Препоръка за тренировка в домашни условия

01.08.11
15:06

Здравейте драги съфорумци , искам препоръка относно една моя тренировка (не мога да кажа програма, защото я съставям сам). С начинаещо ниво съм, на 20 г слаб и нямам възможност да тренирам в фитнес защото в мястото където живея за съжаление няма. Разполагам с гири  2 x 2-2,5kg(не съм сигурен точно колко ) и 2 x 5,5-6kg (приблизително) ,  лост за да се набирам и лежанка с дискове по 5,10 и 15 кг .
Тренировката  ми започва с  разтягането показано в този клип
http://www.youtube.com/watch?v=H0gkpw6tw3E&feature=player_embedded

след това 2x5 лицеви и 2x3 набирания( мъча се да ги изпълнявам чисто и концентрирано надявам да не се смеете заради броят им)

-Всяко упражнение правя с 1 или 2 серии (ако е по-сложно)с леките гири с по  10 повторения като обикновено втората правя с 5 повече и на 3тата започвам с  нормалните повторения(20тина)

1. Повдигане на ръце встрани 1x10; 1x15 ; 5x20 с 2,5кг
2. Повдигане на ръцете напред 1x10; 1x15 ; 5x20 с 2,5кг
3. Флайс с дъмбели 1x5 2x10 3kg 3x15 -  6kg
4 Повдигане на щанга от тилен лег (класически вариант) 2x10 3(понякога 4)x15 с 5кг дискове
5. Клек с дъмбели  3x8 2,5kg
6 Напади с дъмбели 3x7 2,5kg
7 Бицепсово сгъване с щанга 3x8-9   5kg дискове
8. Бицепсово сгъване с надхват  1x5 2 x10 с 5 килограмови дискове
9. Кик-бек  (опрян на лежанката) 1x5 3x10 2,5kg
Почивам 30 сек м/у сериите и 2 мин между отделните упражнения преди да пристъпя към загрявка за следващото.
Изпълнявам я през ден
Това е скромната ми тренировка

Главното е че правя малко повторения но гледам да ги правя в идеална кондиция и доколкото мога без чийтинг (смисъл не изпълня ли серията като хората я повтарям)
Въпросите ми са :
1.    При започване на движението вдишвам а на края  на амплитудата издишвам нали така? тоест когато съм сгънал мускула при “бицепсово сгъване”  например задържам секунда в горно положение  и  на половината от Разгъването издишвам
2.    Някакви препоръки при последователност, повторения и т.н.
3. Някакви други упражнения които мога да включа за корем например или за гръб прасци бедра. Отворен съм за всякакви предложения
4. Какво да правя в дните в които почивам че не искам да бездействам да тренирам примерно корем, крака
Благодаря Ви предварително и ще се радвам да ми помогнете.:)

Темата беше редактирана от Spike Lee на 01.08.11 18:12.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1