Дневникът на Moon

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.11.11
18:33

Ще ги сметна веднъж,( макар че и сега знам колко ми трябват горе-долу,) и на око мислех да ги напасвам -като разпределя калориите през деня - повечко в закуската и ще знам колко калории трябва да ми е едно ядене, оттам си правя сметка по колко да ям...Макар, че пак са си сметки от където и да го погледнеш..
Сега малко кулинарен разгул, после като дойде ще го мисля :D

06.11.11
18:38

казано от Moonray на 06.11.11, 18:14:

... ще ям интуитивно и после ще мина на РБД с лек дефицит без да броя калории.

И аз дотам го докарах :)

казано от Moonray на 06.11.11, 18:14:

Вчера с едни лоши хора ходихме на лимонада и ми беше студено, та сега май някакъв вирус ме обикаля хищно. Не се давам. Изпих един парацетамол, 4-5 витамин Ц-та и доста чай.  (rock)

Ще се повторя -  аз дотам го докарах.Трябваше да кажеш, на мен също ми беше аадски студеноооо :D

Вий двечките що не сте се гушкали като ви е било студено? 8-)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.11.11 18:49.

07.11.11
09:23

Ооо Иги, другия път се гушваме да знаеш, или направо отиваме да пием по едно топло вино с подправки!  :P ((:

btw да не спамя допълнително - още има надежда леко да ме подмине тоя вирус.
С манджата до тук съм на 2 кафета, едното с мед и една препечена филийка с тахан.
Ако се чувствам добре следобяд ще тренирам.

Мнението беше редактирано от Moonray на 07.11.11 09:40.

07.11.11
14:28

Споделям мнението и впечатленията на Моон напълно. Макр, че моят експеримент беше доста по- кратък( около месец) и не успях да разширя прозореца на недохранване повече от 16 часа и то само няколко пъти. А и във фазата на недохранване хапвах плод и протеинов шейк. Но все пак се опитах да спазвам основните правила .
Наблюденията ми бяха следните. Не успях да се адаптирам както трябва, психически се затормозявах като изям една ябълка в 11 сутринта или пък подтискам глада с кафета. Никога през живота си не съм се чувствала виновна, че ям или пия нещо, но Септември месец това беше факт, който ме подлудяваше. Вечер нямах проблем да се храня с по-големи количества и не съм се подувала и чувствала тежка. Може би не съм яла достатъчно., знам ли. Килограмите ми се покачиха за един месец с окло 2 и се чувствах доста тромава.Обиколките в областта на талията най веротяно се покачиха, понеже дънките ме стягаха.  На тренировките нямах никакви проблеми и не ми е ставало лошо.Като цяло, не съм се будела с чувство на глад и не ми е прималявало по време на тренивка.
Както се вижда има и положителни и отрицателни моменти, но за мен надделяха отрицателните, защото както казах психиката ми започна да дава на късо. Не можех да си позволя да се чувствам виновна за това кога и как ям или пия, и се отказах. Сега се храня както преди. 3 основни хранения, с 2 междинни. тренирките са ми същите. Определено съм по-спокойна и килограмите и мерките се нормализират.
Според мен ЦХ не е за всеки, най-вече заради психическата нагласа. На мен определено не ми пасна, на този етап от живота ми.

07.11.11
15:57

Благодаря за включването Рали, май не е лошо да се направи някаква отделна тема, в която хората да си споделят впечатленията, та като влезе някой да търси за ЦХ да види различни примери.

То и моя експеримент беше около месец. Аз за това се чудя да не би да му давам малко време (Марина някъде ми беше написала, че при нея подействало след четвъртия месец О.о), но при тия резултати как да продължа, кажи ми...

Изобщо не съм на вълна “дайте да хейтим сега дружно цикличното”, защото има и хора при които то работи много добре. Според мен важното в случая е какво ги обединява тия хора - как може да се прецени как ще се понесе от даден организъм без да рискуваш излишно.

07.11.11
16:05

7.11.11
Режим - както дойде
Храна:
7:30 кафе с 1ч.л. мед
9:30 2 тънки филийки с тахан и мед, чисто кафе
12:00 домашен хумус плюс остатъка от брускетите (30-40гр), 100 гр ориз с пилешко бяло месо, 1 с.л. тахан с мед,
-Сини сливи 3-4
15:00 Тренировка
16:00 200гр пиле с ориз
18:30 100гр извара, 300гр кисело мляко, лъжица мед + 20тина гр белен слънчоглед, парче суджук с филийка пълнозърнест хляб
20:00 чай с мед
21:30 пилешка супа, домат + сирене

Тренировка:
1. Загрявка
2. Тренировката на Сузана с бърпитата, без тези с набиранията
1) ONE LEG BURPEE
5 reps on each leg
2) BURPEE KNEE RAISES
10 reps
3) SIDE BURPEE KNEE TUCK
5 reps on each side
4) BURPEE STEP UP
5 reps on each leg
5) BURPEE ROLL OVER
10 reps
6) SUMO BURPEES
10 reps
7) HALF BURPEE & JUMP OVER
10 reps
8) 2X JUMP LUNGE & 2 TAPING PUSH UPS
10 reps
9) FROG BURPEE
10 reps
3. Стойки наръце, стойки на глава, още стойки и разтягания

Коментари: ...

Мнението беше редактирано от Moonray на 08.11.11 08:15.

07.11.11
20:14

Хей, Moonray, как ти се стори тренировката ? Хареса ли ти? :)

07.11.11
20:16

Много радва! Аз от теб я видях, благодаря (sun)

Оказа се, че скачам високо, но ръцете ми сдават багажа на лицевите.

07.11.11
20:36

казано от Moonray на 07.11.11, 20:16:

Много радва! Аз от теб я видях, благодаря (sun)

Ама, мола ти се, важното е пот да се лее и ухилени физиономии да цъфтят ;)

казано от Moonray на 07.11.11, 20:16:

Оказа се, че скачам високо, но ръцете ми сдават багажа на лицевите.

Мдам...И аз първия, и втория път като я правих, имах лицеви на колене. Но пък, като я сборш цялата със стриктни лицеви си е е*аси кефа! :)

07.11.11
20:56

Аз ги мъчих уж стриктни ама много бавна бях. Пък и колко стриктни да са били - не мога да се пускам до долу, ръцете ми отиват до към 90 градуса в долно положение.. (Това в последните 6 от 9 рунда (wasntme)) Следващия път като ми стане трудно ще ги правя от колене и ще гледам да спускам до долу.

Абе, яка задявка е! :)

08.11.11
11:32

Като разбутан кошер е станал форума. Не знам какво се случва, но дано отмине и тая “мода” по-бързо защото направо не ми се чете тук на моменти.

08.11.11
18:40

8.11.11
7:30 2 филийки с тахан и мед, кафе +1ч.л. мед
10:30 китайски спагети

< 50 калории, 50 гр корнфлейкс, 1 с.л. тахан с мед
13:00 мляко с нес и канела + 1ч.л. мед
16:00 сандвич – черен хляб, прясно сирене, домат и нещо зелено
-

Тренировка
18:30 шейк от 100гр извара, 250гр кисело мляко, супена лъжица мед и доста канела (inlove)
19:00 2 с.л. тахан с мед
22:00 пилешка супа, 1 1/2 хлебчета с риган на Марти  , парче сирене

Тренировка - волно съчетание от асани, изометрии - всички видове планк, които се сетих по малко (не съм се зорила с времето), изправяне от планк на лакти до нормален планк бързичко и по много,разни разтяжки да си припомня шпагата как се правеше; стойка на ръце - изправяния до стената n на брой, стойка на глава - една много шантава изометрична поза от която си усещах всички фибрички по корема.
Боже, трябва да се видя с Маргаритка преди да съм си счупила нещо!

Абе хубаво беше, сравнително лека тренировка, но много необходима - чувствам си мускулите по-добре. Мускулната треска е лека - по ребрата и вътрешната страна на бедрата.

Едит: Да допиша, че пропуснах обяда понеже бях в движение, но нямах абсолютно никакъв проблем с глада, въпреки шантавата комбинация с кухите калории в 10 и 30.

Едит две: Хлебчетата на Марти са просто вълшебни! (nlove9) Може да кача някоя снимчица по-късно.

Мнението беше редактирано от Moonray на 09.11.11 08:18.

08.11.11
18:55

казано от Moonray на 08.11.11, 18:40:

Боже, трябва да се видя с Маргаритка преди да съм си счупила нещо!

Хаха...трябва, трябва :)

09.11.11
18:28

9.11.11
8:00 2 филийки с тахан, кафе с мед
- Кафе с мед
12:00 1 хлебче с риган, хумус,  1с.л.  домашно фъстъчено масло и 1с.л.  тахан с мед
13:00 чай с мед
16:00 кроасан с кренвирш

Коментари:
Тренировка няма. Цял ден бях в движение и започна да се смрачава докато се наканя да тичам. Така хубаво мислех да се изпържа с няколко по 800 метра..Тате каза че ша ми купи колело, ама друг път.
Поиграх си с ластика малко вкъщи за утешение.

Поздрав по случай пълнолуДието :)

Мнението беше редактирано от Moonray на 09.11.11 18:40.

10.11.11
22:47

10.11.11 г.
6:30 50гр био пълнозърнести макарони, 100гр сирене, 1 с.л. тахан с мед
12:00 2 кюфтета на скара, 200гр ризото с пиле
- Кафе с мед и канела, чай с мед
16:30 2 круши
Тренировка
19:00 дробчета, бобена салата, 1 ф черен хляб
- Чаша червено вино

Тренировка:
1. Загрявка
2. Табата 4 броя - клекове, странични коремни преси, лицеви от колене и mountain climber
3. Разтягания и стойки

Коментари:
Изпит имах днес - малко сън, повечко стрес..
Влачи ме вируса от събота, ама нито се разболявам, нито се оправям - една тъпа отпадналост, лека хрема и кашлица понякога, друг път нищо ми няма. Тренировката трябваше да е по-дълга, но се появи неотложен спешен ангажимент и съкратих и изхвърчах от къщи.

11.11.11
14:42

11.11.11 - вирус
7:00 3 тънички филийки с тахан и мед, кафе с мед
- Чисто кафе
11:00 50-100гр дробчета, 1 с.л. фъстъчено масло, ½ дюля, 100гр бебешко пюре (това вече не го препоръчвам)
14:00 50-100гр сирене, 50-100гр извара, 200гр кисело мляко, 2 филийки вита, 2 с.л. тахан с мед

Коментари:
Вчера ме настигна най-сетне вируса - вечерта рязко се влоши положението с хрема, кашляне и общ сдух.  Но аз нищо и не пих де, само в събота малко витамин Ц.
Днес май няма да има тренировка - чайчета с мед и канела в леглото с хубава книга и някое филмче. Пълен релакс. Опитвам се да се настроя за едно отдавна обещано излизане тая вечер, но още е леко под въпрос.

11.11.11
18:31

Тренировка:
1. Загрявка
2.
Коремни преси 50, 50 = 100
Затворническо ставане 20, 20, 20, 20, 20 = 100
The Surfer  20, 30, 20, 20, 10 = 100
Кофи на диван 20, 20, 20, 20, 20 = 100
Breakdance push-ups  – 20, 20, 20, 15, 15 10 = 100
3. Разтягания

19:00 шейк извара, кисело мляко, лъжица мед
20:00 пилешки дробчета, лютеница, половин круша
- алкохол?

Мнението беше редактирано от Moonray на 11.11.11 20:20.

12.11.11
18:02

12.11.11

10:30 150гр шунка,  50-80гр. пълнозърнест хляб, 300гр кисело мляко, 4 бисквитки белвита, 2 чаши портокалов сок, кафе с 1 ч.л. мед
- Кафе с мед
14:30 150гр шунка, 50-80 гр пълнозърнест  хляб
16:00 50гр био фузили с 50-100гр овче сирене
-  чай боровинка, ванилия, голяма лъжица мед и ½ ч.л. джинджифил
20:00 250-300гр боб на яхния, малко суджук, филия хляб, 100гр бебешко пюре (85ккал)
Тренировка - няма

Коментари:
—- Стабилна мускулна треска на цялата горна част, особено на гърба по лопатките. Едва се раздвижих сутринта.

—- Събудих се (освен с лек махмурлук, който се оправи след 2-3 чаши вода) с абстиненция за храна. Направо чудовищен глад! Сигурно ударих едни 8-900 калории на закуска, нооо се почувствах много добре. Все едно в една черна дупка ги пуснах, много леко ми беше.  Според мен ми се е забързал метаболизма - добре ям, добре тренирам(по-скоро имам сила и въздух, но не знам с какво още да се натоваря..), имам доста енергия въпреки неспането и стреса.

—- Имам някои подозрения, че тахана прецака схемата с цикличното. Самия режим, че не ми беше комфортен - не беше. Но струва ми се обаче, че е възможно да съм поемала много повече калории, отколкото си мислех.
Намалявам малко таханените изблици...

Мнението беше редактирано от Moonray на 12.11.11 20:05.

13.11.11
17:31

13.11.11
17:53

13.11.11
10:30 50гр био фузили +20-30 гр сирене, кафе с мед
- Кафе с мед, мляко с нед, кафе с мед и канела...
14:00 мазна баничка
Тренировка - няма

Коментари:
Снощи се прибрах..почти тази сутрин. Махмурлука беше символичен - точно докато си налея вода. Нещо много вилнея тия дни и умората взе да си казва думата. Или ЕГН-то. Нещо ми става трудничко след няколко безсънни нощи подред.
Много интересно усещане - тренира ми се, но нещо бавно и тежко.Но ще пропусна днес и ще се наспя.

Откритие на деня - “Трансперсонален проект - психология, антропология, религия” - Владимир Майков, Владимир Козлов. Много добра книга, препоръчам я за хора с вкус към интегралните дисциплини. И сибирския шаманизъм.

Айде още малко музика, че още ме държи от вчера:

14.11.11
19:11

14.11.11
7:00 3 филийки пълнозърнест хляб с тахан и мед, кафе с мед х 2
10:00 грозде
13:00 ориз със зеленчуци, парче печена тиква
15:30 ориз със зеленчуци
- Тренировка
19:00 зеленчукова крем супа с малко кротони, сирене,  шейк 100гр извара, 400гр кисело мляко 2%, 1 с.л. мед, грозде

Тренировка:
1. Загрявка
2. 4 кръга от 10 клека, 10 бърпита, 20 напада
3. планк, стойка на ръце
4. йога - около 50 минути

Коментари:
Голяма борба с тоя вирус - през нощта ми беше много зле, болеше ме яко гърлото, а сутринта не можех да говоря. После се оправих и по едно време нищо ми нямаше. По време на йогата се закашлях яко на няколко пъти и сега май почва пак да ме гъргалясва. Ще трябва някакви мерки да взема май.

14.11.11
19:41

казано от Moonray на 12.11.11, 18:02:

Събудих се (освен с лек махмурлук, който се оправи след 2-3 чаши вода) с абстиненция за храна. Направо чудовищен глад! ...... Според мен ми се е забързал метаболизма,

Казва се алкохолен глад (d) и няма общо с това дали тренираш и какъв е метаболизмът. Лаишко обясняснение, но накратко: след алкохол нивата на инсулин се качват драстично и от там идва съответно гладът.

15.11.11
07:49

Мнее, алкохолния глад го пресрещнах още същата нощ с някакво месо - суджук май :D Това си беше друго. (Оп, май не съм писала за среднощното ядене..)

15.11.11
11:14

казано от Moonray на 15.11.11, 07:49:

Мнее, алкохолния глад го пресрещнах още същата нощ с някакво месо - суджук май :D Това си беше друго. (Оп, май не съм писала за среднощното ядене..)

И аз не ги пиша,щот рядко ги помня... :)

15.11.11
21:31

15.11.11
8:00 кисело мляко с 2 с.л. овес, кафе с мед
11:00 ориз + зеленчуци,  pop chock 30гр.
- грозде
17:00 зеленчукова крем супа с кротони и сирене
21:00 свинско със зеле, 1 филия черен хляб, малко грозде
Тренировка - няма

Коментари:
Грип. Цял ден едното ми ухо е заглъхнало, но поне имам глас. ^^
Пия витамини и чай с джинджифил.

16.11.11
21:20

16.11.11
7:00 2 филийки с тахан и мед, кафе с мед
- кафе с мед
12:00 свинско със зеле

<200гр, 1 с.л. тахан с мед
- чай с мед, 2 бисквитки
15:00 грозде
- голяма супена лъжица мед + ½ ч.л. джинджифил
21:00 свинско със зеле, печена тиква
Тренировка - няма

Коментари:
Все още грип. Пия витамини, а от днес и клеева тинктура. Джинджифил с мед също, но никакъв ефект от него не засичам. Може би трябва да си взема корен. Писна ми баси, само се влача с някви кърпички и не мога да спя по цяла нощ.

Утре или в други ден трябва да те пусне. Ако продължава няма да е зле да прибегнеш до модерната медицина. :)

17.11.11
18:55

17.11.11
8:30 2 филийки с тахан и мед, кафе с мед
11:00 вегетариански сандвич с черен хляб, сирене и домат
15:30 пилешка супа, 1/2 пилешко бутче с малко бял ориз
- вероятно ще вечерям пиле с ориз

Тренировка - пак няма. Не броя стотината лицеви на серийки от по 10 цял следобед докато чета за следващия изпит.
Не мога да преценя дали се оправям, но не се влошавам със сигурност. Основно хремата ме мъчи - по-скоро досадно, отколкото истинско боледуване.
Витамини и прополис.  Обмислям дали да не остана в Плевен уикенда след изпита.

18.11.11
08:13

Наминавам да се отбележа, че май ще почвам антибиотици.. :(
В началото на годината изкарах една пневмония с доста силни антибиотици плюс кортикостероиди, но си мислех че ми се е вдигнал имунитета. (Прескочих една вълна грип, когато всички наоколо бяха болни), но сега явно не съм се пазила достатъчно. Не че ми има кой знае какво - основно хрема, кашлица и бяс, но покрай мен е пълно с доктори, а практиката сочела, че обичайното усложнение е пневмония...
Температурата я карам на замръзване в повечето време - към 35, и чат- пат до субфебрилна към 37 - 37.1, но основно ми е гадно нощем.

Имам много сериозни резерви срещу антибиотиците. Хич не ми се почват :( Амаа, оставям компетентните да се изкажат, не съм учила за доктор да си назначавам сама лечението.  Струва ми се, е съвсем ще ми съсипят защитните сили, но дано не съм права... Мисля да си потърся кефирена гъба и разни други такива природни буустъри. Някой ако има идеи в тая посока много ще му се зарадвам. (:

Стискайте палци, че днес ще си водя вируса на изпит, малко свят да види :))

18.11.11
08:33

Бързо оздравяване!

Храни се възможно най-добре... тялото има нужда от това, особено по време на борба с някой бацил.

На изпита е ясно, че ще ги сплескаш! :)

Бързо оздравяване :)

Ами така е Moon, цикличното вдига имунитета, като го изостави и те лепнаха вирусите, нормално ;)
Пий Цинк и Витамин Ц за имунната система.

18.11.11
09:29

казано от инж. Марин Маринов на 18.11.11, 09:24:

Ами така е Moon, цикличното вдига имунитета, като го изостави и те лепнаха вирусите, нормално ;)
Пий Цинк и Витамин Ц за имунната система.

Айде, айде за 1 месец надали й е вдигнал толкова имунитета.
Ти като си на циклично, нали те видях 2 пъти как се разболя и за колко време се оправи. :D
Мисълта ми е, че никой не е застрахован, предвид че бацилите се разпространяват по въздушен път.

Цикличното го вдига за дни имунитета, за този ефект няма нужда от адаптация и натрупване. Но то тялото си знае работата , за твова като си болен нямаш апетит. Аз се разболях, защото бях супер претрениран, може да видиш дневника ми, а и последния път се оправих за 1 ден.

Аз се чудя как все още не са открили, че цикличното лекува СПИН и рак :)

18.11.11
10:13

казано от sir Troll-a-lot на 18.11.11, 10:09:

Всъщност, може и да лекува... Но и в двата случая, нищо няма чуем от официалните медицински авторитети. Нямат сметка да намерят просто и евтино решение на доходоносен здравословен проблем.

Незнам дали ги лекува, но със сигурност е отлична превантивна мярка срещу рак.

казано от Vic на 18.11.11, 10:13:

казано от sir Troll-a-lot на 18.11.11, 10:09:

Всъщност, може и да лекува... Но и в двата случая, нищо няма чуем от официалните медицински авторитети. Нямат сметка да намерят просто и евтино решение на доходоносен здравословен проблем.

Вик, аз друго имах предвид :) Не че и ти не си прав де :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1