22.05.12
10:20
Бат Сашо кучетата няма ли да ги заплождаш.
Ако не знаеш - мъжки са ;) Малкия мъчи да запложда големия, но засега единствения резултат е, че се изпохапват понякога :D
Иначе винаги мога да те уредя с хубаво куче.
Много ще ми отива едно като стана 70 кила че сега трябва да го яздя. :D
Може да ти тегли и шейна ;)
22.05.12
10:25
E сега като почна новата работа да стъпя малко на крака (както се казва) и може да измислим нещо :)...Абе то и моя заек е женски ама как се качва на всичко... :D То аз май съм те питал (помня колкото маймуна) то в апартамент ги гледаш нали?
22.05.12
10:34
Да, в апартамент. Може да ги гледаш навсякъде - непретенциозни са. Иначе къща с двор е най-добре и за двете страни ;)
23.05.12
14:44
кофички 3х(+70кг) - набиране на въжето с неутрален хват 1х(+70кг). 2 пъти.
набиране на въжето с неутрален хват 5х(+40кг) - кофички 10х(+40кг). 2 пъти.
обръщане от земя 10х70кг, 3х100кг, 3х100кг, 10х70кг.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.05.12 15:12.
24.05.12
00:13
Това набираме с въже ще ми интересно следващия път да го видя. Малко ми се струва че ще убива :)
25.05.12
20:51
Бат сашо,дай малко повече разяснения за това въже,че и на мен ми е интересно.
28.05.12
10:24
Бат сашо,дай малко повече разяснения за това въже,че и на мен ми е интересно.
Взимаш едно дебело въже, премяташ го през някаква опора, хващаш двата края и се набираш. Ако е по-тънко го пускаш двойно. Може да променяш ширината на хвата според това през какво го премяташ и да си правиш и по-тесни и по-широки хватове.
А бе гадна работа е набирането на въже...иначе пък е продуктивно :)
4 дни айляк, никаква тренировка, сън до откат и ядене, само в събота се наложи да разбъркам и налея 3 кубика бетон, да пренеса 5 тона цимент и да натоваря един камион дърва...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.05.12 10:27.
3 кубика бетон, да пренеса 5 тона цимент и да натоваря един камион дърва...
(muscle)
3 кубика бетон, да пренеса 5 тона цимент и да натоваря един камион дърва...
(muscle)
Че тва си е направо Кросфит тренировка :D
28.05.12
11:06
Тази тренировка (Работа) я има много преди Кросфит. Дето се вика от такива неща се раждат идеи и комплекси!
29.05.12
09:20
вчера нещо не ми се тренираше - на обяд 3 ракии и 3 бири, пък и ядох доста...:D
набиране на въжето 20 - набиране на ръкохватката 12 - кофчики 50.
чукчета 12х120кг - бутане от лег с хват на ширина на раменете 16х100кг.
20 суинга с двупудовката. 2 пъти.
29.05.12
09:31
бутане от лег с хват на ширина на раменете 16х100кг.
Много го уважаваш това бутане от лег. Да не го ползваш за възстановяване на лакътя?
29.05.12
09:45
Много го уважаваш това бутане от лег. Да не го ползваш за възстановяване на лакътя?
По-скоро забавя възстановяването на лакътя. То проблемите с лактите дойдоха като подминах 200 лег и почнах 3 пъти в седмицата да правя лег с по 180-190-200-200+ кила...Ако не си забелязал напоследък лег правя рядко.
По-скоро забавя възстановяването на лакътя. То проблемите с лактите дойдоха като подминах 200 лег и почнах 3 пъти в седмицата да правя лег с по 180-190-200-200+ кила...Ако не си забелязал напоследък лег правя рядко.
Всъщност проблемът май не е бил в килограмите, а в честотата или по-точно в комбинацията от двете.
29.05.12
09:54
Всъщност проблемът май не е бил в килограмите, а в честотата или по-точно в комбинацията от двете.
Баш така се оказа (handshake)
Обаче го осъзнах късно.
29.05.12
10:11
Ако не си забелязал напоследък лег правя рядко.
Точно и аз това забелязах че лег почти не правиш а тясното си го правиш бая често. :) Въпреки че като цяло хората които се занимават с бойни изкуства наблягат повече на него :)
29.05.12
10:20
Ако не си забелязал напоследък лег правя рядко.
Точно и аз това забелязах че лег почти не правиш а тясното си го правиш бая често. :)
Да, лега с тесен хват и лега с “нормален” хват са съвсем различни неща...и ако първото може да мине за базово, второто е по-скоро за кеф.
Въпреки че като цяло хората които се занимават с бойни изкуства наблягат повече на него :)
Което е напълно обяснимо с оглед на невежеството им по отношение на СФП, и напълно необяснимо от гледна точка на СФП и биомеханиката на единоборствата ;)
29.05.12
12:51
Да, лега с тесен хват и лега с “нормален” хват са съвсем различни неща...и ако първото може да мине за базово, второто е по-скоро за кеф.
Вероятно въпросът ‘защо’ не е изненадващ :) . Ще обясниш ли причината?
29.05.12
13:20
Вероятно въпросът ‘защо’ не е изненадващ :) . Ще обясниш ли причината?
Причината за кое ?
29.05.12
13:25
тесният хват да е базово, а стандартната лежанка да не е.
29.05.12
13:26
тесният хват да е базово, а стандартната лежанка да не е.
В механиката ;)
преди някой да се изцепи нещо - нямам предвид ползата от лега в културизма, нито лега като трибойско движение, имам предвид чисто функционално.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 29.05.12 13:27.
Тесният хват е shoulder-friendly, нали? Т.е. за проблеми с рамена и т.н. Аз, от както имах контузия на рамото, ползвам все по-тесен хват. Един трибоец веднъж ме посъвета да пробвам широко, за да вдигам повече, ама след 3-4 серии се отказах, че имах чувството,че ще ми изкочи рамото и ще ходя да го търся между дъмбелите...
29.05.12
14:10
Тесният хват е shoulder-friendly, нали? Т.е. за проблеми с рамена и т.н.
Абсолютно. Освен това по-големия ход и повечето участие на рамото и трицепса в движението също са фактор.
Тесния лег трябва да е на ширината на раменете или по-тесен ?? Ако е по тесен от ширината на раменете не се ли товарят китките ??...поне мен ме болят ако го правя по-тесен
ПС: Извинявам се че се намесих в разговора
29.05.12
15:12
Тесния лег трябва да е на ширината на раменете или по-тесен ?? Ако е по тесен от ширината на раменете не се ли товарят китките ??...поне мен ме болят ако го правя по-тесен
Аз тесен лег казам на всеки хват по-тесен от ширина на раменете. Самата ширина на раменете е гранично положение и за това когато го правя така го пиша така, а когато пиша тесен лег означава, че хвата е бил един юмрук разстояние.
Китките не се товарят кой знае колко, просто твоите не са свикнали. Пробвай палеца да е от към останалите пръсти когато хвнаеш лоста, не го противпоставяй.
ПС: Извинявам се че се намесих в разговора
То па големия разговор :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 29.05.12 15:29.
Отскоро имам болка в дясното рамо при широк хват лег,който е част от програмата ми.Да намаля ли широчината на хвата или?Какво би ме посъветвал...
29.05.12
15:15
Отскоро имам болка в дясното рамо при широк хват лег,който е част от програмата ми.Да намаля ли широчината на хвата или?Какво би ме посъветвал...
Да събереш лактите навътре към тялото. Което от своя страна иска малко стесняване на хвата за да е по-удобно.
31.05.12
08:57
Почти три седмици не съм клякал заради разтежението над лявото коляно и не съм правил тяга заради разтежението в гърба. Изпих два блистера диклофенак и един блистер напроксен и пак не минават...Вчера си викам минават не минават, ще поклякам малко и ще направя една лека тяга. Добре ама как да я сглобя така, че хем да е леко, хем да е все пак тренировка. Викам си я да пробвам от 1 до 10 на двете движения, 1 клек - 1 тяга, 2 клека - 2 тяга и така до 10 клека и 10 тяга. Без почивка ;)
клек 100кг - тяга 120 кг. Много зле, едвам издаяних от болка на клека, на тягата никакви проблеми. Някой ден ще го опитам със 120 на клека и 150 на тягата :)
Същия протокол с раменна преса седнал с 60 кг и суинг двупудовката. Раменете не са ми от най-силните...суинга без проблем, ама раменната преса на последните две завъртания беше ад.
Обръщане от земя 10х90кг, на макс скорост два пъти. Мислех да направя и тука същата тъпотия и да смеся с изхвърляне но добре, че се отказах - скоростните обръщания си бяха 100 пъти по-добре.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 31.05.12 09:32.
31.05.12
09:03
Мислил ли си да ходиш да те погледнат заради коляното?
31.05.12
09:05
Мислил ли си да ходиш да те погледнат заради коляното?
Не, това е стара травма и ще си мине някой ден. Днес след раздвижването е по-добре. Сега ще мажа и двете с алгезал, да видим след като другите лекарства не помогнаха дали един изпитан медикамент ще свърши работа...
31.05.12
10:54
Тесния хват го правя,малко по тесен хват от раменете,лактите прибрани плътно и го усещам мн добре.опитвал съм и ръцете плътно една до друга,но тогава идва проблема с китките...
31.05.12
11:28
набиране с подхват на ширина на раменете 30 - кофички 50.
набиране с широк надхват 20 - кофички 30.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 31.05.12 11:38.
31.05.12
11:32
ръцете плътно една до друга,но тогава идва проблема с китките...
Да, заради това, че когато ръцете са плътно една до друга те не са успоредни, натиска и усукването могат да причинят много неприятни проблеми. А ве не е като да няма изроди, които сиу хващат така и нищо не усещат, но не са показател...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 31.05.12 12:15.
Въпрос от Фен:
“Г-н Джеймс, кога ще видим и т.н. БГ торба да участва във Вашите занимания”
:D
Въпрос от Фен:
“Г-н Джеймс, кога ще видим и т.н. БГ торба да участва във Вашите занимания”:D
Това беше едно от нещата, които изпозлва срещу мен като го видях за първи път - 30 секунди изометричен клек с БГ торба на гърба.
Тогава ми тежеше още :D
31.05.12
11:40
Въпрос от Фен:
“Г-н Джеймс, кога ще видим и т.н. БГ торба да участва във Вашите занимания”:D
Това беше едно от нещата, които изпозлва срещу мен като го видях за първи път - 30 секунди изометричен клек с БГ торба на гърба.
Тогава ми тежеше още :D
Пловдивската торба е по-тежка и е около 30-35кг заради намалената гравитация в залата.
Ми когато искате ве - аз съм си все в Пловдив, заповядайте, знаете кога съм на линия. Земете и другарчета за мъките :)
Един тука почна да шие и стават много добри. От 4 до 50-60 кила колкото искаш.
Взимаш си я напълненеа. Важното е,че можеш първо да минеш и потренираш с торбите.
На ЛС казвам инфо, маса хора ходят там, никой не ги ползва .
Един тука почна да шие и стават много добри. От 4 до 50-60 кила колкото искаш.
Взимаш си я напълненеа. Важното е,че можеш първо да минеш и потренираш с торбите.
На ЛС казвам инфо, маса хора ходят там, никой не ги ползва .
ДАм, наистина са доса добри, аз ще си вземам една 10-12кг, за да мога да въртя, че моята 20кг става само за скачане, за моите способности в момента.
И аз май една 40 килограмова,трябва се мисли в перспектива.
Като имаш много тежести се лигавиш с малки стъпки.
В първата ми зала скачаха през 10 , това е пътя към...Скотясването:D
Ето и малко снимки
GYM “MAZATA”
Мнението беше редактирано от ISB на 31.05.12 12:04.