Zercher squat / Зерчер клек

18.07.11
22:10

Някой изпълнява ли тази разновидност на клека ? Чувал съм, че тя натоварва повече корема, какво мислите ? Някакви съвети при изпълнението ?

Мисля да го пробвам, защото на предния клек, вече ми е много трудно да държа щангата на раменете си и искам да пробвам нещо ново.

яко е, особено ако имаш дебел лост или зерчер харнес, иначе е по-неудобно от предния клек(поне за мен).

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 18.07.11 22:54.

В епизодичните си опити с този вид клек имах адска болка в предмишниците накрая - нямаше разлика в натоварването на бедрата / седалището.

19.07.11
00:45

Хахах, на мен техниката на преден клек ми е много зле (защото не правя..) и първия път като исках да пробвам, щангата застана точно по този начин, всъщност даже ми беше доста удобно.

19.07.11
05:42

Ако имаш Стойка с различни закачалки за щангата и не си много висок или много нисък,взимането на щангата е като песен.Поне за мен е така просто стойката все едно за мен е правена.
Не знам вие с какви кг сте правили,моя опит е с макс 100 и ако го практикуваш редовно няма болки в ръцете,стига да не правиш повторения над 10.
Поне аз се чувствам по сигурен,ако не мога да се изправя с тежестта просто я пускам на долната част на стойката за клек.
Страхотно упражнение за средна част,защото трябва да подържаш торса по-изравен за разлика от стандартният клек.

19.07.11
08:53

Даже и стойка за клек не трябва- упражнението е супер- малко време отнема, за да свикнеш и може да ти се получат синки по ръцете, но си заслужава- особено, като съм правил повече повторения корема доста се напряга. Няма лошо да го включиш за разнообразие.

19.07.11
11:45

Благодаря за отговорите. Днес ще пробвам да го науча, пък утре ще се опитам с по-сериозни килограми, да видим какво ще стане.

19.07.11
15:18

Сега се връщам от залата и реших да споделя... бе яко упражнение  е ... усеща се в предното бедро и целия корем.. ако искате да пробвате нещо ново - давайте смело :)

П.С. сори за 2та поредни поста.

Мнението беше редактирано от mitkoDimitrov на 19.07.11 15:19.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1