Еее, мерси много (sun) (party)
Хем ти преглеждах дневника, но ми е убягнало :P
Тренировката днес е:
Стойки на ръце
Преден, задник до земята - клек
Кофи
И доста разтягане
Храната е стандартна, като новото попълнение са свинските сърца :P
И най-важното е, че се разбрах с тръндеви за таханчето и другата седмица ще правя поръчка (inlove)
казано от Иван П. на 14.11.13, 15:05:
Преден, задник до земята - клек
Колко е важно значението на една запетайка :D :D
14.11.13
17:24
казано от Иван П. на 14.11.13, 13:38:
Еее, мерси много (sun) (party)
Хем ти преглеждах дневника, но ми е убягнало :P
Малко му мина времето на тоя плаж...на Равнища, на 1250 метра надморска височина...
Не, не :) Няма да ходя(поне не сега).
Сетих се, че някой беше писал за това място, а не можех да го намеря и ме глождеше :D
15.11.2013
Храна:
#1 “”
Орехи
Тахан, мед, масло и какао
Цвекло
ТРЕНИРОВКА
#2 “”
Сърце с домати и лук
Сланина
Сирене
1 парче торта
Цвекло
#3 “”
10 яйца
Суджук
Цвекло
От това разтягане ме болят всичките възможни сухожилия :D Важното е, че за кратко време успях да свърша добра работа. . .последно съм бил толкова подвижен, преди 12 години, когато тренирах карате.
Мнението беше редактирано от Иван П. на 15.11.13 20:17.
Да ме пита човек, защо по-рано не съм се сетил за свински сърца, ами се занимавах с пилешките дребосъци :D
По-късно ще едитна поста да впиша тренировката, че сега няма време.
Аз карам на такива повече от 1 година. Само ги режа и варя (без никакви подправки) и се получават добре.
Пиша всичко в последователнотта, в която е изпълнено.
Разтягане
Прогресии за предна и задна везна, редувани, без да пускам лоста.
Лицеви
Набиране, тесен под с тежест
Набиране, раменен над с тежест
Набиране и задържане в горна позиция, като през това време правя (пръсти към лост).
Набиране, тесен над с тежест
Набиране, раменен под с тежест
Дроп раменен над без тежест
(след всяка серия оставам да повися на лоста, докато не откажат ръцете)
Прогресии за пистолет с лека упора на ръката
Дълбоки кофи с тежест и дроп без
Стойки на ръце - тип жабешки
Разтягане
Дано не съм забравил нещо :)
Иначе след цялото това чудо. . .просто няма място, което да не ме боли.То даже не е болка, по-скоро се усещам разтегнат :D
15.11.13
17:23
Днес си купих от този тахан на Тръндеви, утре ще го пробвам. Излиза на сметка, не го знам колко е качествен. Взимах един био-холандски досега. На теб какви са ти впечатленията?
От Тръндеви съм доволен, като цена и качество.Лошото е, че търговците прекаляват с надценките.
Виждал съм го - от 7 до 9лв. . .което е безобразно.Иначе аз намерих една добра женица, фенка на здравословният живот, която го дава на 6.50 и купувам от нея.Но понеже увеличих количеството, говорих направо с производителите и цената от тях е 5.40, като това е без доставката, но с нея също е много по-изгодно, особено за голямо количество, както аз съм решил да процедирам :)
15.11.13
18:34
Това са цени за какво количество?
И аз за толкова си го взех директно от Харманли кашончето (12 бройки). Лошото е, че така по-бързо свършва като че ли :D
Мнението беше редактирано от cocobutt на 15.11.13 19:03.
Аз питах за 2-3 кашончета, като във всяко има по 12 броя.Става въпрос за стъклен буркан, разфасовка 700гр.
15.11.13
19:17
Смятай значи как са ме цакали тук за 300 гр. буркан - 5.50 лв.
15.11.13
19:22
Аз си купих тахана на “Тръндеви” на промоция във “Фантастико” за 3,50лв са 300гр :D :D
Иначе си купувам някакъв тахан на “Harmonica” за 5,90лв и са 250гр (wasntme)
16.11.13
01:02
В “Лекси” е 6.20 за 700 гр.
16.11.2013
Храна:
#1 “”
Орехи
Магданоз
Цвекло
#2 “”
Баничка със сирене и маслини
#3 “”
Авокадо с мед, какао и тахан
Сирене
Свински дроб
2 яйца
Мнението беше редактирано от Иван П. на 16.11.13 20:28.
Ако си мелиш сам сусама в пасатор, ще ти излезе още по-етвино.
Мнението беше редактирано от Петър на 16.11.13 13:19.
казано от Петър на 16.11.13, 12:11:
Ако си мелиш сам сусама в пасатор, ще ти излезе още по-етвино.
Най-евтиният, който съм виждал е 6лв./кг.
А таханът ми излиза 5.90 с доставката, като след това мога да ползвам бурканите. . .събирам ги, нося ги на човекът, от който взимам мед и той ми дава мед, според цената, на която ги изкупува.
До колкото разбрах, ти вече имаш бурканите, в които ти пълнят меда, така че едва ли ти трябват нови от тахана. Разфасовката от 5,90 лв е 700гр, а сусамът е 6 лв/кг -> 4,20 лв/700гр. Смилането е лесно и бързо и всеки път ще спестяваш пари. Аз правя така от доста време (тук и таханът е по-скъп, затова не виждам смисъл да давам повече пари на някой, който просто е смлял сусама и от 4,20 го продава за 6-7лв).
Мнението беше редактирано от Петър на 16.11.13 21:55.
Честно казано, когато гледах сусама, изобщо не се съобразих, че цената е за 1кг, а тахана е 700гр.
Чак сега, когато ми каза се замислих (nbat) Трябва да разгледам от къде да си взема и вероятно ще действам по твоя начин :)
Мерси много за идеята !
Добре, че се отвори тази дискусия преди да купя, защото после щеше да ме е яд.
п.с. Правил съм си експеримент да го тегля. . .въпреки че пише 700гр, винаги е около 670.
Дъра-бъра:
Вчера ме постригаха 3 номер,край на гелосването и бодличките :D От както се помня съм така. . .какво да си прави,домързява ме да се правя вече.
Прическа R.I.P (wave)
Хахаха и аз съм от 4 клас на бодлички вече 6-7 години :D…
П.с - прочетох 90% от страниците на дневника ти внимателно , едно голямо евала за волята , труда и постигнатото :)
.. Продължавай да го водиш , следя го с интерес :D
Мнението беше редактирано от NoName на 17.11.13 09:36.
17.11.13
11:13
Иване, вчера пробвах тахана и останах доволен като вкус. Това дето Пешо го казва трябва да се прави, така ще сме сигурни и какво има вътре, като е наша суровината :). Има една съществена разлика с този от Холандия и това е, че нашия е доста “разреден” а.к.а течен. На холандския трябва да му сипвам 2 пъти вода, за да го бъркам, иначе не може. Но и цените са различни, абе в общи линиии - сусам на килограм и в пасатора. Това предразполага и за божествени рецепти, преди да почнеш да мелиш.
Аз моя го меля в мелачка за кафе и колкото и да съм го държал става по-скоро на паста, отколкото на течна каша. Може да му слагат олио или нещо друго. Мисля и аз да си взема пасатор, че в тая мелачка, докато смеля 150-200 гр, минава доста време. Само се чудя дали да е като блендер или с подвижна глава, така че ако някой има повече опит, може да сподели с кой е по-удобно.
Мнението беше редактирано от Петър на 17.11.13 11:16.
казано от NoName на 17.11.13, 09:34:
Дъра-бъра:
Вчера ме постригаха 3 номер,край на гелосването и бодличките :D От както се помня съм така. . .какво да си прави,домързява ме да се правя вече.
Прическа R.I.P (wave)Хахаха и аз съм от 4 клас на бодлички вече 6-7 години :D…
П.с - прочетох 90% от страниците на дневника ти внимателно , едно голямо евала за волята , труда и постигнатото :)
.. Продължавай да го водиш , следя го с интерес :D
Мерси много :)
казано от Yakovliev Y. на 17.11.13, 11:13:
Иване, вчера пробвах тахана и останах доволен като вкус. Това дето Пешо го казва трябва да се прави, така ще сме сигурни и какво има вътре, като е наша суровината :). Има една съществена разлика с този от Холандия и това е, че нашия е доста “разреден” а.к.а течен. На холандския трябва да му сипвам 2 пъти вода, за да го бъркам, иначе не може. Но и цените са различни, абе в общи линиии - сусам на килограм и в пасатора. Това предразполага и за божествени рецепти, преди да почнеш да мелиш.
Гъстотата може да се променя от това дали е печен, сушен, суров и дали има добавено нещо :) Затова сусамчето ще излезе най-добрият вариант !
казано от Петър на 17.11.13, 11:16:
Аз моя го меля в мелачка за кафе и колкото и да съм го държал става по-скоро на паста, отколкото на течна каша. Може да му слагат олио или нещо друго. Мисля и аз да си взема пасатор, че в тая мелачка, докато смеля 150-200 гр, минава доста време. Само се чудя дали да е като блендер или с подвижна глава, така че ако някой има повече опит, може да сподели с кой е по-удобно.
Аз съм с такъв.Не е същият модел, но на вид е.
До 1-2 седмици предполагам, че ще съм купил сусам и когато го изпробвам, ще ти кажа дали се получава.Но не виждам причина да не стане.
п.с.
17.11.2013
Храна:
#1 “”
Баничка с извара
Сирене
6 яйца
Цвекло
#2 “”
Авокадо, банан, мед и какао
Орехи
Магданоз
Цвекло
ТРЕНИРОВКА
#3 “”
Сърце
5 яйца в мас
Сланина
Сирене
Маслини
Цвекло
Мнението беше редактирано от Иван П. на 17.11.13 19:17.
Разтягане преди тренировката
- HSPU
- Лицеви
- Прогресии за задна везна
- Прогресии за предна везна
- Набиране и задържане в горна позиция, като през това време правя (пръсти към лост). . .ще го наричам бицепсова контракция, да си спестя малко писане :D
- Висене на една ръка
- Висене на 2 ръце
- Пистолети с лека упора от страна на ръцете
От тези задни везни ми се замотава главата.
Иначе тренировката мина супер, сега всичко ме боли, затова пропускам следтренировъчното разтягане.
Слагам 2 снимки на гърба (не е стегнат), но е топъл и една на отворилите се стрии (за кой ли път :D).Те са сигурен знак, че съм мръднал на размери хаха
казано от Иван П. на 16.11.13, 20:35:
Честно казано, когато гледах сусама, изобщо не се съобразих, че цената е за 1кг, а тахана е 700гр.
Чак сега, когато ми каза се замислих (nbat) Трябва да разгледам от къде да си взема и вероятно ще действам по твоя начин :)
Мерси много за идеята !Добре, че се отвори тази дискусия преди да купя, защото после щеше да ме е яд.
п.с. Правил съм си експеримент да го тегля. . .въпреки че пише 700гр, винаги е около 670.
Заразен от вашата дискусия за сусама,тази вечер си купих от Кауфланд.Опаковката е от 0.5 кг,килото излиза 7.00 лв.Сега почвам да търся рецепти :)
Хапвай, Чичо Митко, хапвай :P
18.11.2013
Храна:
#1 “”
Авокадо, тахан, мед и какао
Цвекло
#2 “”
Дроб
Сланина
Сирене
Глозде
Цвекло
ТРЕНИРОВКА
#3 “”
Кокошка - пълен комплект
Сланина
Сирене
Тахан, мед и какао
Цвекло
Закуската стана много силна. . . без малко да не успея да я изям :D
Мнението беше редактирано от Иван П. на 18.11.13 19:34.
Днес нямаше разтягане, понеже сухожилията много ме болят и ми се реве.
- Набиране с тежест
- Дълбоки кофи с тежест
- Преден АТГ клек с двупудовките
- Преден АТГ клек с едната пудовка, с редуване на ръцете
- Жабешки стойки на ръце
- Диамантени лицеви
19.11.2013
Храна:
#1 “”
Магданоз
Цвекло
#2 “”
Шаран на фурна
Смлян сусам, масло, какао и мед
Цвекло
Мнението беше редактирано от Иван П. на 19.11.13 21:59.
19.11.13
11:25
казано от Иван П. на 18.11.13, 17:36:
А що ли, а ? ;)
казано от James Hinks на 19.11.13, 11:25:
А що ли, а ? ;)
Понеже съм “много гъвкав” и на преклонна възраст ми хрумна, че трябва да поработя над мобилността :P
казано от Петър на 17.11.13, 11:16:
Днес взех сусам и пробвах.С пасатор става трудно и повечето от зърната остават цели.
Блендера може да свърши по-добра работа. . .
Хрумна ми да добавя малко вода - по никоето време.
Резултатът е, че с пасатор също се получават нещата ! (whew)
Меля го в кафемелачката си,на малки порции,но пък получава вид като на халва.Влакнест,сух.Добавям много малко вода и още по-малко зехтин,малко мед и ела ме гледай...:D
И аз не знам как става толкова течен (например на Тръндеви). Колкото и да съм го държал в кафемелачката, става на много гъста паста и не е сладникав като купения.
20.11.13
09:39
казано от Иван П. на 19.11.13, 22:07:
А що ли, а ? ;)
Понеже съм “много гъвкав” и на преклонна възраст ми хрумна, че трябва да поработя над мобилността :P
Не, ама нали не обиачте да слуате като ви се говори...99% съм сигурен, че правиш една основан греша при разтягането и слагаш каруцата пред коня, а отделно това :
казано от James Hinks на 09.10.13, 17:07:
казано от Иван П. на 09.10.13, 12:53:
Правя си някакви опити с всекидневни тренировки. . .моята “тиква” все такива идеи ражда :D
А е то става да се тренира всеки ден, но не и по твоя начин ;) Това си е чиста проба инат и ентусиазъм, който не води до добри резултати в дългосрочен план.
обикновено води до напрежение познай къде - в сухожилията...
казано от Иван П. на 19.11.13, 22:07:
А що ли, а ? ;)
Изобщо не е добра идея да разтягаш сухожилия. Те нямат голям капацитет за разтягане, и ако разчиташ на тях за гъвкавостта си...най-малкото - работиш напразно, и освен че не допринасяш за гъвкавостта си, рискуваш дестабилизация при редица движения.
Когато работиш за гъвкавост (мобилността е друго нещо), тренираш: 1. нервната система 2. мускулите в активен баланс на разтягане-съкращение.
Мнението беше редактирано от Margi на 20.11.13 09:48.