13.07.11
11:21
Здравейте! Днес случайно попаднах на този сайт и адски много ми хареса.Видях,че има доста компетентни хора,които си разбират от работата и помагат на всеки.Аз съм на почти 22 години,тежа 46 кг. и съм висока 158 см. С нормално телосложение съм,но искам да стегна вечните проблемни зони за жените - дупето и ханша.Също и ръцете ми са много слаби,искам и тях да стегна малко. Не тренирам много - тичам по 30 мин на ден + 3 серии по 20 пъти клякане+ 2 серии по 50 коремни преси (половинки).Общо взето с това се изчерпва спортуването ми.Знам,че може да ми се смеете,защото това почти не е спортуване,но аз тренирам от една седмица и си мисля,че с течение на времето ще се увеличат повторенията и минутите за бягане.Големия ми въпрос и това,което ме мъчи е КАКВО ДА ЯМ? Това ми е болна тема и наистина не знам кое е добре и кое не е.Общо взето ям каквото искам,но си мисля,че някои храни трябва да ги изключа от менюто си. Искам да намеря режим, който включва супер обикновени и не много скъпи продукти. Също искам стриктен режим,който включва час по час какво и по колко да се яде,за да мога и аз да го спазвам стриктно.Ако някой може да ми помогне ще съм супер благодарна! Също и за тренировките ако трябва да правя нещо друго или каквото и да е да пише...на фитнес само не обичам да ходя!
Темата беше редактирана от Ани Василева на 03.07.12 19:29.
13.07.11
11:31
Здравей и честит дневник!Като за начало може да почнеш да четеш статии за храненето - http://www.bb-team.org/hranene/statii/za/hranene-101 теза теме също ще ти помогне http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874 , хранителен режим можеш да си избереш от тук - http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi
Успех! :)
Мнението беше редактирано от Димитър Иванов на 13.07.11 11:32.
13.07.11
11:48
Здравей и честит дневник!Като за начало може да почнеш да четеш статии за храненето - http://www.bb-team.org/hranene/statii/za/hranene-101 теза теме също ще ти помогне http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874 , хранителен режим можеш да си избереш от тук - http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi
Успех! :)
мерси,мерси...започвам да чета всички линкове и да се ровя из сайта....много искам нещата да се получат и съм се надъхала :)
13.07.11
11:50
Надъх, надъх и от нас. Успех! :)
13.07.11
11:59
Честит ти дневник и от мен! :) И Успех :)
13.07.11
12:09
Надъх, надъх и от нас. Успех! :)
мерси,мерси...аз съм се надъхала,само трябва да се справя с храната :)
13.07.11
12:10
Честит ти дневник и от мен! :) И Успех :)
мерси :)
13.07.11
12:13
Честит дневник и от мен!
Попаднала си на правилното място :) и тук ще намериш много съотборници. Мога да ти предложа да разглеждаш темите, също така и дневниците във форума. Повечето описват подбрно храненията си и от там можеш да си “откраднеш” идеии за структура и съдържание и на твоя режим. Питай спокойно - има наистина много хора, които наистина помагат и знаят как :)
Успех!
13.07.11
12:23
Честит дневник и от мен!
Попаднала си на правилното място :) и тук ще намериш много съотборници. Мога да ти предложа да разглеждаш темите, също така и дневниците във форума. Повечето описват подбрно храненията си и от там можеш да си “откраднеш” идеии за структура и съдържание и на твоя режим. Питай спокойно - има наистина много хора, които наистина помагат и знаят как :)
Успех!
мерси много..честно казано малко се притеснявах да пиша,че с моето скромно спортуване и беглия ми начин на здравословно хранене на много хора ще им прозвучи смешно.Но си мисля,че с упоритост ще мога да постигна големи резултати! Благодаря за подкрепата :)
13.07.11
15:16
пак съм аз...цял ден чета разни неща тук и научих доста интересни неща,но имам и няколко въпроса - 1.Аз тренирам всеки ден към 9 часа сутринта.Въпроса ми е преди тренировка трябва ли да закусвам нещо,за да имам сила или не и след тренировка колко време е необходимо да мине,преди да ям? 2. Абе хора как пиете по 2-3 литра вода на ден..аз стигам до литър най-много,безвкусна ми става?
1. Добре дошла и от мен :)
2. Това дали да ядеш преди тренировка, сама трябва да си го прецениш, ако се чувстваш добре и имаш сила да тренираш на гладно, ок (аз лично така тренирам), ако ти се вие свят и имаш нужда, по-добре си хапни предварително.
3. Всеки има различна потребност от вода. Според мен не би трябвало да има стандарт за това, какво количество да изпиеш за ден. Не случайно имаме усещането за жажда - организма сам си казва кога и по колко вода му е необходима. Ако консумираш голямо количество храна, която е богата на вода, то съответно ще имаш по-малко нужда (и желание) да пиеш. Ако обаче заместваш водата със сокове или газирани напитки - недей.
13.07.11
21:18
1. Добре дошла и от мен :)
2. Това дали да ядеш преди тренировка, сама трябва да си го прецениш, ако се чувстваш добре и имаш сила да тренираш на гладно, ок (аз лично така тренирам), ако ти се вие свят и имаш нужда, по-добре си хапни предварително.
3. Всеки има различна потребност от вода. Според мен не би трябвало да има стандарт за това, какво количество да изпиеш за ден. Не случайно имаме усещането за жажда - организма сам си казва кога и по колко вода му е необходима. Ако консумираш голямо количество храна, която е богата на вода, то съответно ще имаш по-малко нужда (и желание) да пиеш. Ако обаче заместваш водата със сокове или газирани напитки - недей.
Благодаря за отговора ти! Спрях тотално безалкохолното,сега пия много,много вода и си позволявам малко сок ASPASIA…иначе нямам проблем ако не съм яла преди тренировка :)
13.07.11
21:31
Добър вечер! Денят мина почти,а аз нямам търпение да публикувам какво съм правила днес,сори ако изглеждам смешна,но съм все още начинаеща и все още не знам кое е полезно за мен и кое не е.Та:
9:00 15 мин бягане (+бавно ходене и спринтове), 3 серии по 20 клякания, 2 серии по 50 коремни преси (половинки, цели не мога)
10:30 една купа прясно мляко (истинско) + Nestle Fruit Fitness (около 100 гр. страшно вкусно е)
12:30 няколко зелени маслинки с бадем (обожавам ги)
14:30 омлет (3 яйца,малко кашкавал,малко сирене и магданоз,никаква мазнина)
16:30 останалата част от омлета
18:30 шопска салата (домати,краставици,кашкавал,сирене,малко шунка,лук,зехтин)
20:00 100 гр. бели черешки
като цяло за деня съм изпила малко над литър минерална вода
Става ли моето ядене?...очаквам критики и забележки,ще се радвам да ми ги кажете :)
Относно водата, ако досега си пила по половин литър дневно не очаквай за два дни да създадеш навика. Замести всички сокове и подобни напитки с вода на първо време и ще се получат нещата - навика е доста важен. Като свикнеш, ще се чудиш как си живяла на половин литър дневно :)
14.07.11
11:15
Добро утро! Някой би ли ми пратил линк с упражнения,които се правят в домашни условия!Днес не ми се тича и мисля да наблегна на някакви упражнения! Благодаря предварително! :)
15.07.11
11:17
Четвъртък 14.07.2011 г.
ден без тренировка
10:00 100 гр. мюсли на Нестле + 250 гр. прясно мляко (без захар)
12:00 200 гр. печен заек пълнен с ориз и гарнитура картофи (заека не знам как влияе на тялото,дали е полезен,но аз си го обичам)
14:00 100 гр. бели череши
16:00 1 нектарина
19:00 печено пиле (едно бутче + малко бяло месо и кожа) + салата (домат,краставица,лук,сирене,зелени маслинки с бадем и малко зехтин)
за целия ден пих само вода и ми се отрази много добре - около литър
от сряда имах мускулна треска и заради това не тренирах,не бях във форма и само щях да се мъча.
15.07.11
12:44
Привет и от мен. Относно мюслите на Нестле - и аз ги консумирах много в продължение на година, докато не прочетох съдържанието им - натъпкани са със захари. Можеш да опиташ да ги замениш с овесени ядки в млякото и ако държиш на сладкото - добави им мед. На мен тази комбинация ми харесваше много.
Литър вода и особено през лятото е малко. Опитай да увеличиш поне до 1,5-2 л.
Това е за сега от мен.
ПоЗдрави :)
15.07.11
13:56
Привет и от мен. Относно мюслите на Нестле - и аз ги консумирах много в продължение на година, докато не прочетох съдържанието им - натъпкани са със захари. Можеш да опиташ да ги замениш с овесени ядки в млякото и ако държиш на сладкото - добави им мед. На мен тази комбинация ми харесваше много.
Литър вода и особено през лятото е малко. Опитай да увеличиш поне до 1,5-2 л.
Това е за сега от мен.
ПоЗдрави :)
Аз нямам никакъв проблем със сладкото и мога и да не ям.Права си,че са пълни със захари,ще се разгледам за нещо по-просто и полезно,обикновено те са по-здравословни от известните марки. А за водата - не мога да пия повече от литър...подува ми се стомаха,а и ми е безвкусна...понякога с нежелание я пия. Замислих се дали ще е добре да хапвам нещо солено,за да ми се отвори усета за жажда и след това да изпия чаша вода, може би така по-лесно ще я приемам..не знам. Благодаря ти,че ми писа!
15.07.11
14:56
И аз бих ди препоръчала да замениш мюслито с овесени ядки. Дълго време сутрин моята закуска беше - 60 гр. овесени ядки, 300 гр. кисело мляко, 1 с.л. мед и малко канела... мням :)
Накисвах ги от предната вечер и сутрин, ставайки от леглото бях на кръстопът - банята или хладилника :D
15.07.11
15:00
И аз бих ди препоръчала да замениш мюслито с овесени ядки. Дълго време сутрин моята закуска беше - 60 гр. овесени ядки, 300 гр. кисело мляко, 1 с.л. мед и малко канела... мням :)
Накисвах ги от предната вечер и сутрин, ставайки от леглото бях на кръстопът - банята или хладилника :D
а някоя конкретна марка ли да гледам или каквото избера....и може ли без мед и канела не ги обичам :)
15.07.11
15:07
Може, разбира се. Хапвай го така, както ще ти е най-вкусно.
Марки - не разбирам много. Аз ям от тези на Izzi или Фамилия Никола, но от фините.
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 15.07.11 15:08.
16.07.11
09:55
Добро утро от мен! Лек и много спортен ден пожелавам на всички! :)
Петък 15 юли 2011 г.
09:00 15 мин. бягане (бавно)
20 клякания;30 коремни преси (половинки);30 коремни преси (на една страна и 30 на друга)
изкачване по стълби Х 5 пъти (30 стълби)
30 клякания
10:30 100 гр. Мюсли на Нестле + прясно мляко (последно)
13:00 около 100 гр. Пилешко месо + 2 кюфтета + салата (домати,краставици) + малко сирене + малко кашкавал + малко от любимите ми зелени маслини с бадем (опс май прекалих с обяда)
18:00 1 нектарина + малко бели черешки
19:30 домашен гювеч + шопска салата
литър и половина вода (най-сетне успях да изпия толкова много :) )
17.07.11
11:21
Събота 16 юли 2011 г.
09:00 15 мин. бягане (редуване 4 мин. бавно бягане + спринт и 1 мин.вървене)
20 клякания + 30 коремни преси (половинки) + 20 коремни (на една страна и 20 на друга)
изкачване по стълби (30 стъпала) - 4 пъти
20 клякания +30 коремни преси
10:20 50 гр. Овесен флейкс (NesVita нa Nestle) взех си да го пробвам с вкус на малини и много ми хареса,но незнам дали е полезен :(
11:30 няколко студени парчета пъпеш :P
13:00 печен заек + шопска салата ( с много лук и магданоз)+ няколко парченца луканка
14:30 200 гр.бели череши
18:30 тиквички на скара + 1 парченце наденица
22:30 коктейл “Секс на Плажа”
литър вода ( не можах повече)
18.07.11
08:58
Добро утро! Май в този дневник сама си пиша и никой не ми обръща внимание :( . Но това не ми пречи да продължавам да го правя.
Неделя 17 юли 2011 г.
няма тренировка
11:00 една препечена филийка + едно вакумирано пилешко филе
13:00 шопска салата + 2 печени кюфтета
15:30 една печена царевица (ммммм) :P:P:P
19:00 омлет ( 3 яйца, топено сирене,половин кренвирш и много магданоз) + чаша айрян
Днес ще отида до един фитнес и ако ми хареса ще си взема карта да тренирам. Надявам се да има добър фитнес инструктор, който да ми изготви фитнес програма и хранителен режим. Бягането, макар и сутрин много ме изморява заради жегите и за това търся алтернативи. Успешен ден!
Води си дневника за себе си ;) щом не го коментират много, значи добре се справяш ;) като минат няколко месеца и го прегледаш от началото ще си направиш равносметка, дали вървиш в правилна посока или очакваните резултати не се случват. Според мен ако четеш доста и експериментираш, няма нужда да ползваш фитнес инструктор. Предполагам, че целите ти са стегнато и красиво женско тяло а не спортни резултати.
Успех :)
много е жега тия дни, за тва не пишат :D
иначе, прескочих 2/3 от написаното до тук, само така по диагонал хвърлих едно око, признавам си.. сега 2-3 съветчета на база това..
пишеш искаш да стягаш дупето и ханша, а не правиш напади - прави напади с прилично широк разкрач напред - товарят яко задната част на бедрата и дупето (ще усетиш на другия ден).. пишеш 50 коремни преси.. не прави по-толкова.. явно са ти много лесни или не ги правиш с максимално натоварване върху коремните мускули, а си помагаш несъзнателно с други.. или разгледай някое друго упражнение за корем и го включи.. правиш ли лицеви опори? ако не правиш - прави. чудесни са за стягане на доста мускули в горната част на тялото в домашни условия.. пишеш слаби са ти ръцете.. ами да - като цяло поне на мен ми изглеждаш слабичка на тоя аватар - хапвай повече.. с тренировките трябва да огладняваш.. с фитнеса не е лоша идея.. тъкмо ще почнеш да тренираш и други, пренебрегвани от повечето жени части като гърба например (а е голям кеф да се тренира гръб.. :) поне за мен).. избери си някоя програма за начинаещи и тренирай по нея известно време.. ако ти е проблем ходенето на фитнес - купи си 2 гирички и ги ползвай вкъщи - повечето упражнения на уреди имат алтернатива в домашни условия без много оборудване.. :)
Мнението беше редактирано от Трениращ на 19.07.11 15:37.
ааа да.. и не си избирай програма специално за жени или пък за определени части от тялото, освен ако не си сигурна, че всичко останало ти е перфектно.. избери си програма за цялото тяло и тренирай цялото тяло - резултата ще е по-добър..
към модераторите - грешката е моя, може тази част да се добави към предишния по-дълъг пост и да се изтрие този..
Мнението беше редактирано от Трениращ на 19.07.11 17:25.
19.07.11
21:13
Привет! Днес ходих за пръв път на фитнес и не ми се стори много скучно. Направиха ми програма по която да тренирам 3 пъти седмично. Ще ви я напиша и дано си изкажете мнението относно нея, за да знам дали е добра и какво трябва да се промени:
Кардио - 10 минути
Загряващи и разтягащи упражнения
1. Римско столче - 3 Х 20
2. Уред - повдигане на крака - 3 Х 10
3. Наклони встрани с гири - коси коремни мускули - 3 Х 15
4. Странично усукване - макара
5. Скрипец - широк хват (зад глава) - 3 Х 12
6. Хипрекстензии - 3 Х 10
7. Флайс - полулег - 2 Х 12
8. Уред за гърди “Пек - Дек” - 2 Х 12
9. Разгъване на гири встрани - 2 Х 12
10. Разгъване на скрипец с въже (трицепс) - 2 Х 12
11. Сгъване с гири - скотова пейка - 3 Х 10
12. Уред - предна част бедра - 3 Х 10
13. Уред - задна част бедра - 3 Х 10
14. Клякане с широк разкрач - 2 Х 12
15. Уред - събиране на краката - 2 Х 15
16. Разтваряне на крака назад (глутеус) - 2 Х 15
17. Масажор
18. Кардио - 20 минути
Ще се радвам да изкажете мнение дали са добри тези упражнения. За храненето не мога да напиша нищо,защото тези дни не съм се хранила много добре и редовно, по скоро почти нищо...но заради тези тренировки трябва да се храня редовно.
19.07.11
21:19
(tmi) Това за един ден ли е????? Биеш рекордите на едно друго момиче, което беше написало подобна програма. Но ти с тези !38! серии изби рибата. И то без да броим 3 упражнения. По мое мнение - пренасяй се в залата да живееш, за да успееш да я свършиш за деня
... дано си изкажете мнението относно нея, за да знам дали е добра и какво трябва да се промени:
.
Най-общо казано - всичко.
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 19.07.11 21:26.
19.07.11
21:24
много е жега тия дни, за тва не пишат :D
иначе, прескочих 2/3 от написаното до тук, само така по диагонал хвърлих едно око, признавам си.. сега 2-3 съветчета на база това..
пишеш искаш да стягаш дупето и ханша, а не правиш напади - прави напади с прилично широк разкрач напред - товарят яко задната част на бедрата и дупето (ще усетиш на другия ден).. пишеш 50 коремни преси.. не прави по-толкова.. явно са ти много лесни или не ги правиш с максимално натоварване върху коремните мускули, а си помагаш несъзнателно с други.. или разгледай някое друго упражнение за корем и го включи.. правиш ли лицеви опори? ако не правиш - прави. чудесни са за стягане на доста мускули в горната част на тялото в домашни условия.. пишеш слаби са ти ръцете.. ами да - като цяло поне на мен ми изглеждаш слабичка на тоя аватар - хапвай повече.. с тренировките трябва да огладняваш.. с фитнеса не е лоша идея.. тъкмо ще почнеш да тренираш и други, пренебрегвани от повечето жени части като гърба например (а е голям кеф да се тренира гръб.. :) поне за мен).. избери си някоя програма за начинаещи и тренирай по нея известно време.. ако ти е проблем ходенето на фитнес - купи си 2 гирички и ги ползвай вкъщи - повечето упражнения на уреди имат алтернатива в домашни условия без много оборудване.. :)
Здравей! Слабичка съм да и ръцете ми са доста слаби, днес като бях във фитнеса някои упражнения за ръце ми бяха леко трудни,макар че ги правех с минимални тежести..с този фитнес се надявам да заякнат малко и да стъпя във форма. Благодаря ти за съветите, ще се възползвам от тях. Аз си ям редовно и много добре (но вече гледам какво ям и забравих някак си за всички неща в опаковки като солети,кроасани,вафли,любимите чипсове),но аз лесно качвам и лесно свалям и поради тази причина се появи и целулита. А лицевите опори са ми много трудни, разбираемо заради ръцете, стигам до 5-6 и до там :( Много жени не тренират ръце,защото си мислят,че много ще им заякнат или нещо такова,но аз искам да имам хубави и оформени и си мисля,че с леки упражнения ще го постигна :)
19.07.11
21:27
(tmi) Това за един ден ли е????? Биеш рекордите на едно друго момиче, което беше написало подобна програма. Но ти с тези !38! серии изби рибата. И то без да броим 3 упражнения. По мое мнение - пренасяй се в залата да живееш, за да успееш да я свършиш за деня
... дано си изкажете мнението относно нея, за да знам дали е добра и какво трябва да се промени:
.Най-общо казано - всичко.
Ми отне ми час и половина,някои ги правех по две серии,но не помня кои,тъй като не си спомням кой уред как се казваше.
Браво, че си избрала да се храниш правилно! :) Дано успяваш да го постигаш, щото ми е направило впечатление че масово хората имат желание, но воля нямат.. :)
Значи.. за тоя твоя проблем.. целулит.. нищо не разбирам, така че.. ще се огранича..
Изобщо не се притеснявай от лицевите опори - ако имаш желание и си поставиш за цел днес да направиш една повече от вчера - бързо ще напреднеш и за броени дни ще вдигнеш бройката двойно (например на 10 в серия).. А защо ти ги препоръчвам толкова - основно движението се извършва от големите гръдни мускули (сложи ръцете малко по-широко от ширината на раменете), но се активират в голяма степен и трицепсите (нали искаш оформени и силни ръце), товари се и рамото, а корема също е под напрежение и дори бедрата играят роля да запазиш баланс.. (дори е възможно да пропускам нещо, но това е основното) Толкова много мускули работят само с едно просто упражнение, което можеш да правиш у дома, когато ти е удобно.. А иначе ръцете (както и всичко по тялото ти) няма да се превърне в огромно или твърде мускулесто поради простата причина, че за целта е нужен тестостерон, хормон който обичайно жените произвеждат 8-10 пъти по-малко..
Както и да е... относно тая програма.. ще си кажа по-нататък мнението може би, но.. я кажи ти умори ли се след като свърши всички упражнения или горе долу се чувстваше добре? огладня ли? или имаше чувството че можеш още един път да я изкараш?
Иначе на пръв поглед виждам дублиращи се упражнения... тоест две упражнения които имат за цел да натоварят един и същи мускул по един и същи (или много близък) начин.. номер 3 и номер 4 например. Както и номер 7 и номер 8.
И подредбата на упражненията изобщо не е оптимална..
Мнението беше редактирано от Трениращ на 19.07.11 22:30.
19.07.11
22:38
Браво, че си избрала да се храниш правилно! :) Дано успяваш да го постигаш, щото ми е направило впечатление че масово хората имат желание, но воля нямат.. :)
Значи.. за тоя твоя проблем.. целулит.. нищо не разбирам, така че.. ще се огранича..
Изобщо не се притеснявай от лицевите опори - ако имаш желание и си поставиш за цел днес да направиш една повече от вчера - бързо ще напреднеш и за броени дни ще вдигнеш бройката двойно (например на 10 в серия).. А защо ти ги препоръчвам толкова - основно движението се извършва от големите гръдни мускули (сложи ръцете малко по-широко от ширината на раменете), но се активират в голяма степен и трицепсите (нали искаш оформени и силни ръце), товари се и рамото, а корема също е под напрежение и дори бедрата играят роля да запазиш баланс.. (дори е възможно да пропускам нещо, но това е основното) Толкова много мускули работят само с едно просто упражнение, което можеш да правиш у дома, когато ти е удобно.. А иначе ръцете (както и всичко по тялото ти) няма да се превърне в огромно или твърде мускулесто поради простата причина, че за целта е нужен тестостерон, хормон който обичайно жените произвеждат 8-10 пъти по-малко..
Както и да е... относно тая програма.. ще си кажа по-нататък мнението може би, но.. я кажи ти умори ли се след като свърши всички упражнения или горе долу се чувстваше добре? огладня ли? или имаше чувството че можеш още един път да я изкараш?
Иначе на пръв поглед виждам дублиращи се упражнения... тоест две упражнения които имат за цел да натоварят един и същи мускул по един и същи (или много близък) начин.. номер 3 и номер 4 например. Както и номер 7 и номер 8.
И подредбата на упражненията изобщо не е оптимална..
Ми общо взето ми беше приятно като за пръв път...не чувствах голяма умора не знам, но едва ли бих ги повторила отново в същия ден...още час и половина,иначе огладнях да.Ръцете ми се измориха доста и сега лека тежест изпитвам в тях.Това е общо взето...ще се пробвам с тези лицеви опори още утре :)
Програмата ти ми се струва много обемна. Лично на мен не ми допада. За краката и дупето също бих ти препоръчал напади и клек, а защо не и сумо тяга. Със сигурност ще са много по-ефективни от разни уреди за разтваряне и затваряне и т.н.
27.07.11
20:21
Здравейте! Тези дни имах много ангажименти и не ми оставаше време за дневника. Иначе продължавам да ходя на фитнес със същата програма, аз съм доволна от нея, дори си увеличих повторенията, защото не се изморявам много, не знам защо имате негативно мнение към нея, ходя 3 пъти седмично, по час и половина съм там и наистина съм доволна. Иначе с храненето нещо прекалявам, дори ядох пържени картофи, пица и пилешки крилца на фритюрник...Нямам много сила, но това пък не ме оправдава да ям точно такива храни. Иначе храненето тези дни ми се изразяваше в следното - закуска - редувам един ден мюсли фамилия “Никола”+ прясно мляко + лъжица мед и един ден 2 филийки пълнозърнест хляб “Fitnes” с 5 семена + малко немско масло + 1 домат; после ям някакви плодове - кайсии, сливи, за обяд - пилешко най-често със салата; след обяд - нещо леко и вечерта ям до към 19 часа. Това е общо взето. Надявам се от утре да съм по редовна с дневника :) Лека вечер от мен!
Здравей и от мен. Знам, че тук ще ми се нахвърлят много хора, но не обръщай много внимание на храненето. Ти си още в началото. По-важно е да се научиш на постоянство. Постави си цел - “Да ходя на фитнес всяка седмица по 3 пъти”. Напиши си го някъде с големи букви. Трябва да имаш стимул! Започнеш ли да навлизаш по-сериозно в тренировките, ще се учиш и ще ти стане интересно храненето. Постоянството е най-големия проблем пред всички, не само в спортуването, но и в живота. Тренираш ли постоянно и усърдно резултатите няма да закъснеят. Относно храната, има една фитнес приказка - Ако е вкусно, не го яж :D. Това е напълно естествено, понеже генетично е заложено да се храним с храни, които ни доставят максимално количество енергия, а тя се съдържа предимно във въглехидратни и мазни храни. Аз умирам за пълнени пиперки, мусака (защото е по-мазничка), свински вратни, предпочитам пържола от бут, пред тази от филе и т. н. Но с времето ще научиш здравословни и същевременно вкусни рецепти. Пожелавам ти успех в новото начинание.
14.08.11
13:21
Привет! Искам да споделя с вас някои неща - не ми се пише всеки ден с какво се храня,защото ми се вижда много скучно. Предпочитам да споделям с вас моите наблюдения спрямо тренировките си, какво съм научила, дали е правилно и да ми давате съвети. Продължавам да ходя през ден на фитнес и тренирам по същата програма,която описах по-рано, само че увеличих повторенията за някои части като например корем (той ми е болна тема, тъй като имам опасения,че много трудно ще мога да го стегна). Иначе съм много доволна от тази програма и наблюдавам, че ръцете ми за заякнали малко,не само аз, но и околните ми го казват. Килограмите ми също се смалиха - вече съм 44… преди постигах такъв резултат само ако не бях яла 2 дни :) . Из форумите тук намерих едно клипче - http://vbox7.com/play:ff81dddb . Изглежда ми много добро и мисля да наблегна на него и да постигна някакви резултати и спрямо корема си :) . Та въпроса ми е след като ходя през ден на фитнес, мога ли през дните, в които почивам да изпълнявам упражненията, които са там и дали няма да се натоваря много ако всеки ден тренирам. Знам, че всеки организъм си е различен, но все пак има ли някакво правило, при което не трябва да се тренира всеки ден. Благодаря предварително :)
14.08.11
17:07
Разгледай тази статия. Може да ти бъде полезна -> L-sit
благодаря за предложената статия, но си мисля, че тези упражнения не са за мен... аз съм слаба в ръцете, а като ги гледам основната опора е в тях. Прекалени хилави и слаби са ми, за да се държа на тях , мерси все пак :)
25.08.11
17:45
Здравейте! Това ежедневие така ме хваща, че въобще нямам време да пиша, за което се извинявам. Набързо ще разкажа някои неща. Намерих из нета филмче с бг аудио с упражнения на Синди Крауфорд - Shape your body; днес правих само първата част и съм много доволна, изморих се, значи е имало ефект (аз така преценявам дали има ефект една тренировка или не). След 3-4 седмици отново се връщам към Тае-Бо и мисля да го съчетавам с тези упражнения (може и малко нанагорно да ми дойде, но това е първоначалния ми замисъл.Ще видя после как ще ми подейства). С фитнеса приключих, тъй като, както казах вече се завръщам в родния си град и ще започна пак с Тае–бо и не виждам смисъл да ходя и на фитнес. Много съм доволна от програмата, по която тренирах, много ми се стегнаха ръцете и като цяло тялото. Иначе с храната промених някои неща - вече ям каквото искам, но ако е вредно ям по съвсем малко. Вредно имам в предвид - мазни неща, пържени, тестени,сладки. Сладки неща почти не ям, може би 1 бонбон на 2 седмици, отучих се от газираното и от всичко в опаковки (солети, чипс и т.н.). Това е в общи линии - реших, че не съм роб на тялото си и,че не мога цял живот да се лишавам от разни храни само защото съдържали много въглехидрати,мазнини и т.н. Ям в малки количества “лошите” неща и мисля, че това е добре, особено като е съчетано с хубава тренировка!
17.03.12
14:45
Здравейте хора! Започвам да пиша с половин уста,защото много ме е срам от себе си- не съм тренирала няколко месеца и се чувствам много гузно. Идва пролет,времето се оправя и аз съм решила отново да възобновя треноровките си. Ще споделя с вас как съм решила да тренирам и ще се радвам ако ме критикувате или давате съвети. Тъй като нямам излишно време и пари,за да ходя на фитнес си мисля,че и със собствено тегло + гири (2 х 3кг) мога да постигна някакви резултати. Мисля да включа и тичане няколко пъти седмично - например петък и неделя,тъй като тогава съм свободна през деня. Събота също съм свободна, но четох,че не е хубаво 2 поредни дни да се тича. Относно другата тренировка, все още не мога да си намеря хубава програма, в която да се използва само собствено тегло +гири,тук разглеждах някакви упражнения, но те са отделни,а а аз искам да се ръководя по дадена програма, тоест всеки ден да наблягам на дадена част. Целта ми е да стопя малко мазнинки по дупе, бедра, да направя хубава преса на корема и да замускуля ръцете си.Сигурно ще ми се изсмеете,но това ми е мечта. Най-общо казано искам да се чувствам добре в тялото си,миналата година тренирах усърдно и се чувствах перфектно когато гледах как се помпат мускулите ми и имах повече енергия за всичко. Ще се радвам да ми помогнете, а аз обещавам да пиша,да споделям как се чувствам и редовно да се измервам.Относно храната - там е малко по-сложно, тъй като съм студентка и по цял ден съм заангажирана. Общо взето закусвам и вечерям, а през деня изяждам по една ябълка и пия литър вода, не пия газирано, не ям сладко в големи количества (когато ми се яде сладко хапвам по една хапка),хапвам от всичко, но в малки количества. Мисля, че това е най-добрия вариант, тъй като от личен опит знам, когато тренирах миналата година избягвах пържени картофи(които много обичам), въобще не ги ядях, но после когато се отпуснах изяждах в големи количества и това се дължи на това,че съм се спирала през цялото време, а не съм хапвала по малко. Затова,когато ми се яде нещо, го ям,но в малки количества. Вечерям не по-късно от 18 часа. Друго не се сещам да споделя. Тренирам около 22 часа, тъй като съм установила, че тогава имам най-голямо желание за тренировка, а и лесно заспивам след това. Много ще се радвам ако ми пишете. Лек ден от мен, аз ставам да се измервам и отивам да потичам 15-20 минути (тъй като съм още в началото и не мога да издържам много).Усмихнат ден!