Ти изобщо почиваш ли си някога? Баси... нормално е да те удари, където се сетиш. Не че аз съм човекът, който трябва да го кажа, защото не мога да си седя на задника у нас... ама ти се скапваш. Не може при такива тренировки да почиваш само 1 ден в седмицата.
Въпросът е много спорен...
Пробвайте бе, дори в почивния си ден - мачкайте се, разтягайте се, правете леки активации, клекнете 50 пъти с лоста...
Тялото е машина и се адаптира, колко е здравослвоно и какви са Ви ЦЕЛИТЕ е друг въпрос. Искате да докажете, че може всеки ден да се пребиваш и ще оцелееш - МОЖЕ, разбира се, но...защо?
Аз съм тренирал по 10 пъти за 6 дена изордски тренировки и понеже бях най-слаб от групата ходих и неделя да правя максове на тяга и клек, без да съм знаел какво значи претрениране, още повече, че с това няма да стана по-добър спринтьор. Дори не се и замислях какво значи умора и какще ми се отрази на битието. Бъхтах всеки ден като за последно.
Това, което си мисля, че може би и възрастта си е оказвала влияние на възстановяването...все пак бях на 24…
Нещо се размислих...ако ще се състезавш...да не си оставиш дни и периоди изобщо за почивка е СМЕШНО и ламерски идиотско...
Ако искаш да доказваш НЕЩО си...ми давай бе...и по 3 пъти на ден тренирай, ако тялото ти се навие:)
Тру, Тру бате Слави.
Затова и написах по-горе, че не съм аз човека, който да го казва, при положение, че в почивния си четвъртък тренирам обръщане + изхвърляне с Тодорка, после в събота и неделя ще съм на Раковски, когато има кой да е с мен и да правя кондиции.
Идята ми беше, че съм имала няколко пъти възможността да гледам Иво как тренира и съм се хващала за главата. Ако всеки път се раздава толкова мощно...
Иво е пример за адаптиран човек...
Като той и работи, има дете...действа яко по цял ден.
Освен профи атлетите, покрай които съм изкарал известно време и съм им се радвал като малко детенце(каквото и бях пред тях де), Иво е един от най-яките и издръжливи копелета на аматьорско ниво. Другия е ловешкия Иво, ама той е и пияница, зат’ва си го обичам:)
И двамата не говорят много, което още повече ме кефи...който ги е виждал как тренират обаче...
казано от slavko на 28.03.12, 13:49:
И двамата не говорят много, което още повече ме кефи...който ги е виждал как тренират обаче...
Не говори изобщо, и аз се въртя като муха без глава и се опитвам да измъкна някаква информация, ама тц, голяма концентрация, голямо чудо, само мога да се опитам и аз да се науча да тренирам така.
В момента точно това правя всъщност, тренирам ‘сама’, пълен игнор на всички латиносериали в залата, ако не беше и работата, щях да ходя сутрин в 9 да тренирам, като няма гръмнат човек.
То така се тренира...
Ние не сме от ония с по дву-часовите сплитове, дето в почивките пиеш кафе...В смисъл-почивай си бе, ако си като Сашко и на 58 кила лично тегло, ставаш с 210:)))
Тука имаш 25-30 тона за 12-13 минути...Бам бам бам и си заминаваш, па нека си сгъват, разгъват позите:)
От тия дето познавам, дето стават за трениране, аз съм единствения, който се усмихва докато вдига...останалите МАЧКАТ и после всичко друго...
Че се сетих една случка...сега като бяхме на Раковски и почнахме с тягите ние...и идва някакво загрижено(чети заблудено) момченце и вика “Не искам да Ви се бъркам, ама на такива упражнения, си слагайте колани”, “да бегаш от тука паляк”, ама се сдържах де, даже свръх учтиво му благодарих за съвета...а ние още загрявахме на няк’ви пичи 120-130кг. тяга, широко.
казано от slavko на 28.03.12, 14:19:
...
От тия дето познавам, дето стават за трениране, аз съм единствения, който се усмихва докато вдига...останалите МАЧКАТ и после всичко друго...
...
С мен като тренираш, нещо не се усмихваш... (grin)
Ееее това е нищо, много по яко е, докато загряваш с щанга 60кг ( разбирай серия 10-12 повторения, до долу, но без да пускаш), да мине момче и да ти каже: “Абе ти недей да дигаш тая тежка щанга, че може да ти ПАДНАТ яйчниците” ( triple facepalm)
P.S. Все едно на него да му паднат топките...
Хаха само дето беше 2.10м и го гледахме като Хълк. За себе си е право на баскетбудалистите такава тяга май им не требе... :)
28.03.12
14:40
Това беше на моята тяга. Момчето беше много искрено загрижен за кръста ми :D
казано от Vic на 28.03.12, 14:25:
С мен като тренираш, нещо не се усмихваш... (grin)
Ти си единствения човек, с който като се състезавам, изпитвам див ужас да не загубя. И затова съм максимално мобилизиран и всяка фибричка действа:)
казано от Десо на 28.03.12, 14:40:
Това беше на моята тяга. Момчето беше много искрено загрижен за кръста ми :D
Никакъв Хълк не беше, ти не си виждал баскетболист, затова така си мислиш...в смисъл - Ники Младенов не е атлет, а недоразумение...примерно...Удо(Хаджисотиров) е баскетболист-атлет...и така, че е много дълга темата.
Има едно правило, да не се бъркаш на хората в работите, ако те не поискат съвета ти. Еле пък с такива съвети:)
Бая магаре си беше, на височина де. Иначи си прав кво си бърка гагата къде не му е работа, аз да не му казвам как да стреля в коша...
28.03.12
18:38
Искам само да кажа,че се ЗАВРЪЩАМ и то с пълна сила! Не,че нещо но го имайте предвид :)))
Славка,Адашче,вие поне имате някаква конкуренция,когато тренирате с група,а пък аз никаква.....като вълк единак! Та мисълта ми беше,че в най-скоро време трябва да имаме пресечна точка!!!
Славе,едни възстановяват с протеини,витамини,амино и тем подобни простотии(за мен),а пък аз с дестилати:),но пък ми е голям кеф! Между другото сега се охлаждам със ,,страст на кристали” ......
казано от Ivaylo Stefanov на 28.03.12, 18:38:
Между другото сега се охлаждам със ,,страст на кристали” ......
Ще дойда скоро да споделим охлаждането:)))
Тренирай, и да не ми счупиш пудовката ей:)))
Ехе, Славе Благодарско за добрите думи,
ама и бая си скатавам за да мога да трениам.
Иначе ще добав, никога не тренирам на МАКС.
Мже и так да изежда,но не е .Само два пъти съм бил в роботски режим
в Гърция и на Буткемпа на Юли.
Вчера НА 12.5+ можех още,но умишлено не се натегнах.
То тялото само ми говори. Така се получи и с алкохола
пия,пия и в един момент то само спира да иска и ме предпазва.
То затова и от 1998 не съм се напивал, вярвам Ивчо ще ме разбере :D
Наздраве Ловеч(beer) и компанията.
Другото много важно нещо на което наблягам е сънят от 22:00 до 07:30
Пенсионерско е ама иначе се блокирва и няма добавка на света която да те оправи.
Последното го разглеждам като индустрия и не му вярвам много.
Благодаря за загрижеността Ви за моето здраве, ОБИЧАМ ВИ (h)
И да издам една дълго пазена мъжка тайна, с това парче се надъхвахме
преди комплексите на Буткемпа и още една имаше на Галена,ама колегите кажат коя беше:(
казано от ISB на 29.03.12, 10:35:
И да издам една дълго пазена мъжка тайна, с това парче се надъхвахме
преди комплексите на Буткемпа и още една имаше на Галена,ама колегите кажат коя беше:(
Хахаха, дали не те измъчихме с чалгичка на връщане:)))))
Ама иначе ловешкия Иво е спец по чалгите, аз съм аматьорче:))))
Екстра си беше Славе, пак ми се ходи.
Ае да се органзраме з Белмекен бе с децата,
незнам дали има смисъл ако не се отвим за състезание ....
казано от ISB на 29.03.12, 10:48:
Ае да се органзраме за Белмекен бе с децата
Ами, трябва да говоря с Марги:)
Елементарна и изчистена програма или пример как да си структурираме собствена.
Разбира се на ниво Елит нещата не стоят така,но от тук може да придобиете или да вземете идея
как да работите сами:
CrossFit Football for CrossFit
Нямам претенции ,че това е Епохално откритие,ще се рдвам ако съм помогнал някому:)
Тренировка 2010331
1.Висока тяга за 3 МП/тръгване под колянотот/
220х3,240Х3,250х3
2.Мускулно изхвърляне,незнам как да го нарека : навеждаш се,
взимаш щангата и я вдигаш на бицари и рамене 2х3х60 кг.
3. 5 пъти от :
максимално стриктни набирания
спринт 100 м . с утежненив/теглене на гума/
набиранията :21-10-9-8-8,общо време около 10-11 минути.
Яко оцепване стана след първата врътка :D
После едно разтягане,направо съм разглобен на молекули :)
ЕДИТ: РАЗГЛАБЯНЕТО Е ЗАРАДИ РАЗТЯГАНЕТО, ДА СИ ГО УТОЧНЯ
Мнението беше редактирано от ISB на 31.03.12 20:22.
31.03.12
19:08
нали не тренираше на макс? :D
220х3,240Х3,250х3
а това с фитили или без?
казано от Infernaloverkill на 31.03.12, 19:08:
нали не тренираше на макс? :D
220х3,240Х3,250х3
а това с фитили или без?
Това е 3-та за деня, да речем 90-95 % от подхода.
С Фитили,спи спокойно :)
Ама още малко с “Ракетите” и на ръка 8-)
казано от gotcha на 31.03.12, 20:27:
Разглобен в добрия смисъл надявам се :)
Да бе Екстра е . А тъкмо щях да пиша,
Как се казваще това “Пирос”,”Пиргос”..?
А аз си мислех,че се разтягам ....
Направо Гирос :)
ПИР (пирове) - постизометрична релаксация
Направо като десерт идват накрая тия разтяжки...
п.с. http://lubomirivanov.com/2034/ тука има просто обяснение
Мнението беше редактирано от gotcha на 31.03.12 20:37.
Все по рядко пиша тук, мързел ще е ...
Правих щангистка тяга под погледа на щангист.
Ами на 90 ми окапаха краката.
Кой е включил тягата като движение за гръб ?
Ами със сигурност не е бил щангист.
Утре очаквай включване и от гърдите... макар че може и да не те удари толкова, колкото мен, защото си джиткаш на халки редовно, И въпреки това е гадничко ;)
Незнам, ама как се втрещи на кондицията където всяква техника отиде на кино :)
Щеше да ме пребие с камъни ако имаше :)
Обаче е Златна...
Затова и комплексите с щанги ми се забавят напоследък... не понася, побърква се от лоша техника.
Ако не се стараех всичко да е супер изпипано до съвършенство на 10х10 преден клек щях да съм поне с 2 мин отдолу, но няма как.
А и така е редно, не бива да има компромис с техниката, на по-късен етап всички ще го разберат.
Тази тема да не я почваме, Моля.
Всеки сам решава . Това не означава,че не си права :)
Просто има една тема в раздела където вечно се спори за техниката в Кросфита.
Предпочитам да се пише там ,тука е за Ташак да става.....
09.04.12
17:11
Я обясни за щангистката тяга? Интересно ми стана :)
казано от Херцог Трън на 09.04.12, 17:11:
Я обясни за щангистката тяга? Интересно ми стана :)
Ми наистина ме мързи да пиша,заповядай и виж.
Аз иначе имам 215-20 тяга,но този начин е коренно нов за мен.
А може би и много мисля движението и затова става така.
Сряда след 18 в 8 ми блок,пиши на ЛС.
ISB via Puppy
“За утре остава ли тренировката ?
Аз сега ще я гледам Тодорка как ще прави тръстъри
И кондицията е измислена ... любима е на всички:
или протокол като Калсу,но с лоста и по-малко бройки
или на минута станция . Ще видим .
Поканата е отворена за всички”
Остава, обаче ще е сутринта, който може и иска да идва, ще е преди обяд, ние с Иво и Тод сме там.
Вечерта е много фраш и няма да ни се получат плановете.
Щагистите вдигат ефективно и не ги бърка дали стават тягата или я дърпат само на задна верига...както изповядват функционалните гурута:)))
Това, което аз съм виждал от тях е, че слизат ниско натискат коленете напред и над лоста, за да са максимално над него и стават и с предните бедра и с гъза...
Важното е да са изправени, със събрани лопатки...
Викат му първа тяга...защото като цяло тяхните движения започват с тяга и те не се превъзнасят по нея, като моите любими и скъпи приятели-трибойци:)))
Мнението беше редактирано от slavko на 10.04.12 16:36.
Вчера:
1.Тръстъри@90 - Силово на халки 3х3
2.30 сек.работа/30 сек почивка на станции.
Почивка м/у рундовете 60 сек.,дава се 3 пъти,аз го минах два
заради щангистката тяга после,по-долу са бройките по рундове :
-Тръстъри @ 60 14/10
-Бърпи 15/14
-Стриктни набирания 15/10
-Суинс@32 16/13
3.Загрял и активиран техника и щангистка тяга.
Нямам кожа по-пищалите :)
Ми Тодорка прави перфектни тръстъсри, 60 не ги усеща.
Относно Допинг контрола на игрите съм сигурен,че нито едно рекламно лице
няма да бъде хванато .
Утре от 14и нещо на ЦСКА, Събота на “Раковски” - Зала и Стадион.
20120413
1.Преден клек 5х5@105 кг.-Силово на халки 5х3
Клекът до долу,задните бедра в/у прасците
2.Кондиция, 5 рунда за време :
-Тяга 150 кг. х 7 повт.
-Латерално бърпи през щангата х 7
-Въртене БГ торба 20 кг. х 7 на страна=14 общо
Време 10:53
3.Разпускане : 2К на Концептата = 08:04
Мойта тяга с въженце ми изглежда като лека прелюдия на твойта кондиция... :D