Гласувах гласувах за БСП :D
Мдам, аз съм човек с десни политически възгледи, но въпреки това на балотажа ще гласувам за пръв път в живота си за ляв кандидат. Мисля, че всеки с право на глас и поне капчица разум в главата ще направи същото, за да избегнем тоталната мутренска дикатутра, към която вървим с огромни крачки.
24.10.11
10:26
Някакви примери да можеш да дадеш за мутренската диктатура или вярваш на Станишев за всичките простотии дето ги каза вчера на пресконференцията... гъзето ако си направи жълт весник милиардер ще стане ... то не беше въображение не беше чудо... братя Грим пасти да ядът :D
24.10.11
10:41
Абе за клипчетата от vbox има ли някаква цака как се слагат или просто някои стават други не?
има цака... ето пример
Клипа е с линк: http://www.vbox7.com/play:aacc1ac2&al=2&vid=3298604
изтриваш: http://www.vbox7.com/play:
остава само : aacc1ac2&al=2&vid=3298604
Разбира се го слагаш в кибер линкчета ( натискаш правовъглничето с надпис Vboх7 )
Мерси ! :)
Някакви примери да можеш да дадеш за мутренската диктатура или вярваш на Станишев за всичките простотии дето ги каза вчера на пресконференцията... гъзето ако си направи жълт весник милиардер ще стане ... то не беше въображение не беше чудо... братя Грим пасти да ядът :D
Много примери мога да ти дам, но като ти гледам линията на разсъждение, не виждам особен смисъл. Остави го Станишев - той започва все повече да заприличва на Виденов и е почти толкова жалък.
Малко ли ти бяха изцепките в митниците и с контрабандата? Малко ли е страхът на хората да си кажат мнението? А произвола на ТИМ (спонсорите на правителството) във Варна, а скоро и в други градове?
Работя в областта на здравеопазването и мога да ти кажа, че и то се управлява на мафиотски принцип. Една клика от няколко болнични директори на най-големите болници у нас, които прибират пари на входа и на изхода, решават всичко и а е мръднал някой в министерството да направи нещо, което не отговаря на личните им интереси, а са звъннали на ББ, с когото си пият уискито редовно. Толкова са станали нагли, че вече почти не го крият.
И това са само нещата, за които знам лично или изтичат в публичното пространство. Все се чудех на тъпотията на руснаците, които си съсипаха начеващата демокрация в началото на века, а сега са на път да си изберат Путин и за трети мандат, но при нас става същото.
Единствената ни надежда е, че все пак сме в ЕС и не всичко му е позволено на ББ.
24.10.11
10:59
R.I.P Marco Simoncelli :(
24.10.11
11:08
Хм... такива неща може да се видят и срещнат навсякъде... това за уискито с Бойко Борисов го считам като предположение... А колко неща бяха направени ?! за това нищо не казваш... И Боби я предложи алтернатива на Някой/Някои които ще управляват в момента по-добре... в момента ГЕРБ нямат алтернатива !
ПП: И не е нужно да си мислиш, че съм олигофрен и да не ми отговаряш... а и дори да го мислиш и дори да съм олигофрен от тези като мен зависи след 10години какво ще е в страната ни ( нямам предвид, че ще стана шеф на България а просто моето поколение и заобикалящите ни поколения, ще са гласова и работна сила ). Така, че е хубаво да се говори и отговаря....
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 24.10.11 11:11.
Хм... такива неща може да се видят и срещнат навсякъде... това за уискито с Бойко Борисов го считам като предположение... А колко неща бяха направени ?! за това нищо не казваш... И Боби я предложи алтернатива на Някой/Някои които ще управляват в момента по-добре... в момента ГЕРБ нямат алтернатива !
ПП: И не е нужно да си мислиш, че съм олигофрен и да не ми отговаряш... а и дори да го мислиш и дори да съм олигофрен от тези като мен зависи след 10години какво ще е в страната ни ( нямам предвид, че ще стана шеф на България а просто моето поколение и заобикалящите ни поколения, ще са гласова и работна сила ). Така, че е хубаво да се говори и отговаря....
Там е работата, че не е предположение, а информация от първа ръка. Както ти казах, от десет години съм в тази сфера и познавам определени хора, освен това имам някои близки и в политиката, и около нея, така да се изразя.
А като говорим за алтернативи, от всички възможни варианти за България мисля, че само Волен и Доган са по-зле от ББ.
При всички положения независимо има или няма алтернатива, е опасно един човек да съсредоточава цялата власт в една държава у себе си, особено ако е с наклонности към авторитарност, липса на всякаква компетентност и ерудиция, както и с интелектуално ниво около или под средното.
Не те смятам за олигофрен, а за заблуден младеж без изградена политическа култура. Не е трудно човек да се подведе от популизма, рязането на ленти, флиртуването с камерите и обещанията за твърда ръка. Но както е казал Бен Франклин, този, който е готов да пожертва свободата заради сигурност, не заслужава нито едно от двете. Вървим по опасен път и отказваме да си спомним уроците на историята, отчасти защото не я познаваме, отчасти защото си мислим, че някои неща са останали в миналото и вече не могат да се случат.
А след 10, дори след 20 години нещата у нас ще зависят от моето, не от твоето поколение. :) Имате още време, докато достигнете до зрелост във властово отношение. Разцветът на политическата власт на едно поколение обикновено идва към 50 годишна възраст. :) Не бързай толкова.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.10.11 11:37.
24.10.11
11:52
Нямах предвид за взимането на власта мисля, че го казах в скобите... говоря за работна сила и за гласоподаватели като маса и количество... аз не виждам пък лошо в това цялата власт да е в ръцете на един човек/партия... после виновниците лесно се намират :) И Доган и Волен и Яне и Станишев са ми толкова черни... че няма накъде... а и ако ще спечеля малко слава и аз бих казал, че пия уиски с Бойко Борисов :D но ти вярвам за всичко което казваш.... казваш популистко отношение ... е какво не бяха ли направени неща.... защо трябва да се крият ?! По-добре вечер в новините да чуя как Бойко е открил нова детска градина отколкото как 13годишно момче убило приятеля си :)
Кристианчо, не ми се влиза в полемика доколко именно гласоподавателите определят резултатите от изборите и колко лесно се манипулират обществените нагласи, стига да има достатъчно средства.
Най-гадното в цялата работа е използването на страховете на хората и на техните опасения. Правят го и ББ, и хер Сидеров, и Доган - всеки със своята групичка избиратели с промити мозъци. Разликата е само в мащаба.
Няма особен смисъл да продължаваме тази дискусия - самата тя въплъщава много от проблемите. Вместо да си говорим за политическа позиция, за виждания за данъчна, икономическа и социална политика, които всъщност разграничават (или би трябвало да разграничават) леви от десни, ние си говорим за личности и популистки обещания. Вместо да си имаме изградени виждания за това как искаме да се управлява икономиката и държавата, ние гласуваме различно на всеки следващи избори и все си търсим месията на бял кон да ни избави. Батюшка-царь. Имаме нужда някой да ни гази и да ни казва какво да правим, вместо да повярваме в собствените си сили и да свършим нещо сами.
”Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.”
24.10.11
12:15
Хех може и да не се разбираме много на тази тема по една или друга причина но сме единодушни, че не трябва да чакаме някой да ни оправи или да ни вдигне заплатите а сами трябва да пробием :) За резведряване...
Не визирам вчерашните избори, но става ли дума за политика - аз съм за Иван Костов.... велик политик, можеше да направи чудеса с България....
Абе Боби, би ли ми обяснил хората за които смяташ да гласуваш, какво направиха в последните 20 години? Понеже не, че нещо, но те бяха на власт! И като задръгна темата за здравоопазване, баща ми се пенсионира преди 2 години. Лекар е, с над 35 годишен стаж, според теб каква му беше заплатата (не пенсия, заплата) преди да се пенсионира, по времето на по кадърните (по твой думи)??
24.10.11
13:08
Не визирам вчерашните избори, но става ли дума за политика - аз съм за Иван Костов.... велик политик, можеше да направи чудеса с България....
Всички можеха! |-)
24.10.11
13:09
На Боби като му чета излиянита все едно СтаниШЕФ слушам.
Абе Боби, би ли ми обяснил хората за които смяташ да гласуваш, какво направиха в последните 20 години? Понеже не, че нещо, но те бяха на власт! И като задръгна темата за здравоопазване, баща ми се пенсионира преди 2 години. Лекар е, с над 35 годишен стаж, според теб каква му беше заплатата (не пенсия, заплата) преди да се пенсионира, по времето на по кадърните (по твой думи)??
Къде точно видя да наричам някого от предишните управляващи кадърен? Това, че предшните са били крадливи малоумници, не прави сегашните по-добри.
В здравеопазването положението е тежко от много време, не от сега. Липсва и винаги е липсвала дългосрочна концепция. Всичко, което се прави, е на парче и с цел да угоди на нечии интереси. Три месеца преди края на годината например още не се знае дали хемодиализата от догодина ще премине към НЗОК или ще си остане към министерството, каква ще е политиката по отншение на скъпоструващите медикаменти и дали изобщо ще има някаква реформа. Знаеш ли, че България е страната с най-нисък процент от БВП, отделян за здравеопазване от всички в ЕС и той дори НАМАЛЯВА? И парите пак не са толкова малко - например дори само при едно по-добро структуриране на лекарствената политика по отношение на възможното групиране и взаимна заменяемостна заплатени изцяло лекарства биха могли да се освободят немалка част от така нужните за други направления средства. Но това не се прави.
Не се правеше и при тройната коалиция, и при НДСВ, и при Костов, че и преди това. Но тези се бият в гърдите, че реформират, а всъщност само се окопават и захапват още по-здраво кокала. И го правят нагло и безочливо пред очите на всички - искат още и още власт в името на един човек. Минавали сме по този път - аз лично не искам да ме управлява ученик на Тодор Живков.
На Боби като му чета излиянита все едно СтаниШЕФ слушам.
Иване, това е типичен Argumentum ad hominem. Щом нямаш какво да кажеш, по-добре не казвай нищо.
Още повече, че го казваш по адрес на човек, който винаги е гласувал за десни партии и е с умерено десни политически възгледи както за данъчната политика, така и за държавното управление. Бих нарекъл себе си либертарианец, ако тази дума имаше някакъв смисъл в България. Но явно ти е по-лесно да слагаш етикети, вместо да четеш и да мислиш. Здраве да е.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.10.11 13:40.
24.10.11
14:15
Боби всеки има право на мнение и на свободен избор за кой да гласува, но да казваш, че някой няма разум защото ще гласува за десния е недостойно точно за теб.
всеки с право на глас и поне капчица разум в главата ще направи същото
Като имаш идеи сподели ги издигни се за да гласуваме за теб. Съжалявам, но аз няма как да дам гласа си за партия която докарва България до национални катастрофи при всяко нейно управление, няма как да гласувам за партия избивала интелигенцията на България, няма как да гласувам за партия смукала живинката от дядовците и бабите ни за да изнася всичко за Русия, а родните магазини бяха празни, няма как да си дам гласа за партия която управляваше в нормални икономически условия, но абсолютно нищо не направи освен да граби и краде, няма как да гласувам за партия която допусна Българи да биват пребивани по барикадите в нощта на 10-ти януари 1997-ма година . Няма как да гласувам за Калфин който ми прилича на квазимодо със злобна усмивка, криви зъби и поглед на изпечен в руските политически школи крадец, длъжен на партията майка, няма как да гласувам за човек който на дебатите се държи агресивно и набадателно като невестулка на която ще и вземат обяда, няма как да гласувам за човек който в прав текст, казва, че като станел президент щял да отиде в Брюксел да си види приятелите.
Свободен си да ме укоряваш за това, че си имам позиция и няма да гласувам за левия кандидат, но това нищо не променя.
И благодаря ти, че сподели за какви си гласувал до момента не, че беше важно за някои.
24.10.11
14:29
Не, че нещо, но ще гласуваш ли за човек, който прави политически чадъри и назначава такива, които звънят на ЕГН?
Гледаш едната страна на монетата - хайде потърси малко инфо за “премиера слънце” и БСП, ще ти се сторят, като ангели небесни.
Преди се крадеше, а сега се краде на квадрат! Само ще ти отбележа да провериш, кой строи метрото, кой взе конкурса за винетките, кой строи магистралите и кой му остави бюджетния излишък, който Батман харчи в момента ;) Можеш да провериш и колко от финансирането от Европейския съюз е влязло в България и колко е резерва в момента. И едно въпросче за капак - криза при предишните имаше ли, защото в Европа имаше, а тук нищо подобно не се случваше. Умно момче си и можеш да си провериш, какви са били чуждите инвестиции при предните и да ги сравниш със сегашните. И как никой не го дразнят изказванията на тоя нарцис с “Аз построих”, “Аз направих” и “Аз ....” - тоя от джоба си ли ги извади тези пари или? Егати уж интелигентни хора, а се връзват на някакъв, който разправя Европа да си намалят пенсиите до размера на тези в България? Май ще се окаже вярно, че мислещите хора са хванали пътя и тук са останали олигофрени, които си заслужават управляващите.
Нарочно не съм споменал всичките назначения на ръководни длъжности, които е направил - оставил съм да си мислите по въпроса.
Боби всеки има право на мнение и на свободен избор за кой да гласува, но да казваш, че някой няма разум защото ще гласува за десния е недостойно точно за теб.
Я ми припомни само кой точно е десният кандидат според теб? :D
ГЕРБ са всичко друго, но не и дясна партия. Крадливи опортюнистични популисти - за такива няма ляво и дясно, има само мое и все още не мое.
Останалото хед хънтъра ти го е казал достатъчно добре, май нямам какво да добавя. :)
Ето и едно интересно четиво за това как се правят нещата по герберски:
http://www.dnes.bg/kmetski-izbori-2011-sofia/2011/10/24/haosyt-v-zala-universiada-ochevidcite-razkazvat.132141
24.10.11
14:46
Малеее до сега не вярвах , но..
Мнението беше редактирано от Filip Mutafov на 24.10.11 14:47.
24.10.11
14:48
Нарочно не съм споменал всичките назначения на ръководни длъжности, които е направил
Що предните не го ли правиха в съюз с противоконституционната партия ДПС, що не кажеш нещо за “изгодните” заменки, или що не кажете как им спряха европарите, или що не кажете за единия милярд потънал в Белене и изведнъж цъфнахме с излишък, що не кажете за концесията на Тракия, що не кажете как въпреки огромните инвестиции наляти в България, станишев и банда освен да топлят столовете и да крадат друго не правиха, що не кажете как Първанов просто си стоя и гледаше как крадат в полза на партията майка и т.н. и т.н.
Крадяли, а предните не са ли крадяли ?
Проблеми по изборите винаги е имало, точно това пише в статията която си ми постнал Боби.
Гласуваш за БСП получаваш бонус ДПС хаха
Съжалявам колеги избирам по малкото зло, а вие си подскачайте, но ще ви е по лесно, ако още от сега свиквате с новия президент.
П.П. Заповядайте на гости да ви покажа видимите промени в гр. Бургас па после дрънкайте глупости за кой крал кой ял и кой бачкал.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 24.10.11 14:52.
24.10.11
14:49
Почти ми изкара акъла бе човек ! :Х
Мнението беше редактирано от Rasengan94 на 24.10.11 14:50.
Съжалявам колеги избирам по малкото зло, а вие си подскачайте, но ще ви е по лесно, ако още от сега свиквате с новия президент.
О, да - крадяха, та пушек се вдигаше! И тройната коалиция, и НДСВ, и при Костов... Но има една съществена разлика - досега винаги е имало договорка между управляващи и “опозиция”. За пръв път някой се домогва до абсолютна власт. Може би да си прав, че ще я получи, но аз поне ще знам, че съм направил всичко, което зависи от мен, за да не се случи това.
А който иска, може да си гласува като теб от криворазбран реваншизъм - сякаш някой друг е виновен за собствените ти неуспехи. Лошото е, че като си го изберете ББ и за президент, няма да си ви управлява само вас. Е, ще го преживеем и него...
24.10.11
15:02
сякаш някой друг е виновен за собствените ти неуспехи
Хахах Боби що за глупости си написал. Когато в една дискусия стигнеш до личностни нападки още повече базирани на предположения, вече си я загубил. Съжалявам, но нивото на дебата ни стана твърде ниско за да участвам в него.
Не връзвам, за какво иде реч, ама останалото е достатъчно смешно :D :D :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 24.10.11 15:10.
сякаш някой друг е виновен за собствените ти неуспехи
Хахах Боби що за глупости си написал. Когато в една дискусия стигнеш до личностни нападки още повече базирани на предположения, вече си я загубил. Съжалявам, но нивото на дебата ни стана твърде ниско за да участвам в него.
Всеки може да погледне две-три мнения по-нагоре, където обясняваш как комунистите били убивали, репресирали и какво ли не още, сякаш са те е..ли теб лично, да види каква е връзката и да се увери, че това изобщо не е лична нападка, а нещо, базирано на собствените ти думи. :)
Щом си избираш да четеш между редовете, да вадиш отделна фраза от контекста и да отговаряш само на това, което ти изнася, е доста ясно защо не искаш да участваш в дискусията. Когато човек няма аргументи, си търси оправдания.
А и е крайно лицемерно такова изказване от страна на човека, който влезе в разговора с лична нападка.
Трябва ни Хитлер, друг начин няма. След време ще си оставя такъв мустак дори
24.10.11
15:44
Може да звучи смешно, но Марто е прав. Трябва нещо наистина строго, защото цялата държава сме лайна, а не само тея в парламента. Преди не е имало криза, защото и в Европа не е имало. Сега има криза, защото държавата ни е бедна и не може да се справи, а държави като Германия въобще не са усетили нещо. Защо ли и Гърция, която е иначе 7 пъти по-богата от нас, запада, а ние още се държиме, даже ако може да се каже сме си добре. За безработицата не са ни виновни само те. Какво да направи Бойко като нямам хляб на масата ? Да дойде и да ми даде ли ? Е, това и Господ няма да го направи. И стига с тея магистрали, като от ЕС му казват да ги строи, иначе се спират и малкото пари, които имаме. Въобще държавата ни няма никога да стигне нивото на тези над нас и те постоянно ще ни мачкат, каквото и да правиме. И защо преди никога не се е давало по новините кой какво прави, как го прави, от къде му идват парите, а сега се дава ? Да, наистина е малко досадно постоянно да се казва какво е направил Бойко, кой е уловил Цветанов, но нали това искаме, а именно - всичко да знаеме. Преди тези неща не са се казвали, защото нищо не е било реално.
24.10.11
15:59
Ще видим кой с какво ще свиква Ванка - разликата не е толкова голяма, че от сега да слагаш ракията и салатата, махни и портрета на Вожда от страната, че още две години останаха, а след това - съдбата на тоя, който го направи “генерал” :D
Защо бе Ванка, сега да не е построена Беляне? Със завода за Боклук, какво стана или ти по-далече от Бургас не виждаш? Обещания и евтин популизъм. Не бяха ли почнати 90% от проектите на, които бащицата сега реже лентите при тройната коалиция или щом не са рязали ленти на всеки 100 метра по телевизията не е вярно? Участвал ли си някога в изготвянето на широко мащабен проект да си направиш сметката в какви срокове се стартира една процедура? За качеството нещо да кажеш или магистрала “Люлин” не са я докарали до Бургас?
Знаеш ли, че след някоя година ще ми писне от тая кочина, мутри и всякаква измет, ще продам каквото имам и бегом на където ми видят очите, а вие се подмокряйте пред портрета на бащицата и си играйте с “ромите” на избори. Като гледам след някоя и друга година ще върне и чл.1 ;)
И Фандъкова я избраха Столичани, а не Софиянци ;) Да са им честити на всички дупките, вдигането на данъците /и без това бюджета на тая продънена държавица на това се крепи/, пумиярите, презастрояването, задръстванията и липсата на места за паркиране. Сега лека полека ще ви го наденат и със санирането, та ще квичите много, а и много ще останат без хралупите си. Тепърва ще се хапете по макарите, но проблема е в ограниченото мислене.
Далече съм от идеята да споря с теб - типичен привърженик на определена партия, а да не говорим, че по-скоро бих убедил плазмата в нещо, отколкото теб. Айде лека.
п.п. Имаш ли идея ако президента е от ГЕРБ, какво ще се случи? Първото е да подмени квотата на президента в конституционния съд и след това да приемат малоумни лобистки закони, защото до момента това беше спирачка за малоумщините им. Сега почва големия цирк.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 24.10.11 16:02.
гледам ,че приятно си гукате на политическа тема , ама аз да се похваля- направих си овесена каша с захар и ванилия и стана супер изродско-анаболната манджа :D
24.10.11
17:38
Я драсни едно съобщение как я направи :D
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11313705059957376&f1=details
ох мамииии :P :D
Къде точно видя да наричам някого от предишните управляващи кадърен?
Ето тук :
А като говорим за алтернативи, от всички възможни варианти за България мисля, че само Волен и Доган са по-зле от ББ.
=> другите са по-добре .Така и никой не ми отговори, каква заплата е нормално да взема един добър лекар преди да се пенсионира... Но както и да е, явно трябва да им бъде благодарен :)
То е ясно, че в момента спорим кои са по-големите загубеняци :D но да ми разправяте, че трябва да гласувам за партия, при която инфлацията беше 210% , а единственото построено нещо, за 20 години, е водното огледало в Кърджали! Но въпреки това, видиш ли, трябвало да сме им благодарни, защото те били почнали с процедурите... е тая няма да я бъде! Най-вероятно трябва и да съм им благодарен, защото вече няма толкова отвличания и убийства...
Една моя роднина преди 2 седмици замина за Канада. Много интелигентна жена, 2 висше, архитект с добра репутация (инфото е да не помислите, че е някоя куха лейка :) ) и когато се обади първите и изречения бяха “Тук е много различно. Всеки спазва правилата! Ако в България всички спазваха така правилата, щяхме да сме най-прекрасното място за живеене в света!”. Така че след 2 години ми кажете за кого да гласувам, не ме интересува от БСП ли е от ДПС ли е от ТКЗС ли е :) единственото ми изискване е да накара мен, теб, всички от форума, от шибания парламент и в цялата ни родина да се спазват правилата.
Мнението беше редактирано от x_3_mar на 24.10.11 18:12.
Къде точно видя да наричам някого от предишните управляващи кадърен?
Ето тук :
А като говорим за алтернативи, от всички възможни варианти за България мисля, че само Волен и Доган са по-зле от ББ.=> другите са по-добре .
Е, не е така. :) Това само значи, че ББ е по-зле, не че другите са добре. :)
Така и никой не ми отговори, каква заплата е нормално да взема един добър лекар преди да се пенсионира... Но както и да е, явно трябва да им бъде благодарен :)
Без капка сарказъм съм изненадан, че смяташ лекарите за ниско платени, затова го и пропуснах това. Тези, с които аз имам взимане-даване, изобщо не изкарват малко пари. Общопрактикуващите с повечко пациенти си докарват поне 3000 лв. на месец само от касата, отделно потребителска такса и други екстри.
Специалистите пък (поне по-търсените специалности) са още по-добре - освен заплатите, прибират и не малки суми от някои определени фармацевтични компании, които не са счели за нужно да се обвържат с “дреболии” като етични кодекси и местни закони. Да не говорим за ходенията по конгреси и други спонсорирани пътувания. Почти всички известни специалисти поддържат и частна практика.
Вероятно има и лекари (особено в по-малките населени места и болници), които не могат или не искат да приемат такъв тип доходи, но това не значи, че средното ниво е ниско в сравнение със заплащането на другите видове труд в България.
Но дори и да приемем, че са нископлатени, не знам дали си забелязал какво направи Дянков - намали процента от БВП за здравеопазване в бюджета. От най-ниския в Европа той го свали още малко. Това ли според теб е грижата за здравето и заетите в тази сфера?
Една моя роднина преди 2 седмици замина за Канада. Много интелигентна жена, 2 висше, архитект с добра репутация (инфото е да не помислите, че е някоя куха лейка :) ) и когато се обади първите и изречения бяха “Тук е много различно. Всеки спазва правилата! Ако в България всички спазваха така правилата, щяхме да сме най-прекрасното място за живеене в света!”. Така че след 2 години ми кажете за кого да гласувам, не ме интересува от БСП ли е от ДПС ли е от ТКЗС ли е :) единственото ми изискване е да накара мен, теб, всички от форума, от шибания парламент и в цялата ни родина да се спазват правилата.
Така е, безспорно има местенца по света, където нещата са уредени и правилата се спазват. В Канада не съм ходил, но пътувам много често до няколко страни в Европа, сред които Швейцария, Австрия, Германия, Холандия. Мога да ти кажа едно обаче - редът и спазването на правилата не се спускат отгоре, а са плод на лично отношение на отделния индивид и на цялото общество.
Във Виена например вестници се “продават” по стълбовете, закачени в найлонови пликове, от които всеки може да си вземе, като трябва да пусне съответната сума на монети в малка касичка, поставена над плика. И хората пускат. Не защото някой ги контролира, а защото знаят, че така е правилно. И мога да те уверя, че за това не е виновна нито “твърдата ръка” на австрийските социалдемократи, нито на техните десни противници. А ние сме си ориенталски хитреци. Искаме ред и дисциплина, а? А готови ли сме да станем по-малко крадливи или всичко е само на думи? Това са риторични въпроси, отговорите отдавна са ясни. Виновни сме си ние, а не някакви имагинерни бивши или сегашни управляващи, били те сини, червени, оранжеви или други цветове на дъгата.
Имам добра кариера, доходите ми са съвсем сносни, имам и чудесно семейство, но и на мен вече ми минават мисли през главата, че ако се отвори прилична позиция в австийския или швейцарския офис на фирмата, за която работя, ще си взема жената и двете дечица и ще духна от тази миризлива дупка.
Еййййййййй, оклепахте спама, да му се невиди! Боби братле, от де тез нерви незнам. Толкова не мога да напиша и с опрян в челото пистолет. :D :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 24.10.11 19:04.
24.10.11
19:36
It’s a Ronnie Coleman DUCK FACE ! :D
Боби само информативно :) значи с 38 годишен стаж, ортопед-травматолог, като може би в града (~100 000души) където практикуваше няма по-добър от него... заплатата му беше 400лв. като на месец докарваше не повече от 550лв. и то от обслужване на състезания. Частна практика няма, защото повечето хора там не дават пари за доктори, предпочитат да ги боли нещо ама да не отидат на доктори...
Както и да е, не ми се пише повече тая тема няма край :) Я кажете това животно, което снимах миналия ден на един покрив, сова ли е ?
24.10.11
19:43
” В моите очи - има ли крила,значи е пилешко ” 8-| Не помня кого цитирам,но... :D Мен поне на сова ми мяза о.О Трябва да питам бащата (който е горски) ...
24.10.11
19:45
Да и аз забелязах, че на Боби май доста му е кипнало но... в една Фирма която има офиси в няколко държави заплащането не трябва ли да е еднакво навсякъде или поне приблизително еднакво... тоест във Виена да вземаш същите пари които и тук !? - тозо въпрос към Боби...