Hugger-mugger

Прескочи до:

27.09.14
18:28

Благодаря ти, Радост :) Често използвам запарка от смрадлика, изключително ефективна е. Значи просто ще продължа.
(Межувременно, пробвах раздередното магнезието олио за жабурене и беше ужааснннооо горчиво, така че отпада :Д)

Миналата седмица беше много социална, нямаше празно след работа (wasntme) (d) (d) Имаше и домашни раздвижвания, само в петък пропуснах, защото батериите ми бяха паднали още от сутринта (в 6 и нещо като ми звънна алармата беше направо болезнено), а вечерта вече бях в транс. Щастлив транс :Д

Днес се събудих с температура, колко яко - след като 2 седмици всички около мен са болни, явно се предадох накрая. Убедена съм, че умората също си каза своето. Не мога да разбера как може да съм толкова уморена, все пак не копая.

Днес е просто един загубен ден (dull) Цял ден се търкалям завита, пия ракия с мед и зехтин (това МНОГО облекчава болки в гърлото) и чета ентилегтОални сайтчета. Следобеда нещо ме хвана кулинарната муза... Мисля, че живнах след поредната доза от лекарството с ракия (и чесънчето в соса, дето го сътворих).
После ще кача снимки на яденета :Д

Храната е добре: лешников тахан с мед, месо, салати...

Следващият път лешниковият тахан ще бъде закупен с килограмиииии (inlove)

Мнението беше редактирано от Atom на 27.09.14 18:30.

27.09.14
21:05

казано от Atom на 23.09.14, 18:17:

Здравейте, имам малко странично питане -  расте ми (накриво) горен мъдрец, забил се е в корена на зъба до него. След седмица-две ще ходя да ми го махат. Междувременно ми предизвика възпаление на венеца.

На моя позната й вадиха всичките мъдреци и още преди самата интервенция тя започна да взима серациопептидаза, което я спаси от болки и евентуално отичане след ваденето. Нямаше никакви подобни проблеми. А ти щом вече имаш възпаление ще ти е още по- полезно.
Стискам палци да мине бързо и безболезнено! (F)

29.09.14
09:47

Ооо Съни, благодаря ти!
Долните и двата мъдреца са ми вадени от хирург (добър - беше бързо и нетравмиращо), но някакси пропусна да ми каже за серациопептидазата и ходих и двата пъти като хомяк :D :D :D

29.09.14
17:14

Днес с*поли и температура.
А какъв хубав ден е навън. Убивам за бира (тооопла) на Гребната, честно.

Раздвижване вкъщи предимно със собствено тегло (напади, клекове, стойка на ръце, планк, ритници) и малко флоор преса с пудовката поради липса на лежанка. УМОРА! Ужас :(

Хапват ми се само въглехидрати, явно тялото си пести силите и не му се занимава със смилане на протеин.
- картофена салата с царевица и лук
- ябълки, банан
- самоубийствено силен джинджифилов чай+лайка
- зелен фасул а ла баба

Вит. Ц и 1 аспирин.

30.09.14
18:39

Днес е друго, събудих се в 5.30ч. здрава и пълна с енергия (sun) (rock)
Май за първи път ми минава толкова лесно -  с 2 аспирина, вит.Ц и джинджифил :) (То не е хубаво да се хваля така, че утре току виж съм направила ангина :Д)

Както и да, денят все пак мина в категорията “пропиляни”, защото работих и днес от вкъщи и цял ден бях пред компа... Нищо не видях от хубавото време, а то е толкова рядък феномен :(
Сега готвя винен кебап (дали не му надрънках 500 мл вино :Д), гарнитури, салати (без десерти, че някои хора са на режим (giggle)... май) и привечер ще се раздвижа.

Нещо такова ще е:
Загрявка и разтягане на гръбнака (който е смазан от целодневната поза)
Напади с пудовкате - 4 серии
Тръстъри с пудовката
Няколко пистолета за проба
Лицеви опори и кофички на леглото в СС - 4 серии
Скалиран драконов флаг - 4 серийки
Странични планкове

Еми.. по-добре от нищо :)

03.10.14
18:09

На 1-ви една по-интензивна тренировка вкъщи (inlove). Много добре се получи, бързах и имах сила.

Балетен клек/Напади - 3 СС до отказ @12
Пуш преса@12/Лицеви опори - 3 СС до отказ
Ренегадко гребане@2х4 до отказ/Задържане в планк/Руско извиване@20 до отказ - 4 пъти
Глутеус мост, някакви разтяжки, коремни преси на ръба на леглото и още малко такива.

Вчера почивка, тежък ПМС и толумбички (1 кутия)

Днес имах много работа, направо се зомбирах. Сега си ям пак толумби (толкова рядко ми се прияжда нещо сладко, че за мен си е събитие :Д) и се опитвам да си събера мислите и да се позиционирам във вселената. Май няма да тренирам (и без това ми дойде, с 1 литър олекнах напра’о)... ами ще взема да си пийна нещо с алкохол :D

Портрет на едни специални картофи с бекон и едно гювеченце. Свинското с къри не успях да го снимам, но скоро ще го правя пак :)

03.10.14
21:12

А кой ще ти прави компания с алкохола:)
Половината май не е голям привърженик:)

03.10.14
21:19

казано от slavko на 03.10.14, 21:12:

А кой ще ти прави компания с алкохола:)
Половината май не е голям привърженик:)

Абе тя само да каже Силвето, ще се намери кой. :)

04.10.14
13:07

Слави, Боби да ви кажа, най-често ми е изцяло дамска бирено-винената компания :) Не знам защо се получава така, май е по-лесно за организация... Хммм чак се замислих :Д

08.10.14
12:00

Тези дни работа и път насам-натам, оперираха ми мъдреца, имам 7 шева на венеца :Д
Не се подух, защото хирургът ми сложил кортикостероид локално (аз не знаех).

Не боли много, просто не мога да си отварям устата особено. Наистина е важно да се отиде при добър хигург, защото една такава интервенция, уж лека, понякога води до месеци проблеми (наслушах се на истории и разкази :Д)

Реших да не взимам болнични (много съм смотана и отговорна) и работя от вкъщи. Редувам с набирания с подскок, негативни набирания, глутеус ритници и пистолети.

09.10.14
16:21

казано от Atom на 08.10.14, 12:00:

Не се подух...

Доообре, днес се подух :Д Лявата буза е гигантска. Без тренировка .. и храна :Д

Натроението ми е супер нас*ано, което не е особено типично за мен (но напоследък ми се случва).
Затова няма да пиша много, ще гледам да си повдигна духа.. някак...

10.10.14
12:11

10 Окт.

10 х3 набирания, доста близки до стриктни, но все пак не съвсем перфектни
10х 20 клека с гиричките ми от 3-ти клас (първите ми :Д)
Колелце за корем и коремни преси на ръба на леглото

Глад!

14.10.14
08:25

13 Окт.

На работата - 4 вида упр. за рамене с ластика

Вкъщи:
4 Кръга от тяга с прави крака/раменни преси
4 Кръга напади без тежест/къси коремни преси
Глутеус мост, 2 вида ритници за глутеус, коремни  на ръба на леглото

В 20.30ч. заспивах по време на тягата... Мъчи ме и някакво главоболие, вероятно вдигам диоптри.
Спах 9 часа после.

Имам нужда от ЕНЕРГИЯ, днес ще пия вит. Ц мнооогоо ... и ще си купя джинджифил. Каква е тая сънливост не знам, ама искам сила и ентусиазъм, а не летаргия.

Днес след работа ще напазарувам, ще сготвя и ако трябва ще пия кафе в 19, НО ЩЕ ТРЕНИРАМ.

Хммм... то и Десо се оплака от летаргия тия дни, ама после си призна, че се храни като жена. (giggle)
При теб как е манджата? (wasntme)

14.10.14
13:22

Коле, мисля че си хапвам добре за размерите ми. Вчера например:

- Лешников тахан, мед -  2 лъжици
- Пълнозърнесто хлебче с кашкавал и сметана
- Супа, запеканка с картофи и бекон
- Свински език, супа от регу и хрущяли (мнооого вкусно)

Според мен цялата тази летаргия идва от липсата на пълноценен живот сред природата, боси разходки, въздух. Вероятно ми липсват витамини, минерали, ензими.. заради цялото това стерилно ежедневие: мръсен град, офис, някакво напрежение, вечер вкъщи или на по питие и толкоз. Не съм доволна, не е за мен това :)

Ама за момента не мога да го променя особено. Мога само да се сещам да се грижа за себе си повече. Ама и това не правя.

14.10.14
14:28

казано от Atom на 14.10.14, 13:22:

Според мен цялата тази летаргия идва от липсата на пълноценен живот сред природата, боси разходки, въздух. Вероятно ми липсват витамини, минерали, ензими.. заради цялото това стерилно ежедневие: мръсен град, офис, някакво напрежение, вечер вкъщи или на по питие и толкоз.

Атомче, подкрепям теорията ти с две ръце, два крака и едно шкембе! Абсолютно на това се дължи летаргията, няма заряд, няма какво да те енергизира, опитвам се да обясня на Десо, че ако не друго, поне в парка да се разхождаме, сред листата и дърветата. Не е същото, но е нещо. Обаче не му увира главата, или просто е толкова уморен, че само иска да си лежи в леглото....и да се гушка, де...но все пак... Кажи му и на него, че проблемът е липсата на природна енергия, енергия от природата!

17.10.14
09:05

Служебният ми комп саботира бб тийм, затри ми няколко отговора...
Иглицева, напълно съгласна съм с теб :) Бях написала едни детайлни неща, но ми изчезнаха. Нищо, ще ги обсъдим наживо :)

Във вторник тренирах :)
В сряда - Mr. Bean strikes again: паднах след работа на едни малки камъчета и си ударих лявата китка (паднах на нея в цялата си прелест). Сега е съвсем леко синя, но пък ме боли доста силно :( Ударих си главата в един прозорец и си затиснах пръст :) Красиво :)

В четвъртък без тренировка.

Днес пак пътувам след работа. Може привечер да направя няколко набирания (ако не ме боли китката).

20.10.14
08:57

Събота:
7ч ходене, 3км тичане.

Неделя:
2км тичане, разтягане, мазане с магнезиево олио.

21.10.14
18:42

Понеделник:

Уж нямаше да тренирам, но исках да се раздвижа и откарах 2часа домашна (неинтензивна) тренировка с всички гири, пудовки и други налични неща.

Никакъв апетит цял ден.

Вторник:

4 кръга, повторения до отказ:
Клекове собствено тегло/лицеви опори за трицепс от колене
Преден клек @12/Раменни преси @2х4
Ренегатско гребане/Планк/Коремни преси на ръба на леглото

Започнах един “курс” с клеева тинктура преди хранене, 2-3 пъти дневно.

Днес пак нямам апетит, ама ще правя някакви рибоци с домашнобрани манатарки.

П.П. В магазина до нас са докарали пресни кокосови орехи - 6.99лв. Зачудих им се, раздрусах ги (не се чува мляко да се кламбучка вътре) и накрая не си взех. Може като взема заплата да се почерпя.

Kenny

22.10.14
22:17

казано от Atom на 14.10.14, 13:22:

Коле, мисля че си хапвам добре за размерите ми. Вчера например:

- Лешников тахан, мед -  2 лъжици
- Пълнозърнесто хлебче с кашкавал и сметана
- Супа, запеканка с картофи и бекон
- Свински език, супа от регу и хрущяли (мнооого вкусно)

Според мен цялата тази летаргия идва от липсата на пълноценен живот сред природата, боси разходки, въздух. Вероятно ми липсват витамини, минерали, ензими.. заради цялото това стерилно ежедневие: мръсен град, офис, някакво напрежение, вечер вкъщи или на по питие и толкоз. Не съм доволна, не е за мен това :)

Ама за момента не мога да го променя особено. Мога само да се сещам да се грижа за себе си повече. Ама и това не правя.

Сега нали е сезона на манатарките, направо се запилявайте в гората при всеки възможен случай.

Мнението беше редактирано от Kenny на 21.11.14 17:18.

23.10.14
13:35

казано от Kenny на 22.10.14, 22:17:

Сега нали е сезона на манатарките, направо се запилявайте в гората при всеки възможен случай.

Гората е чудесна опция, в най-идеалния сценарий си построявам малко именийце някъде и си бера манатарки... Особено много ми се иска да го направя днес, след като пътувах 1 час до работата ми (която е на няма и 2 км от квартирата ми). В дъжда и вятъра нямаше как да ходя пеша и трябваше да разчитам на градския транспорт и на малоумната му организация.

Нещо ми е супер нервно :Д

Вчера измъчен опит за тренировка с дебелия лост, много неудобен и ми тежи. Правих някакви обръщания, тяга, преси - днес имам мускулна треска на трапеца, даже и тя ме дразни.

Единственото позитивно е, че след като се захванах по-сериозно и редовно с тренировките, плочките на корема отреагираха свръх бързо и напомниха доста категорично за себе си :)

Довечера ще има успокояваща терапия с вана и вино.

Мнението беше редактирано от Atom на 23.10.14 13:36.

23.10.14
20:08

Оказва се, че леко подобрения хранителен режим и все така сериозните тренировки водят до плочки... на гърба (wait)
Жалко, че въпросния човек няма дневник :)

Не че нещо се вижда на снимката, но все пак...

24.10.14
19:03

Всичките ми планове за уикенда се провалиха (Говедарци, гора, почивка...). Ще се виси в София. Накупих някакви интересни сирена, пържоли, Weiss бира. Утре от месарницата - джоланчета и суджук. Ще се утешавам :Д

Довечера ще пия маточина, защото от няколко седмици се събуждам в 2ч. и не мога да заспя до 3.30… Много нетипично и неприятно, винаги съм имала здрав сън. Явно ме тревожат доста неща. И ми се отразява и физически.
Ще компенсирам с тренировки :)

Ето какво ще слушат съседите докато чистя ей сега :Д

24.10.14
20:10

казано от Atom на 21.10.14, 18:42:

П.П. В магазина до нас са докарали пресни кокосови орехи - 6.99лв. Зачудих им се, раздрусах ги (не се чува мляко да се кламбучка вътре) и накрая не си взех. Може като взема заплата да се почерпя.

Прочетох, че си в София и веднага да попитам къде е този магазин с кокосовите орехи? (sun)

25.10.14
07:00

казано от Sunny S. на 24.10.14, 20:10:

Прочетох, че си в София и веднага да попитам къде е този магазин с кокосовите орехи? (sun)

Съни, в Младост 2 - Хит. Като се влезе в хранителния магазин, веднага в дясно са всички екзотични неща. Има много интересни  :)

25.10.14
09:19

казано от Atom на 25.10.14, 07:00:

казано от Sunny S. на 24.10.14, 20:10:

Съни, в Младост 2 - Хит. Като се влезе в хранителния магазин, веднага в дясно са всички екзотични неща. Има много интересни  :)

Страхотно! (sun)
Като се изровя от преспите, отивам! (sun)

27.10.14
08:24

26 Окт. 2014

Тръстър – 6х10@10кг; 3х5@15кг; 3х5@20кг; 2х3@25кг; 2х1@27,5кг
Преден клек – 3х5@20кг
Напади без тежест – 4х12 на крак
Нещо като обратна легпреса (буташ (част от) собственото си тегло – 3х12
Балетен клек – 20@0, 3х12@10к диск
Л-сит на паралетки със свити и прави крака – 3 пъти

Дупарата в зимна форма, леко ми стискат дънките :Д
П.П. на тавана е леко постапокалиптично, но супер за тренировки... хладничко така :)

27.10.14
08:28

Oх, много яки ботушиии, и дупарата, разбира се :D

27.10.14
18:24

Ботушките са много удобни за някои упражнения.. но най-вече ме спасиха от студа :)

Днес не ми се готви - има и чашка бяло полу-сладко вино като добавка към долното (inlove) (inlove) (inlove)
Преди лягане ще се разтегна, малко тяга с прави крака, малко коремни преси.

30.10.14
20:08

Нищо интересно за отбелязване, освен един сандвич :Д
Филия (а по принцип не обичам хляб?!) с дебели резени масло, домашно сладко от череши ииии сирене бри отгоре. Не ми се беше случвало от мноооого време така да имам брутална нужда от ударна доза калории :)

Утре сутрин ще тренирам, сега само разтягане.

05.11.14
10:24

Чудесна седмица, изпълнена с хубави бб-тийм новини! Честит да е малкият Дамян и много да радва Игличето и Десо :) Нямам търпение да ги видя всички заедно!

Честити да са рождениците - Митака и Мила - благодаря ви за всички хубави моменти заедно! :)

Аз се отдадох на дълъг сън (по 9 часа), почти никаква храна (само ябълки, ядки и чат-пат домашни манджички) и книжки (е, от сутрин до вечер на работа).
В спортно отношение - разтягания, упражнения с ластика и мазане с магнезий. Добре заредих и съм готова за уикенда!

Обмислям да вложа малко пари в екипировка (по-дебел клин) и да почна да ходя на различните “тичащи”  инициативи, организирани напоследък. Ноооо.. между “обмислям”  и “правя” има известна разлика, та.... :Д

14.11.14
15:48

Откъм тренировки съм много доволна последните десетина дни.
В неделя си правих десетки тръстъри с 2х10кг дъмбели - не се е кой знае какво, но просто пак стъпих на моите си релси и сега остава само да карам влака без да заспивам.

От цъкането с мишката по цял ден ми се е появила една болка в десния лакът - остра, стрелкаща. Не е постоянна.
Освен това снощи бях на кино - 3ч. филм на доста неудобна седалка, и тази сутрин ме боля кръст и то така, че не можех да си обуя чорапите. Това, мисля, не е добър знак :D :D :D
Предвид наследствената и географски обусловената проблемация със ставите и костите, трябва да почна суплементация възможно най-скоро.

И малко “Композиция в грил тиган” на лоша светлина.

15.11.14
19:46

казано от Atom на 05.11.14, 10:24:

Чудесна седмица, изпълнена с хубави бб-тийм новини! Честит да е малкият Дамян и много да радва Игличето и Десо :) Нямам търпение да ги видя всички заедно!

:* Добре дошла си, когато пожелаеш :*

19.11.14
16:53

Благодаря, Иги - задължително ще се уговорим и ще се видим :) :) :)
——-
Зимният клин е вече факт, много му се радвам :) :) :) Засега не е изпробван на тичане, но за тренировки е идеален.

Мисъл на деня (не е моя :Д): хубавият задник е с достатъчно и добре разпределени мазнини
Тъй като имам забрана да свалям, отивам да разпределям :D

24.11.14
18:53

Сезонът на настинките започна, в кокошарника (а.к.а офис) се започна с кашлиците и сополите. Засега пия по грам вит. Ц сутрин, още толкова следобед - ако се сетя (т.е. рядко); и клеевата тинктура ми стои на бюрото, но и за нея забравям :/ Все пак мисля, че е въпрос на време да изгърмя - не се толерира отварянето на прозорец и бацилите се кондензират чак осезаемо :D (dull)

Лека-полека минах на изцяло ретро-народна храна :) Ям и повече салати отпреди, поне по 2 вида с основното. Печени чушки с чесън и магданоз, зелена салатка с лук и репички, мариновани люти чушки... леща с разни неща. Месото вече е 100% от месарницата до нас, това от големите вериги вече не мога изобщо да го ям (да проявя и аз каприз веднъж :Д:Д:Д). И млекарница отвориха скоро, някаква надеждна уж - та пак включвам повечко млечни. Не забелязвам никакви негативи.
Освен това - както по принцип не обичам сладко и шоколад - сега съм се разяла на едни Линд-ове (wasntme)

Колегата, дето снабдява с био малиново вино, днес пак ни зареди. Тази вечер дегустация (wasntme) Имам приятна мускулна треска на трицепсите и трябва да възстановя! ;) :P

08.12.14
19:05

Хола :)
Онази вечер с Мила докато си пийвахме винце си дадох сметка колко много хора съм срещнала последните години (но малко от тях са ми на сърце толкова много, колкото е Мила :*) и колко много трансформации съм преминала - чисто физическо говоря, другите няма да ги зачеквам. От грозно слаба в гимназията, през нещо-като-фит през студенството, после през адското надебеляване :( заради аденомчето ми (тогава не знаех заради какво е), до постепенното възвръщане на форма (лечение + яко тренировки).
Повечето хора от форума всъщност ги срещнах за първи път мисля 2011, когато бях доста кръгла :)

Днес си извадих някои показателни снимки... някои от тях съм ги качвала, други ги бях забила в най-дълките архиви (от 2005 и от 2011 - и в двете крайности просто това не съм аз...). Днес мисля мога вече да преглътна спомена и за двете състояния :)

В момента пак съм леееко окльощавяла откъм рамене (и далеч не откъм крака и Д), но мисля че вече всичко е доста по-осъзнато от преди.

Transformers the movie :D

Мила

10.12.14
20:28

казано от Atom на 08.12.14, 19:05:

Онази вечер с Мила докато си пийвахме винце си дадох сметка колко много хора съм срещнала последните години (но малко от тях са ми на сърце толкова много, колкото е Мила :*)

Взаимно е това :*! Колкото на теб са ти 10 коргита на сърце :Д Истина е, че в моя живот малко хора успяват да се вмъкнат:))) a с теб си виреем заедно прекрасно (sun)

Иначе трансформацията е :X

Мнението беше редактирано от Мила на 10.12.14 20:31.

21.12.14
14:55

Претоварен декември... Не го очаквах. Особено последната седмица ни (ме) разкатаха, или поне аз го приех така: напрежение на работа + почти ежедневни служебни излизания до късно.... Разбирам защо корпоративните звезди са на “стимуланти” нон-стоп.

Еми, не издържах и ме събори нещо вирусно - със силни болки в гръдния кош, но позакрепих положението с джинджифил, ракия, горещи вани ииии печени свински уши (открих уникални в местната месарница, пресни, крехки... лековити... пристрастена съм).

Правих няколко раздвижвания вкъщи със собствено тегло (планкове, баланси от стойка на ръце, напади). От умора не хапвах достатъчно, и така се бях свила и изчистила ( и така хубаво ми се срина имунитета)... после пък, закономерно, задържах цялата вода на света (може би за първи път толкова осезаемо от повече от година) и ми тежи.

Имам нужда от дълга почивка, много по-дълга от 10 дни. Може би 100 :D
Днес нямам температура и мисля да направя една дълга неинтензивна тренировка. После един джинджифил с мед и от лековитата ракия, кафенце, филмче и списък с подаръци :)

(утре и вторник съм на работа... oh god, why ;( )

21.12.14
21:33

Само информативно: пише се “Hola”, чете се “оля”. ;)

Мила

21.12.14
22:50

казано от TheVikk на 21.12.14, 21:33:

Само информативно: пише се “Hola”, чете се “оля”. ;)

Holla at ya gal’ ;) Може да се пише и “Holla”, което на американски жаргон си се чете Хола. ;) Just saying’...

Мнението беше редактирано от Мила на 21.12.14 22:52.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1