11.05.15
20:44
Извинявам се за спама ама съм сигурен, че абсолютно нищо не знаеш за партизанското движение ,та за това не говориш и те е срам...:D
Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 11.05.15 20:48.
12.05.15
10:59
Тренировката днес :
тяга с хват до белязките на лоста 1х200кг, 10 пъти през 10 секунди.
раменна преса 1х90кг, 10 пъти, от които 6 през 10 секунди и 4 през 20 секунди.
силово гребане с дъмбел 3х80кг(на ръка) - кофички 2х(+80кг), 2 пъти.
Тая уж лека тренировка ме уби тотално...
12.05.15
15:19
......................За партизанските движения няма смис и да се говори,защото там срамът вече е пълен.
Извинявам се за спама ама съм сигурен, че абсолютно нищо не знаеш за партизанското движение ,та за това не говориш и те е срам...:D
На базата на какво реши аз какво знам и какво не? Кое не му е срамното на нащо партизанско движение,може би това,че върховото му постижение е нападението на камьон превозващ ранени немски войници?Всеки се прави на невероятен историк,а дали има 2 прочетени академични книги.
12.05.15
15:50
А аре да си направиш някаква тема за историческите напъни и там да има академична мисъл, а ?
Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.05.15 15:51.
12.05.15
17:14
Да ви споделя една глупава случка от миналата седмица, но първо малко пояснение към нея :
Когато се здрависвам не обичам да стискам силно и винаги подавам ръка нормално и се здрависвам нормално. Не обичам и някой да ме стиска - поради стари счупвания на метакарпани кости. Има хора, които си стискат силно, а има и такива, които го правят нарочно, аз обаче не съм от тях.
Та оня ден се запознавам с едно момче, сигурно някъде около 10-ина години по-млад от мен, нормално изглеждащ, стрегнат и известен с това, че имал силен хват и много силно стискал нарочно(което аз научих по-късно в последствие). Подавам ръка и при ръкостискането младежа се опитва буквално да ми смачка дланта...при което аз за първи път в живота си инстинктивно стиснах рязко и силно, ама горе-долу така, все едно направих един от ония опити на CoC#4, при които ми остават 2 см до заключване :) Младежа изведнъж омекна, както беше стиснал, така опита да ми пусне ръката веднага. Аз разбира се го пуснах, не съм го стискал и задържал умишлено. Вчера пак се виждам с него, пак се здрависваме и тоя път всичко беше нормално, няма опити да ми счупи ръката... :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.05.15 17:15.
Е, той пък намерил на кого да се пробва :D
Вследствие на тренировките за хват ми се наруши калибровката на ръцете и сега като подавам ръка не мога да се ориентирам силно ли стискам или си е нормално. Много мразя, когато някой си подаде ръката все едно подава умряла риба, но също толкова мразя хитреците, които стискат. Не ми се ще да приличам на нито една от двете категории. За по-финни работи все едно се уча да си ползвам ръцете наново. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем ?
Да ви споделя една глупава случка от миналата седмица, но първо малко пояснение към нея :
Когато се здрависвам не обичам да стискам силно и винаги подавам ръка нормално и се здрависвам нормално. Не обичам и някой да ме стиска - поради стари счупвания на метакарпани кости. Има хора, които си стискат силно, а има и такива, които го правят нарочно, аз обаче не съм от тях.
Та оня ден се запознавам с едно момче, сигурно някъде около 10-ина години по-млад от мен, нормално изглеждащ, стрегнат и известен с това, че имал силен хват и много силно стискал нарочно(което аз научих по-късно в последствие). Подавам ръка и при ръкостискането младежа се опитва буквално да ми смачка дланта...при което аз за първи път в живота си инстинктивно стиснах рязко и силно, ама горе-долу така, все едно направих един от ония опити на CoC#4, при които ми остават 2 см до заключване :) Младежа изведнъж омекна, както беше стиснал, така опита да ми пусне ръката веднага. Аз разбира се го пуснах, не съм го стискал и задържал умишлено. Вчера пак се виждам с него, пак се здрависваме и тоя път всичко беше нормално, няма опити да ми счупи ръката... :D
Стискай силно и обгръщай цялата длан на “опонента”, в същото време завърташ китката така, че кокалчетата да ти сочат на горе (все едно си хванал щангата с надхват). Това е показател, че си силен човек, който обича да доминира и командва парада. На човек с твоите размери и сили, много ще му ходи такова ръкостискане.
Има и още много трикове в движенията на ръцете, краката и тн. по време на разговор, които създават определени внушения у хората.
Преди 3- 4 години се бях зарибил по едни книги за езика на тялото и много ги прилагах сред някои мои колеги :D .
Стискай силно и обгръщай цялата длан на “опонента”, в същото време завърташ китката така, че кокалчетата да ти сочат на горе (все едно си хванал щангата с надхват). Това е показател, че си силен човек, който обича да доминира и командва парада.
Неее, това е показател, че си комплексар :Д
12.05.15
20:58
Ахаха, Авитохола е прав, така е по принцип, показва надмощие, самоувереност, владеене на положението, ала-бала :) Но ddd ме спечели просто с коментара.
13.05.15
11:57
Тренировката днес :
клек 4х150кг, 6 пъти през 10 секунди,
бутане от лег с тесен хват 4х100кг, 6 пъти през 10 секунди,
набиране с раменен подхват 3х(+20кг), 8 пъти през 10 секунди,
борческо въртене с дъмбели 10х10кг(на ръка) - 10х15кг(на ръка) - 10х26кг(на ръка),
всичко без почивка.
Бива, тренировка без някакво напъване и усилие. На клека кръста се взриви и усещам как утре на интервалите на тягата ще се мре, но краката свежи. Обаче на лежанката трагедия с предистория от тук
кофички 1х(+90кг), усетих някакъв негативен сигнал в рамото на второто повторение и веднага прекратих.
, когато започна пак да ме мъчи някаква болка, която се усилва, утихва, пак се усилва, пак утихва и така до вчера, когато съм направил някое неконтролирано повторение на кофичките и рамото отново леш.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.05.15 11:58.
14.05.15
12:20
Тренировката днес :
тяга с дъмбели 2х191кг, 6 пъти през 10 секунди,
раменна преса 3х70кг, 6 пъти през 10 секунди,
тяга с дъмбели 2х191кг, 2 пъти през 10 секунди,
раменна преса 3х70кг, 2 пъти през 10 секунди,
до тук всичко без почивка.
силово гребане с дъмбел 3х80кг(на ръка) - кофички на пейка с тежест 7х50кг.
силово гребане с дъмбел 3х80кг(на ръка) - кофички на пейка с тежест 9х50кг.
Хубава тренировка стана, добра “кардио част” и без много трудност после :)
10 000-то мнение с добра тренировка :) Дано следващите 10 000 тренировки да са като тази !
10 000-то мнение с добра тренировка :) Дано следващите 10 000 тренировки да са като тази !
С добра скорост ги нижеш. :) Аз по едно съвпадение вчера чукнах 10 000, само че за 10 години, не за по-малко от четири. :)
14.05.15
12:43
Спамя яко викаш, а ;) :D
Спамя яко викаш, а ;) :D
Количественото натрупване води до качествено изменение. ;)
Все от 10 000 мнения сме уцелили по някое смислено - ти повече, аз по-малко. :)
15.05.15
12:07
Тренировката днес :
клек 3х150кг - бутане от лег с тесен хват 10х100кг,
клек 2х170кг - бутане от лег с тесен хват 3х120кг,
клек 1х190кг - бутане от лег с тесен хват 3х120кг,
клек 1х180кг, бутане от лег с тесен хват 2х120кг,
до тук всичко без почивка.
набиране с тесен подхват 2х(+50кг), 4 пъти през 10 секунди.
борческо въртене с двупудовки 10х32кг(на ръка).
С мускулна треска и уморен пояс - толкова. За борческото с двупудовки може да се напъна за 15 на ръка на свежо, обаче за 20 ми е много рано да мисля, камо ли за 2 минути...
16.05.15
09:59
Втората тренировка вчера :
400 удара с ръце и 120 ритника(само чудан маваши) на чувала.
70 скока колене към гърди.
Адския задух, 100% влажност, 30 градуса...сухо място нямах, а натоварването съвсем не беше кой знае какво.
19.05.15
13:58
Първата тренировка вчера :
клек 1х170кг, 10 пъти през 10 секунди,
бутане от лег с тесен хват 1х120кг, 10 пъти през 10 секунди,
набиране с тесен подхват 1х(+50кг), 8 пъти през 10 секунди,
борческо въртене с двупудовки 8х32кг(на ръка),
Всичко без почивка.
Нещо нямах сили, всичко ми тежеше.
400 удара с ръце на чувала, на макс, на серии по 20-30-40.
Както нямах сили сутринта, така щях да скъсам чувала вечерта :)
Тренировката днес :
тяга 1х210кг, 12 пъти през 10 секунди.
раменна преса 1х100кг, 3 пъти през 10 секунди - раменна преса с широк хват 1х90кг, 7 пъти през 10 секунди.
силово гребане с дъмбел 1х80кг(на ръка), 10 пъти на всяка ръка със смяна на ръцете на всяка бройка.
кофички тясно 50.
Тази тренировка уж трябва да е лека, а напоследък ме изцежда - или се натрупва умора, или аз съм по-мек, отколкото си мисля, че съм.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.05.15 14:35.
20.05.15
15:47
Тренировката днес :
клек 4х150кг, 5 пъти през 15 секунди,
бутане от лег с раменен хват 4х100кг, 6 пъти през 10 секунди,
до тук без почивка.
набиране с раменен подхват 4х(+20кг), 6 пъти през 10 секунди.
борческо въртене с дъмбели 14х26кг(на ръка).
Лека тренировка. От вчера следобед рамото направо ме изкърти от болка и блокира, днес на тренировката на кантар, сао борческото въртене го поотпусна леко. След тренировка минах през масажиста на началника, който е абсолютен циркаджия, шарлатанин и екстрасенс, обаче точно за 10 минути разкара блокажа :) Както можех да си вдигна ръката максимум на 30 градуса в определено положение, така след като станах от стола всичко си беше нормално, само някаква остатъчна болка, която е съвсем поносима и лека.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.05.15 15:47.
Гадно звучи тая работа с рамото! Сложна става с неприятни контузии, особено когато станат хронични. Дано се пооблекчи положението!
20.05.15
15:52
Е, каквото сам си направиш никой не може да ти го направи :)
Пробвал ли си с апликатора, аз го слагам на рамото и лежа върху него като и го притискам около 30 минути, моите проблеми с рамото са си хронични почти защото ги имам от няколко години и смея да твърдя, че помага само лошото е, че като болката отмине малко и спирам да го ползвам и след две седмици пак наново, при рамото явно няма толкова много нерви и си е направо отпускащо, на кръста не мога да го задържа повече от 2 минути.
21.05.15
13:11
Тоя апликатор не съм си го слагал само на оная си работа и това на рамото беше единствената болка, на която не успя да помогне. Тоест помагаше, но временно, облекчаваше я малко и за няколко часа, но после пак си почваше и то като имаш предвид, че аз на апликатора не лежа по-малко от 30-40 минути. А на кръста или на горната част на гърба ако го сложа, директно си заспивам с него, над 4 часа сън имам на няколко пъти така :)
21.05.15
13:58
400 ритника на чувала, почти всичките чудан маваши, само първите 40 бяха лоукик и общо 60 скока колене към гърди между сериите на ритниците.
Тренировката днес :
тяга с дъмбели 2х191кг, 4 пъти през 10 секунди,
раменна преса с широк хват 2х80кг, 4 пъти през 10 секунди,
тяга с дъмбели 2х191кг, 2 пъти през 10 секунди,
раменна преса с широк хват 2х80, 2 пъти през 10 секунди,
всичко без почивка.
300 удара с ръка на макевара.
След вчера всичко под гърдите пълно дърво и блокаж. Сутринта 2 часа съм се настройвал психически и физически, за да отида в залата да се раздвижа :) И като се раздвижих за около 5-6 минути се и натренирах :D
21.05.15
14:02
400 ритника на чувала, почти всичките чудан маваши, само първите 40 бяха лоукик
Не е като да не знаеш много езици :Д
Сутринта 2 часа съм се настройвал психически и физически, за да отида в залата да се раздвижа :) И като се раздвижих за около 5-6 минути се и натренирах :D
А сега си представи, в това положение, да идеш в залата и там да има един такъв като теб, дето да почне да ти пише по дъската кво да правиш :)
21.05.15
14:18
400 ритника на чувала, почти всичките чудан маваши, само първите 40 бяха лоукик
Не е като да не знаеш много езици :Д
Въртящ се отстрани и напред ритник, изпълнен на височината на слънчевия сплит по-добре ли звучи ? :D
Сутринта 2 часа съм се настройвал психически и физически, за да отида в залата да се раздвижа :) И като се раздвижих за около 5-6 минути се и натренирах :D
А сега си представи, в това положение, да идеш в залата и там да има един такъв като теб, дето да почне да ти пише по дъската кво да правиш :)
Не мога да си го представя. Аз съм в това положение защото добре знам кое натоварване как ще подейства и е направено с цел. Когато дойде някой в залата и спазва протоколите, указанията към тях и не скатава, има търпение и стиска зъби - идва момента, в който почва да става натрениран. Тоест аз знам, че не им е много приятно, но също така знам, че приятно и силен резултат са леко несъвместими. А и не сравнявай 3 тренировки седмично с 6, защото това днес беше шестата тренировка за тази седмица, а тази седмица е 11-та поред, в която тренирам силови от понеделник до петък. И аз съм най-дъртия от всички, сещаш ли се :D
Та бих се опитал да си го представя някак, ама нека някой потренира следващите 12 седмици с мен по същите протоколи и после да пише по дъската - да видим какво ще напише :)
p.s.
Да не мислиш, че едно време Семпая като ни юркаше по 15 часа на седмица само в дождото, не съм се чудел кво да правя, че да изкарам тренировката ? При това неговото юркане и ония тренировки са били доста по-по-трудни и тежки ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.05.15 14:25.
21.05.15
15:42
Киокушина и щангите са различни неща, особено и в различната възраст.
Да не говорим, и че семпаят е правил всичко, което ви е карал да правите. ;)
И като спазваш протоколите и си натрениран, пак всичко те боли. :)
Номерът с приятното също не е баш на място, защото не става дума дали ти е кеф или не, а дали те боли нещо или не. В доста от тези протоколи, кръстът, като основна движеща сила, отива на кино и след него всичко се прецаква. Още повече, като кг-те са големи и често техниката увисва жестоко. Не говоря само за тяга, като натоварваща кръста.
Всеки си има възможности и цели в тренировките, а в груповите занимания, те не се взимат предвид. То и затова така става, че в групата тренировките са най-тежки, защото обхващат потребностите на всеки и се получава един излишък от обем.
Разбира се, да ти давам акъл, точно на теб, никога не бих тръгнал, защото точно това, дават ли ти го, никога не би го взел. Но не ми пречи да си разсъждавам. :)
21.05.15
16:47
E сега това последното, който го лайкне, тежкО му :D
22.05.15
13:19
E сега това последното, който го лайкне, тежкО му :D
Защо?
Щото Гого пише колкото да си трака по клавиатурата. Както обикновено. Зад клавиатурата са много, в залата често съм сам ;)
Киокушина и щангите са различни неща, особено и в различната възраст.
Да не говорим, и че семпаят е правил всичко, което ви е карал да правите. ;)
Да, различни са. Киокушина определено беше много по-тежко натоварване. Което ти няма как да знаеш де.
Да не говорим, че никога не е правил нещо с нас. Освен когато се занимавахме с Ци Гун. Преди години е правил много, много по-тежки неща, тренировките, които ни даваше на нас казваше, че са леки и със сигурност е било така.
И като спазваш протоколите и си натрениран, пак всичко те боли. :)
Ми обръщайте си внимание на техниката и на въстановяването. Аз мога да кажа и да покажа, да го направя вместо някой друг не мога. Не знам защо мислите, че мен не ме боли нищо. Просто си мълча и не мрънкам :)
Номерът с приятното също не е баш на място, защото не става дума дали ти е кеф или не, а дали те боли нещо или не. В доста от тези протоколи, кръстът, като основна движеща сила, отива на кино и след него всичко се прецаква. Още повече, като кг-те са големи и често техниката увисва жестоко. Не говоря само за тяга, като натоварваща кръста.
Нали краката отиваха на кино ?Или викаш то все тая ;)
На мен защо нищо не ми отива на кино, като съм в пъти по-разглобен от вас ?
Техниката си е ваша грижа, аз съм преценил, че можете да понесете такова натоварване без компромис с техниката. Дали обаче ще го направите така е съвсем друг въпрос и отговора му не зависи от мен ;)
А ако говорим за мрънкането ти след някое от многобройните ти започвания - никой не съм карал да спира да тренира и после да догонва другите, след като са минали силов период, нали така ?
Всеки си има възможности и цели в тренировките, а в груповите занимания, те не се взимат предвид. То и затова така става, че в групата тренировките са най-тежки, защото обхващат потребностите на всеки и се получава един излишък от обем.
Напротив и тука почваш да се излагаш жестоко. Взимам предвид възможностите на всеки, а целите почвам да ги взимам предвид когато има индивидуална подготовка, в група няма как - там целта е обща сила и издръжливост и точно това се прави.
Обема го преценявам само и единствено аз и мисля, а и се е доказало многократно, че моята преценка е изключително точна. Но пак се връщаме на въпроса с натренираността.
Разбира се, да ти давам акъл, точно на теб, никога не бих тръгнал, защото точно това, дават ли ти го, никога не би го взел. Но не ми пречи да си разсъждавам. :)
Разсъждавай си, само другия път като си гладен по-добре изяж един сникърс :)
22.05.15
13:26
Тренировката днес :
клек 3х150 - бутане от лег с тесен хват 3х100кг.
клек 2х170кг - бутане от лег с тесен хват 2х120кг, 3 пъти.
набиране с тесен подхват 2х(+50кг) - високо изтегляне прав с широк хват 6х90кг, 2 пъти.
набиране с тесен подхват 3х(+40кг) - високо изтегляне прав с широк хват 4х90, 2 пъти.
Само раздвижих днес, спах много малко и нямаше никакъв смисъл да напъвам.
22.05.15
14:18
Мисля, че говорите за различни неща ,нормално е в групата да има скатаване именно защото е група.
Дълбоко вярвам в индивидуалния подход дори в група.
Говорих си наскоро с един колега национален състезател по борба класик кат. 96..той ми сподели че основната пречка в подготовката му била ,че треньора му е ставал шампион на 70 кила или там някъде и постоянно им повтарял,, с бягане се става борец’’ карал ги да тичат 15 км а моя човек е тип горила , от бягането го удряло в коленете и не можел да компенсира седмица ,докато от щанги, кръгови и чучело се чувствал прекрасно.Аз също познавам борци от по леките категории дето правят само бягане и тепих...според мен щеше да е лесно да има универсална система ама няма ,но всеки можеш да го накараш да даде всичко от себе си по различен начин..поздрави
Аз подкрепих, щото всеки си има право на мнение:)
Записани сме с чичи за 6-7-ми. Идем:)
22.05.15
16:03
Право на мнение има всеки, това е абсолютно неоспоримо. Право да критикува и оценява има тоя, който е устискал.
Относно Киокушина - тренирах го 2 години . За да бъда по-точен (8 кю [син колан]) Още пазя кимоното и колана . От тогава обаче ги промениха бая . Започнах , когато бях на 13 някъде , не помня . Спрях , защото ме насираха от бой . Буквално на тренировките ме пускаха с/у студенти , които не ме щадяха . Калявахме се по всякви начини и си лягах със страшни болки . Наистина се заяква , но на онези години надали съм знаел кое какво е . Като цяло - не е за всеки :) !
23.05.15
23:04
Вчера следобяд в залата докато се подмотвах направих 30 набирания с тесен подхват. Щях да изцедя още няколко със сигурност, но ги направих за демонстрация и не напъвах до отказ. Е, днес съм с хубава мускулна треска от тях и без напъване :)
24.05.15
13:20
Вчера следобяд в залата докато се подмотвах направих 30 набирания с тесен подхват. Щях да изцедя още няколко със сигурност, но ги направих за демонстрация и не напъвах до отказ. Е, днес съм с хубава мускулна треска от тях и без напъване :)
Зимата, когато бях болен и не бях тренирал над месец, реших да се набера 2 пъти ей така за кеф и то не се пусках до долу, защото лостът беше по-нисък от мен и после имах 2 дена мускулна треска на гърба. :)
Бе то от две набиранки си е нормално да имаш мускулна в следващите няколко дена.Те къде две ,там и трийсе :D