Айдееее, почнахте и вие.
Но не мога да не се спра и да се зачудя - такова количество внимание... И то язък, че ако не отидат нещата на никъде, този дневник will be no more скоро. :)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.09.11 12:02.
28.09.11
12:07
Разбира се че на тези в Сомалия им е много по-добре, поне от психологична гледна точка. Разликата е само в това че те не знаят какво нямат. После моето шкембе си е точно сомалийско, точно по същия начин е отгледано, само изходната точка е по-пълен човек.
Темата обаче беше, как да се храня със 100 лева на месец, а не каква работа за още 200-300 лева мога да си намеря... Не искам работа като нощен пазач, защото това означава да си жертвам съня за нищо... Съжалявам но спя прекалено дълбоко и спокойно, никога няма да се събудя от кучешки лай... Ще влезе някой, ще ме бие и ще ме **** докато му писне и после ще отиде да обере каквото пазя и ще си замине и аз пак няма да се събудя... Така че на такава работа просто не мога да си позволя лукса да спя, значи да спя през деня, значи да не ходя на лекции... Ест. че съм пробвал и това... Първата година като не ми отпуснаха заем за да уча, всъщност въобще нямаше да записвам ако не ми бяха обещали от всяка лайняна банка в която бях влязъл, просто нямаше въобще да влизам... Та една година останах на работа докато уча и просто не стъпих на лекции, друга работех нощна смяна и спях на лекции, еми не става така...
НЕ СИ ТЪРСЯ РАБОТА ОСВЕН АКО РАБОТНОТО МИ ВРЕМЕ НЕ Е САМО ПРЕЗ УИКЕНДА
НЕ СИ ТЪРСЯ ПОСТОЯННА РАБОТА ЗА 3 ЦИФРЕНА СУМА, ЗАЩОТО НЯМА СМИСЪЛ...
Последно когато си търсех работа беше преди повече от година и ми трябваха повече от 500-600 само за да съм работоспособен. Това включва транспорт, храна, работни дрехи и някакви такива неща от първа необходимост... Сега моля не ми избълвайте една камара глупости колко това не е вярно, защото само с квартирата и още няколко УЖ дреболии като да учиш например си отидохме на четирицифрена заплата, нали?
$2 не са 2 лева, както някой по-нагоре написа, много по-близо са до 3 лева и хайде да не издребняваме за няколко стотинки, нали? Казах приблизително, казах и че варира малко. Това всъщност не са лоши пари за работа от вкъщи и то за много по-малко от 12 часа нощна смяна, където имам и разход за транспорт и т.н. и накрая излиза че взимам по-малко... Понякога работата ми може да е 5 минути, друг път да е 5 часа, но аз определям кога и колко да работя, това ме устройва на този етап. Поне докато се опитвам да уча, ако се откажа едва ли ще ми е трудно да си намеря някоя от безсмислените варианти които с охота ми се предлагат, през повечето от които съм минал вече и знам че няма никакъв смисъл. Писна ми да оцелявам, писна ми да съществувам безсмислено, писна ми да не живея. Писна ми да съм ниско платен роб. Безпаричието е цената на свободата и всъщност не е чак толкова голяма!
Та все пак да се върнем на темата, а тя е. Има ли как да се храня и тренирам пълноценно с бюджет от 100 лева. Според някои има, според други няма, дискусията продължава...
Например един мазен диетолог наскоро започна разговора с минимум 7 лева на ден са необходими, понеже такъв ми беше първия въпрос, даже не трябва да тренираш каза той. Възразих че предпочитам да тренирам, а бюджета ми е 2 пъти по-малък и той отговори че за 50+ лева ест. ще реши проблема за някакви си 2-3 часа ще го измисли перфектния хранителен режим за под 100 лева. Защо ли не му повярвах и на него?
Иначе чета аз всичко много внимателно, друг е въпроса колко от прочетеното ми влиза в главата, вече споменах причините за това. Не разбрах само как се стига до извода че не слушам и не изпълнявам разумните предложения попадащи в рамките на възможното?
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 28.09.11 13:35.
28.09.11
12:10
казано от Thrashmetal на 28.09.11, 12:01:
Айдееее, почнахте и вие.
Но не мога да не се спра и да се зачудя - такова количество внимание... И то язък, че ако не отидат нещата на никъде, този дневник will be no more скоро. :)
А може би тук грешиш. До колкото зависи от мен, аз не смятам да се отказвам, но нека да караме по ред. За сега целата е да се доближа колкото се може повече до 100кг, а дори и малко под тях ако мога...
Искам да кажа че на някой модератор ще му кипне и ще заключи темата.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.09.11 12:14.
казано от Thrashmetal на 28.09.11, 12:14:
Искам да кажа че на някой модератор ще му кипне и ще заключи темата.
Да ти кажа честно, удивена съм, че още не се е случило!
@110 Удивително! Забавляваш ли се?
Отиди при Юли, дръж се нормално, бъди по-социален(не ми казвай че си) и ще станат нещата...
Щом Мак Сим е изписал толкова, значи наистина нещо дразни в цялото ти възприятие, което разбира се си е лично твое и само ти можеш да промениш...ако искаш...
Пообщувай с Марти...тя може да ти каже доста неща...
Аз лично ти желая всичко хубаво и успех с намирането на подходящите хора...всички имаме нужда от такива...
Следващия ми пост ще е от сорта за “ритника в задника”, за който говори Марти и ще е 100% Славко...
УСПЕХ иначе приятел...
P.s. за работата съм съгласен с теб!!!...в България по-скоро се нарича “ангария”...
28.09.11
12:21
защо ще заключват личния дневник на момчето? негов си е, не нарушава правилата, не виждам причина да бъде спиран.
И аз мисля, че не трябва да се заключва поне за сега. И причината е, че този дневник може да ни научи на толерантност и разбиране към различните.
110 извинявай, не искам да те обидя, но според мен си различен от останалите потребители.
Не знам дали наистина имаш тази болест за която говорип, но ако е така, то обяснява и вида на дневника ти.
Та въпросът ти е как да караш с 3лв на ден? Нали така ?
И ако да, то напиши ти как мислиш, че можеш да ги разпределиш за храна и след това другите могат да дадат идеи или да коригират.
Започни да се движиш и тренираш, и пиши какво правиш.
За миналото ти разбрахме, за несгодите и кофти животът също. Не си единствен с такъв живот и такива неволи. Има много хора минали по твоят път или още вървящи по него. Но ако можеш се опитай да не го дискутираш във всеки твой пост. И аз мога да пиша много за това как съм работила от 13 годишна по 12-14 часа на ден, и как съм учила в университет и съм работила и после по чужбина съм бачкала мизерни работи по 16 часа, ама кой му пука. Както каза нека се върнем на въпросът как да се кара с 100лв на месец. Какви са твоите идеи ? И без дълги постове, постави си като предизвикателство да пишеш кратко и по темата за 100лв, както ти сам призова :)
28.09.11
13:20
100 лева за храна
15 килограма дреболии - 40 лева
1 килограм сурови фъстъци - 6 лева
1 килограм бадеми - 15 лева
1 килограм орехи - 15 лева
46+30=76
25 лева за зеленчуци и плодове.
казано от GreyKnight на 28.09.11, 13:20:
100 лева за храна
15 килограма дреболии - 40 лева
1 килограм сурови фъстъци - 6 лева
46+30=76
25 лева за зеленчуци и плодове.
Не знам цените на нещата в България, но мога да предложа като допълнителни продукти:
яйца, ориз, овесени ядки, може би масло вместо бадемите или орехите, риба ако има по евтина, някое и друго кисело мляко.
Като идея, може да обиколиш някъде където има орехови дървета и да събереш орехи безплатно. Също си спомням, че в нашето село по улиците пред къщите има плодови дръвчета които никой не бере,и плодовете така си капят. Това може да са безплатни плодове :) Мъзът ми има вила на Панчерево и там знам , че има доста такива непокътнати дървета с плодове, които си капят и гният.
По големите вериги хранителни магазини може и да има намаление на пресни меса, риба и др в краят на работният ден. Това също е идея.
И не пазарувай в големи количества за няколко дни напред, по добре ден за ден или най много за два, за да не хвърляш храна и да не се разваля.
В магазин Европа продават пилешки гърди с кожа и кост за 4,98 килото. Взех си веднъж да ги пробвам не са лоши и почти няма фира. Така че за 50лв може да си вземеш 10кг - това са ти по 300гр пиле на ден. За още 20лв разни дреболии за допълване на протеина и за останалите 30лв - зеленчуци + картофи и ориз.
28.09.11
13:36
казано от NeDD на 28.09.11, 13:35:
В магазин Европа продават пилешки гърди с кожа и кост за 4,98 килото. Взех си веднъж да ги пробвам не са лоши и почти няма фира. Така че за 50лв може да си вземеш 10кг - това са ти по 300гр пиле на ден. За още 20лв разни дреболии за допълване на протеина и за останалите 30лв - зеленчуци + картофи и ориз.
А за 5,86лв има свинска плешка, което е далеч по-добра алтернатива ;)
казано от Oranje на 28.09.11, 13:36:
казано от NeDD на 28.09.11, 13:35:
А за 5,86лв има свинска плешка, което е далеч по-добра алтернатива ;)
Абсолютно. Идеята е че има начин и с малко пари да хапваш що годе добре.
110, какви са твоите идеи за разпределяне на тези 100лв? Нека да видим и твоята гледна точка все пак :)
казано от GreyKnight на 28.09.11, 13:20:
Извинявам се за спама, но я кажи къде ги намираш теаи ядки за по 15 кинта килото, че аз днес намерих кашу и бадеми за по 20 и ми се сториха супер евтини :)
28.09.11
14:02
Намират се... В някои крайъгълни магазинчета за плодове и зеленчуци...
казано от ralista на 28.09.11, 12:59:
И аз мисля, че не трябва да се заключва поне за сега. И причината е, че този дневник може да ни научи на толерантност и разбиране към различните.
Такава шега може да ти изиграе това, че... :)
Пък и това не беше предложение, а прогноза. Не смятам, че е трудно просто да си напише храната/тренировката за деня + кратък коментар, може би, но не го прави. И ако скоро не започне - май към ключ си отиват нещата.
п.п. Бих дал съвет, конструктивна критика, но това ще значи да повторя хора, които за n-ти път се повтарят сами.
28.09.11
14:08
Наистина нямам идеи как да разпределя 3 лева за цял ден и това да бъде пълноценно хранене, ако имах дори най-малка представа щях да съм го написал. Но все пак щом настояваш:
В момента карам само на вода и “натурален” сок от най-евтиния, намерих някакъв за 2 и нещо за 2 литра и гледам да не го изпивам за 1 ден... И така вече трети ден карам с две кутии, а може и четвърти, не знам... Като спя повече от веднъж дневно и започва да ми се струва че минават повече дни...
И както казаха някои, щом подбирам, значи не съм достатъчно гладен. Прави са, при този % мазнини в тялото ми, пистолет да ми опреш сланина, кожа и т.н. няма да ям. Просто чувствам че нямам нужда от това и това не е храна за мен... Не просто с нулева стойност, а ужасно вредна... Предпочитам да гладувам... Дреболии няма проблем, щом са по-евтини и има достатъчно протеин.
В София няма такива екстри като безплатни плодове. Извинете невежеството ми и по-точно липсата на задълбочени познания по география, но нямаше ли доста бедни и гладуващи, на които бананите им капеха по главите? Е тук в София случая далеч не е от тези. Аз не помня като малък да съм се докопвал до нещо различно от джанки, макар че има и една хубава череша в университета, даже не съм единствения луд който се катери по нея, но повечето ни гледат прекалено странно :]
Обирам липите редовно всяка година и май намерих един читав орех, но да видим дали няма да ме изпреварят още докато е зелен и за нищо не става...
И яйцата от село, от време на време, в София всичко се плаща, това е положението...
Аха а “натуралния” сок е супер храна, няма що. Особено тоя за 2 и нещо 2 литра.... Този дневник е пълен т...к с извинение, а автора му явно гледа сейр.
28.09.11
14:16
Приятел, чак сега разбирам че живееш в София и се опитваш да го правиш с 3 лв на ден. Да се смея ли да плача ли?!? И вчера ми коментираш, че съм свалял с хранителни добавки и т.н. Ами че аз съм дошъл 2003 на общежитие, а ти си “кореняк софиянец”. Да не говоря колко бригади и работи съм вършил в София и колко квартири съм сменял от тогава и в провинцията се върнах за 2г и сега пак съм в София. Еми няма овошки в София-ама има това, за което много от “кореняците” ни псувате-работа, така че ако нямаш някакъв здравословен проблем за мен ти си просто един неудачник!!!-казвам го с ясното съзнание, че много хора няма да харесат крайността на това твърдение. Заминавай да работиш!!! И какви са тия натурални сокчета бе?!? Я виж какви макронутриенти ти дава една кутия-никакви само захар!!!
Аз ти предлагам да се качиш на колелто когато си свободен и да пообиколиш парковете, може и да се изнендаш на ябълкови дръвчета които капят и гният. Или круши. А ако не намериш, поне ще си направил една тренировка ;)
Орехови дръвчета също не липсват .
Защо си купуваш натурален сок, който не ти дава нищо полезно, вместо да си вземеш няколко яйда или дреболии и да се нахраниш според вкуса си :)
Почни да пишеш какво ядеш и кога? Ако го направиш до седмица, ще имаш по нормална храна разпределена през деня за 3лв на ден.
И не КУПУВАЙ ненужни неща като натурален сок, консерви и т.н, като може да получиш повече.
Томи, няма смисъл братчето ми, камбанарии много...
А и чакай бе...к’ва провинция наричаш града на мечтите:)
казано от 110 на 28.09.11, 12:07:
Последно когато си търсех работа беше преди повече от година
Доколкото разбирам нямаш особени квалификации или образование, как си мислиш, че някой ще ти звънне на вратата и ще ти предложи 2000+ лева за работа, която не пречи на дълбокия ти нощен сън?
За пръв път се зачитам в дневника ти и не намирам в почти нищо свързано с фитнес или здравословен начин на живот, затова пък в чуждите дневници си компетентен и даваш “чудни” съвети, а сам не можеш да спреш да мрънкаш и хленчиш. (fubar)
Мнението беше редактирано от Margi на 28.09.11 14:32.
28.09.11
14:35
Знаеш, че налагам прякора Града на мечтите ама да обясня по-така и писах провинцията ;). А иначе познавам доста “кореняци софиянци”, които са на години ама си спят при мама и тате и не могат да ни стъпят на амбицията и труда на пришълците ;).
Познавам и имам страшно много приятели от София, които са невероятни хора и професионалисти. Но ме дразни мрънкането на “кореняците” от рода на: “едно време в София...., аз когато съм си разхождал кучето тука бяха поляни...” и т.н. Еми познай какво-тия поляни са нови блокове с нови апартаменти, но ти си с вашите и кучето(ако не е умряло вече)-естествен подбор!!!
28.09.11
14:45
110, пиша ти последен пост в дневника :)
Ти, човече, наистина не си видял глад ;) Гладът е по-страшен от всичко - от нощна работа(за която не ти пука никога), от бой, от арести, от унижения...и си седнал да ревеш - 130кг/180 см мъж, с претенции, че е тренирал някога яко...не, ти глад не си видял, ти истински зор не си видял...досега ти влизах в положение поради ред причини, най-малкото от житейски опит и доста по-тежка ситуация от твоята, но когато прочетох това, че ти друга работа няма да си търсиш, щото не те устройва...Не, ти глад не си видял...:) А аз съм видял ;) И съм правил неща, за които никога преди това не съм си и помислял, че ще ми се наложи да правя, и които въобще не са за описване из форумите(най-малкото са квалифицирани деяния по НК, макар на повечето да е изтекла всякаква давност) и поради това смятам, че ти никога вече няма да направиш нещо градивно за себе си - дано да греша, но...Божа работа !
Мислех, да ти предложа сделка - да платя един месец тренировките при Юли, при положение, че спреш всички тъпи оплаквания в дневника си и вместо тоя тъп корсет си вложиш парите в още тренировки при Юли, но с изказването си, че на каквато и да е работа няма да се хванеш, ме отказа тотално.
Тва е - размишлявай върху ситуацията си, продължавай да се сърдиш, когато някой ти отговори на въпреки и ако държиш на себедоказване в ринга - в daobg.com доста хора няма да те върнат ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.09.11 14:46.
28.09.11
14:46
Добре, написах вече какво ям в момента. Не ям нищо. За тези пари това съм измислил, който не му харесва, пише с какво да го заместя така че да поставя началото. А то е да се опитам да приемам повече течности, най-вече вода, която ми е безкрайно гадна... Всъщност колко е препоръчителния минимум, нали е към 5 литра? А може би и повече за моите килограми?
1. Карам колело за да ожаднея и да топя мазнинките
2. Пия колкото се може повече вода и после си оправям вкуса с глътка сок.
3. Изпитвам глад разбира се, нямам никакъв проблем с апетита, даже напротив май ми е доста голям... Но пък имам и доста силна воля, пък и не е като да съм 50кг и ако не ям да ми паднат батериите. Всъщност нямам проблем да не ям. Знам че е вредно ако гладувам постоянно, но предполагам ако половин месец гладувам, другата половина пия само вода, може и да стане нещо. Пък така бюджета се увеличава за не гладните дни, да ги наречем възстановяващи :]
Това ако някога свикна с гадната вода, но и сега не прекалявам със сока, просто ми е овкусител, това е. Примерно няколко капки лимон овкусяват много добре чиста вода, но не и тази кенефната от чешмата, пък и лимона е пари, абе доста варианти съм пробвал и за сега този някак най ми допада...
Хранителна стойност (100мл):
Енергийна стойност 38кк
Белтъци 0.06г
Въглехидрати 9.1г
от които захари 8.9г
Мазнини 0.01г
от които наситени <0.01г
Ьранителни влакнини <0.1г
Натрий <0.01г
Тук си добавете и няколко калории от водата, а Софийската е доста мазна, буквално мазна, така че...
Айде да видим как пък няма да отслабна само с вода...
@Тома, няма да се сърдиш, но заради такива като теб нямам работа :] И не съм никакъв кореняк, какво като съм се родил и по принуда съм загубил по-голямата част от живота си в тази кочина... Едва ли има по-скапан град в България... Нито майка ми, нито баща ми са от София. Изплащат си жилището цял живот и аха да поемат глътка свеж въздух и накрая им го начукват с надписаните сметки, а те горките със старите разбирания, теглят нов заем че да си ги платят и т.н. Колко се опитвах да им обясня че те всъщност не дължат тези пари, но сега наистина ги дължат...
Кореняк е този с няколко поколения назад, дето има няколко жилища, живее в едното, дава другите под наем или си има бизнесче и т.н. Всичко зависи от корена наистина, а моя е гнил и трудно ще порасне нещо стабилно там...
Ако имах парче хубава земя, щях сам да си отглеждам всичко и никога нямаше да дойда в София. В друга страна може би, но в София?!
28.09.11
14:53
казано от Margaritka на 28.09.11, 14:27:
казано от 110 на 28.09.11, 12:07:
Последно когато си търсех работа беше преди повече от година
Доколкото разбирам нямаш особени квалификации или образование, как си мислиш, че някой ще ти звънне на вратата и ще ти предложи 2000+ лева за работа, която не пречи на дълбокия ти нощен сън?
За пръв път се зачитам в дневника ти и не намирам в почти нищо свързано с фитнес или здравословен начин на живот, затова пък в чуждите дневници си компетентен и даваш “чудни” съвети, а сам не можеш да спреш да мрънкаш и хленчиш. (fubar)
С пари е лесно...
всичко от 999 нагоре не е 3 цифрена сума, но пък и 900 например няма да откажа, кой говори за 2000+ ?! Взимал съм ги като хамалин, когато ми минаваха стотици тонове през ръцете на месец...
По темата:
Не е удачно при 100 лв бюджет да харчиш пари за ядки, зеленчуци или разни глезотии. Дай ги за колкото се може повече месни продукти. Другото са яйца и млечни продукти. В къщи все ти готвят нещо, или се намира някаква храна, колкото и да не става, все ще имаш и там някое читаво ядене. И спри всякаква захар (соковете също са захар), както и тестените продукти. Храни се с белтъци, мазнини и зеленчук (плод от време на време). Далеч по-добре и здравословно от колкото да караш с дни на вода и сок. Значи, първото е да почваш да ядеш редовно и без боклуци. Примерно, 4 пъти на ден. Другото е повече движение. Колелото е добре, карай си го. За бягане е рано, но ходенето също е добра алтернатива. И без това си безработен, време за тренировки имаш много. Примерно, 100 лицеви и 100 клека са си сериозно натоварване при твоите кила и може да ги правиш навсякъде и по всяко време. И са безплатни. Постави си цел на тренировките, като да увеличаваш от време на време бройките, за да има увеличаване на трудността. Все е нещо. Аз като тинейджър тренирах всеки ден в къщи, само с лицеви, клекове, преси и от време на време набирания и кофи и имах по-добри резултати от много трениращи в зала.
Другото е време и търпение.
Ако гладуваш с надеждата за бързи резултати, после ще плащаш с лихвите, да не говорим, че няма да има осезаем дълготраен ефект.
Ето ти и примерно меню за 3 лв.
6 яйца (1-1.2 лв.)
500 грама насипна извара.
Това го бъркаш (вариш яйцата и ги мачкаш) и то овкусяваш с малко сол. Разделяш го на 4 хранения и добавяш към всяко някакви ядки или зеленчук.
Друго - 1 кг сърчица, дробчета и т.н. Вариш ги, печеш ги (което ти харесва повече) и си ги разделяш на 4-5 хранения.
Може да прави и комбинация от тия, примерно половин кило дреболии на 2 хранения, другите две да са извара с яйца.
Важното е да се храниш редовно и да не гладуваш.
Извън темата:
Ако мислиш, че дипломата веднага ти гарантира 4 цифрена заплата, значи жестоко се лъжеш. Още повече ако нямаш опит.
Аз мога да имам претенции за 4 цифрени суми и други условия на работа, ама имам 10 години опит в тази сфера, иначе първите ми заплати бяха по 300-400 лв, даже на твоята възраст като бях работех горе-долу за толкова. Даже в момента има хора със същата позиция като мен, които работят за 600-700 лв. А ти като не искаш да работиш за 3 цифрена сума, какво точно умееш и можеш да предложиш? И ако някой ти предложи точно 999 лв, ще откажеш ли? ;) Щото познавам семейства с две деца, които живеят с по-малко. И какви са тия глупости, че като работиш ти трябвали 500 лв за да си работоспособен? Какви са тия разходи - само за път трябва да дава някакви пари. А ти караш и колело, така че и за път не харчиш.
Гледам, обичаш да пишеш много. Използвай го ;) Навремето пишех статии за един вестник. Ангажираност 2 часа СЕДМИЧНО. Поне на мен толкова ми трябваше да скалъпя статия. Хонорар - понякога двойно на това, което ти изкарваш с часове висене пред компютъра. Заедно със заплатата тогава горе-долу ми стигаха парите, даже оставаха, ама тогава бях като теб, живеех при нашите и не плащах наем и сметки (само интернет и телефон си плащах). Като не стигат парите, или се примиряваш, или правиш нещо по въпроса. От оплаквания няма смисъл.
28.09.11
15:08
@Мак Сим
Силно ми изопачаваш думите. Нека повторя:
1. Уча и тази година имам късмета да не съм свободен само през уикенда, а и петъците, не че няма да е по-добре да уча и тогава.
2. Грижа се за човек в инвалидна количка, което ми отнема от свободното време също
3. Колко според теб ми остава за работа и тренировки. Тъкмо колкото за тренировки бих казал и за работата вече трябва да си жертвам съня, а това май не е особенодобра идея когато говорим за някакви жълти стотинки с които едвам може и да се нахраня, но не е сигурно
4. Изкарвам само 100 лева на месец, но е със 100 повече от 0, това не е ли работа?
Къде казах че никога повече няма да работя. Казах че не смятам (което не означава че няма да ми се наложи) да работя поне докато уча или докато не си намеря работа която мога да съчетая с ученето. Ако завърша каквото искам и продължа да се развивам в тази насока, много вероятно е да си намеря подходяща работа, даже още преди да съм завършил. Ако ли пък се откажа от ученето, ще продължа с мизерната работа... Но да уча и да работя не ми се получава, а не е като да не съм опитал. Не знам как по ясно да се изразя
П.П. А ако просто си търсиш оправдание да се отметнеш, няма проблеми :]
П.П.П. Пускал съм предложения по разни форуми с такава насоченост да съм нечий спаринг партньор както и срещу заплащане, така и просто за да ползвам базата “безплатно”. Но нещо нямаше интерес... Иначе съм пацифист, колкото и странно да ти звучи, не ми е кеф да бия хората. От друга страна ми допадат бойните спортове, това е. ММА наистина ми идва прекалено брутално, но май там са парите, така че...
28.09.11
16:25
Не, ти ми изопачаваш думите - казах “нощен пазач”, което на практика означава цяла нощ сън...но ти или си мързел, или си изключително висока самооценка ;)
Все ми е тая...
За кое да си търся оправдание не разбрах ? Да не ти проведа безплатни тренировки ? Къде го видя това отмятане ?
В даото не си пускал - гаранция ;) Ако беше пуснал, сега нямаше да пишеш тук...пък и най-малкото щях да я видя ;)
А за парите и ММА - ми що не, боя изгражда, не е като да разгражда ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.09.11 16:27.
28.09.11
16:37
Бил съм нощен пазач, уволниха ме защото спя като пън. НЕ МОГА ДА СПЯ ЛЕКО.
казано от Петко К на 28.09.11, 14:59:
Ето ти и примерно меню за 3 лв.
6 яйца (1-1.2 лв.)
500 грама насипна извара.
Това го бъркаш (вариш яйцата и ги мачкаш) и то овкусяваш с малко сол. Разделяш го на 4 хранения и добавяш към всяко някакви ядки или зеленчук.
Друго - 1 кг сърчица, дробчета и т.н. Вариш ги, печеш ги (което ти харесва повече) и си ги разделяш на 4-5 хранения.
Може да прави и комбинация от тия, примерно половин кило дреболии на 2 хранения, другите две да са извара с яйца.
Важното е да се храниш редовно и да не гладуваш.
За да не е много голям цитата оставям само примерното меню за един-два дни. Иначе съм съгласна и подкрепям Петко за всичко написано.
Защо не опиташ утре и в петък да се храниш по оказаната схема. И без натуралните сокове. Ако искаш да оправиш вкуса на водата си купи един лимон или пък някаква есенция, знам ли и аз, която да променя вкуса. И 3л вода на ден са достатъчни, няма нужда от повече ако не чувстваш жажда.
Още една идея за яйцата и изварата. За да е още по хранително може да добавиш и овесени ядки. Разбъркваш овесените ядки с няколко яйца и извара, слагаш подправки и печеш на фурна, тиган или микровълнова. Става чудесна и много засищаща овесена питка. Така може да се храниш сутрин и на обяд, а в следобедните часове, само яйца и извара със някой зеленчук ако има :)
28.09.11
17:08
Няма пари сега дори за това. Като мога да си взема всички необходими продукти, обезателно ще го пробвам другия месец по някое време, поне на Петко варианта. Но и твоята питка е още по интересен вариант, даже виждам как ще ми замени хляба. Ако си я правила можеш ли да ми кажеш точно в какво съотношение ще стане най-добре?
Мнението беше редактирано от 110 на 28.09.11 17:08.
Ами аз обикновено забърквам 1 или 2 яйца с около 50-100гр овес и около 100гр извара, сол и чубрица и за 3-4 минути в мирковълновата. Знам, че става и на тиган или във фурна , но аз нямам време сутрин и това е най- лесно и бързо.
Ако искаш сладък вариант може съшата комбинация (без солта) + лъжичка мед, стафиди или лъжичка от някакво сладко.
Пробвай, става бързо и е вкусно.
След като сега нямаш пари, кажи какво налично има във вас и ще се опитам да ти дам идеи за някакво полезно ядене. По добре да ядеш отколкото да гладуваш и да си на някакъв съмнителен натурален сок :)
Мнението беше редактирано от Rali на 28.09.11 17:23.
http://buhtichka.blogspot.com/search/label/Здравословно
Виж този блог има интересни идеи, и с малко импровизация, някои от рецептите може да ги нагласиш според бюджета си :)
Имаше и интересна рецепта за свински дроб в изданието, която също не е много скъпа и трудна за изпълнение. А винаги може да пропуснеш нещо което не ти е по джоба или да го замениш :)
28.09.11
18:02
110, мисля , че имаш талант и въображение да напишеш сценарий за някой
следващ български сериал!
Аз лично доста се забавлявам с всички твой противоречия и трагикомичен изказ!
Поздрави :)
28.09.11
21:33
казано от Delfin Dimitrov на 28.09.11, 09:40:
дукато търсиш
Аз примерно работя, като Мениджър продажби
Потресаващи кадри работят като мениджъри..
29.09.11
02:37
казано от deyan jelev на 28.09.11, 21:33:
казано от Delfin Dimitrov на 28.09.11, 09:40:
дукато търсиш
Аз примерно работя, като Мениджър продажби
Потресаващи кадри работят като мениджъри..
Абе бате, ти само това ли измисли?! Първо да те светна че о/у е най-често срещаната грешка и то не случайно, а именно защото е най-трудната част от българския правопис, който всъщност никак не е лесен. Ако не греша сме на второ място, макар и доста след китайците. Аз също бъркам о/у понякога, но не си забелязал само защото го бъркам по-малко от теб например. Иначе да си го използвал вече срещу мен :]
Вярно е че точно тази дума е малко трудно да се напише така, но пък гледам на моята клавиатура О и У са само през 1 клавиш. Пък и човека не виси като теб само във форуми и да търси с кой какво да се заяде, деянчо. Може би е бил уморен след работа или детето му е пищяло на главата или ракийката е била малко по-силна. Пък и аз не съм видял обява за работа в която да изискват добър български, още по-малко пък перфектен... От друга страна за какво ти е български ако знаеш английски, немски, френски, руски и още няколко азиатски, африкански и европейски езика. Задължително и поне 1-2 междугалактически :D
Освен това потребителят има интересно име и ако е неговото истинско, може и да е с друг или със смесен произход, при което положение си има перфектен български дори с такива грешки. Важното е че е постигнал нещо, споделя опит и иска да помогне!
А ти професоре с какво се занимаваш? Как е физиката?
Една идея мога да ти дам - да си лягаш не в 03:00ч. (ако изобщо си легнал след тоя пост), а в по-прилично време. И от сега нататък просто да игнорираш всяко мнение извън темата. Пиши само като имаш въпроси, когато има въпроси към теб и са свързани с темата, както и когато имаш храна/тренировка да описваш. Нямам право, нито желание да ти ограничавам правата, ако така звучи, но смятам, че ако помислих в/у моето предложение и смениш стила си на писане и отговаряне в темата, този дневник в крайна сметка може и да бъде не-толкова-досаден за четене.
Просто добронамерен съвет.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 29.09.11 03:25.