Коментар относно новата ми програма и препоръки за хранене

01.07.11
16:44

Здравейте, пиша Ви с молба да погледнете новата ми програма и да споделите мнението си, а също и да дадете някакви насоки с храненето. На 16 години съм, 1.90 м, 95кг- доста омазнен. Стажът ми във фитнеса е около 5 месеца. Главната ми цел е да отслабна. Така ето я програмата:

Понеделник и Четвъртък:

-хоризонтална лежанка-3х12-10-10
-наклонена лежанка-3х10
-флайс на хоризонтална лежанка-3х12
-придърпване на горен скрипец-3х12
-гребане с щанга-3х12
-екстензии-1х15
-избутване за рамо зад врат-3х10-8-8
-раменно разтваряне-3х8
-коремни преси-2х20
-повдигане на краката от вис-2х20
-кардио 20 мин като гледам пулсът да е в оптималната зона по формулата 60%(220 - възрастта)

Вторник и Петък:

-избутване на щанга тесен хват-3х10-8-6
-кофи-3х8
-избутване зад врат с дъмбел 3х8
-сгъване с прав лост за бицепс-3х10-8-6
-скотово сгъване-3х8
-чуково сгъване-2х8
-бедрено разгъване-2х10
-бедрено сгъване-2х10
-клек-2х15
-коремни преси-2х20
повдигане на краката-2х20
-кардио-20 мин

Сряда, Събота и Неделя почивка. Като презпочивните дни ще ходя да бягам или да карам колело.За храненето гледам да избягвам въглехидрати и да не пия газирано. Пия доста вода.

Според Вас добра ли е програмата и има ли нещо за промяна. Моля за съвети относно храненето.
Поздрави,
Мартин

01.07.11
16:51

Дано да се включат и по-опитни съфорумци, но аз ще си кажа няколкото забележки:
1. прави серии с повече повторения щом искаш да гориш
2. как така правиш гърди, бицепс, рамо в един ден, а другия само ръце
3. коремните ги остави засега-поизчисти първо и тогава
4. пиий вода и избягвай не само газирано а и “невероятно полезните” натурални сокове - заради захарта(колкото в колата е)
5. спретни си една НВД примерна и ще ти се даде още помощ

Засега това. 100% ще имаш още доста съвети приеми ги като такива, а не като критики

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1