09.02.16
20:14
казано от Даниел Иванов на 09.02.16, 17:21:
....ще мога да тренирам само кофички на тоалетната чиния. :)
Развалих началото на новата страница....
Запомняща се картина нарисува в ума на читателя... живопис :D (майтапя се)
И на мен ми стана доста любопитно за млякото. :) Чувствително по-малки количества ми предизвикват киселини и дискомфорт.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.02.16 20:15.
казано от James Hinks на 04.02.16, 17:07:
Следтренировъчното :
Да не ти модерират поста, че има продуктово позициониране в него. ;)
Баба ми (това е сериозно :) винаги слагаше малко сол в млякото като го вареше, да не ни болял корема после. От тогава така съм и запомнил - малко сол в млякото за по-добра поносимост. Аз винаги съм слагал малко сол и ми е понасяло ... трябва да пробвам без сол, да видя дали има нещо вярно или просто ми понася лактозата.
09.02.16
20:58
казано от Dymag на 09.02.16, 20:48:
Баба ми (това е сериозно :) винаги слагаше малко сол в млякото като го вареше, да не ни болял корема после. От тогава така съм и запомнил - малко сол в млякото за по-добра поносимост. Аз винаги съм слагал малко сол и ми е понасяло ... трябва да пробвам без сол, да видя дали има нещо вярно или просто ми понася лактозата.
доказано е с изследвания, че човек с възраста му намалява фермента, който разграждат лактозата...и тогава разграждането й се осъществява от нормални бактерии в стомаха, които и предизвикват това състояние, от което се оплакват повечето хора))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.02.16 20:59.
По принцип купешкото мляко ми действа доста диуретично, заради това пия много рядко.
Но като се прибера в родният си дом, майка винаги купува прясно мляко от един дядка, преварява го вкъщи и от него нямам никакви проблеми. Колкото й литра да изпия, просто тая непоносимост я няма.
Така и така заговорихте за мляко де, та да питам защо се получава така, едвали съм единствения, който не се осира от домашно мляко.
казано от Carbohydrate на 09.02.16, 20:58:
казано от Dymag на 09.02.16, 20:48:
доказано е с изследвания, че човек с възраста му намалява фермента, който разграждат лактозата...и тогава разграждането й се осъществява от нормални бактерии в стомаха, които и предизвикват това състояние, от което се оплакват повечето хора))
Ензимът се казва “лактаза” и наистина нивото му при децата е доста по-високо от това при възрастните. Само че има някои подробности, които променят картинката. При европейците е възникнала мутация, поради която производството на лактаза при възрастните се запазва. Това ни е позволило да пием мляко и да консумираме млечни продукти не само в детска възраст за разлика от източноазиатците например, които изобщо не могат да преработват лактоза. Трябва обаче да навлезем и по-навътре в темата. В Северна Европа процентът от населението с лактозна нетолерантност, причинена от ниска секреция на лактаза, е под 1%. В някои държави от Южна Европа обаче този процент може да достигне до 30%. Ние сме някъде по средата, което все пак ще рече, че една съществена част от българите имат ниски нива лактаза като възрастни и изпитват затруднения при преработка на мляко. Това важи особено за прясното мляко и с по-малка сила за киселото и сирената, където голяма част от лактозата е вече преработена от микроорганизми.
Солта обаче по никакъв начин не може да промени структурата на лактозата и няма как да промени поносимостта на човек към прясното мляко.
П. П. “Фермент” е синоним на ензим, но е остарял русизъм и не се използва като термин в наши дни.
09.02.16
22:30
казано от Маргарита Манева на 09.02.16, 20:19:
Мнението и снимката отдавна са минали през всички очи, които е трябвало да погледнат.
До публикацията на това твое мнение не сме възприемали това като продуктово позициониране... ;)
Трябва ли да си променим позицията в случая? (wasntme)
10.02.16
00:13
Сори за спама Саше, но отдавна не съм посещавал дневника (и форума) и съм в шок като видях снимките. Уникална форма! Истински мъжкар!
казано от Кольо Пияндето на 09.02.16, 22:30:
Мнението и снимката отдавна са минали през всички очи, които е трябвало да погледнат.
До публикацията на това твое мнение не сме възприемали това като продуктово позициониране... ;)
Трябва ли да си променим позицията в случая? (wasntme)
Много се стягате. ;) Малко по-весело и лежерно гледайте на нещата. :)
Млякото се е доказало през годините, не случайно има програма наречена клек и мляко.
П.П. С ЛБ булгарикум работи на 100%. За другите млека не знам :D
Мнението беше редактирано от aleks на 10.02.16 12:23.
10.02.16
14:41
Идеята е от няколко изследвания върху приема на прясно мляко след тренировка. Резултатите и изводите от тях са тиражирани на много места, например тук : http://stronglifts.com/milk-post-workout-build-muscle-gains/
Човек, който принципно дава много проверена информация и проверява разни такива изследвания, твърди, че резултата в опита, който е провел е повече от добър и за това реших да пробвам и аз. Отделно според него прясното мляко след силова тренировка оказва особено силно влияние върху трениращите жени при едновременно покачване на мускулна маса и загуба на мазнини.
Разбира се, че момента с лактозната непоносимост прави млякото неподходящо за една част от трениращите, но имам всички основания да смятам, че резултата от експеримента няма да е лош.
10.02.16
14:51
Тренировката в събота ;
20-ина тюлена, макар и някои в различни варианции от този на клипа и два пъти предна везна на успоредка.
Тренировката в понеделник :
тяга с дъмбели 2х183кг, 6 пъти през 10 секунди,
раменна преса с подхват 2х70кг, 6 пъти през 10 секунди,
тяга с дъмбели 2х195кг - раменна преса с подхват 1х80кг, 2 пъти,
до тук всичко без почивка.
тяга с дъмбели 2х207кг - раменна преса с подхват 1х90кг.
тяга с дъмбели 1х120кг - раменна преса с подхват 1х90кг.
гребане с трап бар 3х120кг 4 пъти през 10 секунди, 2х150кг, 2х150кг.
повдигане на ръцете напред до над глава с подхват 6х50кг - въртене с диск отпред 12х20кг(на страна), 2 пъти.
един рунд стенна макевара.
Бързо се уморих и на макеварата почнах да прекалено да натискам с тяло за фокус и реших да е само един рунд.
Тренировката днес :
клек 12х120кг, 5х160кг.
клек 1х180кг 4 пъти, 2х160кг 4 пъти, всички серии през 10 секунди.
клек 1х190кг, 1х190кг.
набиране на въже 4х(+20кг) - 2х(+40кг) - 1х(+60кг) - раменна преса с подхват 4х60кг - 2х70кг - 1х80кг всички серии през 10 секунди, 2 пъти без почивка.
набиране на въже 2х(+40кг) 4 пъти през 10 секунди - раменна преса с подхват 2х80кг 4 пъти през 10 секунди.
Бърза тренировка без много напъване. На клека не можах да направя каквото трябваше, имам някаква лека умора в квадрицепсите от вчерашните бедрени разгъвания в залата на Мартин.
10.02.16
14:54
Следтренировъчното :
Марги, аз се надявам да се възприема като реклама :)Това мляко пия и освен гаранциите, които са ми дали за качеството му, намирам и съществена разлика във вкуса с другите купешки млека.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.02.16 14:55.
казано от James Hinks на 10.02.16, 14:54:
Следтренировъчното :
Марги, аз се надявам да се възприема като реклама :)Това мляко пия и освен гаранциите, които са ми дали за качеството му, намирам и съществена разлика във вкуса с другите купешки млека.
Ако пиех прясно мляко, вероятно и аз щях да пия от него. Ама от млечните освен с маслото, сметаната и закваската, с останалите не се разбирам много добре. :)
10.02.16
15:01
Аз пък точно от форума научих за тази марка и съм страшно доволен както от прясното, така и от киселото. Май е хубаво понякога да има реклама била тя и не целенасочена ;)
10.02.16
15:43
Аз от години само тяхно сирене и кашкавал купувам. А от днес и прясно мляко почвам :D
10.02.16
23:48
Втората тренировка днес :
около 45 минути техника с чучелото.
3 рунда стенна макевара.
Е, техника е силна дума за това, което правих, защото съм забравил какво е да хвърляш чучело, пък и хвърлянията като цяло не са ми сила :)
Някои неща, като например поясното си ставаха горе-долу или по-скоро като за след 19-20 години без такива тренировки не бяха максимално смешни. Трябваше и малко ластици, но ги забравих. Стенната макевара обаче я изкъртих и трите рунда с фокус, но без силова преди нея това е нормално да се получи.
На Сашо трябва да му платят за рекламата, защото усещам как рязко скочиха от вчера продажбите на млякото :0
Бройте и мен от хората , които си го купуват.
11.02.16
11:25
казано от Албаст на 11.02.16, 10:29:
На Сашо трябва да му платят за рекламата, защото усещам как рязко скочиха от вчера продажбите на млякото :0
А може и вече да са му платили. ;) :D
12.02.16
12:58
Тренировката днес :
трап бар с ниски дръжки 4х120кг , 2х150кг, 2х170кг, 1х200кг, 1х220кг,
раменна преса с подхват 4х60кг, 4х60кг, 2х70кг, 2х70кг, 1х80кг, 1х80кг,
гребане с трап бар 1х150кг, 4 пъти,
раменна преса с подхват 1х90кг, 2 пъти,
гребане с трап бар 3х120кг, 4 пъти,
раменна преса с подхват 2х80кг, 2 пъти,
трап бар с ниски дръжки 1х220кг, 1х220кг,
всички серии в тренировката са през 10 секунди и всички упражнения са без почивка между тях.
Леки тежести, но пък стана много плътна тренировка и много бърза :) Довечера може още малко да тренирам нещо и ще се получи така, че от една седмица съм излязъл от зоната на комфорта в тренировките.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.02.16 13:19.
13.02.16
01:22
Втората тренировка днес :
3 рунда стенна макевара.
2 рунда бой със сянка, по-точно комбинации с по 1 кг на ръка.
повдигане на ръцете напред до над глава с подхват 10х40кг - въртене с диск отпред 10х20кг(на страна) - френско с въже 10х32кг, 2 пъти.
Бива, уморих се чак на последния рунд на макеварата.
15.02.16
08:03
казано от Dymag на 15.02.16, 01:26:
Ти защо тренираш?
Да ни напомня на “трениращите” колко сме далече от истината :D
15.02.16
08:18
казано от Георги Стефанов на 10.02.16, 15:01:
Аз пък точно от форума научих за тази марка и съм страшно доволен както от прясното, така и от киселото. Май е хубаво понякога да има реклама била тя и не целенасочена ;)
И сиренето им е брутално
15.02.16
15:17
казано от Dymag на 15.02.16, 01:26:
Ти защо тренираш?
За кеф и по навик е най-близкия до истината отговор :)
15.02.16
15:41
Тренировката вчера :
24 тюлена, 2 пъти предна везна на успоредката, която не се получи нещо добре тоя път и 2 пъти от вис с главата надолу на успоредката с право тяло пускане до предна везна и връщане обратно до вис с право тяло и главата надолу.
Лигавих се общо взето, та и от лиготия ми изпука много грозно здравото(уж) рамо.
Гледам ти упражненията и умопомрачителните тежести и се чудя от какво е изпукало рамото ... Тези първите везни, 2-те, от опора ли са - planche, че от него може да е? Или всички са от вис - front lever
Мнението беше редактирано от Dymag на 15.02.16 16:47.
15.02.16
18:27
Да не би да имаш минало *и в гимнастиката?
Мнението беше редактирано от puzimir на 15.02.16 22:17.
Аз не puzimir, не зная кой питаш.
Сетих се от какво е - от виса с право тяло и главата надолу. По назад в дневника споменаваш че буташ над главата с подхват заради травма в рамото. Тюлена е с успореден хват и поради това и механиката на изпълнение - дебелата тръба която трябва да се заобиколи, държи равнината по пред тялото. Въпреки че е тежко упражнение, с тези твои тежести на гребане с трап бара направо си става леко на 100-те ти кила и ти е в зоната на комфорт за раменната става. Вероятно ако се опиташ да врътнеш обикновено коремно, въпреки че е много по-лесно от тюлена, рамото ще ти изпищи заради пронирания хват и доближаването на тялото. И двете рамене са ти прецакани - просто едното е повече и го усещаш, а другото само когато го провокираш. Защо ли си мисля че макеварата или чувал на времето ти връщат нещо от боя? Дясното ако те боли повече - повече си удрял с дясната ръка.
Мнението беше редактирано от Dymag на 15.02.16 21:04.
15.02.16
21:59
Извинявам се за недоисказването, въпросът беше насочен към James Hinks.
Мнението беше редактирано от puzimir на 15.02.16 22:00.
16.02.16
00:34
казано от Dymag на 15.02.16, 16:45:
Гледам ти упражненията и умопомрачителните тежести и се чудя от какво е изпукало рамото ... Тези първите везни, 2-те, от опора ли са - planche, че от него може да е? Или всички са от вис - front lever
От лиготия - на единия тюлен пуснах наобратно безконтролно и реших рязко да спра и от това и стана.
Всичко е от вис.
казано от puzimir на 15.02.16, 18:27:
Да не би да имаш минало *и в гимнастиката?
Единствено каквото съм закачил от НФК “Родина” и учител по физическо цирков акробат. И добре, че бяха елементарните неща от гимнастиката и леката атлетика, че на хора, волейбол, хандбал и баскетбол си имах вечно двойки :)
Тия неща, които правя не са нещо страшно, в 11-ти клас правех 10 силови и коремни в серия, предна и задна везна държах безпроблемно, гръбно правех...пък и съм имал периоди, в които съм тренирал основно със собствено тегло.
казано от Dymag на 15.02.16, 20:48:
И двете рамене са ти прецакани - едното е повече и го усещаш, а другото само когато го провокираш. Защо ли си мисля че макеварата или чувал на времето ти връщат нещо от боя? Дясното ако те боли повече - повече си удрял с дясната ръка.
Да, дясното от около 18-19 години, лявото от година и нещо. Връщат ми от глупостта да напъвам на свръхтежко или с кофти силови диспропорции и механика, от ударите нищо ми няма и нищо не ме боли и за това и те ми се тренират, а не силови.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.02.16 15:31.
16.02.16
00:40
Тренировката днес :
клек 4х120кг, 10 пъти през 10 секунди,
раменна преса с подхват 3х60кг, 12 пъти през 10 секунди,
до тук без почивка.
клек 2х160кг, 4 пъти през 10 секунди.
раменна преса с подхват 1х80кг, 6 пъти през 10 секунди.
набиране на въже 2х+(20кг), 18 пъти през 10 секунди.
клек 2х180кг.
един рунд стенна макевара с по 1 кг на ръка, два рунда стенна макевара без тежести.
Малко куцо, щот нито обем, нито свежо.
Аз пък в 7 клас имах 4-ка по физическо за годината - вечно бях болен. В 10 клас имах еднаква обиколка на китката и на бицепса. В 11-ти не можех да направя 3 набирания в серия с подхват. Единственото което бях, беше супер бърз - и с крака и с ръце, много бърз. И супер спокоен. Първото си силово врътнах след като имах вече 2 деца. Та, никога не е късно да станеш за резил ;)
Сигурен ли си че няма оправия това рамо?
16.02.16
15:35
Досега няма травма, която да ме е спряла от тренировки окончателно, така че вероятно оправия има. Няколко години след един от най-тежките периоди на обостряне на проблема с дясното рамо бутнах 220 кг лег, та сигурно след време и с лявото нещата ще се случат така :)
Лошото при мен е, че мога да търпя изключително много на болка и въпреки нея да тренирам точно това, което я провокира най-много, особено ако самото движение ми върви в момента. Така стана когато имах горното постижение на лег и лактите ме изкъртваха, така беше и преди 2 години когато клекнах 260 с жестоко възпаление на сухожилията на квадрицепса, така беше и миналата година, когато правех кофички със 100 кг и адските болки в рамото. За това сега насилствено се въздържам от всичко, което ми създава дискомфорт там и да ти кажа едва го правя :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.02.16 15:39.
16.02.16
15:46
Контузията в рамото в следствие изваждане ли е ? ( Извинявай за въпроса, сигурно вече са те питали)
16.02.16
15:51
Не, предполагам, че някакво разкъсване се получи(съдейки по острата болка когато стана, обаче не съм ходил на образна диагностика), а после му дадох шанса и да се хронифицира :D Това е за лявото, на дясното си е стар периартрит.
16.02.16
15:58
Ще живее, ама ще куца :D
По някаква причина бб-тийм не ме известява какво се случва в този дневник, въпреки че съм дал следвам James Hinks… Поради това с известно закъснение се включвам към разговора за прясното мляко.
Сигурно повечето от вас са срещали статии из интернет за това как прясното мляко в магазинната мрежа се произвежда по индустриален начин и съдържа антибиотици, които са давани на животното преди това, и храната, с която е хранено, е нездравословна и се отразява върху качеството на млякото. Аз по принцип не потребявам често млечни продукти и не мога да кажа какъв е моят опит, а мнение не съм си формирал по въпроса. В тази връзка съм любопитен какъв е вашият опит и мнение?
Тъй като това не е само форум, но и фитнес общество, ще споделя една статия от авторитет, на когото относително доста се доверявам. Статията се казва “How to cure lactose intolerance” макар да е малко подвеждащо заглавие. :)
17.02.16
15:18
Това как се произвежда прясното мляко е малко спорен въпрос - от къде идва суровината, от едно място ли е, от много места ли е, какви са, как са гледани животните...На лактиращи млечни крави антибиотици за щяло и нещяло не се дават, това спокойно може да мине към легендите за това как ни тровят.
18.02.16
00:39
Тренировката днес :
трап бар с ниски дръжки 2х180кг, 6 пъти през 10 секунди.
трап бар с ниски дръжки 1х220кг, 2х240кг, 1х220кг, 1х220кг.
гребане с трап бар 2х120кг, 12 пъти през 10 секунди.
въртене с диск отпред 4х20кг(на страна), 16 пъти през 10 секунди.
скотово с крив лост, с тесен хват 10х30кг - френско с въже 12х32кг, 2 пъти.
скотово с крив лост, с тесен хват 3х50кг френско с въже 2х50кг, 2 пъти без почивка.
3 рунда стенна макевара.
Прилична тренировка, лека, сравнително обемна. Стенната макевара я разбих с фокус и трите рунда.