупост. Точно в момента, съседа до мен е направил същото нещо - БМВ-то му седи пред блока и се превръща в скраб, защото не е мислил, като го купува.
И аз в общи линии това визирах, но не ми се пишеше толкова : ) та морето не е до колене :D
Добре момчета, ясно ми е ,че не препоръчвате БМВ особено 328-ца. Както каза Скота- Далече ми е имам как да помисля. Но друго ми прави впечатление- Защо давате БМВ- като нарицателно за лукс, изхвърляне, “гъзарщина” и т.н.. Те затова са- 3-ки , 5-тици, 7-ци :) Всеки според класа си. И да ви кажа, само ,че има и доста по скъпи кочини- за една шкода октавиа (2004 година не 96, т.е не е като да няма части) един фар е 105 кинта. Т.е не е чак толкова по-скъпо от БМВ. ИНаче стабилна работа в близкото обзоримо бъдеще-едва ли.
Виж, принципно самата Е36-ца като кола е доста здрава. Лощото е, че полека-лека ще чукне 20 години (първите Е36-ци). Моята я взех през 2001 края и вече си беше добре експлоатирана и след платените 10к се наложи още 2,5 за стягане през следващата година за да се кротне. След мен, през 2005г един приятел си взе Е36 Ванос (94г), който въпреки, че беше поиздухан, все още креташе горе-долу. От там нататък имаше 2-ма души около мен, които няколко месеца след покупката разкарваха колите. Направи бърза справка и във форума на БМВ и лесно ще се разубедиш. Пак казвам, ако ти е толкова на сърцето, задължително да е с година на производство 96г.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 21.09.11 13:57.
Кои се заклещи днес с 60 килограма на лежанката? (dull)
Мнението беше редактирано от dr jack на 21.09.11 14:00.
Най-важното е сам да се ограничиш преди да се научиш да караш. Най общо казано, като за първа кола 100-115 коня макс. Досадно е малко знам, защото и аз съм се наслушал на същите приказки на по възрастни от мен когато взимах книжка. Тогава мислих, че няма с какво да ме изненада никой автомобил, никоя ситуация и бях бог зад волана. Един челен удар ми промени мирогледа. Това не ме спря след няколко години да си подготвя автомобила и да участвам в националния шампионат, но вече със съвсем друг акъл и респект към техниката и опасностите. Сега зад волана пресмятам и преценявам по-бързо от осем ядрен процесор. Наистина трябва опит за силните коли а той идва с практиката. Минимум една-две години (поне 50 000км) си трябват на нещо слабо. За гореспоменатите мнения за подръжката съм абсолютно съгласен, пък за силните коли нещата стават още по. Успех.
21.09.11
15:23
казано от dr jack на 21.09.11, 13:59:
Been there - done that ! ;d
21.09.11
15:40
казано от dr jack на 21.09.11, 13:59:
аз преди повече от година с 40 и с 50 :D ама с повече не съм...
Аз също си събрах пари от тва пусто лято в САЩ за кола. До 3000лв кола и съм си оставил 1000лв за обслужване и кой знае какво още ще се наложи (все пак взимаш кола 2-ра ръка). Глупаво е това с последната стотинка да отиде за по-скъп автомобил, а после да го караш 1-2 пъти в месеца. И аз колега гледах изстребители, бегачки, турбо кочини и т.н. Накрая се кротнах и си избрах нещо по-стабилно и по-икономично. Най-вероятно Bravo TD-JTD двигател, по-възможност ако нацеля и данъка за под 75kW, хем икономичен, хем има има ряз 100-105 коня не са чак толкова малко за кола под 1 тон.
Пък и 3 години карах семейното Audi A4 TDI 97г., свикнах печка да карам :D
Мнението беше редактирано от Vlado89 на 21.09.11 19:02.
Fiat не , но Голф 3ка 1.6 , 101 коня или 75 коня с газ е идеален вариант.
@ Владо- трябваше да избухнеш с американ мъсъл... Тва е другата ми мечта, но едва ли в живота си ще успея да се докосна до нещо такова, камоо ли да притежавам зверовете от преди 1970…
Иначе ако искате икономия, ново и т.н- аз лично бих си взел Шкода. Отделно ,че имаме такваз, 90 коня харчи ни 5/100. Но до тука с плюсовете.. Отделно ако търсите широка кола- по-добре супърб... но там вече си трябва и голям мАтор...
21.09.11
19:54
казано от Vlado89 на 21.09.11, 19:00:
Аз също си събрах пари от тва пусто лято в САЩ за кола. До 3000лв кола и съм си оставил 1000лв за обслужване и кой знае какво още ще се наложи (все пак взимаш кола 2-ра ръка). Глупаво е това с последната стотинка да отиде за по-скъп автомобил, а после да го караш 1-2 пъти в месеца. И аз колега гледах изстребители, бегачки, турбо кочини и т.н. Накрая се кротнах и си избрах нещо по-стабилно и по-икономично. Най-вероятно Bravo TD-JTD двигател, по-възможност ако нацеля и данъка за под 75kW, хем икономичен, хем има има ряз 100-105 коня не са чак толкова малко за кола под 1 тон.
Пък и 3 години карах семейното Audi A4 TDI 97г., свикнах печка да карам :D
Човек за един пост ме разби направо цитирам ‘’турбо кочини’’ и ‘’свикнах да карам печка’’ бяха върха :D :D :D :D тyз Америка мноу тъ отваря !
казано от Ramon Dekkers на 21.09.11, 19:35:
@ Владо- трябваше да избухнеш с американ мъсъл... Тва е другата ми мечта, но едва ли в живота си ще успея да се докосна до нещо такова, камоо ли да притежавам зверовете от преди 1970…
Иначе ако искате икономия, ново и т.н- аз лично бих си взел Шкода. Отделно ,че имаме такваз, 90 коня харчи ни 5/100. Но до тука с плюсовете.. Отделно ако търсите широка кола- по-добре супърб... но там вече си трябва и голям мАтор...
Рамонеее, Рамонеее, вее те вятър на бял кон тебе.
21.09.11
20:20
Тоя потребител 101 дали не е одрал кожата на Шишманов :D
казано от Vlado89 на 21.09.11, 19:00:
Най-вероятно Bravo TD-JTD двигател, по-възможност ако нацеля и данъка за под 75kW, хем икономичен, хем има има ряз 100-105 коня не са чак толкова малко за кола под 1 тон.
1245кг. ТД100 вече не си заслужава. JTD105 пък е с голям данък и гори повечко, виж Браво JTD100 е друга песен - малък данък и много нисък разход. Произвеждат се от края на 2000г. до 2001г., редки , но си заслужава търсенето. Ако ще е Браво само JTD100 всичко друго е компромис.
Ах Рамоне Рамоне, пак си спал в час :D Вземи почети точно за JTD двигателите и тия гоуфове на някой друг ги препоръчвай (от Перник желателно) :D
Емзо, наясно съм със ситуазията, но търся нещо под 3000лв, икономично и около 100-те коня, насочил съм се точно към ТД100 модела. Но нали знаеш, кола втора ръка се избира по състоянието. Видях и една тема за демпването на врати, твоя тема, и като един прохождащ аудио маняк със студентски финанси ще се допитам до теб за това онова, ако нямаш нищо против ;)
казано от Vlado89 на 21.09.11, 20:30:
Ах Рамоне Рамоне, пак си спал в час :D Вземи почети точно за JTD двигателите и тия гоуфове на някой друг ги препоръчвай (от Перник желателно) :D
Емзо, наясно съм със ситуазията, но търся нещо под 3000лв, икономично и около 100-те коня, насочил съм се точно към ТД100 модела. Но нали знаеш, кола втора ръка се избира по състоянието. Видях и една тема за демпването на врати, твоя тема, и като един прохождащ аудио маняк със студентски финанси ще се допитам до теб за това онова, ако нямаш нищо против ;)
Ех ех ех... Мислите ,че като съм на 16 та не знам нищо... Има м приятел с алфа 156- 2.4 ЖТД е дава му 7/100 разход. Знам ,че ако не е бил Фиат и ЖТД разработките днешните Комън рейли немаше да ги има- ХДИ , ЦДИ , д , както и ЦР- при ВАГ групата навлиза...
Все пак не съм станал толкова дебел, само щото съм седял на ПС-то, а щото обикалях много с баща ми около коли , камиони и т.н :)
@Валдис- Мани ме мене, аз съм тъпо парче :D
Пич аз няма откъде да ти знам знанията, ама така се изказа като поредният пристрастен гоуфаджия. Аз гоуф не искам да карам. Гледах Вектра Б - двигателя с малкият данък 1,6 е проблем, другите са с по-голям данък. Астра от праисторията не ми се кара. По-новите пък Г купета, са скъпички за моя бюджет. Върти ми се в главата едно пежо 206 или 106 - 90 или по-малко коня, бензинка ? Някои да има впечетления ?
разгледай по форумите, пич :) Тези специализираните :) Даже може да си намериш оферта по-изгодна
21.09.11
20:46
сънувах как карам жълт, олющен Гоуф 2-ка и до мен стои Хеда които е извадил двете си ръце навън и показва средни пръстове а аз съм извадил само едната си ръка и показвам и аз среден пръст на миновачите. (rock)
21.09.11
20:47
минОвачите предполагам са били в потрес...
Аз там само стоя :D Ама нали знаеш, всеки си хвали гарджето че неговото е най-хубавото...А и другото което е, тия коли дето вече са карани сума ти км в БГ из наще пътища, а и повечето родни шофьори с манталитета си “карай да да върви” как си поддържат колите....затова нов внос.
21.09.11
20:50
2 на задната седалка, и 4 в багажника. :D
21.09.11
21:11
казано от kristiancho на 21.09.11, 20:50:
2 на задната седалка, и 4 в багажника. :D
Йок Мусака ?
21.09.11
21:20
Кажете някой филм като “300”, “Троя” и т.н. Или пък някоя комедия, но да има на какво да се смея, а не да ме подсещат :)
21.09.11
21:26
казано от SportFreak на 21.09.11, 21:20:
Кажете някой филм като “300”, “Троя” и т.н. Или пък някоя комедия, но да има на какво да се смея, а не да ме подсещат :)
Recep Ivedik (bow)
Мнението беше редактирано от Filip Mutafov на 21.09.11 21:26.
21.09.11
21:39
Мусака ми е любимото... и тя в багажника но не пакетирана и при завоите единия винкел влиза в нея... ся ми изпробвате фантазията ли :D
ЕКСКЛУЗИВНО!!!! СДОБИХ се с клипче на което потребителят 110 танцува
http://www.youtube.com/watch?v=YWnpwV63KiY&ob=av2e
почва от 1:30 :D
21.09.11
22:23
Нее объркал си се - ето го тук :D
казано от Ramon Dekkers на 21.09.11, 22:18:
ЕКСКЛУЗИВНО!!!! СДОБИХ се с клипче на което потребителят 110 танцува
http://www.youtube.com/watch?v=YWnpwV63KiY&ob=av2e
почва от 1:30 :D
С теб често публикуваме тая песен брат.. тоя дето танцува ми е идол <3