31.07.11
13:32
Добър ден драги съфорумници.От доста време чета статии и се занимавам с изучаване на храненето в бодибилдинга но има някои въпроси на,които не мога да намеря отговор.Надявам се че ще ми помогнете.
1>Се отнася за мазнините на киселото мляко,кашкавала и сиренето.Те добър източник на мазнини ли са и мога ли техните мазнини да ги включа в дневното си меню?
2>Се отнася за въглехидратите,които се приемат на закуска преди и след тренировка-какъв вид трябва да са при отделните хранения,който съм посочил и в какво количество спрямо другите 2 вещества.
Темата беше редактирана от гн.Хаджиев на 31.07.11 22:53.
Аз не мога да намеря отговор,защо ингнорираш запетаите като част от писането.
Отговора на твоите въпроси зависи от режима и целите ти.
31.07.11
22:55
#2
Първо се извинявам за запетаите и второ питането ми смятам,че се отнася за двата вида хранителни режими за релеф и за маса.
02.08.11
10:07
#3
Привет,
Мазнините в сиренето, кашкавала и млякото не са от добрите. Това са животински храни, а те по принцип са източници на предимно наситени мазнини. Полезни мазнини търси в маслиново масло, рапично масло, слънчогледово масло, масло от шафран, ленено масло, фъстъци, фъстъчено масло, кашу и ядките като цяло, авокадо, зехтин, в рибата, маслини и др.
Въглехидратите е най-добре ако можеш да ги държиш такива с нисък или умерен Гликемичен Индекс. Иначе попринцип сутрин и след тренировка можеш да си позволиш и такива с висок ГИ...особено след тренировка са препоръчителни ако си в период за маса.
Поздрави!