24.07.11
23:00
Здравейте колеги след морето смятам да започна нова програма която сътворих та ако имате някакви забележки или препоръки ще се радвам да чуя вашето мнение,все пак да кажа тренирам от 6 години прекъсвал съм поради контузия но тук от около година и 3 месеца съм отново на линия и тренирам ма макс имам контузия на коленете за това не ги товаря много.Храненето ми можете да видите в дневника ми ако ви интересува и това .
1Ден-Гърди
2Ден-Гръб
3Ден-HIIT
4Ден-Крака
5Ден-Рамо,Ръце
Гърди
Повдигане на щанга от полулег. 3x8-12
Повдигане на щанга от лег 3x8-12
Кофички 3x8-12
Флайс от полулег 3x15
Флайс на машина 3x15
Гръб
Набирания широк хват 3x8-12
Набирания с тесен подхват 3x8-12
Гребане на смит машина широк хват 3x8-12
Гребане на смит машина тесен хват 3x8-12
Мъртва тяга -3х8
Повдигания на смит машина за трапец 3x8-12
HIIT една от тези тренировки : http://www.youtube.com/watch?v=sGWAm5nMZG4&feature=related
Крака
Клек с щанга предгърди – 3х15-20 до 60кг
Лег. Преса -2х15-20 до 130кг
Римска тяга(прави крака) – 3х12
Лег Екстензия – 1х15
Преса за пръсец на лег преса с 1 крак 4x15
Повдигания на пръсти на смит машина 4x15
Повдигане на пръсти на калф машина 4x15
Рамо,ръце
Повдигане на ръцете напред с кабели 3x8-12
Раменно разтваряне встрани 3x8-12
Обратен флайс 3x8-12
Арнолд преси 3x8-12
JM Presses 4x8-12
Придърпване на скрипец 4x8-12
Кикбек 4x8-12
Бицепсово сгъвана не щанга от стоеж 3x8-12
Бицепсово сгъване на дъмбели от полулег. 3x8-12
Скотово сгъване 3x8-12
ПП.Само забравих да спомена целта е маса.
Темата беше редактирана от Филип Буцев на 24.07.11 23:05.
24.07.11
23:06
нито един почивен ден ли нямаш?
от кое списание я преписа?
24.07.11
23:10
6ти и 7ми ден са почивка и от никое списание не съм я преписвал :)
Аз бих изместил Арнолд пресите първи,предвид спецификата на упражнението е доста по безопасно да не си изморил рамото предварително.
Защото просто не тренираш така с класически раменни преси+арнолд+задно рамо.
Ако HIIT-а ти е бягане аз ги го сложил в ден 6-ти,а не преди краката.Така ден 3-ти ще е пълна почивка.
По - здрави :)
25.07.11
10:47
казано от Biad__ на 25.07.11, 10:07:
Защото просто не тренираш така с класически раменни преси+арнолд+задно рамо.
Аз по принцип имам капризни рамене тоест искат много тренировка и то по-нестандартна и тежка за да се получи работата за това така малко по-различно подхождам.
казано от Digger на 25.07.11, 10:20:
Ако HIIT-а ти е бягане аз ги го сложил в ден 6-ти,а не преди краката.Така ден 3-ти ще е пълна почивка.
По - здрави :)
HIIT-a не е бягане ако си гледаш клипчето ще видиш че са различни упражнения със собствено тегло като подскоци ,високо коляно,бърпита и т.н
Нестандартна може би,но тежка едвали.Арнолд пресите с какви кг,ги правиш в този ред както тренираш ?
25.07.11
12:51
20кг дъмбели
27.07.11
09:19
При гърдите мисля, че единия флайс е излишен. Бих оставил този на машина, ако става въпрос за пек-дек.
Гребането винаги съм се чудил каква е причината да се прави на смит машина....според мен не струва. Можеш да замениш гребането с тесен хват с гребане с дъмбел.
При рамото липсва нещо, което според мен е задължително за хората с повече от 6 месеца стаж - раменната преса с щанга....или поне с дъмбели. Можеш да я сложиш на мястото на арнолд пресите и да я изтеглиш като първо упражнение.
Мисля, че сериите за трицепс са ти доста (12). Според мен 10 е добре, но ти си знаеш колко как ти действат.
27.07.11
10:11
казано от Тихомир Велев на 27.07.11, 09:19:
При гърдите мисля, че единия флайс е излишен. Бих оставил този на машина, ако става въпрос за пек-дек.
Гребането винаги съм се чудил каква е причината да се прави на смит машина....според мен не струва. Можеш да замениш гребането с тесен хват с гребане с дъмбел.
При рамото липсва нещо, което според мен е задължително за хората с повече от 6 месеца стаж - раменната преса с щанга....или поне с дъмбели. Можеш да я сложиш на мястото на арнолд пресите и да я изтеглиш като първо упражнение.
Мисля, че сериите за трицепс са ти доста (12). Според мен 10 е добре, но ти си знаеш колко как ти действат.
1-да за пек-дек става въпрос
2-При гребането на смит машина движението е фиксирано и не можеш да чеатнеш а за гребането с дъмбел е добра идея :)
3-Не знам специално Раменната преса не я усещам толкова аз ,рамото най-добре съм усещал от раменна преса с дъмбели с неутрален хват и от арнолд преса.
4-Трицепса ми е най-вървежния мускул ако ще изобщо да не го тренирам него си го има и е голям и не мога да му направа мускулна треска ако ще гъза да си садера :)
27.07.11
10:58
Като разпределение на мускулните групи правя същата(дори имам кардио и аз в сряда)-гледам да тренирам работните дни след работа, защото събота и неделя може да изникне нещо по-интересно ;). Иначе за упражненията-въпрос на предпочитание.
27.07.11
13:25
Такъв HIIT пак тормози краката и то доста, дори може би и повече от бягането, понеже включва повече натоварвания. Даже честно да си кажа, вижда ми се невъзможно да не претренираш по този начин. Вариантът е да оставиш една от двете тренировки, а другият ден да ти е почивка. Или ако силно държиш на двете, то високоинтензивната тренировка би било по-удачно да се прави в шестия(най-добре), а може и седмия ден.
Поздрави!
27.07.11
14:00
казано от Габриел Димитров на 27.07.11, 13:25:
Такъв HIIT пак тормози краката и то доста, дори може би и повече от бягането, понеже включва повече натоварвания. Даже честно да си кажа, вижда ми се невъзможно да не претренираш по този начин. Вариантът е да оставиш една от двете тренировки, а другият ден да ти е почивка. Или ако силно държиш на двете, то високоинтензивната тренировка би било по-удачно да се прави в шестия(най-добре), а може и седмия ден.
Поздрави!
Да ти кажа всичко е въпрос до привикване тоест тялото се нагажда аз в момента права тази HIIT тренировка и вече даже не я усещам като натоварване за това не мисля че ще претренирам,но другия вариант е в сряда плуване като HIIT което също е вариант.