Дневник: Иван П. “Лекарството ви трябва да е вашата храна и вашата храна - лекарство”

Прескочи до:

14.11.13
13:38

Еее, мерси много (sun) (party)
Хем ти преглеждах дневника, но ми е убягнало :P

14.11.13
15:05

Тренировката днес е:
Стойки на ръце
Преден, задник до земята - клек
Кофи

И доста разтягане

Храната е стандартна, като новото попълнение са свинските сърца :P

И най-важното е, че се разбрах с тръндеви за таханчето и другата седмица ще правя поръчка (inlove)

14.11.13
16:45

казано от Иван П. на 14.11.13, 15:05:

Преден, задник до земята - клек

Колко е важно значението на една запетайка :D :D

14.11.13
17:15

Ако я нямаше, щяхте да се чудите на какъв език пиша :D

14.11.13
17:24

казано от Иван П. на 14.11.13, 13:38:

Еее, мерси много (sun) (party)
Хем ти преглеждах дневника, но ми е убягнало :P

Малко му мина времето на тоя плаж...на Равнища, на 1250 метра надморска височина...

14.11.13
17:30

Не, не :) Няма да ходя(поне не сега).
Сетих се, че някой беше писал за това място, а не можех да го намеря и ме глождеше :D

15.11.13
07:28

15.11.2013


Храна:

#1 “” 
Орехи
Тахан, мед, масло и какао
Цвекло

ТРЕНИРОВКА

#2 “” 
Сърце с домати и лук
Сланина
Сирене
1 парче торта
Цвекло

#3 “” 
10 яйца
Суджук
Цвекло

От това разтягане ме болят всичките възможни сухожилия :D Важното е, че за кратко време успях да свърша добра работа. . .последно съм бил толкова подвижен, преди 12 години, когато тренирах карате.

Мнението беше редактирано от Иван П. на 15.11.13 20:17.

15.11.13
12:33

Да ме пита човек, защо по-рано не съм се сетил за свински сърца, ами се занимавах с пилешките дребосъци :D
По-късно ще едитна поста да впиша тренировката, че сега няма време.

15.11.13
12:40

Аз карам на такива повече от 1 година. Само ги режа и варя (без никакви подправки) и се получават добре.

15.11.13
15:50

Пиша всичко в последователнотта, в която е изпълнено.

Разтягане

Прогресии за предна и задна везна, редувани, без да пускам лоста.
Лицеви

Набиране,  тесен под с тежест
Набиране,  раменен над с тежест
Набиране и задържане в горна позиция, като през това време правя (пръсти към лост).
Набиране,  тесен над с тежест
Набиране,  раменен под с тежест
Дроп раменен над без тежест
(след всяка серия оставам да повися на лоста, докато не откажат ръцете)


Прогресии за пистолет с лека упора на ръката
Дълбоки кофи с тежест и дроп без

Стойки на ръце - тип жабешки

Разтягане

Дано не съм забравил нещо :)
Иначе след цялото това чудо. . .просто няма място, което да не ме боли.То даже не е болка, по-скоро се усещам разтегнат :D

15.11.13
17:23

Днес си купих от този тахан на Тръндеви, утре ще го пробвам. Излиза на сметка, не го знам колко е качествен. Взимах един био-холандски досега. На теб какви са ти впечатленията?

15.11.13
17:46

От Тръндеви съм доволен, като цена и качество.Лошото е, че търговците прекаляват с надценките.
Виждал съм го - от 7 до 9лв. . .което е безобразно.Иначе аз намерих една добра женица, фенка на здравословният живот, която го дава на 6.50 и купувам от нея.Но понеже увеличих количеството, говорих направо с производителите и цената от тях е 5.40, като това е без доставката, но с нея също е много по-изгодно, особено за голямо количество, както аз съм решил да процедирам :)

15.11.13
18:34

Това са цени за какво количество?

15.11.13
19:02

И аз за толкова си го взех директно от Харманли кашончето (12 бройки). Лошото е, че така по-бързо свършва като че ли :D

Мнението беше редактирано от cocobutt на 15.11.13 19:03.

15.11.13
19:03

Аз питах за 2-3 кашончета, като във всяко има по 12 броя.Става въпрос за стъклен буркан, разфасовка 700гр.

15.11.13
19:17

Смятай значи как са ме цакали тук за 300 гр. буркан - 5.50 лв.

Аз си купих тахана на “Тръндеви” на промоция във “Фантастико” за 3,50лв са 300гр :D :D

Иначе си купувам някакъв тахан на “Harmonica” за 5,90лв и  са 250гр (wasntme)

16.11.13
01:02

В “Лекси” е 6.20 за 700 гр.

16.11.13
08:15

16.11.2013


Храна:

#1 “” 
Орехи
Тахан, мед, масло и какао
Магданоз
Цвекло


#2 “” 
Баничка със сирене и маслини

#3 “” 
Авокадо с мед, какао и тахан
Сирене
Свински дроб
2 яйца

Мнението беше редактирано от Иван П. на 16.11.13 20:28.

16.11.13
12:11

Ако си мелиш сам сусама в пасатор, ще ти излезе още по-етвино.

Мнението беше редактирано от Петър на 16.11.13 13:19.

16.11.13
19:11

казано от Петър на 16.11.13, 12:11:

Ако си мелиш сам сусама в пасатор, ще ти излезе още по-етвино.

Най-евтиният, който съм виждал е 6лв./кг.
А таханът ми излиза 5.90 с доставката, като след това мога да ползвам бурканите. . .събирам ги, нося ги на човекът, от който взимам мед и той ми дава мед, според цената, на която ги изкупува.

16.11.13
19:57

До колкото разбрах, ти вече имаш бурканите, в които ти пълнят меда, така че едва ли ти трябват нови от тахана. Разфасовката от 5,90 лв е 700гр, а сусамът е 6 лв/кг -> 4,20 лв/700гр. Смилането е лесно и бързо и всеки път ще спестяваш пари. Аз правя така от доста време (тук и таханът е по-скъп, затова не виждам смисъл да давам повече пари на някой, който просто е  смлял сусама и от 4,20 го продава за 6-7лв).

Мнението беше редактирано от Петър на 16.11.13 21:55.

16.11.13
20:35

Честно казано, когато гледах  сусама, изобщо не се съобразих, че цената е за 1кг, а тахана е 700гр.
Чак сега, когато ми каза се замислих (nbat) Трябва да разгледам от къде да си взема и вероятно ще действам по твоя начин :)
Мерси много за идеята !

Добре, че се отвори тази дискусия преди да купя, защото после щеше да ме е яд.

п.с. Правил съм си експеримент да го тегля. . .въпреки че пише 700гр, винаги е около 670.

17.11.13
09:34

Дъра-бъра:
Вчера ме постригаха 3 номер,край на гелосването и бодличките :D От както се помня съм така. . .какво да си прави,домързява ме да се правя вече.
Прическа R.I.P (wave)

Хахаха и аз съм от 4 клас на бодлички вече 6-7 години :D…
П.с  - прочетох 90% от страниците на дневника ти внимателно  , едно голямо евала за волята , труда и постигнатото :)


.. Продължавай да го водиш , следя го с интерес :D

Мнението беше редактирано от NoName на 17.11.13 09:36.

17.11.13
11:13

Иване, вчера пробвах тахана и останах доволен като вкус. Това дето Пешо го казва трябва да се прави, така ще сме сигурни и какво има вътре, като е наша суровината :). Има една съществена разлика с този от Холандия и това е, че нашия е доста “разреден” а.к.а течен. На холандския трябва да му сипвам 2 пъти вода, за да го бъркам, иначе не може. Но и цените са различни, абе в общи линиии - сусам на килограм и в пасатора. Това предразполага и за божествени рецепти, преди да почнеш да мелиш.

17.11.13
11:16

Аз моя го меля в мелачка за кафе и колкото и да съм го държал става по-скоро на паста, отколкото на течна каша. Може да му слагат олио или нещо друго. Мисля и аз да си взема  пасатор, че в тая мелачка, докато смеля 150-200 гр, минава доста време. Само се чудя дали да е като блендер или с подвижна глава, така че ако някой има повече опит, може да сподели с кой е по-удобно.

Мнението беше редактирано от Петър на 17.11.13 11:16.

17.11.13
12:07

казано от NoName на 17.11.13, 09:34:

Дъра-бъра:
Вчера ме постригаха 3 номер,край на гелосването и бодличките :D От както се помня съм така. . .какво да си прави,домързява ме да се правя вече.
Прическа R.I.P (wave)

Хахаха и аз съм от 4 клас на бодлички вече 6-7 години :D…
П.с  - прочетох 90% от страниците на дневника ти внимателно  , едно голямо евала за волята , труда и постигнатото :)


.. Продължавай да го водиш , следя го с интерес :D

Мерси много :)

казано от Yakovliev Y. на 17.11.13, 11:13:

Иване, вчера пробвах тахана и останах доволен като вкус. Това дето Пешо го казва трябва да се прави, така ще сме сигурни и какво има вътре, като е наша суровината :). Има една съществена разлика с този от Холандия и това е, че нашия е доста “разреден” а.к.а течен. На холандския трябва да му сипвам 2 пъти вода, за да го бъркам, иначе не може. Но и цените са различни, абе в общи линиии - сусам на килограм и в пасатора. Това предразполага и за божествени рецепти, преди да почнеш да мелиш.

Гъстотата може да се променя от това дали е печен, сушен, суров и дали има добавено нещо :) Затова сусамчето ще излезе най-добрият вариант !

казано от Петър на 17.11.13, 11:16:

Аз моя го меля в мелачка за кафе и колкото и да съм го държал става по-скоро на паста, отколкото на течна каша. Може да му слагат олио или нещо друго. Мисля и аз да си взема  пасатор, че в тая мелачка, докато смеля 150-200 гр, минава доста време. Само се чудя дали да е като блендер или с подвижна глава, така че ако някой има повече опит, може да сподели с кой е по-удобно.

Аз съм с такъв.Не е същият модел, но на вид е.
До 1-2 седмици предполагам, че ще съм купил сусам и когато го изпробвам, ще ти кажа дали се получава.Но не виждам причина да не стане.

п.с.

17.11.13
12:50

17.11.2013


Храна:

#1 “” 
Баничка с извара
Сирене
6 яйца
Цвекло


#2 “” 
Авокадо, банан, мед и какао
Орехи
Магданоз
Цвекло

ТРЕНИРОВКА

#3 “” 
Сърце
5 яйца в мас
Сланина
Сирене
Маслини
Цвекло

Мнението беше редактирано от Иван П. на 17.11.13 19:17.

17.11.13
16:03

Разтягане преди тренировката

- HSPU
- Лицеви
- Прогресии за задна везна
- Прогресии за предна везна
- Набиране и задържане в горна позиция, като през това време правя (пръсти към лост). . .ще го наричам бицепсова контракция, да си спестя малко писане :D
- Висене на една ръка
- Висене на 2 ръце
- Пистолети с лека упора от страна на ръцете


От тези задни везни ми се замотава главата.
Иначе тренировката мина супер, сега всичко ме боли, затова пропускам следтренировъчното разтягане.

Слагам 2 снимки на гърба (не е стегнат), но е топъл и една на отворилите се стрии (за кой ли път :D).Те са сигурен знак, че съм мръднал на размери хаха

17.11.13
19:52

казано от Иван П. на 16.11.13, 20:35:

Честно казано, когато гледах  сусама, изобщо не се съобразих, че цената е за 1кг, а тахана е 700гр.
Чак сега, когато ми каза се замислих (nbat) Трябва да разгледам от къде да си взема и вероятно ще действам по твоя начин :)
Мерси много за идеята !

Добре, че се отвори тази дискусия преди да купя, защото после щеше да ме е яд.

п.с. Правил съм си експеримент да го тегля. . .въпреки че пише 700гр, винаги е около 670.

Заразен от вашата дискусия за сусама,тази вечер си купих от Кауфланд.Опаковката е от 0.5 кг,килото излиза 7.00 лв.Сега почвам да търся рецепти :)

18.11.13
06:46

Хапвай, Чичо Митко, хапвай :P


18.11.2013


Храна:

#1 “” 
Авокадо, тахан, мед и какао
Цвекло

#2 “” 
Дроб
Сланина
Сирене
Глозде
Цвекло


ТРЕНИРОВКА

#3 “” 
Кокошка - пълен комплект
Сланина
Сирене
Тахан, мед и какао
Цвекло

Закуската стана много силна. . . без малко да не успея да я изям :D

Мнението беше редактирано от Иван П. на 18.11.13 19:34.

18.11.13
17:36

Днес нямаше разтягане, понеже сухожилията много ме болят и ми се реве.

- Набиране с тежест
- Дълбоки кофи с тежест
- Преден АТГ клек с двупудовките
- Преден АТГ клек с едната пудовка, с редуване на ръцете
- Жабешки стойки на ръце
- Диамантени лицеви

19.11.13
09:18

19.11.2013


Храна:

#1 “” 
Тахан, мед, масло и какао
Магданоз
Цвекло

#2 “” 
Шаран на фурна
Смлян сусам, масло, какао и мед
Цвекло

Мнението беше редактирано от Иван П. на 19.11.13 21:59.

19.11.13
11:25

казано от Иван П. на 18.11.13, 17:36:

Днес нямаше разтягане, понеже сухожилията много ме болят и ми се реве.

А що ли, а ? ;)

19.11.13
22:07

казано от James Hinks на 19.11.13, 11:25:

казано от Иван П. на 18.11.13, 17:36:

Днес нямаше разтягане, понеже сухожилията много ме болят и ми се реве.

А що ли, а ? ;)

Понеже съм “много гъвкав” и на преклонна възраст ми хрумна, че трябва да поработя над мобилността :P

казано от Петър на 17.11.13, 11:16:

Аз моя го меля в мелачка за кафе и колкото и да съм го държал става по-скоро на паста, отколкото на течна каша. Може да му слагат олио или нещо друго. Мисля и аз да си взема  пасатор, че в тая мелачка, докато смеля 150-200 гр, минава доста време. Само се чудя дали да е като блендер или с подвижна глава, така че ако някой има повече опит, може да сподели с кой е по-удобно.

Днес взех сусам и пробвах.С пасатор става трудно и повечето от зърната остават цели.
Блендера може да свърши по-добра работа. . .

19.11.13
23:05

Хрумна ми да добавя малко вода - по никоето време.
Резултатът е, че с пасатор също се получават нещата ! (whew)

20.11.13
07:11

Меля го в кафемелачката си,на малки порции,но пък получава вид като на халва.Влакнест,сух.Добавям много малко вода и още по-малко зехтин,малко мед и ела ме гледай...:D

20.11.13
09:00

И аз не знам как става толкова течен (например на Тръндеви). Колкото и да съм го държал в кафемелачката, става на много гъста паста и не е сладникав като купения.

20.11.13
09:39

казано от Иван П. на 19.11.13, 22:07:

казано от James Hinks на 19.11.13, 11:25:

казано от Иван П. на 18.11.13, 17:36:

Днес нямаше разтягане, понеже сухожилията много ме болят и ми се реве.

А що ли, а ? ;)

Понеже съм “много гъвкав” и на преклонна възраст ми хрумна, че трябва да поработя над мобилността :P

Не, ама нали не обиачте да слуате като ви се говори...99% съм сигурен, че правиш една основан греша при разтягането и слагаш каруцата пред коня, а отделно това :

казано от James Hinks на 09.10.13, 17:07:

казано от Иван П. на 09.10.13, 12:53:

Правя си някакви опити с всекидневни тренировки. . .моята “тиква” все такива идеи ражда :D

А е то става да се тренира всеки ден, но не и по твоя начин ;) Това си е чиста проба инат и ентусиазъм, който не води до добри резултати в дългосрочен план.

обикновено води до напрежение познай къде - в сухожилията...

20.11.13
09:47

казано от Иван П. на 19.11.13, 22:07:

казано от James Hinks на 19.11.13, 11:25:

казано от Иван П. на 18.11.13, 17:36:

Днес нямаше разтягане, понеже сухожилията много ме болят и ми се реве.

А що ли, а ? ;)

Понеже съм “много гъвкав” и на преклонна възраст ми хрумна, че трябва да поработя над мобилността :P

Изобщо не е добра идея да разтягаш сухожилия. Те нямат голям капацитет за разтягане, и ако разчиташ на тях за гъвкавостта си...най-малкото - работиш напразно, и освен че не допринасяш за гъвкавостта си, рискуваш дестабилизация при редица движения.
Когато работиш за гъвкавост (мобилността е друго нещо), тренираш: 1. нервната система 2. мускулите в активен баланс на разтягане-съкращение.

Мнението беше редактирано от Margi на 20.11.13 09:48.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1