26.08.11
18:31
Абе,що се карате на човека? Ами,колкото иска толкова тренира,и аз съм така....добре,че нямам дневник да ме хокате:))))
Сериозно сега,всички сме различи и понасяме различно натоварване.Адаша има достатъчно опит за да прецени на момента,какви са му възможностите. А,къде ще е насочена тази специализация?
29082011
Тренировка в навечерието на отпуската “The Seven”
И Ба.и ужасният комплекс, много пот изтече. Доволен съм,че не пуснах уред за цялото време.
Но за мен най-тежкият продължава да бъде Fran,нищо не може да се сравни с него .Aйде с пудовчицата и халкичките да ходя на моренце
Мнението беше редактирано от ISB на 30.08.11 08:08.
...
Но за мен най-тежкият продължава да бъде Fran,нищо не може да се сравни с него ...
KALSU ;)
...
Но за мен най-тежкият продължава да бъде Fran,нищо не може да се сравни с него ...KALSU ;)
Хмм, не Фран е най-гадният за мен. Там докато почнеш и трябва да свършиш. За мен по-дългите комплекси са приятни.
20110912
Хранене-почти няма :)
Закуска : 3 варени яйца
Обед: 100-150 гр. бекон
Вечеря: Мусака
Тренировка:
1.Загряване,мачкане,мобилност
2.Умения: Силово на халки 10х3
3.Пудовки :
-Тръстери 2х32 КВ 1х10 1х 9 1х8
-Изхвърляне 1х32 КВ 3х10 на ръка.
-Ренегадско 2х32 КВ 1х10 1х8 1х7
-Суинг 1х40 КВ 1х20 1х15 1х10
4.Разтягане
Общо време около час и тридесет минути
Нищо общо ако се изпълнява с щанга. Обичам пудовките , но и се страхувам от тях ..... Получи се страхотна тренировка.
Мнението беше редактирано от ISB на 13.09.11 08:44.
20110913
Тренировка:
1.HSPU : 1х22 1х16 1х13 1х 12 1х10 1х10 1х1о
2.Набирания: 60 броя в серия х 6-7. Стриктни с изпънато тяло с пауза в долно и горно положение.
3.Количка : 2х10-15 метра
4.L-седеж 3х30 сек-
Комплекс :12 х 100
Я почни Калсу с пудовки...и къде 34-35-ия тръстър ми се обади да си полафим:)
16.09.11
13:31
Имам спомени, че Калсу беше отвратителна работа:)))))
20110922
1.Набиране с тежест дроп серия 6/25 кг./4/20 кг./3/15 кг./4/10 кг./4/5кг./6 набирания
2.Кофи на халки същата схема с разтоварването. Не помня как бяха бройките,но се събраха около 40 кофи Май :D
Тренировка с Българска торба/22 кг./ и чук/12 кг./
1. Прескок през препяствие(не по-високо от 50см.)
Клякаш от едната страна, скачаш и приземяваш от другата в клек, пак скачаш и приземяваш в клек на първата страна.
2.Подскоци от клек(като за патешко ходене) напред.Стремиш се да си в клек през цялото време и да скачаш напред, а не нагоре.
3.Напади с торбата.
4.Въртене с торбата.
5.Извхърляне с торбата, като в горна точка правиш френкок(като това с пудовката в “The Animal”, но го изпълянваш прав).
6.Удряне на гума с чука- въртиш лява и дясна ръка отпред.
Направих 3 рунда, един рунд бе в порядъка на 04:30-05:00 с по 60 сек. почивка между тях.
ГОРНОТО ПО ИДЕЯ НА МАК СИМ , ЗА КОЕТО БЛАГОДАРЯ
20110923
20110928
Два дена почивка,видях се със Славко,Сашо и други хора от форума на Купата на България.
20110928
07:00 залата на НСА - ПРОФЕСОР ДОБРЕВ
1.Мъртва тяга : 120х3 130х3 140х3 150х3 160х3 170х3 180х3 190х4 180х10
2.Щангистко обръщане 60х6 70х3 80х3 90х4 80х9, тук гонех 10-ка ,но не успях експлозивността ми замина . Следващият път.
3.Набиране + 20 кг=Общо 30 броя в серии, не мога да правя дроп туй като слагам една верига на врата .
ПРОФЕСОРА Е НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО
Мнението беше редактирано от ISB на 26.09.11 17:23.
Тъкмо пишех, че усещам пловдивското влияние...и видях края на поста:)))
Много се надявам да има и допълнителни неща от страна на Сашо, аз съм луд за подобни комплекси :)
И вече имам ДВЕ ГОЛЕМИ ГЮЛЕТА 2х32 ПУДОВКИ, кво ще се случва не ми се говори.......
26.09.11
19:45
Аре бе адашче...тъкмо си мислех,че си се оттеглил от играта:))))))
Ей такива тренировки уважавам и аз! Благородно ти завиждам за 2 @ 32кг.:))))) Трябва да ги потиш здраво тези ,,мадами” :))))
Ако,знаеш как се пре_ _ ах с едно изказване......че ще покрия на Сашо (Мак Сим) теста,за отличен до края на Октомври ......
Ти не искаш ли,да се присъединиш към моята кауза?
Аре бе адашче...тъкмо си мислех,че си се оттеглил от играта:))))))
Ей такива тренировки уважавам и аз! Благородно ти завиждам за 2 @ 32кг.:))))) Трябва да ги потиш здраво тези ,,мадами” :))))
Ако,знаеш как се пре_ _ ах с едно изказване......че ще покрия на Сашо (Мак Сим) теста,за отличен до края на Октомври ......
Ти не искаш ли,да се присъединиш към моята кауза?
Не,не пудовките винаги са ми били слабост.
Относно комплекса, Да ще го правя , Присъединявам се . Кажи гога ще го правим.
Аз от известно време насам се опитвам при изпълнение на едно движение да не пускам лост или квото е там и да не накъсвам.
Мнението беше редактирано от ISB на 27.09.11 08:39.
20110928
1. Клек на гърди
90х8 100х3 110х4 100х8
2.Изхвърляне от коляно/Втора тяга
50х3 55х3 60х3 65х3 55х3 50х6
Това е много по-тежко от пълният обем на движението, в момента си усещам гърба,гъза и всичко по мен взривено , А... споменах ли и задната верига :D
3. Набиране-стриктно с пауза долу и горе. Брада над лоста : 15-8-7-6-5-6-5 = 51
Снощи правих дроп серии с тежест и днес реших да е само с тяло, а и там няма условия за сваляне
Започнах в 07:28 завърших в 08:32. Това със загрявката и разтягането. Свежо,силно с настроение.
Днес ще пропусна бягането след работа, на РОДИТЕЛСКА СРЕЩА СЪМ .... Малкият го приеха на Детска Градина.
Ба.и Зора то в НАСА се влиза по-лесно. Цялата рода е щастлива.
20110929
Днес ми се падаше тяга и обръщане.
Тягата беше екстра, но при обръщането ТРAГЕДИЯ, 90 ми тежаха като Тон, трябваше да правя 3-ка на 95 ама не стана.
Просто имам дни вкоито техниката става, щангата си върви,но днес не беше така,никва координация ама никаква.
Не е умора, при трибойските не става така.Там си изпълнявам плана, но ЩАНГИСТКИТЕ са все едно жив човек.Не знам кво да очаквам при следвщата ни среща ....
Към 18:00 ще се завлека към стадиона да повися на халките и да потичам.
Мнението беше редактирано от ISB на 29.09.11 09:47.
Ама ти всеки ден оли-та...да не си Златан Ванев...
Виж колко серии си направил предния ден...+ набирания...така...на следващия ден тръгваш да теглиш 100 кила...е с какъв гръб и с какъв хват...
Що не свали 10-ина кила и да обръщаш на 80…примерно...или ако 95 ти е фиксирано от някой...задължително ли е да го направиш, като усещаш, че не можеш...свали малко кила от лоста(разбирай его-то си) и си направи с добра техника 3 двойки на 80-85…Аз така бих подходил...
И си пиши тичането и времената...там най-мога да помагам...
Ама ти всеки ден оли-та...да не си Златан Ванев...
Виж колко серии си направил предния ден...+ набирания...така...на следващия ден тръгваш да теглиш 100 кила...е с какъв гръб и с какъв хват...
Що не свали 10-ина кила и да обръщаш на 80…примерно...или ако 95 ти е фиксирано от някой...задължително ли е да го направиш, като усещаш, че не можеш...свали малко кила от лоста(разбирай его-то си) и си направи с добра техника 3 двойки на 80-85…Аз така бих подходил...И си пиши тичането и времената...там най-мога да помагам...
То, днес ми се падаше да не ходя, но трябваше да заведа едни хора да видят къде е и се хванах. Да прав си за горното.
Инак седмичната ми програма се очертава така:
Понеделник-Сряда-Петък : Сутрин при Проф. Добрев /Тяга,Клек,Олимп./ След работа бягане.
Тренировките при професора са в рамките на един час, не са смазващи , след тях се чувствам като Рециклиран :)
Аз килограмите ги свалих ...
Вторник и Четвъртък: Пудовки в мазата.
Събота и Неделя: Почивка.
Последното бягане бе в Пон. 26.09. : 1600 м., 4х400 с по минута почивка след всяка дистанция за общо време 18 и нещо
Засичай си 1600-те и 400-те всяка отсечка...така ще добия представа за темпо...
Това горното завършва и с 4х100…тях ги ската, а...:)))))
Пусни си едни 5К другата седмица...
Моята програма ще е същата...само че вторник и четвъртък ще бягам яко...пудовките ще видим Сашо къде ще ги слага:)
Абе ти колко кила си в момента, че на трибоя като се видяхме ми се стори наедрял...
Да скатах ги, че си пазех краченцата за тръстерите на следващият ден8-)
Днес пак съм решил да правя вашето Плевенското с бърпити и 400м. ако имаш нещо друго наум казвай за бягането.
83-84. Колкото в Атина, ама от две години насам спирам пребиването и го карам по-спокойно, та затова може би.
Препочитам по-често ,но кратко и с желание, а не по протокол.
Вечерна тренировка Стадион “Раковски”20110929
Комплекс Lucy
След него L набирания 6х5 и 2х30 сек. изометрия с набирания
Доволен съм, не стигам до състояние на грохване,кратки и свежи тренировки.
Скоро един колега ме пита как тренирам, трудно ми беше да му обясня за 2-3 минути,
та реших да му кажа 1-2 комплекса,
След описанието на Ева, той ме изгледа втрещено и каза че на него за цял живот не му се събират толкова километри бягане и набирания, суинга дори не го спомена. Замислих се и си дадох сметка за пътя който съм извървял за толкова години тренировки.
Мнението беше редактирано от ISB на 30.09.11 09:07.
Пропуснах да попълвам дневника си повече от седмица, това незначи че не съм тренирал,напротив тренирах си по график, но съм решил да драсвам по-нещо само когато искам да споделя някой свой “Размисли и Страсти” :) и при достигане на плануваните резултати,времена и други стойности....
Инак тренировъчен дневник си имам и там всичко се попълва подробно. Не крия, че от известно време започнах да тренирам при Професор Павел Добрев. Имам много голям напредък, най-вече в трибойските /клек на гърди и тяга/,при щангистките се усещам леко зациклил ,но и там ще се оправят нещата с включване на пулове и дърпане от блокчета /т.е. от нивото на коленете, а не като в Дан Колов ;)/
Методиката на Добрев не тайна, който иска може да отиде и да си говори с него , всяка сутрин от 07:00 до 08:30 в залата по тежка атлетика в НСА/в мазата под кафето/ тренира се без пари. При мен работим за покачване на сила и повишаване на издържливостта.
Около 12 часа по-късно имам бегова тренировка и малко гимнастика. При бягането включвам : 5км. ,1600,4х400,спринтове на 50 и 100 м. На две тренировки пускам и БГ торбата и чука имам и вертикални скокове.
Два дена в домашни условия си правя някви неща с двете пудовки, наблягам най-вече на тръстери,обръщане клек тласкане,суингове.
Накрая си пускам къса кондиция за 10 мин. Чист комплекс не съм правил доста време. Не се и очертава да правя скоро.
Та не е лошо и да си постна целите до края на годината :
1.Изхвърляне : 10@70
2.Обръщане с клек 10@90
3.Клек на гърди 10@120
4.Мъртва тяга 10@200
5.Набиране 10+30 кг.
6.Тръстери 21@2х32
7.HSPU@25
8.400 м.<1:20
9.100 м. < 0:17
10. 5К
< 20:00
Става въпрос за бройки направени без пускане на уреда,взимаш и бам-бам до край.
С темповете с които се движа смятам,че плануваното е изпълнимо в по-голямата си част,а дори и да не стане със сигурност от това пак ще имам само и единствено полза ;) Само и единствено имам известни съмнения за изхвърлянето,но ще борим важното е да има някой да ни храни:)
Успех на всички, Бъдете Здрави
Мнението беше редактирано от ISB на 12.10.11 09:52.
12.10.11
10:05
Защо на тягата си си сложил по-висока цел от останалите движения ;)
Защо не си сложиш и една цел на пуш преса/раменна преса, както и една на кофички/лицеви с тежест ?
12.10.11
10:21
Сигурен ли си, че сега не можеш да покриеш изискванията за 100 и 400 метра?
Защо на тягата си си сложил по-висока цел от останалите движения ;)
Защо не си сложиш и една цел на пуш преса/раменна преса, както и една на кофички/лицеви с тежест ?
Ми щот , треба да се скатава някъде. Това с целите май-го написах малко ПАТЕТИЧНО :) Идеята е да гоня някви нива съобразени с нивото към момента. Надявам се да стане.Пуш преса сега правя само с пудовките и няма как да преценя с щанга как ще е . При кофите е същото, в НСА нямат дъмбели за закачане при набирания и кофи,имат само две вериги х 15-20 кила, та затова там гоня повторения и няма как да преценя реално макс с тежест. В нас пък слагам дискове в една раница/максимално 22 кг- и правя кофи на халките/, но и тук сум ограничен и мога да работя само по количествотвото което ще доведе до качествено измеменение ;)
Апропо снощи се опитах да правя обръщане и тласкане с 2х32 от блокче, в моя случай от джантата на колата около 15-18 см.
Ами някак си не стана ;(. Сложих и втората та се разкрачих на двете и пудовките ми останаха между краката, та тук изклинчих 4-5 бр. Довърших от земя като на всяко повторение ги отпусках на пода Това всяка минута Само това. 50 броя за 15-16 мин.
В оргималният вид мога да опитам комплекс с 2х24, ако е с 32 ще е само с една . Това не е за хора от тази планета или поне на този етап, но пък не пречи да го включа в списъка с целите ;)
Сигурен ли си, че сега не можеш да покриеш изискванията за 100 и 400 метра?
Да , започнах да бягам от Март-Април тази година, не бях тичал от казармата,а това беше 1991-1993 :) Та първите ми 400 м. бяха за над 3 минути, да не говоря,че в началото не можех и да ги изтичам. В комплекс се оправям,щот не почивам на бърпити и др,неща.
А и по някакъв начин като забия в комплекс обиколката на 1:40-2:00 така си изкарвам рундовете ни нагоре ни надолу. Пусто нещо.
Абе добре е за 38 годишен Чичо ;)
12.10.11
10:38
Бе, аз си мисля, че ще можеш 100 метра за 13-14 секунди, а 400 метра за 70 секунди сега.
12.10.11
10:40
При кофите е същото, в НСА нямат дъмбели за закачане при набирания и кофи,имат само две вериги х 15-20 кила, та затова там гоня повторения и няма как да преценя реално макс с тежест.
Е, ето ти решението - 10(?) кофички с +40 кг ;)
В нас пък слагам дискове в една раница/максимално 22 кг- и правя кофи на халките/, но и тук сум ограничен и мога да работя само по количествотвото което ще доведе до качествено измеменение ;)
Втория закон на диалектическия материализъм не е приложим 1:1 в тренирането или по-точно трябва да търсиш различен вид натрупвания ;) :D
Апропо снощи се опитах да правя обръщане и тласкане с 2х32 от блокче, в моя случай от джантата на колата около 15-18 см.
Ами някак си не стана ;(. Сложих и втората та се разкрачих на двете и пудовките ми останаха между краката, та тук изклинчих 4-5 бр. Довърших от земя като на всяко повторение ги отпусках на пода Това всяка минута Само това. 50 броя за 15-16 мин.
В оргималният вид мога да опитам комплекс с 2х24, ако е с 32 ще е само с една . Това не е за хора от тази планета или поне на този етап, но пък не пречи да го включа в списъка с целите ;)
Все от някъде трябва да се почне, пък с твоята цел “10х200кг тяга и тръстъри с 2х32кгх21” би трябвало да го направиш, па макар и с много зор ;)
Е ще разширявам списъка май , няма мърдане, що ли ми трябаше да пиша .
Сега очаквам и Славко да се включи и ще се срине небето (sweat)
А за блокчето варианта стъпил върху две приема ли се с пудовки между тях.
12.10.11
10:49
А за блокчето варианта стъпил върху две приема ли се с пудовки между тях.
Нали знаеш казармения принцип “ако нямаш работа мълчи си, защото войника винаги трябва да е зает” :)
Да, щом ти е по-удобно на две блокчета - приема се :)
А за блокчето варианта стъпил върху две приема ли се с пудовки между тях.Нали знаеш казармения принцип “ако нямаш работа мълчи си, защото войника винаги трябва да е зает” :)
Да, щом ти е по-удобно на две блокчета - приема се :)
Ще си мълча аз вече :D
Дано не вали довечера, че съм приготвил торбата и чукчето и раницата с дисковете, някой иска може да ми прави компания в тренировката.От 18:00 съм на Раковски ,пиша това с тайната надежда да има кой да помага с носенето на оборудването (devil)(wasntme)
Бе, аз си мисля, че ще можеш 100 метра за 13-14 секунди, а 400 метра за 70 секунди сега.
Ще опитам,Благодаря за доверието. Ще се постарая да го оправдая .(handshake)
Дано не вали довечера, че съм приготвил торбата и чукчето и раницата с дисковете, някой иска може да ми прави компания в тренировката.От 18:00 съм на Раковски ,пиша това с тайната надежда да има кой да помага с носенето на оборудването (devil)(wasntme)
Аз мисля неска да правя стадион. Ще съм там към 18:20, малко отгоре, та ще се радвам да се запознаем. С камуфлаж и черен суичър. Апропо, мисля си, че сме се виждали. Последно ти работеше с халки, аз теглех ена гума с верига и въже. Поздрав.
Ми аз тръгвам натам явно няма да вали и не може да се скатава .Ще се видим на място.
Снощи на “Раковски”
I. Силово на халки 3х5 1х4
II. Дроп серия от набиране-кофи на халки два пъти : Тежестта върви по-следният начин +20 +15+10+5 повторения не мога да пиша,че са в дневника,а не го нося. Вървят в порядъка на 7 и намаляват. Тежестите 4 диска х 5 кг. ги слагам в раница,а раницата отпред на гърдите.
III. Два кръга от вървене на ръце по лостовете, който е ходил на стадиона ще се сети,че там лостовете са като сложена хоризонтално стълба,та минаване на ръце и след това лицеви опори на халките , това +20 кг. и 2х10 на опорите.
IV. 3 кръга от това :3-5-15 от:
Обръщане на гума/най-голямата на “Раковски”/-Вертикален скок на 1 м. височина+5 кг.-х 15 удара на страна с чука
V. 2 кръга от:10-10-2x10-10 с БГ торбата .
Странично прескачане на 50-см. препятсвие-Борцови скокове напред-Въртене дясно-ляво х 10 на страна-Вертикално гребане/Хващам торбата за най-големите дръжки и дърпан нагоре ,нещо като хеликоптер/
VI. 2К без време.Ей така за разпускане. И все пак го погледнах между 8 и 9 минути.
Продължителност на тренировката около час,ама с яко лафчета с пичовете :) Запознах се с човек от Форума ZH, абе яко се тренира там. Плановете са и зимата да правя поне по две тренировки , а за шейната на детето кви неща съм предвидил :)
Мнението беше редактирано от ISB на 13.10.11 08:22.
Пак тренировки в мазата,оборудването ми е 2x32,борцова торба 22 кг.,халки и чук 12 кг. които в най-скоро време ще стане 15 кг. че ми олекна. Добавям и 4 диска x 5 кг. и раница която играе ролята на жилетка .
Нова работа,детето на градина,колата ударена все фактори които ми пречат да посещавам Добрев.
На Стадиона мога да ходя само в Събота и Неделя.
Ми така ще е май тази Зима....
Тренировки за последните два дена:
20111025
5 рунда Синди + 14 кг.
10 обръщане преса 2x32 КВ
5 рунда Синди + 14 кг.
10 обръщане преса 2x32 КВ
Време : АААа не съм го писал в телефона ,като погледна в тетрадката ше го допиша.
20111026
10 към 1
Тръстери 2x32 КВ-Бърпити
Накъсване на тръстерите само на 9 и 8 съответно на 6+3 и 6+2
Време :19:08,около средно 30 до 60 сек. почивки между куплетите
3-4 минути почивка и :
От 1 до 10 Суинг и кофи на халки за 7-8 минути без накъсване на движенията.
Забравих да се похвала : ЗАКОЛИХМЕ ПРАСЕТО, 100 кила месо и сланина, търся си фризер :D
20111027
5 рунда за време :
15 суинга 1х 32-15 обръщаня 2 x 32-15 вертикални скока с БГ Торбата , взаимствах го от този комплекс .Whitman
Суинга си е КФ, обръщането от нивото на коленете без суингване както е в Г.С.
След това Дропове на на набиране на халки с тежест +24 кг. Свалянето е през 5 кг. повторенията вървят х2-3,това го минах два пъти
Мнението беше редактирано от ISB на 27.10.11 19:18.
27.10.11
23:17
чук 12 кг. които в най-скоро време ще стане 15 кг.
как го правиш да е по-тежък?
Аз имах бтв един 9-10 кила, целия метален ( и дръжката) но го оставих в 10 вечерта в една от гумите които малтретирах(мързеше ме да го мъкна, прибирам се с тролея), и на сутринта го нямаше :D та ако видиш някой да размахва сребрист чук с метална дръжка, кажи му че не е постъпил правилно, хахах
20111101
1. HSPU : 1x17 1x15 1x13 1x11 1х8
Отдавна не бях правил преси,имам няква болка в лявото рамо която изчезва до третият опит.
2.Индийски опори или Dive Bomber Push Up +24 кг. 1х5 1х5 1х3 1х2 1х3
Това разцепва гръбчето
3.Кондиция
За време 50-30-20 от Суинг 32КВ и бурпи
14:40, суинговете без пускане,то и това беше целта .По 30-60 сек. почивка между куплетите
За чука ще сложа снимки за по-нагледно
20111102
А1 Тръстър 2x32KB 7-7-7-7-7-7-5-5-5-4
А2 Набиране на халки +24 кг. 5-5-5-5-5-3-3-3-4-3
Максимум повторения от двете движения за 20 мин.,по идея на http://www.bb-team.org/articles/3981_krosfit-za-bodibildari#axzz1cZ9GYpRh ,моето условие; уреда да не се пуска за раздишване .
Б1 Изхвърляне от блокче без суингване 1x32 КВ 5-5-5-5-5-5-5
Б2 Кофи на халки +24 кг. 3-3-3-3-3-3-3
Максимум повторения от двете движения за 15 мин.Условието остава в сила;)
http://www.bodybuilding.com/fun/mahler35.htm
За десерт възможно най-много повторения кофички на халките без доппълнителна =20 br.
Мнението беше редактирано от ISB на 02.11.11 18:59.