Усвояването на синтетични мултивитамини

UN

07.09.11
20:36

http://evilcyber.com/supplements/multivitamins-good-for-health-and-fitness/  какво мислите по въпроса?

Прав е човека. От храната по-добро няма.

Проблема е, че мултивитамините и минералите са ни необходими. Освен, че са по-добре от нищо, то има моменти, в които човек се нуждае от даден витамин или минерал в по-големи дози.
Отделно, че за да си набавим всички необходими витамини и минерали в нормални дози, трябва да имаме доста разнообразно меню, което е труднопостижима задача.

По-леснопостижима е за жените, тъй като голям процент от тях са маниаци на тема плодове (нищо лично), но и при тях е трудно да си набавят всичко.
Та, може да не са по-добри от храната, но добавките са си необходимост.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 08.09.11 08:03.

Зависи какво разбираш под синтетични витамини, понеже една голяма част, която се продава на пазара е от натурални източници и няма нищо общо със синтетичните форми.

казано от Тихомир Велев на 08.09.11, 08:02:

По-леснопостижима е за жените, тъй като голям процент от тях са маниаци на тема плодове (нищо лично), но и при тях е трудно да си набавят всичко.

Аз  пък съм манияк на тема месо и вътрешности и си мисля,че доста по-добре се справям с набавянето на витамините.

UN

08.09.11
17:45

http://shop.bb-team.org/now-foods-daily-vits тези синтетични ли са или натурални?

казано от Ицо на 08.09.11, 17:45:

http://shop.bb-team.org/now-foods-daily-vits тези синтетични ли са или натурални?

Прегледах само няколко от витамините в продукта и всички бяха синтетични. Предполагам целия продукт е такъв.

Принципно моята представа за натурален и синтетичен е по-различна. Като ми кажат натурален витамин правя асоциация с такъв, който приемаш като изядеш някой плод, а под синтетичен рабирам такъв от хранителна добавка.
Естествено дефинициите са други, но...

Но това, че е синтетичен не го прави негоден за употреба. Пък и при 90% от хората от първостепенна важност е цената, а всичко натурално в общия случай излиза по-скъпичко. :)

Ето и една статия по въпроса - Натурални или синтетични витамини?

DO

08.09.11
22:23

Допелхерца

Мнението беше редактирано от donsir на 14.10.13 04:02.

UN

08.09.11
22:41

казано от ||| на 08.09.11, 22:23:

Синтетични плодове и натурални таблетки.
Натурални плодове и синтетични таблетки
Натурални синтетики и плодови таблетки
Таблетни плодове и синтетични натуралки
Замислете се.

Опитах се но нищо не разбрах, може ли да говорим в прав текст?

DO

08.09.11
23:00

А вместо тези може да си вземеш Допелхерц А-З от всяка аптека.Аз ги научих тях от Хънтъра,бивш модератор тук..и съм доволен.

Мнението беше редактирано от donsir на 14.10.13 04:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1