Ок, както бях писал на Кръстев, ако имате скорошно развитие по въпроса, моля да ме уведомите. ;) Благодаря и успех. :)
Зора е да се изработи модел, иначе знам къде може да ги отлеем, но е хубаво и да се събере бройка! За единични, трудно ще се навият.
12.02.14
11:21
И мен ме бройте за една такава ако се стигне до събиране на бройка :) (вече аз съм последен :D )
12.02.14
15:57
Тренировка днес :
високо изтегляне от земя с трап бар 10х100кг - лицеви опори с тежест 10х50кг - високо изтегляне от земя с трап бар 10х100кг - лицеви опори с тежест 10х50кг . 2 пъти.
високо изтегляне от земя с трап бар 10х100кг - лицеви опори с тежест 10х50кг - кофички широко 20 - борческо въртене с дъмбели 15х15кг(на ръка). 2 пъти.
Малко изглежда и малко си беше, но толкова се пада по програмата за днес :) Довечера няма да тренирам.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.02.14 15:57.
13.02.14
01:41
Втората тренировка днес :
обръщане от земя 10х60кг - кофички 20.
обръщане от земя 20х80кг - кофички широко 30х(+20кг).
Довечера няма да тренирам.
Излъгах или поне довърших пропуснатото от обяд :) От цялата работа имаше три положителни неща - изпих още един анаболен коктейл, направих още едно разтягане, бройката стана малко по-голяма отколкото щеше да е ако беше последното нещо в обедната тренировка :)
14.02.14
14:10
Тренировката днес :
широка тяга 1х120кг - 1х150кг - 1х170кг.
широка тяга 1х200кг - бедрено разгъване с един крак 6х50кг(на крак), 3 пъти без почивка.
борцови скокове по стълбите 2 качвания - американски подскоци с тежест 10х30кг, 2 пъти без почивка.
От глупост се наложи да орежа тренировката наполовина. Ядох половин пиле час и половина преди тренировка и съответно направих половин тренировка :)
За половин пиле - половин тренировка, ако го беше изял цялото щеше и цяла тренировка да направиш! (muscle)
14.02.14
15:36
По-скоро нямаше и толкова да направя :) То и полoвината пиле кудкудякаше в стомаха, с цяло можеше и яйца да снасям :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.02.14 15:36.
15.02.14
10:42
Втората тренировка вчера :
набиране на въже 3х(+32кг) - раменна преса 1х90кг - набиране на въже 2х(+32кг) - раменна преса 1х100кг - набиране на въже 1х(+32кг) - раменна преса 1х100кг.
набиране на въже 3х(+32кг) - раменна преса 1х110кг - набиране на въже 2х(+32кг) - раменна преса 1х100кг - набиране на въже 1х(+32кг) - раменна преса 1х90кг.
гребане с трап бар 2х120кг - раменна преса 3х90кг. 2 пъти.
гребане с трап бар 2х120кг - раменна преса 2х90кг, 2 пъти.
гребане с трап бар 5х100кг - раменна преса с тесен хват 2х80кг. 2 пъти.
Голяма борба на 110 кила, сигурно 5-6 секунди ги бутах и после едвам хващах пътя залитайки :) . Измислих как да поемам щангата така, че да не мачка лактите и веднага си пролича в постижението. Ще видя следващата тежка тренировка как ще е, може да си взема налакътници за по-сигурно...Повече от 3 години не съм бутал тази тежест на раменна преса, до края на годината има надежда за 120 прав, нещо, което не съм успявал никога :)
15.02.14
10:54
То няма какво толкова да направя за коленете. Дясното е проблемно от години, като следствие от извадена лява тазобедрена става, кето доведе до лоша техника на ритане в комбинация от 95-100 кг лично тегло и няколко милиона ритника и дълго време не кляках. После на едни напади със 170 кила разтегнах или частично разкъсах сухожилие на левия квадрицепс и отново дълго време не кляках. В последните 2 години и половина кляках внимателно, по малко и срванително леко, но декевмри по-миналата година от един уж лек удар в парапета си повредих капчаката на дясното коляно, което в комбинацията с натискането на клека доведе до много сериозно възпаление на сухожилието на квадрицепса. Та за самата става съм пил волски хрущял на НАУ, но не мога да събера толкова пари, че да направя мощен оздравителен курс 4-5 месеца, а за сухожилието - в остра фаза пия диклофенак дуо. От известно време пия серациопептидаза, но и за неговото действие си иска почивка и време. Принципно най-разумния подход би бил леко раздвижване няколко месеца(предполагам около 3) и през цялото време(а даже и доста по-дълго) стак, който да повлияе всичко -става, сухожилие, общо състояние, но финасовото му обезпечение ми е абсолютно непосилно. Ако натисна както трябва клека - изгарям на четвъртата, най-много петата тренировка и то поне за месец. Иначе разтягам, правя укрепващи движения, но това пък допълнително натоварва самата колянна става...А бе клекна ли 20х200 спирам да клякам, то и без това гардероба е сериозно ограничен вече :)
Сашо, напълно сериозен съм в момента... заеби лигавенето вчера(извинявам се ако си се обидил сериозно)... Аз на твое място бих оставил пълният клек с щанга, бих хванал полу/четвърт клек с най-широкия възможен разкрач и ходила на 30-45градуса навън с тежест за 6-8 повторения в 3 серии, тежка пуш преса с крака(абе как се казваше тая машина дет лежиш полу-надолу с главата и “блъскаш” с краката) пак с полу отворени ходила... На мен това ми помогна много... а лекарите и “празната” ми глава като млад, ме бяха докарали до трагично състояние. Не се майтапя, нито се опивам да те впечетля. В дневника не съм го писал, но една от причините да прекъсна воденето му е, че преосмислям как да тренирам. Страшно много ме болят колената... дори и в момента като пиша те си “цъкат”... артритни болки, знаеш какво имам предвид. Това се влоши въпреки всичките неща дето пия, там пари не жаля, но ефект няма... предполагам би имало само ако се включат и сериозни медикаменти + тренировки, ама това не е опция(засега де, ако в бъдеще друго не остава... ) при мен, щот и черният дроб се обажда понякога. Това ти го пиша, щот по мое мнение, ако го оставиш пълният клек, пак ще ги клекнеш тези 20х200, само че след 6 месеца, не след 3 - това примерно де...
Хайде със здраве остани. :)
15.02.14
14:00
Оставил съм го в момента, лошото е, че при мен ситуацията е малко “губиш или губиш”. Ако само клякам ядове с колянната става нямам никакви, но сухожилието ми ебава майката ако направя 4 поредни тренировки клек. Ако не клякам коленете веднага се обаждат, но сухожилието е ОК.
Мисля тук едни схеми и подредби, с идеята и вълка да е сит и агнето да е цяло, да видим какво ще направя...
Ти като имаш артрози и проблем с черния дроб, пробвал ли си S-аденозилметионин ?
Би трябвало да ти свърши работа, лошото в при него е цената...извънземно скъп...
p.s.
Аз не се обиждам лесно, пък и не му пука особено като го правят :)
p.p.s.
Не е толкова скъп, за 20 дни излиза 72$, за един хубав курс поне два месеца - 216 $. Не е евтин, но ако не те притеснява цената и си го намериш на далавера от САЩ спокойно може да вземеш повече опаковки и 6 месеца да лекуваш стабилно и с дълготраен ефект.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 15.02.14 14:55.
15.02.14
20:47
Оставил съм го в момента, лошото е, че при мен ситуацията е малко “губиш или губиш”. Ако само клякам ядове с колянната става нямам никакви, но сухожилието ми ебава майката ако направя 4 поредни тренировки клек. Ако не клякам коленете веднага се обаждат, но сухожилието е ОК.
Мисля тук едни схеми и подредби, с идеята и вълка да е сит и агнето да е цяло, да видим какво ще направя...
Ти като имаш артрози и проблем с черния дроб, пробвал ли си S-аденозилметионин ?
Би трябвало да ти свърши работа, лошото в при него е цената...извънземно скъп...
p.s.
Аз не се обиждам лесно, пък и не му пука особено като го правят :)
p.p.s.
Не е толкова скъп, за 20 дни излиза 72$, за един хубав курс поне два месеца - 216 $. Не е евтин, но ако не те притеснява цената и си го намериш на далавера от САЩ спокойно може да вземеш повече опаковки и 6 месеца да лекуваш стабилно и с дълготраен ефект.
Не съм пробвал, задължително ще, обаче! Вече ровя и преценявам как и от къде да го купя, та да дойде по-бързо... Не възлагам много надеждни обаче... Ако постна една снимка какво и колко имаме като добавки... ще ме пратите в лудницата директно... можем да живеем месец-два само ако разпродадеме, Лецитини, Витамини, Комплекси дето се пият от чешките оломпийци от словашките и т.н.... Как ми е убягнал S-аденозилметионин... не знам, при положения, че непрекъснато се стремя да се ъпдейтвам в тази посока, а като въздействие е в много правилна за мен посока :)
Искрено благодаря за съвета, ще пиша(някъде - тук или в моя или на отделна тема, все тая, дали помага е важно) какъв е ефекта. цена, дозировки и т.н.
Единствено да те попитам, имаш ли представа за бъбреци дали е противопоказен, щот некакъв бавноразвиващ се грип(бавен, ама упорит точно колкото бавноразвиващ се човек може да бъде) вече 3-ти ден, периодично ме праща в нокдаун и десният бъбрек си ме боли вече втори ден... Аз се порових отгоре-отгоре... никъде не намерих потивопоказания(освен при биполярна депресия).
Иначе встрани от темата... така ми се иска това да помогне по-сериозно... реално не си позволявам да “натисна” изобщо... помня, че при тоновете писаници в дневника... само на една единствена тренировка, бях доволен... тоест за цялото това време.... съм тренирал “истински”(както искам), един единствен път... Във връзка с това се сетих... съфорумец с ник Влади ме питаше - защо дядо... ами защото на този етап съм си, ама не ща да се отплесвам. щот найстина изглежда че “преигравам” :)))))
Хайде здрави и живи всички... :)
п.с. Забравих да спомена, че откакто включих хром, ми се струва, че положението се влоши... би могло и да е също и заради каквато беше (HCA - беше абревиатурата) киселина... нали би трябвало да въздейства на въглехидратната обмяна... ама знам ли... нямах кога да отида, иначе веднага след като видя как вървят, нещата с холестерол и глицериди, ако няма драстично подобрение(при тях) го махам хрома и ХЦА-то(екстр. от Гарсиниа Камбоджа, ли е кво е там, че се топи от това, се топи... ама дали имам плочки ми е най-последната грижа :))) )...
Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 15.02.14 21:03.
16.02.14
09:59
Относно ставите -
Тъй - Сашо - а и всички останали, биха могли да го прочетат - нали всички имаме черен дроб(пушачите обикновенно са с по 2 черни дроба - ама това е друга тема), стави и настроение, в понеделник започвам САМе ( S-adenosylmethionine). Производител - чешки. Цена на дребно около 11 евро - 30 таблетки х 200 мг(тоест грубо около 10-на дни, ако приемем за препоръчителни 600мг на ден).
Примерна онлайн аптека (аз отивам на място в понеделник):
http://www.eshopzdravi.cz/detail/same-tbl-30/
Производител(по скоро опаковчик, ама карай...):
http://www.vetrisol.cz/en/same.html
Съдържание на продукта(чешки е и каквото съм могъл да преведа - съм):
288,3 mg laktóza, 200 mg SAMedisulfatep-toluensulfonate (S-adenosylmethionine), 90 mg mikrokrystalická celulóza, 20 mg stearát hořečnatý, 7 mg hypromelóza, 3 mg polyvinylpyrolidon, 3 mg mastek mikronizovaný(някакви мазнини?! Омеги предолагам), 2 mg oxid titaničitý, 2 mg mikrokrystalická celulóza, 1,5 mg vitamín B, 0,2 mg kyselina listová(фолиева киселина)
Това което се набива на очи е дублираната целулоза... предполагам обаче, че става въпрос за грешка на сайта на дистибутора... понеже не намерих публична информация за съдържанието на продукта(от производителя имам предвид).
доколкото се поразрових в България - само Now предлагат аналог, ама малко по-скъп май...
Лек ден на всички. :)
Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 16.02.14 10:10.
16.02.14
11:05
Бобчо, във всички изследвания дозата е двойна на тази - 1200 мг на ден.
NOW имат продукт с 400 мг, голяма опаковка, търси него, в ибей излизат оферти и на половин цена. Ако добавиш и волски хрущял няма да съжаляваш ;)
16.02.14
13:01
Ще ги “боря” болежките Сашо. Сърдечно благодаря за препоръките, бях взел нещо да се отчайвам(найстина съм пробвал какво ли не, писнало им е от мен на продавачите, като ме видят, не се радват, фасони правят, хората, ама... :) )... при мен става много трудно, ама и аз съм само човек и нищо повече. :) Дано си прав! И при мен положението с колената е трагично(дори и в периода на дневника... това че клякам с 100кг., не значи че не болят, болят и още как), болят и сега, боляха си и преди... ама ако го напишех в дневника, щехте да кажете, че имам по богато въображение от Жул Верн. :) Боли ме пък се “изживявам” като олимпиец. :))))))
Във връзка с това споменавам, че аватара дето съм си го сложим е на “Marine” от расата на Terran, от играта Star Craft. Не искам да изглежда, че се отъждествявам с тоя “хулиган”. Просто това ми е любимата единица в играта... :) Огромен фен съм на играта, нечовешки гениална игра, стига човек да иска да я разбере, малко като шаха или Го тук повече :), но тук гениалното е че правилата не са определяни с векове, а е направена за няколко години, уникално постижение на човешкият ум. Та започвайки от аватара... не е позиране, просто много обичам да “пребивам” противника с “най-слабата” единица в играта. :)))))
Спирам до тук(една две седмици поне няма да пиша никъде, а тук не знам дали пак ще... вчера му теглих една по дълга на човека, днеска литератерствувам в дневника му... освен че го окупирам на практика(последните 24 часа, направо си го присвоих :) )
Сашо още веднъж благодаря(абе да видим.... дали не казвам “Хоп” преди да съм скочил:))) ), както и да е, искрено благодаря за ЖЕЛАНИЕТО да помогнеш, дали ще стане... божа работа. :)
Хайде толкоз :) Здрави и живи да сме всички :)
п.с. Не написах най-важното... Утре все пак отивам да взема две опкаовки от чешкото... не се търпи... дори в момента, ама точно в мига... болят.... просто нямам сила да търпя, и не е заради грипа :)... едновременно с това обаче ще последвам съвета ти за Now , ебай и т.н. Мерси човеко, не бях прочел в дневника ти, че не си на топ ниво в момента с парите... иначе никога не бих си позволил подобна шега, напълно сериозно го казвам, дори аз не съм подобен изрод... Извинявам се най-откровенно. Късмет, здраве и щастие ти пожелавам.
16.02.14
14:31
Що не вземеш вместо да се терзаеш за някаква минала дискусия, да ми напишеш подробно какво и колко пиеш и с каква цел :)
Тук много са царе на суплементите и много ги чуват нещата, но императора в сянка е само един ;)
18.02.14
00:59
Тренировката днес :
тясна тяга 2х120кг - 1х150кг - 2х170кг - 1х200кг.
тясна тяга 1х220кг - лицеви опори с тежест 2х125кг. 2 пъти.
изометрично задържане в горна позиция на лицева опора 20 секунди със 125кг.
лицеви опори с тежест 2х100кг - тясна тяга 1х200кг. 2 пъти.
кофички широко 3х(+70кг) - лицеви опори с тежест 3х100кг - борческо обръщане 3х80кг - борческо въртене с дъмбели 3х31кг(на ръка). 2 пъти.
кофички 1х(+82кг) - борческо въртене с дъмбели 5х31кг(на ръка). 2 пъти.
кофички широко 2х(+70кг) - кофички 1х(+70кг) - борческо въртене с дъмбели 5х28кг(на ръка). 2 пъти без почивка.
Малка стъпка в тежестите, но огромен скок за самочувстието :D 125 килограма на лицевите мачкат брутално всичко - крака, пояс, задник, рамене, ръце...Нямаше сили за тягата, 220 адски тежки, 200 леки, но само на краката. Иначе като цяло смешна тренировка с убийствено натоварване за 14 лицеви и 14 кофички...
18.02.14
09:36
Не, някъде около минута след това. Техническите лица трябва и те да тренират, пък и да си почиват и за това... :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.02.14 09:45.
18.02.14
09:41
Колко лицеви опори можеш да направиш с 100кг? Не в кръгове или трисети ;д Като правиш само това упр. 12/15?
Мнението беше редактирано от Георги Милев на 18.02.14 09:43.
18.02.14
09:43
Правил съм 6 като първо упражнение в кръга, предполагам, че там някъде ще е и сега бройката. В петък се пада да пробвам на свежо, ще видим колко точно.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.02.14 09:44.
18.02.14
09:46
Съмнявам се тия 6 да са били до отказ. :) Според мен десетина ще отпереш без проблем.
Мнението беше редактирано от Георги Милев на 18.02.14 09:46.
18.02.14
09:53
А къде точно слагаш тежестта на лицевите?
На гърба :) Технически аз нищо не слагам, а само търпя процеса, иначе по инструкция тежестта се слага максимално високо на гърба - на плешките някъде.
Съмнявам се тия 6 да са били до отказ. :) Според мен десетина ще отпереш без проблем.
До отказ е, силно се съмнявам, че ще направя 10 в момента, а и след време. Със 100 кила на гърба в положение за лицева нещата изглеждат по-различно и сметките много много не важат ;)
18.02.14
10:03
Отскоро правя лицеви с тежест и като някой ми слага дисковете на гърба гледам да са максимално нагоре, до толкова, че да не се преобърнат докато правя. Аз не си правя никви сметки... Е, в този случай може да се каже че си си намерил нова цел. :))
18.02.14
10:13
Нова цел не съм намерил, 10х100кг лицеви отдавна искам да направя, а и по принцип от около 2 години цели не търся. По-скоро някакви желания за постижения имам, но чисто мечтателски :) Ако станат - станат, ако не - опитването да станат пак е файда ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.02.14 10:13.
Не, някъде около минута след това. Техническите лица трябва и те да тренират, пък и да си почиват и за това... :)
Че то даже не е ли по-сложно първо да разтоварят 125 кг. и след минута пак да натоварят 100, аз за това попитах :D
18.02.14
11:58
Теоретично погледнато е по-сложно, но 125 кила ангажират 3 момичета на късмета за слагане и сваляне, пък и все още рисково ми след тая изометрия да пробвам и лицева...Някак си слаботелесно се чувствам като се изправя...:D
Праил съм 5ца или 6ца с 70 на гръб, на 76-77 ЛТ, помня как бях, като се изправих :)
Мнението беше редактирано от Kirilov на 18.02.14 12:06.
Абе, класическа тренировка в стил James Hinks - “Налага ми се да правя паузи...за да си почиват спотърите..” :D
Според мен ги имаш 10-тка на 100,аз къде съм и съм правил 5-ци със 100 :).
И за тези,които не са пробвали лицеви с тежест,нека пробват много тегава работа е...не е като лежанката ;)
18.02.14
14:40
Те са си и по-хубави за мен, аз лег не барам от много време :)
Ти лег не правиш, ама извади баси гърба... :D
Пффф... назад съм с материала аз :Д Ето ти ги Желязко и Сашо горе, техните гледай :Д
18.02.14
20:38
Омръзна ми след всяка тренировка да имам мускулна треска. Това е след като смених схемата де и не съм я извъртял още поне 2 пъти, но пък чак толкова да съм бил зле ли...никаква адаптация, все едно за първи пъти ги правя тия неща. А сменя ли нещата и за долната част подозирам, че ще ми реве :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.02.14 20:45.
19.02.14
15:24
Тренировката днес :
клек 1х100кг - 1х120кг - 1х140кг - 1х160кг - 1х180кг - 1х200кг, 1х220кг, 1х240кг.
бедрено разгъване с един крак 12х55кг(на крак, разбити на 6-6).
коремна преса с тежест в изпънати над главата ръце/раменна преса с двупудовките седнал 3х64кг - бедрено разгъване с един крак 6х50кг - американски подскоци с тежест 10х30кг, 2 пъти без почивка.
силово гребане с дъмбел 3х60кг(на ръка) - раменна преса с тесен хват 1х90кг, 2 пъти без почивка.
силово гребане с дъмбел 3х60кг(на ръка) - раменна преса с тесен хват 2х90кг, 2 пъти без почивка.
раменна преса 4х90кг - силово гребане с дъмбел 2х60кг(на ръка), 2 пъти без почивка.
вертикално теглене на въже с една ръка 3 пъти на страна - силово гребане с дъмбел 3х60кг(на ръка) - раменна преса 3х90кг. 4 пъти.
вертикално теглене на въже с една ръка 4 пъти на страна(разбити 2-2) - раменна преса 4х90кг.
Как да клекнем с 250 кг без да правим клек(тематично за Илия и братовчед му, който е голямо куче !) ;) 240 ги станах със зор, но ги станах :) Останалото по програма, направих хубав обем, но раменете се умориха и подозирам, че лицевите от понеделник още си оказват влияние(а върху корема са го оказали със сигурност), може би малко повече кила трябваше да са за силовото гребане с дъмбела, но отдавна не го бях правил. Втора тренировка няма да има, поне не и силова.
19.02.14
16:13
Това :
http://www.youtube.com/watch?v=Dl_RK5SO4xU
, но аз не се изправям толкова, не подпирам свободната ръка и тегля повече с лакът назад, просто така го усещам и по-безопасно и по- силово.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.02.14 16:17.
Тренера ме кара да го правя с пудовката.
Аз му викам, абе т’ва е високо изтегляне, а стария “стига си ми говорил с тия твоите новости”...:))))
19.02.14
16:43
Е, ако се изправяш и въртиш лакътя встрани ще стане високо изтегляне, но не мисля, че те кара да се изправяш ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.02.14 16:43.