Hugger-mugger

Прескочи до:

21.02.15
12:01

Понеже без да искам ти започнах нова страница, преди всичко да кажа, че ми харесват много тренировките и ентусиазма ти и с удоволствие ти чета дневника. Беше един от първите, които изчетох открай - докрай, когато попаднах на форума (F)

казано от Atom на 18.02.15, 20:06:

Промоционалната сьомга в Кауфланд е гадно хормонално мазна :D

Мдаммм, и ние се нахендрихме... Обаче парчетата, които са от по към опашката са осезаемо по-немазни ;)

Мнението беше редактирано от Светлето на 21.02.15 12:04.

21.02.15
17:18

Мерси, Светле :) Работните ти тежести са меко казано респектиращи, с удоволствие чета и се радвам на 100+ кг. тяга :)
П.п. Подозирам, че сме съседки :D

Използвам поста за да напиша невероятното си меню днес, в което хармонично се преплитат смислена храна и брутален чийт :D

Събота:

Храна: 1 билдърски мъфин (яйце, сирене, овесени трици, подправки, маслини); закуска с кренвирш и айрян; печено свинско и салата от марули+спанак; 6 бонбона фереро;  Предстои още салата (ще и добавя и орехи) и бира.
От месарницата са развалили месото :( Изтече много вода и на вкус вече си е баш като от супермаркет, чак ми стана гадно.
Ще взема и др. седмица и ако пак е така.... минавам на по-скъпи варианти, но по-читави.

Много ми се яде зелена салата, спанак... рукола. Яко нитрати :( Искам да си имам градинка!

Неделя (мързелива, с излежаване до мнооого късно):

Храна: 1 ф. с маслинова паста, сирене и малко сланинка; задушени зеленчуци със зехтин; спанак с ориз и кисело мляко; 2-3 хапки кекс.
Днес без месо.

Мнението беше редактирано от Atom на 22.02.15 18:26.

23.02.15
19:22

Понеделник:

Храна: 2 ф. хляб с маслинова паста, телешки суджук и марули; спанак с ориз и кисело мляко, 1 телешко кИфте, салата от спанак и марули със зехтин; салата от кълнове от броколи и някаква червена ситнокъдрава крехка маруля и сурови орехи, чиа, слънчоглед и малко спанак и много зехтин (nlove4); печена пъстърва натюр (само с лимон и черен пипер); 2-3 чашки бяло вино.

Малко вметки: зелените салати са по-скъпи от месо (имам предвид цена за кг спанак (био...но все пак!!) в Магазин ХИТ, София: към 7-8 лв). Ужасно е... Започвам сериозно да се депресирам от реалността. Може да е тежко ПМС.... Но най-вероятно е просто подигравка с народа. Като всяка мизерна нация, работим, за да си плащаме кредитите, ипотеката и храната. Но пък така не ми се емигрира (пак)!!! Сърцето ми е тук. Докога не знам. Сигурно докато килограм спанак стане 15 лв. Тогава вече няма да имам избор.

Тренировка:
Сутринта за 20 мин се раздвижих с гиричките (2х4кг): бицепсово сгъване, раменни преси. И малко лицеви опори - голяма мъка.
Скоро пак ще си правя спокойно раменни преси от стойка на ръце, но лицевите ще са ми все така слаби (направо да си кажем - невъзможни :D).

След работа /акцент горна част/:

Пуш преси @2х12кг: 5х5
Едностранно гребане: 2х10@12кг, 2x6@20kg, 2x10@12kg
Частични преси от стойка на ръце: 5, 4, 5, 5, 5
Кофички от пейка: 5х10
Високо изтегляне: 2х10@12, 3х6@20
Малко безразборни разтваряния и сгъвания с гиричките
Фоумролер

Мнението беше редактирано от Atom на 23.02.15 19:23.

24.02.15
18:20

Благодаря на Иглиц, че премести дискусията в тази тема.
Аз нямах време да прочета всички мнения, но ще го направя :) И ще се включа, ако имам какво да кажа!

Сега попълвам тук и се махам от всички екрани и ел. устройства, защото очите ми са адски изморени (трудим се до кръв за пустия спанак :Д и малко пържоли :Р).

Храна:
1 ф. хляб, 1 топка моцарела, деликатесен сушен бут към 50 гр.; спанак с ориз и кисело мляко; лоло россо с кълнове, орехи и чиа и зехтин; за вечеря предстои - 1 пъстърва, малко бяло вино, салата и евентуално няколко резенчета телешки суджук, че неустоимо ме привличат.

Тренировка:

Допълвам: в крайна сметка не тренирах заради МЦ, леко се раздвижих колкото да не е без хич.

Тяга @32кг - 5х10
Л-сит с прави крака (с опора дръжките на гиричките)- 5х до отказ
Напади - 4х20

Мнението беше редактирано от Atom на 25.02.15 08:52.

28.02.15
20:00

Не мога да напиша точно храната, защото пътувам, но е предимни свинско на скара или жар :) + дом. кисело зеле, чесън, картофи, магданоз, люти чушки. Структурирана тренировка няма, правя набирания (не от пълен вис) и лицеви опори.

01.03.15
15:48

Честита Баба Марта!

Неделя:

Тренировка:

Много приятно раздвижване без тежест:

5 кръга от:
5 частички преси от стойка на ръце
7 лицеви опори с отлепяне в долно положение
10 пистолета (по 5 на крак)

После планк интервално и спорадични набирания подхват с отскок.
До довечера това ще се повтаря като активност.

Ако някой силно желае да се размаже, може да пробва ето това (аз го модифицирах до неузнаваемост). Не знам кой ги мисли тия неща, на мен ми звучи като “как да скъсам кръстни връзки в три стъпки” :D И въпреки това, тайно си мечтая един ден да мога да го правя нескалирано (wasntme)

Бюро оплаквания:
Нисък ми е хелоглобинът :( Изследвах го след МЦ и при малко храна предния ден, но въпреки това ми се струва нисичък (110).
То си се усещам де - нямам издръжливост, треперят ми и ми омекват коленете, уморено и задъхано ми е и съм лошичка на моменти :D

Мила

01.03.15
15:52

казано от Atom на 01.03.15, 15:48:

Бюро оплаквания:
Нисък ми е хелоглобинът :( Изследвах го след МЦ и при малко храна предния ден, но въпреки това ми се струва нисичък (110).
То си се усещам де - нямам издръжливост, треперят ми и ми омекват коленете, уморено и задъхано ми е и съм лошичка на моменти :D

В такъв случай, хемоглобинът във форума сумарно е около 0-та (словом - около нулата) :D

Мнението беше редактирано от Мила на 01.03.15 15:53.

04.03.15
18:31

Пак в София. Няма смисъл да се опитвам да си спомня какво съм яла предните дни - и без това не готвих аз, не знам какво има в манджите.
Хубаво е някой да ти готви.

Излезнаха ми пълните кръвни изследвания - пролактинът е на долна граница, а пия достинекс в много минимални дози (1/2 таблетка на 10 дни). МНОООГО съм щастлива днес, моята малка победа :) :) :) (party)
За ниския хемоглобин си взех на прима виста неща от аптеката - малтофер, магнерич, Вигантол и Б комплекс. Само Б12 липсва в картинката, ще набавя. Общо взето това + вит. Ц и Цистон на Хималая са добавките,които ще пия през март.

Отивам да правя чийт пица (домашно доматено пюре, лук, луканка, жарено филе, кашкавал, сирене бри, маслини, чери домати (inlove))

Известно време няма да тренирам, отпаднало ми е и не искам да се напъвам

Т. Тодорова

04.03.15
19:23

Хехе, това като договорите за кредит- ситният шрифт винаги е tricky :D

04.03.15
23:32

казано от Atom на 04.03.15, 18:31:

П
Б комплекс. Само Б12 липсва в картинката, ще набавя.
[/size]

Атомче в Б комплекса има Б 12, защо ти е отделно. Нещо конкретно ли имаш предвид?

Мнението беше редактирано от diva 97 на 04.03.15 23:32.

Витамин Б12 участва в процеса по формиране на кръвта :)

05.03.15
08:28

Дивичка, пак го погледнах сутринта - няма Б12… а и на опаковката пише Б Комбин (не съм обърнала внимание снощи, мислех че са ми дали Б комплекс, защото такова поисках :) )

Бързо ще се нормализират нещата... знам какво да ям, но ям много малко като се стресирам покрай глупости. И си стоя на долната/под долната граница на хемоглобина често.
Като съм в отпуска и си пека д-то на морето, всичко си идва на мястото страшно бързо.

Извод - аз съм дзен човек, който не трябва да работи конвенционална, скучна и неградивна работа :D

05.03.15
08:52

казано от Atom на 05.03.15, 08:28:

Извод - аз съм дзен човек, който не трябва да работи конвенционална, скучна и неградивна работа :D

Силве, всички сме така. :) И на мен по време на отпуска ми се изчистват екстрасистолите, ама пита ли ме някой? :)

05.03.15
11:49

.

Все едно аз съм го писала. За съжаление е обща болест :(

06.03.15
00:14

казано от Boby_ на 05.03.15, 08:52:

Силве, всички сме така. :) И на мен по време на отпуска ми се изчистват екстрасистолите, ама пита ли ме някой? :)

Абе, я по една лъжица “Не ми пука”, и си гледайте работата :D
Atom-че, стискай палци днес (wave)

Алтернативата е двойна доза Презку*ин :D

06.03.15
11:46

:* Хакуна матата :)

Аз пък да си призная един грях (първия ми!!!! :D) - снощи излизах и пих вино, и днес имам аааааадски махмурлук :D Няма такова страдание! :D Знам си аз, че трябва да си пия биричка и да не рискувам, ама ето - прецаках се. Никога не предавайте принципите си! :D

Поръчах лост за рамката на вратата и днес ще е сглобен (party) Малко ми писна да не тренирам вече няколко дни и саааамо да се оправя след снощи, почвам пак :)

09.03.15
09:01

Здравейте,
Малко съм разочарована от лоста (или по-скоро от паянтовите рамки на вратите) - няма много да става за набирания, освен ако не искам да заснема клипчета как падам :Д Но става за опора при драконов флаг, лицеви опори, коремни преси - така че все пак е добре :)

Бях на ръчен антицелулитен масаж, момичето много ми похвали крачетата и тонуса (sun) Има какво още да се желае, разбира се :) Още 2 процедури ще направя следващите дни - ако не друго, приятно е. И синините са героични :D

Малко пропуснах редовните отчети, скоро подновявам.

И аз като Илийката почвам да броя, ама не дните без захар ;)
Дни без бира/вино - 3

Мнението беше редактирано от Atom на 09.03.15 09:01.

09.03.15
19:40

9 Март 2015

Тренировка:
1ва суперсерия
Лицеви опори (стриктни колкото мога, после от колене) - 10, 10, 10, 10, 10;
Набирания* - 3, 3, 3, 2, 1

2ра суперсерия
“Едностранна” тяга (1 крак/1 ръка): х10@12кг; х10@20кг; х3@32кг**; х10@20кг; х10@20
Кофички на пейка: 10, 10, 10, 10,10

Малко тройки тръстъри @2х12кг
Планк на длани, лакти, страничен

*Набиранията не от пълен вис и много предпазливо. Засега нищо не падна.
** Доволна съм! С 32-ката се клатушках по-малко отколкото с по-леките.

Храна: 2 парчета домашен кекс, 2 телешки кюфтета; малко киш с кашкавал и шунка; леща със сирене;

Можеше да потренирам още малко, но трябваше да почвам да правя мусаката (dull)

П.П. До края на вечерта няма да пия, така че дни без бира/вино - 4 :)

Мнението беше редактирано от Atom на 09.03.15 19:42.

09.03.15
21:55

казано от Atom на 09.03.15, 19:40:

П.П. До края на вечерта няма да пия, така че дни без бира/вино - 4 :)

Е, Силве, тук направо ме разби :D Все си викам, че повече от 1-2 пъти седмично няма да пия и от Нова година насам не се получава :( А като си гледам файла с храната, ноември миналата година почти цял месец не съм пила. Сподели рецепта за непиене :D

10.03.15
09:17

казано от Zozo на 09.03.15, 21:55:

Сподели рецепта за непиене :D

Официалната версия е, че затягам диетата за по-добри резултати... и съм много стриктна и отдадена на това, което правя и в което вярвам (giggle)

Реално обаче, просто изживях екзистенциална криза след виното на гладно онзи ден - възхитих се искрено от тялото си: как се възстанови след това, което му причиних. И реших да стана нов човек :D :*

Мнението беше редактирано от Atom на 10.03.15 09:17.

13.03.15
08:28

10, 11, 12 Март

Без тренировки - все излизах след работа, а снощи не успях да се организирам заради някои висящи задачи.

Дни без бира/вино - 7
За първи път си поръчвам чай, когато излизам с приятели след 18ч...

За 1 седмица без бирички ми се струва, че съм се смалила - краката като че ли са ми спаднали и олекнали: може би съм се отървала от някаква задържана вода (но е напълно вероятно да се заблуждавам).

По-късно ще допълня днешната тренировка (мисля, че е крайно време да има такава ;Д)

15.03.15
20:15

Положението е ... “колкото да не е без хич”.

Петък:

Странични ритници х150 на крак
Крънчове - 5х30
Глутеус мост - 5х30
Колене към лакти - неизвестен брой
Страничен планк

Събота:

Общо за деня:
45 лицеви опори
30 набирания подхват
Лицевите - хубави и трицепсови, само че от опора малка масичка (15 см. висока)
Набирания - не от пълен вис. Да кажем, че са ми на 160 градуса лактите.

И за десетина минути 5 серии тръстъри ATG @2x12kg - 3,4,4,3,3;

Неделя:

Преден клек: 10@10кг, 10@20кг, 7@25кг, 3@30кг, 2@30к, 1@35кг, 7@25кг, 2х10@10кг
Обратна легпреса (буташ част от собственото си тегло) - 3х20повт.
Тяга: 10@30 кг, 10@35кг, 3х5@40кг
Малко висене на халки до отказ

Храната ОК, 70% домашни манджички. Изядох огромен брой салати от печени белени чушки с бучка биволско сирене и мнооого пресен лук и магданоз :)

А днес и тортичка за здравето на Дари :)

Мнението беше редактирано от Atom на 15.03.15 20:16.

16.03.15
10:56

Само да отбележа, колко се радвам, че пиша в бб-тийм: не само заради хубавите хора :) Но и заради здравия дух тук.

Случайно попаднах на някакъв форум от тези, които много избягвам да чета - пречиствания, прочиствания, фази, вълни, светлини и други. Та ще ви кажа, народът е много изчаткал :( Клинично изчаткал бих казала, но там нещата са трудни за диагноза, а и скъпи за бедната ни държава.
Не само, че гладуват докато получат видения, ами има и някакъв сух пост - доколкото разбрах, не се пие вода И НЕ СЕ ПИПА ВОДА. Тоест къпането е забранено :D И на всичките прекрасни чичаци и лелки масово почвали да им излизат живи и мъртви паразити (познайте откъде...) благодарение на това пречистване :)
Аз се чудя... тва са все хора, които хронично от всичко се прочистват с десетилетия - от къде ги набараха тия кофи с вътрешни паразити?!

17.03.15
19:37

Понеделник
Лееко скромно излизане след работа (и съответно не тренирах).
Но и не пих бира и изобщо нищо алкохолно - само фреш от лимони и чай.

Вторник
Антицелулитен масаж привечер, нещо по-лек ми се стори от миналия път. Пак без тренировка.

Затова пък ще споделя малко чревоугоднически размишления: имам си два буркана домашно консервирано месце - пуешко и другото май е свинско. Утре ще се състои приготвяне на грах + пуяк :D (inlove)

Общо взето по-хубаво от местната, домашня кухня няма. Надали някога ще се върна към какъвто и да е разписан и органичен режим.
Сега се радвам на боб-чорба и агнешки кюфтенца.
Другия шедьовър на седмицата беше телешки шол, задушаван 6 часа на бавен огън с лук и вино.
И един таратор, нищо нестандартно, но първия за сезона... с хубава, ароматна краставица, орехчета и копър :)

Само едно чеверме липсва, за да ми е напълно пролетно :D Но пък не се и очертава скоро, така че ще се задоволим с котлона § тигана. И музата :)

Опс, забравих да допълня: Дни без бира/вино - 12

Мнението беше редактирано от Atom на 17.03.15 19:38.

20.03.15
08:36

Сряда

Половин тренировка:
Преден клек с пудовки: 2х10@12; 4х7@2х12
Суперсерии набиране (непълен вис) и лицеви опори (стриктни) - 10 пъти по 3 повт. от всяко
Едностранно гребане @12кг - няколко десятки

Прекратих до тук. Просто ми свърши енергията. Не силата, а енергията.

Четвъртък

Първата бира след 14 дни въздържание :) За жалост сега трябва да спра да броя дните... :(
Но идеята е, че си пийнах само една като излезнах, като истинските дами :Д

Известно време не ми се пише: имам ужасно голямо желание за тренировки, но нямам грам тонус и е едно мъчение.
Като имам какво градивно да споделя, ще го направя.

Мнението беше редактирано от Atom на 20.03.15 08:36.

01.04.15
08:57

Добро дъждовно утро :)
Силата се върна - с 2000-2500 калории дневно, за десетина дни (sun). Не ми се ядяха пържоли, и затова наблегнах на прошуто, суджук, ребра, домашни дреболии...Толкова много калории не се правят от дробчета де, имаше и посещения и до любими сладкарници - но все разни пресни, качествени сладкиши :) Важното е, че планът проработи и запълних “енергийните нива”  :D

Чувствам се лека, отслабнала и нацепена :D

Нямаше много тренировки, но онзи ден правих домашна тренировка за крака, а снощи потичах - като за след цяла зима не-тичане, имах доста въздух.

P.P. Само 2 бири за целия период, и малко домашно вино.

01.04.15
10:28

казано от Atom на 01.04.15, 08:57:

Чувствам се лека, отслабнала и нацепена :D
P.P. Само 2 бири за целия период, и малко домашно вино.

Силве, направо ме стимулира и аз да пробвам без бира, :* че напоследък много ми станаха калориите... Днес е чуден ден за такова начинание :)

01.04.15
15:31

Да ти кажа, Зозо, не е като да не ми липсва, но пък като пийвам ми е в пъти по-вкусна :)
Освен това ми се яде СЛАДКО! На мен - човекът, който винаги се е подигравал на плебеите-роби на шоколада :D :D

Така че, ще ми е интересно да пробваш и да споделиш дали резултатите са същите - загуба на вода, по-добър цялостен тонус и адския глад за захар :) Направи го в името на науката! :Д

08.04.15
19:19

Минавам да отбележа един свински период.. . Имам страхотен апетит (giggle) Доста приятелки са така,явно отбелязваме студения април по женски (dull)

Бирите са все така ограничени, но се прокрадват тук-там.
Мисля да се пробвам нещо... 200 гоблет клека дневно с 12-ката, 5 дни седмично. Идва ми отвътре /звездите ми го говорят :Д/ - няма конкретна цел (освен раздвижване, енергоразход, тонус де).

Мнението беше редактирано от Atom на 08.04.15 19:19.

08.04.15
23:16

казано от Atom на 01.04.15, 15:31:

Да ти кажа, Зозо, не е като да не ми липсва, но пък като пийвам ми е в пъти по-вкусна :)
Освен това ми се яде СЛАДКО! На мен - човекът, който винаги се е подигравал на плебеите-роби на шоколада :D :D

Така че, ще ми е интересно да пробваш и да споделиш дали резултатите са същите - загуба на вода, по-добър цялостен тонус и адския глад за захар :) Направи го в името на науката! :Д

Ех, Атомче, пробвах 5 дена - цялостният тонус е налице, водата - същата, но наистина ми се ядеше сладко, та нагъвах стафиди, а вчера - дори парче шоколад (blush)
Днес вече ми мина ентусиазмът, но мисля утре пак да го върна :)

20.04.15
09:34

Зозо, аз пък срещам огромни трудности с отказването от кофеин... И започвам да си мисля, че отказът пред алкалоиди трябва да ми е приоритетен пред отказа от алкохол (dull)

Иначе, покляках няколко дни по плана, споделен по-горе - гоблет клекът ми удря САМО предните бедра и ме заболяват предмишниците. Затова го замених с по-малко повторения преден клек с двете пудовки, по-добре така.

Четох статии в т-нейшъна много... Най-вече за задна верига и дупе. Тоя портал много ме мотивира.
Имам нужда от пролетна промяна (makeup)

Мнението беше редактирано от Atom на 20.04.15 09:35.

28.04.15
09:44

Вчера си купих бански :)

Понеже доста ме е завъртяло ежедневието, искам да изместя фокуса от работата и другите рутинни ежедневни неща, затова ще започна един хранителен режим :) Не съм спазвала нищо от години (просто защото си ям както си трябва (nod)), но сега ще се занимая малко по-целенасочено със сметки и планове :)

Иначе няма какво особено да отбележа, освен две мини-травми: 3 дена болки в лявата тазобедрена става (от спане накриво - или по-точно на възел - колкото и да е тъпа причината) и 2 дни болки в лявото рамо и лакът заради некадърно гребане (на лодка) :)

Мисля, че съм качила мускулна маса в краката и много се вдъхновявам.
Но и като че ли водната задръжка (а може би си е просто сланинка :Д) се е увеличила.
Нищо, поправимо е :)

02.05.15
07:47

Вчера на Джонито беше СТРА ХОТ НО: интересно, хубави хора, слънце... Искам да се провежда поне 4 пъти годишно :) Време е за пролетна бб тийм среща: много добре ни се получава :)

Браво на Херцога за амбицията и силата!

11.05.15
07:41

1 седмица отпуска :) Чудесен понеделник (sun) Станах в 5.50ч. наспана и щастливаааа.

Взех си мерки (всичко в релаксирано състояние), надявам се да успея да постигна това, което искам.
Разбира се, винаги има вариант да не успея - и да се изложа публично :S

Китка 13 см
Гръб (имам предвид подгръдна об.) 72.5 см
Бицепс 23 см
Талия 59 см
Ханш 90-91 см
Бедро:
- в най-широката част 53,5см
- в по-тясната 48см
Прасец 35 см
Глезен 21см

Общо взето се работи за повече маса в гърба, че ми е като на хилав второкласник. И изчистване на краката. Най-много ме дразят прасците.
От д-то не искам да свалям.

14.05.15
18:04

В Пловдив е страхотно.. пролетно, топло, свободно. Хич не се чувствам намясто в София, и това ми става буквално болезнено ясно като съм си в Пловдив. Не знам какво ще се прави занапред: в работата ме “повишиха”, и това ме обвързва с гадностния Мордор... За момента.

Както и да е. Почти по цял ден съм навън, карам колело, разхождам се и ям дюнери :D Минах през енимъл джима, всички (които засякох)  са станали оооще по-яки :) 4 дни не стигат да се видя с повечето, с които искам :(
А няма да имам повече време, май утре пак ще се пътува.

Отивам да вися на лоста - вдъхнових се от Игличето.

14.05.15
20:38

Xax, ти си първия човек който не се радва на повишение

Мнението беше редактирано от Fallen на 14.05.15 20:39.

18.05.15
13:44

Гипс, не че не се радвам, ама някакси се разкъсвам между романтичната си хипарска същност от една страна, и реалността - от друга.
Дълга тема :D

Започнах по-кондиционно ориентирани тренировки. Първоначални изводи - Силвийо, много си зле!! Никаква издръжливост.
Хубавото е, че се чувствам по-енергична отпреди няколко месеца. Не съм се изследвала, но почти съм сигурна, че хемоглобинът си е ОК вече. Абе поокръглила съм се, но си заслужава - по-добре ми е!

Надявам се кондиционно да влезна в час бързо.

П.П. Излизат ми обриви (копривна треска) от купени зеленчуци!!! Никога досега не ми се е случвало. Вероятно са къпани с нитрати ... то ми е ясно де, но досега не бях виждала толкова реално отражение.
Ужасен свят. А на село няма нито една пчела... Баба опрашва доматите с памуче наръка. Ужасен, ужасен свят.

Айде.

Мила

18.05.15
14:27

Повишение :3 хммм...бири :3

22.05.15
08:27

Искам да се похваля, че от вчера пия креатин :D

Подарих го преди време на Олег, но той не иска да го пие и сега, по неволя, ще стана много, много яка! :D

Иначе тази седмица тренировките вървят добре, единствено в сряда не си спазих плана - привечер (19.30ч!) ме налегна ненормална умора, завих се да подремна за час... и откарах до сутринта. Много странен ден, после поне 3-4 човека споделиха същото.

Едит
Допълвам: писала съм някъде из предните страници, че пия достинекс по здравословни причини. Напоследък не ми понася добре и се върнах пак към бромокриптин. Ще има яко нацепване за морето :D Направо си го броя за зоб (makeup)

Мнението беше редактирано от Atom на 22.05.15 12:16.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1