21 / 02 / 2012
Седмица 8 Ден 51
Хранене
/// ... Оф искам вече да почвам борбата :((((
22 / 02 / 2012
Седмица 8 Ден 52
Хранене
22 / 02 / 2012
Седмица 8 Ден 52
Тренировка
/// ...
23 / 02 / 2012
Седмица 8 Ден 53
Хранене
/// От сутринта 6:30 по задачки, неможах да се наспя. Днеска малко повечко разтягане, намерих и едно въже за скачане та ще го изпробвам. Креатина взех да приключвам , има за още 1-2 седмици макс , мисля да си дам 1 седмица почивка и после малко кофеин, за да изкарам водата :)
24 / 02 / 2012
Седмица 8 Ден 54
Хранене
24 / 02 / 2012
Седмица 8 Ден 54
Тренировка
Загрявка
-стълби ,крос-тренажор, стави
Силов Блок
-Тяга
1х10@40кг
1х5@70кг
2х1@90;100кг
5х3@110кг
-Преса
1х10@20кг
3х3@30;40;50кг
4х2@65кг
2х0@65кг
2х2@65кг
-Гребане
1х10@50кг
5х5@65кг
Асистиращи упражнения
-Преден клек
5х5@50кг
-Суперсерии : Наклонен лег/ Разтваряне на дъмбели
3х6@60кг/3х10@10кг
-Лег екстензии
3х8@80lbs
-Набирания
5х5@СТ
-Суперсерии: Лег с тесен хват/ бицепсово с олимпийски лост
3х5@70кг/3х8@30кг
Разгрявка
-до у нас
/// Ебах му и тренировката братче. С основните движения+ загрявката приключих за 35-40 минути и си викам хуу ше напъна на асистиращите... На пресата имаше 2 нули достамизерни, но никога не се отказвам, на режим do or die ги направих мамка им, тежат много ... Ето ви 2 клипчета да кажете формата как е :
- на тягата- надхват двоен с фитили, на предния клек щангистки с 3 пръста.
Тягата е ок,ама ти е лека :Д
Предния клек е мн добре,прав с коленете инициираш! никъв бътуинк.Ся някой ще те нахрани щото на момент минаваш на пръстите ама си е ок според мен,олимпийците ако нямаха щангети и те щяха да са така.
На преден клек тръгваш с коленете напред и отлепяш петата, което е логична последица от първото.
Тягата на мен ми се струва ОК. Трябва да се има предвид, че май имаш доста дълги крака, заради което ъгъла между торса и земята в начална позиция е доста малък(да не кажа, че си почти успореден на пода). Аз бих правил сумо поради тази причина :р
Това е според мен ...
ПП. Тяга може да е лека, ама корема още е слабичък. Поне това впечатление получавам аз от клипа.
Мнението беше редактирано от Lyubomir на 24.02.12 16:52.
@Vintage тягата си върви по програма, в смисъл сега може да се струва лека, ама ако почна да си правя своеволия незнам докъде ще я докарам :)
@Lyubomirr - клипа наистина създава впечатление ,че отлепям петата, но всъщност това незнам от къде се получава, но аз стоя на цяло стъпало :) Иначе да корема ми е слаб за още кг ... В тоя ред на мисли кажете някакво по-сериозно упражнение за корем :)
Получава се, защото тръгваш с коляното напред, а не с д-то назад. Пробвай да тръгнеш със задника назад. Трябва да се стремиш да стоиш на петата, не на цяло стъпало :Р
Мнението беше редактирано от Lyubomir на 24.02.12 17:24.
Всъщност точно това искам да направя- да изолирам само квадрицепсите от цялото движение, а ако стартирам с таза, ще включа и глутеуса. Ясно ми е,че евентуално в преспектива с по-големи кг ще трябва да клякам както ти казваш , но тогава движението ще идва естествено :)
казано от Lyubomirr на 24.02.12, 17:23:
Получава се, защото тръгваш с коляното напред, а не с д-то назад. Пробвай да тръгнеш със задника назад. Трябва да се стремиш да стоиш на петата, не на цяло стъпало :Р
според мен ако стоиш буквално на петите се опитваш да изолираш задника и задната верига,а не мисля че това е целта.За най - голяма функционалност се стои на цяло стъпало.Ако тръгва с задника назад ще направи бътуинк.
иначе корема най добре ще си заздравее от тяга и клек,нз.Аз мн време не правих упражнения за корем и тягат си върви и клека (ама ся съм контузен).иначе планкове с кг,колелцето за корем...
Дали ще заздравее от клека и тягата - да. Дали ще заздравее достатъчно, за да те предпази от контузия - едва ли.
Изометрични Л-ситове, везнa, ренегатско гребане. Общо взето основно изометрия бих правил аз.
Целта е точно максимално с гъза да клякаш, иначе коляното БАЯ го обира. Ти и да искаш само с него да клякаш и да стоиш само на пета, няма да успееш. Но колкото се може повече.
25 / 02 / 2012
Седмица 8 Ден 55
Хранене
/// Днеска малко му изпуснах края, както и като гледам 2 седмици назаде, в храненето имам предвид. Иначе нормално. кажете някакви години изометрии за корем, освен планкове и вакумки?
Мнението беше редактирано от Абазаба на 25.02.12 14:24.
25.02.12
11:46
/// Днеска малко му изпуснах края, както и като гледам 2 седмици назаде, в храненето имам предвид. Иначе нормално. кажете някакви години изометрии за корем, освен планкове и вакумки?
е малко ли ти е...добре де, бавно и контролирано тоус то бар - примерно 5 секунди нагоре 5 надолу :) Аз бих тренирал и облиците, с “чистачка”
В смисъл ,че ям повече храна от колкото ми трябва. Иначе ще ги пробвам и двете упражнения днес, само да разбера “чистачката” какво е. Върти ми се по главата нещо за туистове с лост?
25.02.12
13:09
Ловиш лоста, вдигаш краката и ги движиш като чистачка :D
26 / 02 / 2012
Седмица 8 Ден 56
Хранене
/// За съжаление нямам удобен лост вкъщи да правя чистачка, но правя жалостиви опити за L-свит и планкове. Днеска малко ВМ-НВД и утре 10х2@110кг.
Мнението беше редактирано от Абазаба на 26.02.12 15:26.
27 / 02 / 2012
Седмица 9 Ден 57
Хранене
27 / 02 / 2012
Седмица 9 Ден 57
Тренировка
/// Днеска ми се бутна коня от тренировка.... Всъщност беше добре, на клека очаквах на 3-тата серия да издъхна. Пресата беше най-добре. Тягата много слабо щото задната верига направо взе да отказва от клека и кръста щеше да го отнесе, затова и прекратих тренировката. Тръгнах си късно от училище и за 45-50 минути г/д направих всичко. В сряда и петък ще натискам пак, ама имам чувството ,че да изям 1 кило захар няма да ми се залепи.... такава умора незнам от къде натрупах. Абе като цяло много слабо днеска с 3 думи ,че много се разписах нещо.
Колко минути почиваш м/у сериите? Явно малко щом събираш за 50 минути тая тренировка :)
еми по 30 -60 секунди максимално. Гледам да намалям почивките, за да не стават тренировките по 2-3 часа иначе не ми е проблем на инат и с добутване но ще ги докарам 10 серии... Проблема ми е друг- натегнат съм като бичме. Трябва сега да си пусна 1 седмица делоуд след като замеря максовете :)
28 / 02 / 2012
Седмица 9 Ден 58
Хранене
/// ....
Мнението беше редактирано от Абазаба на 28.02.12 19:06.
29 / 02 / 2012
Седмица 9 Ден 59
Хранене
Мнението беше редактирано от Абазаба на 29.02.12 15:59.
29 / 02 / 2012
Седмица 9 Ден 59
Тренировка №1
/// мега болна история неска. Видех една успоредка и викам чеки да направя една лека тренировчица :D Фанах тоя по физкултура той ми вика за сега само качване и махове да тренирам. Отивам във фитнеса , краката ми бяха много натегнати, но Джон Броз е прав- когато тренираш с МТ имаш повече сила. Клека тоя път го правих 25-30 минути ама го завърших, даже нямаше добутваници. Другото нормално. В петък викам да напъна тая умряла тяга ....
01 / 03 / 2012
Седмица 9 Ден 60
Хранене
/// ...
Мнението беше редактирано от Абазаба на 01.03.12 15:02.
02 / 03 / 2012
Седмица 9 Ден 61
Хранене
Мнението беше редактирано от Абазаба на 02.03.12 17:11.
02 / 03 / 2012
Седмица 9 Ден 61
Тренировка
/// козата си сакала пръч дет се вика. Тягата много анаболна имам и клипче, което по-късно ще кача. Пресата трябваше да е 7х1 ама бързах да освободя уреда и направих двойка накрая. Другото нормално. Единствено тва ,че ми прецакаха яденето и ядох не в 4 ми 4;40 ..
Обещаното видео. На пръв поглед какво не ми харесва- слаби коремни мускули и слаб хват. Какво ми харесва- гърба е прав. Колан не използвам само фитили. Също така извод от наблюдението ми 9-10 седмици назаде- клек+тяга в една тренировка не е на добре.Следващия силов цикъл ще е с преден клек като се чуда как да го направя та да не се застъпват. Иначе днеска яко смях имаше с един паляк там дето казваше ,че 2 см в ръцете е малко за 4 месеца, дори при положение ,че не си ги тренирал :D
Заеби фитилите,особено на тия леки кила,тренирай си хвата.Също така що не правиш с почивка м/у повторенията?Мъртвата точка трее се тренира.
И все пак си мисля че са ти леки килата..незнам?Имаш силен клек,поне 20 кила отгоре трее ти е тягата,а и не си със некви кофти пропорции.
над 105 кила ми се отварят пръстите, незнам защо така. Та затуй съм с фитили. Бтв да малко е тъч енд гоу тяга ама пак се мъчих некво ЕДТ да направя да се ... у главата проста :D . Иначе тягата ми е слаба заради слабия корем.
02.03.12
19:13
казано от Vintage на 02.03.12, 19:06:
тогава и клека щеше да ти е слаб,така мисля...
прави планкове с тежест.
ко се криеш уе робе ЪЪЪЪЪЪ, ЪЪЪЪЪЪЪЪ, ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ
сложи по-тежко, определено са ти леки.. подценяваш се според мен. и да, определено прави пауза м/у репс.
02.03.12
19:56
Изпъваш коленете, докато таза ти е сгънат - оттам всичко отива в кръста. Тия кила са ти тежки още, свали и работи по техника - трябва коленете и таза да разгъват в синхрон.
казано от Херцог Трън на 02.03.12, 19:56:
Изпъваш коленете, докато таза ти е сгънат - оттам всичко отива в кръста. Тия кила са ти тежки още, свали и работи по техника - трябва коленете и таза да разгъват в синхрон.
Голям си философ ей.. :))
На мен ми се наби на очи залитането в края на първото повторение
02.03.12
20:17
казано от Kini на 02.03.12, 20:02:
казано от Херцог Трън на 02.03.12, 19:56:
Голям си философ ей.. :))
На мен ми се наби на очи залитането в края на първото повторение
Да, голям съм философ, това притеснява ли те нещо?
03 / 03 / 2012 - Честит празник!
Седмица 9 Ден 62
Хранене
/// Неква много грозна болка имам във врата...