15.08.11
17:01
Здравейте момчета,имам дневник и съм горе долу редовен във форума,вероятно някой от вас ме знаят.Вмомента тренирам на лостове и успоредки,но до 1 месец ще се върна в залата,вероятно ще потренирам малко като начинаещ известно време за да вляза в кондиция и след това планирам да започна 3-дневен сплит в който ще наблягам на гърдите и по-специално долната част.
Малко информация за мен:На 18 години съм,висок 180 см и тежа 77кг.Стажа ми е 1 година.Почти през цялото време съм тренирал по сплитове,освен за 1-2 месеца когато съм правил кръгова или 5х5…
Хранителен режим имам през цялата година.Целта на програмата ще е покачване на маса най-вече в гърдите и предмишниците които са ми най-изоставащи.Иначе храненето ще е най-вероятно ВВД.Ще използвам някой хранителни добавки.Вероятно аминокиселини,креатинова матрица,възможно е протеин и също можеби някакъв азотен бустер.Набелязал съм си някой продукти но за тях ще пусна тема след време.
Сега към програмата:
1 Ден - Гърди,трицепс,предмишница
Лежанка - 3 серии
Обратен лег с дъмбели - 3 серии
Кофички с тежест - 4 серии
Кросоувър - 3 серии
Кофи на пейка с тежест- 3 серии
Разгъване на скрипец - 3 серии
Сгъване с надхват - 3 серии
Сгъване и разгъване на китките с дъмбели - 2-3 серии
24-5 серии
2 Ден - Гръб,рамене,трапец
Набирания с широк надхват - 4 серии
Горен скрипец 3 серии
Гребане с щанга 3 серии
Долен скрипец 3 серии
Раменна преса с дъмбели 3 серии
Повдигане ръцете напред 3 серии
Разтваряне встрани 2 серии
Трапец с щанга,дъмбели или на машина 3-4 серии
24-5 серии
3 Ден - Гърди,бицепс,предмишница
Лежанка - 3 серии
Полулег с дъмбели - 3 серии
Кофички с тежест - 4 серии
Флайс - 3 серии
Сгъване с дъмбели или лост - 3 серии
Скотово с дъмбели - 3 серии
Сгъване с надхват - 3 серии
Сгъване и разгъване на китките с дъмбели - 2-3 серии
24-5 серии
Повторенията в сериите ще са 4-8.Ще гледам да не падам под 4 повторения а от над 8 няма смисъл...Не съм писал загрявъчни серии,но то е ясно,че такива ще има.Разни методи като суперсерии няма да има,можеби някое форсирано повторение на лежанката на последната серия например,но не повече от това.
Ако ви се занимава напишете мнение как ви се струва програмата,някакви идеи или размествания на упражнения.Основната цел е маса в гърдите,най-вече долната част,за това имам кофи и обратен лег и 2та дни,предмишницата ще я тренирам с 5-6 серии накрая,смятам,че ще се възтановявам при наличието на добра храна и евентуално,ако ползвам хранителни добавки съвсем...А и това което прави голямо впечатление...Няма да тренирам крака тези 6-8 седмици.Знам много добре колко е важно да се тренират за общия разтеж,но не ми се тренира 4-ти ден,пък и те са ми по-напреднала мускулна група...Ако трябва след това ще направя подобна програма за краката в случай,че започнат да изостават...Чакам мнения и извинявайте за дългия пост,просто изках да съм изчерпателен.
16.08.11
19:24
Ако никой няма да даде мнение до края на вечерта направо да се заключва или изтрива темата,нема смисал просто
2 пъти гърди е много според мен,няма да се възстановиш.По-добре ги измести първи,тренирай гърба с базоби упражнения не някакви смешни скрипци заедно със задно рамо и накрая остави ръцете със средно.Тия аминокиселини са пари на вятъра,вместо тях и винаги имай протеин.
Мнението беше редактирано от Deuce на 16.08.11 19:39.
16.08.11
19:48
По-скоро е по-добре да правиш бицепс - трицепс 2 пъти седмицата,така де,не по-добре ,по-приемливо,защото се възтановява по-бързо отколкото големите мускулни групи..
Аминокиселините не са лоши,БЦЦА ,амино 2222,НО ако имаш пари..
16.08.11
20:06
Добре,ето това чаках - мнения,идей.Благодаря ви,че се включихте ! :D
По темата.Гърди съм тренирал 2 пъти в седмицата точно преди да спра с фитнеса,демек преди месец и нещо и за около 3 седмици имаше лек ефект откъм оформяне,не ядях достатъчно за да кача маса,но промяна имаше.Възтановяването не беше лошо защото не прекалявах с сериите,независимо,че не се храних по възможно най-добрия начин.Аминокиселините смятам,че са добър вариант за възтановяване пък и за сила,бях си набелязал Modern BCAA,иначе ще помисля върху мненията ви.Дано още някой пише няква идея. :)