Файърче и Сталкер :Р (sun) (sun) (sun)
Благодаря :)
Мнението беше редактирано от Atom на 09.12.13 19:40.
С моите постове веднъж-на-три-седмици в този “дневник”, тренировките хич не стават ясни :) Те се случват, но просто в момента са в такъв вид, че не целят “прогрес”, а по-скоро “поддържане и недеградиране :Д, докато дойде момента и избухна с енергия и сила” :)))))))))))
Както често споменавам, те са по 20-25 мин сутрин преди работа и толкова вечер след работа в оптималния вариант. Разбира се, с пропускане ту на едната, ту на другата, ту на двете - според това с какви други неща и хора трябва да се съобразявам.
Днес конкретно сутринта нямаше тренировка, защото трябваше да ида 1 час по-рано на работа.
Привечерната изглеждаше така:
3 кръга от 10 американски подскока / 10 лицеви опори
3 кръга от х5 на ръка обръщане (от земя)+пуш преса @12кг / 10 кофички на пейка
И в остатъка от времето - планк и стойка на ръце, крънчове (и в на Сашо дневника беше писано за human flag, та.. упражнявах хвата :Д)
Трябва да кажа, че в тези 20 мин доста се раздавам.
Преди сън обикновено се разтягам, а като се сетя - и се ролвам на фоумролера.
Утре сутринта ще правя тяга, клекове и напади, хиперекстензии и мост.
Вечерта е под въпрос, но ако тренирам - ще е за корем.
Наборът ми от упражнения е около десетина-дванайсет и ги въртя според настроението в момента. Инертен, и все пак не толкова период ;) Както винаги в такива периоди - тялото ми се ориентира към някаква негова си предпочитана форма - сравнително видими плочки за сметка на леко качване на неособеномускулна маса :Д в краката и в бюста.
И малко Джим Морисън :Д
14.12.13
11:56
Atooooom,
тъкмо исках да ти задам въпрос в темата за интервюто, задавам го тук:
Как поддържаш своя 6 pack винаги в комплект:)))))))))))))))))))))
Мнението беше редактирано от Мила на 14.12.13 11:56.
Мила.. нямам идея :Д
Никога не съм имала видими вени по корема (не ми е било и цел), даже под пъпа ми е доста симпатично заоблен :)
Анатомия предполагам.
И по темата - в събота и неделя бяхме с колегите на Баня, Разложко - 2 дни в открит басейн с гореща вода, а наоколо - лед! После сауна и чат-пат студен душ. Върнах се по-лека, много вода “изчистих”, много добре ми се отрази...!
казано от Atom на 16.12.13, 11:29:
Мила.. нямам идея :Д
Никога не съм имала видими вени по корема (не ми е било и цел), даже под пъпа ми е доста симпатично заоблен :)
Анатомия предполагам.
Съпругата на братовчед ми е така.Тя не тренира,нито пази диета.Имаше видима преса до 5тия месец от бременността,както и 2 месеца след раждането,въпреки,че коремът й не беше плосък. Да ви завиди човек :)
Джулс, ще я видим някой ден живот и здраве.. тая история с плочките :) :)
А за завиждане.. надали.
Днес размятах пудовките малко несъсредоточено в 2 кръга:
Суинг на 1 ръка до отказ, после с другата
Тръстър (с пудовката в 1 ръка) до отказ, после с другата
Лицеви до отказ, и като дойде отказа - от колене
Кофички на пейка до отказ.
Чакаше ме био вино от малини, поръчах 4 литра и днес дойдоха (wasntme) и не ми се правеха 4 или 5 кръга.
Освен това съм в някакъв период дето много ми се ядат яйца... Към 40 яйца за седмица (wasntme) И триглицериди 2 пъти под нормата, айляк (sun)
Днес се събудих трудно (още 3 работни дни и ще спя до по-късно (sun) ) и правих само изометрии (планк, китайска почивка, стойка на ръце) и малко бавни лицеви опори - за 20-25 мин. После ми се дотренира, но имах 35 мин. до началото на работния ден и трябваше да се преведа в социалноприемлив вид и да заминавам.
Нямах апетит до 17ч и после хапнах салата табуле (с твърде малко магданоз :(), 1 супа от тиква и бекон и 1 пъстърва (400 гр) + 1/2 прясно хлебче някакво приятно. И 400 мл малиново вино (inlove) Мисля, че ще поръчам пак...
Понеже имам много домашна работа, надали ще легна преди 23.30 днес и сигурно ще направя няколко десетки тръстъра като ми слегне вечерята :)
Днес опити за скалиране с цел планч, малко упражнения за рамене с гиричките и разтягане и ролване на задни бедра, че са ми схванати.
Храната - народна :)
Сутринта наденица, сирене, питка, чай
През деня малко баница
Вечерта - печен боб, пилешко бутче и лютеница със салатен лук. И малиново вино :)
А Дени е много яка. Седя и си мисля... седя и си мисля.. и НЕ МОГА да осмисля колко е яка! Пу-пу, ще си говорим наживо по Коледа.
Много мило, Силве (blush) И все пак, виновникът за клипчето си ти :*
А догодина, още по-яки ще ставаме (muscle) ;)
Хора (и животни), пожелавам ви 2014 да ви е хубава и здрава година!
Аз стартирах с една интензивна тренировка за (предимно) крака вчера и днес имам приятна мускулна треска на предните бедра.
Днес пак ще се тренира;
Мъглата ми потиска лъвския тонус и трябва да направя нещо по въпроса :)
(nod)
Мнението беше редактирано от Atom на 04.01.14 09:59.
Хвана ме някаква проклетия - в петък ме заболя едната сливица, но уж нищо страшно... В събота ми беше отпаднало, и от неделя като се почна - 39 градуса температура... днес още не може да спадне трайно :(
Исках 3 дни болнични, но ми дадоха 5; и на моменти като просветне, ме хващат угризения (???!!), че не съм на работа. И в следващия момент като пак ми причернее, се успокоявам, че е редно да се грижа за себе си и да оздравея напълно.
Тренировките за момента са абсурд, само ще се разтягам чат-пат.
казано от Atom на 20.01.14, 17:36:
Хвана ме някаква проклетия - в петък ме заболя едната сливица, но уж нищо страшно... В събота ми беше отпаднало, и от неделя като се почна - 39 градуса температура... днес още не може да спадне трайно :(
Десо е в същото състояние, прибра се в събота с 39 и оттам се почна.. Ама се запъна и отиде на работа в понеделник..и стана по-зле! И аз се тръшнах, но поне нямам температура. Мирувай вкъщи и се лекувай!
Хола :)
Сторм - пробвала съм Тамифлу миналата година, но ми предизвика неприятни стомашни проблеми... :(
Иги - оправяйте се и двамата! Аз си мирувам вкъщи и чета Светослав Минков - това е забавно :Д
Следобед ще се опитам да тренирам кратко и целенасочено.
Дано повече дечица да предпочетат да я използват пред това да стоят затворени вкъщи,пред компютрите. :)
Много е хубава!
24.01.14
10:15
Иййййй, страхотна е площадката!
От няколко месеца рева да направят една такава и в нашия квартал, ама уви - тук категоризират хората, които тренират навън по лостовете, като “скачащи наркомани”, които не са желани между изисканите особи на централен Пловдив... Затова отрязаха единствените читави лостове в региона и сега - нъцки.
Готиното е, че на много места взеха да поставят такива съоръжения - току-виж стигне и до нас (sun)
Тук има гласуване за Пловдив http://fitnes.plovdiv24.bg/ :) Дано скачащите наркомани се активизират :Д
казано от Т. Тодорова на 24.01.14, 10:15:
От няколко месеца рева да направят една такава и в нашия квартал, ама уви - тук категоризират хората, които тренират навън по лостовете, като “скачащи наркомани”, които не са желани между изисканите особи на централен Пловдив... Затова отрязаха единствените читави лостове в региона и сега - нъцки.
Готиното е, че на много места взеха да поставят такива съоръжения - току-виж стигне и до нас (sun)
Всъщност имаше решение на Общинския съвет за построяването на такава площадка в освободеното място отстрани на Гранда - между него и Евмолпия. Идеята е на цялото това празно пространство да бъде изграден фитнес на открито. Кога ще стане вече е отделен въпрос.
http://news.plovdiv24.bg/462600.html
24.01.14
10:48
Лелеее!!!
Еее, Петьо, оправи ми деня! Казвай какво пиеш! :D
Извинявай, мило Силве, за спама, ама много се развълнувах - то верно под носа ми ще е :D
казано от Петър на 24.01.14, 10:41:
казано от Т. Тодорова на 24.01.14, 10:15:
Готиното е, че на много места взеха да поставят такива съоръжения - току-виж стигне и до нас (sun)Всъщност имаше решение на Общинския съвет за построяването на такава площадка в освободеното място отстрани на Гранда - между него и Евмолпия. Идеята е на цялото това празно пространство да бъде изграден фитнес на открито. Кога ще стане вече е отделен въпрос.
http://news.plovdiv24.bg/462600.html
Бизар-а ще фалира :D
Мнението беше редактирано от Иван П. на 24.01.14 12:39.
24.01.14
14:11
Ай дано, ама барабар с кръчмата отпред, че да се прочисти малко махалата :D
Спирам да спамя !
Що така говорИтИ :) Аз съм ходила малко в Бизара, не беше лошо :Д
Сега по същество:
Трябва да кача едни 5 кг, сега след тоя грип съвсем се докарах до жалко състояние. Позволявам на не-физически неща да ми влияят на физиката ... стреса (много е модерно), и бързането, и мръсния град. Мразя всичко :Д
Та, до месец-два трябва да стана едни хубави яки 50 кг: 2 кг мускули и 3 кг мазничко отгоре - примерно :)))))
28/01/2014
Нетренировъчен
Храна:
-> Домашна баница със сирене и яйца; мед
-> Парче пица; айрян
-> Пъстърва на фурна, поръсена със зехтин и лимон; Салата от червено цвекло + гулия със зехтин и хим. сол; чаша бира
Добавки и други:
Комбинирани витамини, 500мг вит. Ц
Взех си масло от евкалипт и си направих импровизиран изпарител от пособието ми за фондю - чудно :)
29/01/2014
Сутринта: 20 мин. фоумролер, ставни ротации
Вечерта: 30 мин пудовки и собствено тегло
Храна:
-> 3 пълнозърнести филийки, 1 яйце, бекон, 100гр сирене; мед
-> Шиш таук с пилешко
-> Пилешки бут; Салата от червено цвекло + гулия със зехтин и хим. сол; Кисело мляко с домашно вишнево сладко; чаша вино
Добавки и други:
Вит Ц 500 мг; Вигантолx10 капки; Вит Еx1; Bone strength (NOW)x1
30/01/2014
Храна:
-> Сандвич с бекон и кашкавал
-> Бяла риба със зеленчуци (доста мазни)
-> Свински котлет на тиган; 5-6 малки гулийки с домашен лимонов сок и зехтин; 3 чаши червено вино
Добавки и други:
Вит Ц 1500 мг; Вигантол x20 капки; Вит Еx1; Bone strength (NOW)x1
31/01/2014
Сутринта: ставни ротации, фоум ролер
Храна:
-> Телешки бифтек; булгур с праз; чаша бяло вино
-> Пил. бонфиленца с риган; салата; пържени картофи; 1 бира
Добавки:
Вит Ц 500мг
1/02/2014
Храна:
-> 2 сандвича
-> Домашна пуешка супа; Салата цвекло, моркови, сурови слънчогледови семки, зехтин; домашен кекс с тъмна бира;
-> 2 бири
-> Домашна пуешка супа; малка свинска пържола;
Добавки:
Нъц
02/02/2014
По обед: 35-40 мин тренировка /зала/
Привечер: стречинг (план)
Храна:
-> 1/4 тава домашна пица;
-> Свинска пържола; салата от цвекло, моркови, сурови семки, зехтин; 1 тъмна бира
-> Омлет (план); червено вино
Добавки:
Вит Ц 1000 мг; Вигантолх 20 капки; Bone Strength x1;
казано от Atom на 29.01.14, 19:20:
Взех си масло от евкалипт и си направих импровизиран изпарител от пособието ми за фондю - чудно :)
Изключително интересно и изобретателно. :)
03/02/2014
Сутринта: ротации стави и ролер
Храна:
-> Кашкавал
-> Пържола от бут, чушка бюрек
-> Гювече с шунка, лук, яйце, луканка; 3 чаши вино
Добавки:
Вит Ц - 1500мг;
04/02/2014
Вечерта: 30 мин собствено тегло и пудовки
Храна: /липса на апетит/
-> 2 бисквити
-> 1 пил. бутче с малко картофи
-> Ябълка
05/02/2014
Храна: /пак липса на апетит/
-> 2 сандвича
-> 1/2 пил. бутче с броколи в сметана, 2 банана
-> Свински котлет, малко вино
Добавки:
Комбинирани витамини х1, Bone strengthx1, Вигантол х20 капки
Допълвам и 30 мин домашна тренировка само със собствено тегло.
Мнението беше редактирано от Atom на 05.02.14 20:48.
06/02/2014 Най-после апетит :)
Сутринта: 30 мин. тренировка собствено тегло и гиричките
Храна:
-> Кашкавал
-> Пил. бутче с броколи, картофи, сметана
-> Ябълка, банан
-> Свински котлет; салата от червено цвекло, гулия, хим. сол, домашен оцет, зехтин; 1 питка; 2 чаши вино
Без добавки
07/02/2014
Вечерта: предвиждам тренировка с пудовките, имам доста сила от снощната вечеря :Д
Храна:
-> 2 сандвича
-> Пържола с някаква гарнитура (план)
-> Омлет и салата (също план)
Добавки:
Вит Ц: 1500 мг; Комбиниран витамин;
08/02/2014
Храна:
-> Кашкавал, баничка, айрян
-> свински дроб с лук и чили, сирене, бира
-> Еклерова паста, кокосова топка
9/02/2014
Тренировка: 30 мин зала - суперсерии
ОХС/Лицеви опори
Тяга/Раменна преса
Лежанка/Набиране на халки (тук-там с побутване)
Храна:
-> Кренвиршка :Д, айрян
-> Бира, кюфтета
-> Палачинка със сладко от дюли
Добавки:
Комбиниран вит х1
Този уикенд не можах да си планирам храната :Д
Хубава и слънчева седмица на всички :)
От снощните суперсерии имам мускулна треска... После почти не спах, днес цяла днес офисна тъпота - прибрах се намусена, но нещо ме хвана спонтанна муза и готвих :)
Салата айсберг със някакви морски дарове (забравих какви, бланширани) с ужасно много зехтин, домашен оцет и хималайска сол
Пилешко - варено в портокалов сок, после задушено с 1 скилидка чесън, соев сос, шепа домашен грах, шепа бели стафиди, риган (inlove) Добавка - 2 шепи сварени макарони - стружки :)
През деня беше горе-долу добре храната - пил. бутче и 2 малки питки грахам.
Мисля днес просто да си ям и ям и ям, утре ще тренирам :)
11/02/2014
Храна:
-> Сиренка
-> Салата цвекло+целина+морков
-> Свински котлет; салата айсберг+морски неща+зехтин и домашен зехтин;
12/02/2014
Тренировка:
Вечерта: крос (дано не ми се развалят плановете) и пудовки вкъщи
Храна:
-> Сандвич
-> Салата цвекло+целина+морков; свински котлет
-> Марс
-> Пил. супа от домашно петле, вино, някаква салатка (план)
13/02/2014
Не помня вече (dull)
14/02/2014
-> Сандвич
-> Голяма салата от цвекло, целина и моркови и семки
-> Пилешки филенца, сос от хрян, 2 бири
Без добавки
15 и 16/02/2014
Пътувах до баба, тва ми е любимия маршрут с влак - винаги ставам свидетел на уникални разговори :ДД Хората в Балкана са си друга бира... истински. Заредих се много :) Особено от разговора между двама набори - и двамата на 68год. Случайно се видяха във влака, обсъдиха си децата - дотук всичко стандартно. После единия извади тефтер, в който си записва с кои жени (от обяви във пенсионерски вестници!!!) е бил - височина, години и телесни характеристики :Д А другият започна да се хвали за някаква нова съседка, дето сама си идвала у тях и всичко се носела - шише ракия и домати :Д Само я пращал да се къпе.. и после следваха такива цветущи описания, че се опулих :Д Обаче пращяха от живот тия двамата и някакси не беше (много) вулгарно :)
Така, доста се отплеснах.
Тренировка нямаше, но работих разни неща из двора... от сутрин до вечер :) Храната не я помня много.
17/02/2014
-> 2 сандвича
-> Салата цвекло, моркови, зелина, семки, стафиди
-> Свинско с праз, сирене
-> Месо от домашна кокошка, варено и панирано с яйце и сусам, 2 чаши вино, зелена салата с лук.
Добавки:
500 мг вит. Ц; 2х Вит Б комплекс
Няма да тренирам заради месечни неразположения. Този месец нямаше болки и драми в настроението, затова пък се подух като балон - задържах много вода, краката ми натежаха, бузите. Много яко, всеки път различно нещо се прецаква :Д
хаха т’ва с влаковете е вярно, много често като пътувам и се е случвало да научавам биографията на някой баба :Д или дядо
Дам, хубаво е, когато биографията е пълна с живот, а не само с мрънкане -тип софийски пенсионер- колко сме зле и болни..
17/02/2014
-> Сандвич
-> Салата цвекло, моркови, целина, семки, стафиди;
-> Домашно пилешко панирано, айсберг с много зехтин; 6 бонбона
18/02/2014 - този ден много зле се представих с плана ми за качване на кг.
-> малко сирене
-> Малко пилешко, зелена салата с рукола и разни други неща; чаша вино
-> 1/2 кофичка кисело мляко с шепа орехи, бадеми (домашни) и стафиди и канела
Стречинг вечерта; не заспах до късно и спах малко
19/02/2014
Храна:
-> препечена филия със сирене
-> пържола със зеленчуци (план)
-> преяждане :Д (план) + винце
Добавки:
Вит Цх 1500мг
Сутринта - тренировка с гиричките и тежестите за глезени
Вечерта - на зала, крака
И после на много важен рожден ден :)))))))))))))))
20/02/2014
-> Капучино, кашкавалка
-> Елда, бяло вино
-> Свинско печено с лук; салата ряпа, цвекло, морков с много зехтин и домашен оцет; бира
Без добавки, без тренировка
21/02/2014
-> Капучино, препечена филийка със сирене
-> Тортиля с дом. сос и 3 вида месо
-> Пил. пържоли на скара; салата чушки с лук; бира
Тренировка:
Всичко 45 мин - зала
Загряване стави, мотане :)
Раменна преса - 4 серии
Обръщане/Преден клек - 4 серии
Едностранно гребане - 3 серии
Отпади - 3 серии
Френско разгъване с крив лост
Мечка с 50 кг - само тая тежест си струва да се спомене, другото беше доста жалко като кг. /засега/
Планк без тежест -3 серии
Още малко мотане
Добавки:
500 мг вит Ц.
22/02/2014
-> Дом. баница със сирене; кис. мляко
-> Домашна наденица; бира
-> Домашен сладкиш, месо, много голяма салата с цвекло и гулия (план); бира
Тренировка:
По план да, ще допиша.
Добавки:
1 комбиниран витамин; Вит Б комплекс х2
На 22ри нямаше тренировка, поради липса на време - което е много хубаво за почивен ден, значи че е бил употребен максимално :) :) :)
23/02/2014 Похапнах :)
-> Спагети с наденички и сирене
-> 350 гр. пъстърва печена със зехтин и сусам; бира
-> Кроасан с кисело мляко :Д
-> Свинско печено с моркови и лук/с вино и много подправки/; Салата - цвекло, моркови, гулия, суров слънчоглед, стафиди, зехтин, домашен оцет, хим. сол; бира;
Тренировка:
Само за горна част - днес имам мускулна треска, а се лигавих с бицепсово сгъване и раменни преси :)
24/02/2014
-> От свинското и от салатата
-> Салата и неизвестнна все още мръвка (план)
Тренировка:
След работа ще е.
Добавки:
1500 мг вит. Ц
За миналата седмица забравих в детайли какво се случи.. но хапвах според плана и мисля, че вече вързах малко мръвка. При всички положения, се чувствам по-добре и по-енергична.
Вчера тренировка с пудовките и гиричките много набързо:
Преден клек 2 серии
Напади 3 серии
Раменни преси 2 серии
Планк 3 серии
Нещо на предния клек усетих изтръпване в някакъв нерв от врата до таза... Ама днес нищо ми няма, само след ставане ми беше леко изтръпнало пак. Ще видим довечера как ще се държи.
В неделя се видяхме с хора от форума /макар и за кратко/ - липсва ми пловдивската атмосфера вече :) :) :)
Много ми хареса да има 3 почивни дни също така :)
04/02/2014
-> Кренвиршка, капучино
-> Свински котлет, салата от картофи
-> 1/5 тава кекс домашен - с портокалови корички и ябълки
-> 2 домашни марулки със зехтин и оцет; домашна луканка
-> Биволско кис. мляко, парче от кекса; малко вино
Вечерта вкъщи с пудовките към 22.30 - тогава ми дойде музата :)
Преден клек 3 серии
Тръстъри 4 серии
Лицеви опори 3 серии
05/02/2014
Открих една баничарница до нас...
-> Сиренка /половин метър :Д/, капучино
-> Салата от цвекло и целина с домашно пилешко бутче
-> Половин парче пица
-> Предстои маруля, суджук, и каквото друго си намеря в хладилника, надявам се да е пържола :)
Сутринта музата още ме държеше:
Напади без тежест
Раменни преси с пудовката
Тръстъри за доизпотяване
Глутеус ритници с тежест на глезените
Коремни преси - къси
Храната като за bulking мисля, че е отлична :D:D
По принцип не обичам нито тесто, нито млечни - и ей го на, вече сумати време само това ми се яде :)