All about

Прескочи до:

казано от allwillendinterror на 03.01.13, 15:39:

Бахти, вие наред ли сте ве, гледам коментар от миналата страница: - моя не че е кой знае какъв, но поне е обективен и реален, става въпрос, че храната е здравословна и правилна и... 0 гласа. - Някой казал, че храната била храна за животни (съвсем случайно е Джеймс Хинкс) и има 13 гласа. :D Баси шита. :D :D

Ако бях казал - ма това е храна за коне, щяхте да почнете да ми сипвате хранилка.

Лайкнах ти всичките коментари на миналата страница, дано малко се успокоиш и да не изпаднеш в сърцераздирателен плач :D

03.01.13
15:44

Абе нищо не искам да ми лайкваш, искам да лайкваш там, където е точно, а не там където го е написал някой “господар”. Щото тва е несправедливо :D

03.01.13
15:46

Да де, то затова и Карл Луис не е И IT инженер:), а си е само един от най-великите спортисти за всички времена:)

От най-скорошните примери, дето се сещам е едно момче с 250+тяга, което в някои дни и 120 не може да отлепи от земята. Това какво е, сигурно му тежат ли...
Наистина има моменти, в които прегаряш...много е важно да ги предусещаш и да знаеш какво правиш по въпроса. За върнеш една назад, за да засилиш за две напред...не да даваш газ постоянно, до края.

Та Васко, в този ред на мисли...надали това с набиранията е станало от раз...явно се е трупало, трупало, а ти не си разпознал индикациите.

Carbohydrate

03.01.13
15:47

казано от Заболотная на 03.01.13, 15:41:

казано от Vasil Stoianov на 03.01.13, 15:32:

Нямало ЦНС претрениране,...

Амииии аз няма да казвам какъв прогрес имам, че ще се стреснеш, пия си, ям си, освен, че ме боли тялото, други кой знае какви дертове нямам.
В тоя ред на мисли - смени си натоварването, явно по-тежките тренировки ти се отразяват зле.

Постнах за пример и доказателство, а ти ме изкара гъзар, баси))

Carbohydrate

03.01.13
15:49

казано от slavko на 03.01.13, 15:46:

Да де, то затова и Карл Луис не е И IT инженер:), а си е само един от най-великите спортисти за всички времена:)

От най-скорошните примери, дето се сещам е едно момче с 250+тяга, което в някои дни и 120 не може да отлепи от земята. Това какво е, сигурно му тежат ли...
Наистина има моменти, в които прегаряш...много е важно да ги предусещаш и да знаеш какво правиш по въпроса. За върнеш една назад, за да засилиш за две напред...не да даваш газ постоянно, до края.

Та Васко, в този ред на мисли...надали това с набиранията е станало от раз...явно се е трупало, трупало, а ти не си разпознал индикациите.

Точно тогава почнах по една трибойска програма и НЕ знаех( защото не съм го преживявал, а само чувал) че е възможно;))

03.01.13
15:52

А бе претренирате като тренирате, но претренирате като пишете :D

Сега специално за Васил Стоянов и Инженера :

Тренирал съм състезателно години наред БИ, 5 дни двуразови тренировки -СФП и ОФП сутрин, техника, сериозно бягане и СФП вечер, шестия ден само яка силова и спаринг техники. Не съм претренирал, ами много дръпнах. Тренирал съм и състeзателно за ММА - яко ОФП, дълъг крос, бегови, СФП, по 10 дни поред с почивка на единадесетия, някой от дните бяха с двуразови тренировки. Не претренирах, само дръпнах напред. Тренирал съм и с единички на 90-95% от макса с общо 70+ повторения и без почивка между тях, 4 дни в седмицата, пак не претренирах и пак много дръпнах.
Не може да не излезеш от зоната на комфорта и да искаш да си адаптиран. Не може да бягаш на едно място и да твърдиш, че си избягал 100 000 км, не, избягал си 100 000 на едно място, не като измината дистанция.

Лординов...:D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.01.13 15:56.

03.01.13
15:56

казано от James Hinks на 03.01.13, 15:52:

Да,Милорд.

03.01.13
15:57

Мчета, начи имах следния случай: понеделник двуразово, вторник двуразово, сряда - щанги, четвъртък двуразово, петък двуразово и след това една нощна смяна, сън 4 часа и нямах сила и мерак в събота. Претренирал ли съм?

Иначе подробно инфо за претренирането: ТУК

03.01.13
15:57

казано от allwillendinterror на 03.01.13, 15:56:

Да,Милорд.

На коленеее !!!:D :D :D

Carbohydrate

03.01.13
16:00

А бе претренирате като тренирате, но претренирате като пишете :D

Сега специално за Васил Стоянов и Инженера :

Тренирал съм състезателно години наред БИ, 5 дни двуразови тренировки -СФП и ОФП сутрин, техника, сериозно бягане и СФП вечер, шестия ден само яка силова и спаринг техники. Не съм претренирал, ами много дръпнах. Тренирал съм и състeзателно за ММА - яко ОФП, дълъг крос, бегови, СФП, по 10 дни поред с почивка на единадесетия, някой от дните бяха с двуразови тренировки. Не претренирах, само дръпнах напред. Тренирал съм и с единички на 90-95% от макса с общо 70+ повторения и без почивка между тях, 4 дни в седмицата, пак не претренирах и пак много дръпнах.
Не може да не излезеш от зоната на комфорта и да искаш да си адаптиран. Не може да бягаш на едно място и да твърдиш, че си избягал 100 000 км, не избягал си 100 000 на едно място, не като измината дистанция.

Ако беше в Бургас, ей сега щах да дойда при теб и да си поприказваме на тая тема(ако се познавахме). Радвай се, че не си го преживял това претрениране. Ето последният пример, това е което ти пишеш, аз бях сигурен, че е адаптация( от началото на дневника 7 седмици), повярвай адаптация имаше, говори и резултата +5 на 5-та седмица, но не трябваше да правя следващите седмици пак така. Трябваше да си почина и Адаптацията щеше да се получи. Да, нека четете и да е в мой минус. Но на някой може да му потрябва тази информация. А аз ще продължа да се опитвам да вървя по ръба- там е най-големият прогрес)))) По- здрави!(beer)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 03.01.13 16:03.

03.01.13
16:00

казано от James Hinks на 03.01.13, 15:57:

казано от allwillendinterror на 03.01.13, 15:56:

Да,Милорд.

На коленеее !!!:D :D :D

Ей,значиии,всичко провалихте,аз до сега плашех Нати с претренирането,за да не прекалява и да не се вманиачава,а сега заради вас ще започне да тренира всеки ден по 3 часа двуразово.Как не ви е срам! :x (swear) (headbang) (tmi)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 03.01.13 16:08.

03.01.13
16:16

До утре искам още 50 поста :D

Лординов - ставай, ще ти умалее кръста, па ти трябва за 300 тяга ;)

03.01.13
16:31

03.01.13
16:47

казано от James Hinks на 03.01.13, 16:16:

До утре искам още 50 поста :D

Лординов - ставай, ще ти умалее кръста, па ти трябва за 300 тяга ;)

Ти така ли искаш хората да показват своята лоялност и преданост към теб? :D

. Тренирал съм и с единички на 90-95% от макса с общо 70+ повторения и без почивка между тях, 4 дни в седмицата, пак не претренирах и пак много дръпнах.

3 дни почивка, това се пада да тренираш почти през ден. 70+ повторения на движение или за всички движения. И 90% не е като 95. А може би и тренировките са били с различни движения.... Аз за друго натоварване говорех - всекидневно на едно и също движение, близо до макса и обемно. Не съм сигурен ,че ще доживееш да се адаптираш ;) Също така е важно на кои движения е било. Да речем при тягата е много по-трудно да поддържаш такова натоварване отколкото на лежанката.

03.01.13
16:51

казано от James Hinks на 03.01.13, 15:01:

казано от Kirilov на 03.01.13, 14:48:

Бях на сбирка на всички лекоатлети завършили спортното училище в Търново, хора от 63ти до към 70 и някой си набор (леко пояснение, на времето спортното за го завършвали по 3-4 лекоатлета от випуск, всяко година е имало контролни, ако не можеш да ги покриеш -> довиждане, Слави знае за какво става дума). Та там един хората, с петорен скок от място над 16 м, скок от място 3.30 м (пак Слави сигурно само ще разбере) ми обясняваше как системата тогава е била различна, как са ги хранели по 3-4 пъти на ден, тласкачите и хвърлячите ядяли по 10 десерта, от училищитето до стадиона имало пътека от трохи от хумана и като се приберяли у тях пак първата  им работа била да отворят хладилника.

Ти си го слушал, аз съм го виждал ;) И добре те разбирам колко означават тези числа на скоковете :)

Само мога да съжалявам, че не съм го видял и преживял :)

казано от инж. Марин Маринов на 03.01.13, 16:48:

. Тренирал съм и с единички на 90-95% от макса с общо 70+ повторения и без почивка между тях, 4 дни в седмицата, пак не претренирах и пак много дръпнах.

3 дни почивка, това се пада да тренираш почти през ден. 70+ повторения на движение или за всички движения. И 90% не е като 95. А може би и тренировките са били с различни движения.... Аз за друго натоварване говорех - всекидневно на едно и също движение, близо до макса и обемно. Не съм сигурен ,че ще доживееш да се адаптираш ;) Също така е важно на кои движения е било. Да речем при тягата е много по-трудно да поддържаш такова натоварване отколкото на лежанката.

Колко близо до макса и колко обемно(говорим за единички) ? Не се заяждам, а питам целенасочено :)

Бях написал и по-горе, но айде да не ровите - 60+ повторения на 95%, всеки ден , на едно и също движение. Но аз това съм го дал само като пример за голямо натоварване, при което ми се струва, че адаптацията няма да я дочака трениращия. В смисъл не е някаква повратна граница като натоварване или нещо подобно.

Мисля че 60+ повторения на 95% от макса не би се случило дори с непозволени за обсъждане тук препарати :) Половината на този обем изглежда по-реално :) Говорим за едно движение :)

03.01.13
17:14

Какво говорите ве, ако 250 ми е абсолютният максимум на тяга (в добра форма, надъхан, наяден, наспат, неебал сумати дни и т.н.) и  235 ми е 95% как ще ги вдигна повече от 12-15 (трябва само това да правя) пъти на седмица, те тук за 60+ говорят. :D

03.01.13
20:13

Значи, само да уточня, че временен спад в силата, изпържена ЦНС, натрупване на умора и други такива симптоми, които се лекуват с няколко дни почивка или лека промяна в обема и интензивността на тренировките - това не е претрениране. Претренирането е нещо по-тежко и се характеризира освен с умора и спад в силата, също така и със спад в имунната система, депресия и други такива състояния и изисква много повече време за възстановяване.

казано от NeDD на 03.01.13, 14:30:

И аз да споделя малко мои наблюдения.

Чел съм ти дневника, ти повечето време си на диета и чистиш. Нормално е, и аз съм изпитвал подобни сипмтоми (макар и по-леки), когато бях на строга диета и свалих много кила. Т.е., не че тренираш много, по-скоро ядеш малко ;) 

казано от CarnalK на 03.01.13, 15:57:

Мчета, начи имах следния случай: понеделник двуразово, вторник двуразово, сряда - щанги, четвъртък двуразово, петък двуразово и след това една нощна смяна, сън 4 часа и нямах сила и мерак в събота. Претренирал ли съм?

Иначе подробно инфо за претренирането: ТУК

Абсолютно! Дай си един месец почивка, че да се възстановиш :D

казано от инж. Марин Маринов на 03.01.13, 17:00:

Бях написал и по-горе, но айде да не ровите - 60+ повторения на 95%, всеки ден , на едно и също движение. Но аз това съм го дал само като пример за голямо натоварване, при което ми се струва, че адаптацията няма да я дочака трениращия.

Ами няма да претренираш, нито ще се адаптираш. Поради една много проста причина - подобна тренировка е неизпълнима на практика ;)
Дори да направиш първата тренировка от 60 повторения, без да се контузиш, на втората силата ти ще е паднала и всякакви опити да дърпаш 95% от абсолютния ти макс ще са неуспешни.
Ако обаче този обем го направиш в диапазона 85-95% от моментния максимум (т.е., макса ти за деня) - няма да имаш проблеми. А ако вкараш и малко разнообразие и вариативност в движенията, както и в обема и интензивността, ще си тренираш така дълго време без никакво претрениране. Иначе, то винаги може да се измисли някаква идиотска програма, от която ако не се контузиш, ще се претовариш и евентуално ще претренираш накрая.

Само за пример ще сложа една табличка с режима на българските щангисти по времето на Абаджиев, за да видите за какви тренировки става въпрос:

http://1.bp.blogspot.com/_jKrQrrAH3Xg/S3bVz-CVNyI/AAAAAAAAAZQ/Kg9QJrc97Lk/s1600/bulgarian+routine.JPG

Мнението беше редактирано от Петко К на 03.01.13 20:14.

03.01.13
20:53

Петко като спомена за щангистите,ето и още една схема на наш’те щангисти.

Мнението беше редактирано от Vintage на 03.01.13 21:10.

03.01.13
22:15

казано от Vintage на 03.01.13, 20:53:

Петко като спомена за щангистите,ето и още една схема на наш’те щангисти.

Айде сега всичко в кръгова без почивка! :Д

04.01.13
02:06

Абсолютно съм съгласен с Петко К, както писах и по-горе. Изпитал съм го на гърба си. Предпоследна година към спортното, след 7-8 месеца почти без да си дам почивка, двуразови, триразови и прочее, и изобщо нямам предвид, че малко се понатегнало тялото след две-три седмици по-тежки или смяна на програмата.

Това, че Джеймс примерно не е, говори само, че се е предпазвал, или са го предпазвали да не стига този лимит.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 04.01.13 02:07.

04.01.13
09:45

казано от инж. Марин Маринов на 03.01.13, 16:48:

С различни движения са, но не мисля, че общия обем на тренировката е малък, пък и подредбата им е такава, че почваш с трудно и свършваш с трудно.
Въртиш двойки упражнения, като правиш единици на 90% - 95% от макса. Обръщане изтласкване - хакен клек, лег - чукчета, тесен лег набиранена въже с тежест, тяга - лицеви с тежест. Сложи сега средно по 10 повторения на всяко движение и сметни. Изпълнявано за 25-30 минути, понеделник, сряда, петък и събота. Да имаш дни, в които не можеш да стигнеш тежестта, която си набелязал примерно лега не е с 200, а е със 190, тягата не е с 200, а е със 180, но пак си на прага, които можеш да преодолееш, а и това с дните варира според съня през ноща и храната предния ден.
Сега ще кажеш - не е едно движение с тоя обем и процента варира. Да, не е едно движение, но всичко е на макс(може да е моментен, но е макс). Не виждам никакъв смисъл да се тренира едно движение на макс, с голям обем всеки ден. Това нито е прогрес, нито е система, нито е нещо, което носи каквато и да било полза. Ако държаш да натрупаш умора по тоя начин - става, но ние говорим за трениране, не просто за натрупване на умора. Иначе има къде по-ползотворни  и бързи начини да се съсипеш - ходи разтоварвай вагони с цимент всяка нощ, добре плащаха навремето...

04.01.13
10:18

За моментния макс съм много съгласен. Абе изобщо Петко е много прав.
И бат Сашо също де...много трудно всяка тренировка ще си работиш с 90% от реалния макс...по-добре слагай гири пак в тия ориентировъчни проценти на МОМЕНТНИЯ макс. Ефекта е почти идентичен за тялото, защото то работи с еквивалентни параметри за конкретната тренировка.
И наистина на дневен ред после идва възстановяването, спането, яденето и т.н.

Начини да се смажеш има безкрайни.

Тази дискусия си е за отделна тема, според мен.

04.01.13
12:48

Много ясно,че ще е на моментния макс...
Всекидневното трениране на определени движения не се свежда до увеличаване на тежестта във ВСЯКА тренировка (линейно,както е примерно в повечето програми - направиш ли 5х5 ,качваш с 2,5кг),а увеличаване на минималния макс който можеш да удариш всеки ден.Примерно като започнеш да клякаш всеки ден в началото ще ти падне силата заради факта,че тялото не ти е адаптирано да се възстановява толкова бързо.С времето целта ти става всеки ден да клекнеш поне 1 път определен минимм.Да кажем ,юли месец най - малките кила които съм клякал са 120 за единица.
Ако вече септември клякам най - малко 140-познайте?Увеличил съм макса...
С времето добавяш повече серии за по-голям стимул.Лично накрая не усещах всекидневно 3х5 клякане,нито мускулна ме ловеше,нито болки в сухожилия.Има и момент когато спреш ли тази схема (изобщо клека) следва свръхкомпенсация.Аз лично спрях да клякам в началото на октомври с макс 142 кг.В началото на ноемрви реших да клекна за макс - бум 160 кела :D

Мнението беше редактирано от Vintage на 04.01.13 12:51.

04.01.13
13:36

казано от Vintage на 04.01.13, 12:48:

С времето целта ти става всеки ден да клекнеш поне 1 път определен минимм.

(bow) Май ядеш шоколад “Кума Лиса” ;)

Базова ВКВ тренировка днес :

раменна преса с тесен хват 10х70кг - клек 10х120кг.
раменна преса с тесен хват 10х70кг - клек 10х140кг.
раменна преса с тесен хват 10х70кг - клек 6х160кг. Коляното нещо изпращя и отиде работата...
обръщане от земя 10х60кг, 10х80кг.
тяга 10х180кг, тук с прихващане, че тъпите ръкавици лепнат и се измъкват от ръцете и последните две повторения от яд ги направих само на фалангите на 4 пръста.

04.01.13
13:42

Ти вдигаш с ръкавици? Ти? Мислех, че ние badass-ите не вдигаме с ръкавици (може би нова мода вкарваш в редиците), дори без магнезии за да растат мазолите за красота и мекота на дланта. Жената може би те кара, че се губи ефекта на галенето...получава се ефект на дране :D

Мнението беше редактирано от lordinario на 04.01.13 13:43.

казано от James Hinks на 04.01.13, 09:45:

Иначе има къде по-ползотворни  и бързи начини да се съсипеш - ходи разтоварвай вагони с цимент всяка нощ, добре плащаха навремето...

Връщаш ме 30 години назад. Бях на 15 и питам бащата да даде пари за море. А той ми вика: “Я върви на гарата да разтовариш някой вагон, за да видиш как се изкарват пари.” Като се сетя какво изживях, още ме боли гърбината и усещам цимент във всички отвори по тялото си. :D
Видях, че сте дискутирали темата за претренирането. Тренирал съм дву и триразово доста дълго време, а не съм претренирал. Но за мен са се грижили треньори, рехабилитатори, диетолози... Хранил съм се, тренирал съм и съм се възстановявал по най-добрия начин. Докато преди две години за два месеца така се докарах, че не можех да си казвам името. Тотално претрениране и срив на тялото. Претренирането засяга първо съня. Много е тънка границата между продължително трениране на макс и претренирането. Лошото е, че късно усещаш, че си я прекрачил.

04.01.13
13:49

Зимата слагам едни гумени ръкавици, които повече пречат. В залата е винаги е няколко градуса под нулата, а аз съм стар човек ;)

04.01.13
13:51

казано от James Hinks на 04.01.13, 13:49:

Зимата слагам едни гумени ръкавици, които повече пречат. В залата е винаги е няколко градуса под нулата, а аз съм стар човек ;)

Стар бил, оная работа става ли ти без препарати, значи не си стар. :D

04.01.13
13:52

Зимата в зала с минусови температури не може да се тренира без ръкавици.Ръцете са топли,лоста студен.  . .запотява се и става все едно,че си то мокрил с вода.Миналата седмица опитах няколко пъти и щях да се пребия.

04.01.13
13:53

казано от allwillendinterror на 04.01.13, 13:51:

казано от James Hinks на 04.01.13, 13:49:

Стар бил, оная работа става ли ти без препарати, значи не си стар. :D

Тя и с препарати не става, смятай...:D

04.01.13
13:54

Тогава си не стар, ами древен. :D

супер стар :D

04.01.13
14:49

казано от allwillendinterror на 04.01.13, 13:54:

Тогава си не стар, ами древен. :D

Или необратимо претренирал...:D

казано от Владимир Караиванов на 04.01.13, 13:48:

казано от James Hinks на 04.01.13, 09:45:

Иначе има къде по-ползотворни  и бързи начини да се съсипеш - ходи разтоварвай вагони с цимент всяка нощ, добре плащаха навремето...

Връщаш ме 30 години назад. Бях на 15 и питам бащата да даде пари за море. А той ми вика: “Я върви на гарата да разтовариш някой вагон, за да видиш как се изкарват пари.” Като се сетя какво изживях, още ме боли гърбината и усещам цимент във всички отвори по тялото си. :D

Имам няколко разтоварвания, че не стигаха парите в къщи. Бях 19 годишен, имах се за много натрениран и през две вечери ходехме с един приятел...вярно, че плащаха много добре на вагон, но...ако е имало период, в който да съм претренирал е било тогава - през деня на работа(общак в строителна фирма), следобяд на тренировки и през две вечери по вагон цимент за двама човека...баси живота.

Carbohydrate

04.01.13
15:39

Аре, стига с тази отрицателна ениргия! Пенсионерски клуб някъв, стана тук)) Я отидете да видете женските дневници, ко сте се събрали тук, аре , кой от където е..)))
.. О-пааа, тва не бил моя дневник)))!

казано от Breackk на 04.01.13, 13:52:

Зимата в зала с минусови температури не може да се тренира без ръкавици.Ръцете са топли,лоста студен.  . .запотява се и става все едно,че си то мокрил с вода.Миналата седмица опитах няколко пъти и щях да се пребия.

O може,може,при по-ниска температура,лостът направо си залепва за ръцете ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1