13.08.11
19:55
Здрасти. Значи аз съм на 16 1.82 на 72.5кг с г/д нормално телосложение.Тренирам 5 пъти в седмицата като 5 тренировки са ми кардио, а 3 силови. ИМам проблем обаче- доста често сутрин от 9 до към 14 след обяд ми пада кръвното до към 95/65 е имало случаи. Понякой път тва трае,чак до вечерта. Та искам да попитам болестно състояние ли е това?Трябва ли да се прегледам при доктор или просто от недоспиване?
Стимуланти-само кафе употребявам 5-6 кафета на седмица.
п.с Прочетох статията в сайта, както и в гугъл тук таме(после по-подробно,че сега нямам време) и се оказва от някакви хормонални дисбаланси, диети и т.н. От диета едва ли- тъй като имам мазнини въглехидрати и протеин пре-достатъчно, остава хормонален дисбаланс-трябва ли да ходя на еднокринолог?
Ако има значение- обичам понякога (веднъж на 1-2 месеца да се натравям с кофеин), ако влияе с нещо това ...
Темата беше редактирана от Абазаба на 13.08.11 20:00.
Чувстваш ли се зле с такова кръвно?
Аз имам такива стойности и по принцип не ми пречи, живея си с такова. Понякога само ми става лошо, но това става за 1-2 години веднъж.
Само сутрин и то, ако ставам супер рязко ми причернява пред очите. Само 1-2 пъти до сега ми се е случвало вечер да ме боли глава от ниско кръвно...
13.08.11
20:40
Нищо ти няма. Много хора (вкл и аз) карат на 105/70 обичайно.
-Погледни си течностите, носи си вода с теб и пий достатъчно
-Не се храни обилно наведнъж
-Намали сладкото
-Коригирай си спането и спи по 8-9 часа
-Преди лягане пий чай от жълт кантарион
-Яж цитруси
-Тренирай по едно и също време
възможно е кръвното ти да е ниско заради жегите. ако ти е ниско просто пийни едно кафе.
Кафето не помага, т.е. помага на момента, но после кръвното пада още по-надолу. Аз докато пиех кафе редовно, по цял ден ми се виеше свят като ставам. Кръвното ми беше 90/60. Сега пия кафе веднъж на 2 седмици и съм със 100/70.
Иначе по-добре ниско, отколкото високо кръвно. Единствениящ недостатък е хроничната сънливост.
13.08.11
21:54
Е точно преди малко четох из Гугъл за ниското кръвно - постоянно състояние при мен! - Но този път ми стана лошо. Прибирах се от разходка и предполагам убийствената жега е повлияла.. Та според прочетеното кафето действително не е най-доброто, препоръчват се течности като фрешове, айран. Айранът със сол е предпочитан помощник при ниско кръвно и за една позната, много помагало.
Иначе аз понякога се чувствам замаяна и отпаднала следобед, а сутрин и вечер съм си ок, дали е от кръвното?
кафето помага ако е много ниско и ти е зле - просто да го вдигнеш малко. иначе ако постоянно е 90/60 няма как да му повлияеш много. и аз бях така един следобяд. направо заспивах пред компа и ме болеше глава - след едно леко кафе нещата се нормализираха. всичко е от жегата. майка ми беше с високо кръвно и лятото вземаше наполовина от лекарствата за високо кръвно.
Ами явно, не само аз съм с ниско кръвно :) Благодаря за отговорите,аз се бях сдухал,че е нещо сериозно ... Благодаря отново :)
14.08.11
00:04
Спокойно и аз се шашвах преди,но при мен проблема е обратния с високо кръвно съм.Отидох при докторЯ и ми каза не се притеснявай за тази възраст е нормално бяха ми измерили 150/90.Каза ми имаш много добра сърдечна дейност предполагам тренираш и такам,но всичко е наред,проблемите се озовават,когато покача и тази граница :)
16.08.11
19:58
Тъй като от няколко седмици съм се спрял на тази тема за кръвното ми прави впечатление,че при мен (а навярно не само при мен :) ) няма точна стойност.Има много фактори,които го променят:
сън,храна (колко и каква),настроение,физическа активност и т.н. За да разбереш наистина до колко си с ниско кръвно си го мери в един и същи час през 3 дена да речем и ги пиши в тетрадка.Края на месеца гледаш и осредняваш и тогава ще се реши ниско ли е или не!Това,че един път ти е показало по-нисичко не означава,че е постоянното ти състояние.Аз забелязах,че при мен когато не спя достатъчно ми се качва и обратно..след сън се нормализира.