09.09.11
02:47
Възраст: 28г (според едно кантарче миналата зима 42)
Височина: 180см
Тегло: 130кг (всъщност неизвестно, но не трябва да е повече, зимата беше 120, само 70 и няколко от които мускулна маса, не помня и трябва да погледна за другите подробности като кости и мазнини, но това беше инцидентно мерене и кантара с който разполагам аз е до 120 и вече не ме лови)
Тренировки: Карам колело, от време на време... Предимно интензивно, тъй като е основното ми средство за придвижване.
Хранителен режим: Няма такъв... Ям когато, каквото и колкото има, но в крайна сметка гладувам и преяждам често, по-често гладувам, тъйкато Бюджета ми за храна е 100 лева на месец и не съм в състояние да си измисля хранителен режим. Тук определено имам голяма нужда от помощ откъм оригинални идеи :]
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 03.10.11 23:03.
09.09.11
03:02
6 септември 2011
Тренировка http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55562
Загрявка - 20км интензивно каране на колело, после с ластици за ръце и рамене (каквото ми казаха и каквото си знам - от всичко по-малко... абе какво да загрявма за такива леки килограми повече от останалите :] ). Малко опити да науча техниката на вдигане първо само собствено тегло, после само с лоста(20кг) и накрая и голямата гума да го науча това правилното сядане. Но стига толкова, че да не се изморя още на загрявката :]
Силов блок - 1-1-1-1-1 - OHS/Front squat/Back squat
1. OHS /клек с щангата над главата - 1-1-1-1-1 - 30; 35; 40; 45; 50 кг (загрявка с 20)
2. Front squat /преден клек - 1-1-1-1-1 - 40; 60; 70; 75; 80 кг (загрявка май пак с 20 - не помня)
3. Back squat /заден клек - 1-1-1-1-1 - 70; 80; 90; 95; 100 кг (загрявка с 40)
За разпускане - още 20км интензивно каране на колело.
Доста добра тренировка беше, обаче няма ли вече да минава тази мускулна треска... То ясно че в началото е така, но чак пък толкова... Уж гледах хем да не се лигавя с много малки килограми, хем да не се изсилвам прекалено много. Пък и не съм, но от следващия ден до сега още ставам и сядам като 100 годишен старец, вече трети ден ще стане :]
От друга страна не ме наболва нищо друго, значи добра работа от страна на треньора, особено като се има предвид колко бавно и трудно схващам аз...
Днес ще покарам колелцето, което също има вина голяма, така че на принципа клин клин избива... С надеждата вече събота-неделя да съм възстановен, но пък няма да съм в София, така че ще пропусна...
Тъкмо ще съм се възстановил напълно за другата седмица.
Основни грешки:
1. Не мушнах едно упсаринче веднага след тренировката или поне като се прибрах(оказа се че е свършил - някой наркоман пак го е изпил без причина - съответно ме домързя да се лутам безцелно цяла нощ да търся денонощна аптека)...
2. Храненето ми е под всякаква критика. Както вече споменах “Когато каквото и колкото има”(освен това в нас принципа е “ядеш сега или гориш”)... През деня все трябва да съм ял някакви боклуци, но не е изключено и нищо да не съм ял(не помня)... Като се прибрах намерих в хладилника само 1 шоколад с лешници и стафиди и отделно някакво бяло грозде и разни боламачи, но за съжаление нямаше никаква мръвчица в тях да я избоцкам само нея, така че... един шоколад и малко грозде със сигурност е безкрайно безполезно, ако не и негативно...
В този ред на мисли, какво трябва да се яде преди и след подобна тренировка за да има максимален ефект?
Мнението беше редактирано от 110 на 09.09.11 03:11.
09.09.11
11:17
казано от 110 на 09.09.11, 02:47:
Хранителен режим: Няма такъв... Ям когато, каквото и колкото има, но в крайна сметка гладувам и преяждам често, по-често гладувам, тъйкато Бюджета ми за храна е 100 лева на месец
С повечко желание за 100лв може да се храни добре всичко останало са оправдания и липса на мотивация!!!
09.09.11
11:33
30дни по 3лв на ден = 90лв
Малко трудно ще се храни с 3лв на ден :)
09.09.11
13:16
казано от inception на 09.09.11, 11:33:
30дни по 3лв на ден = 90лв
Малко трудно ще се храни с 3лв на ден :)
Овесени ядки - 1.50лв 500 гр, яйца 10 броя - 1,50 лв.
риби по 3-4 лв килото - колкото щеш, извара - 3 до 4 лв е 1 кг..с 25 лв седмичен бюджет за храна няма да си перфектен, но при всички положение ще се оправиш.
Успех!
09.09.11
14:54
Малко мерки към момента:
Китка: 20см
Бицепс: 42см (стигал е до 50см)
Корем(на колана): 115см (никога не е бил повече)
Корем(шкембе): 120см (никога не е бил повече)
Гръдна: 130см (не съм следил)
Задник: 118см (не съм следил)
Бедро: 73см (стигало е до 78, но не съм следил много понеже каквото и да правя краката ми сами растат дори да отслабвам другаде...)
Прасец: 45см (не съм следил)
Общо взето, няма как да смъкна краката много, въпреки че за пръв път има малко излишно и там. Но просто няма как да направя такива рамене, че да ги компенсирам и да изглежам достатъчно добре в моите представи, не знам как е по дебелите книги... Т.е. аз си имах крака около 70 и гръдна около 130, дори когато бях под 100кг...
Но сега на първо четене и основния проблем е шкембето! Почнах да си го отглеждам преди 5 годинни, но стана страшно едва преди 1-2. За пръв път надебелях в казармата, преди 7 години, като качих 30кг за 9 месеца, но почти нямах шкембе тогава, пък и свалих малко след това и после...
П.П. Вие не знам от къде пазарувате, но в София цените на храните са много грозни... Но да приемем че тези 25 лева на седмица са 25 лева наистина, за да стане месец, дай да ги гледаме като 25 на “осмица” и как ще изглежда? Някак не го виждам разхвърляно на порции за 8 дни в някакъв приемлив хранителен режим. Иначе нямам проблем да спазвам какъвто и да е режим, имам проблем да го измисля...
09.09.11
15:23
Виж сега, ясно е, че няма да можеш да изпълниш и двете условия - хем с 25 лв за седмица(а), хем на някакъв стриктен режим(б) -Циклично, РБД, НВД, ВМНВД, НКВД, НДСВ, ГРУ, ЦРУ, БСП, СДС, ГЕРБ и всякаква там магическа абревиатура.Понеже условие (а) е постулат и нямаш мърдане от там(уж), остава да впрегнеш малко изобретателност и усилия и да почнеш :
1.Пообикаляш магазините - в МЕТРО примерно има евтини риби.По пазарите има малки магазинчета, в които рибари носят пресен и евтин бракониерски улов.
2.По селата може да си купиш кон за 200 лв.Това са едни чисти 100 кила месо и то ако коня е дръглив.Подсигурен си за поне 4 месеца напред.Става и с магаре схемата.
3.Едни овесени ядки с яйца са най-евтиния здравословен вариант за закуска.
4.Можеш да си направиш и домашни макарони/паста с брашно тип 500 и яйца.Също добър вариант за чиста и евтина храна.
5.В оризарните арпата струва 10-15-20 стотинки килото.Един чувал е 10 или 20 кила - смятай сам колко време се яде това количество.
6.Винаги може да си намериш вариант за допълнителен доход.
7.Всички горни токи са безполезни ако те мързи, така че всичко е в твоите ръце - иска се малко обикаляне, навиране, питане и малко хамалогия...която както сам казваш не ти е непозната.
09.09.11
16:24
То ако е на въпрос и готвенето ми се отдава, макар че гледам да го избягвам и нямам много опит, но щом се налага...
Проблемът е в това че нямам много свободно време, да не кажа никакво, тъй като в момента уча и то доста тежка специалност. Трудно ще си намеря допълнителен доход само за уикенда, особено след като и тогава трябва да уча и ако ще трябва тогава да приготвя всичката необходима за седмицата храна... Много по-лесно е на път за университета да се опитам да намеря някоя не чак толкова мазна баничка и така... Но явно ограничаването на количеството не е решение, ако е за сметка на качеството...
Също не съм фен на ориза, а съм работил в софийската мелница и мога да ви гарантирам че няма нищо по вредно и безполезно от брашното тип 500 направено от плява и наблъскано с глутен, така че дали ще е хляб или макарони... Смятам точно хляба за основния проблем в храненето ми, защото дори макароните ям с хляб... Значи се връщаме на ориза май...
И все пак това как изглежда като порции?
П.П. Имам един термонекс, който седи от 2-3 години. Взех го когато имах повечко финанси, но съответно още по-малко време и така и не го почнах, понеже сметнах за пълна глупост да го хабя при нулева физическа активност. Лошото е че срока му на годност май изтече през август тази година. Надявам се че понеже не съм го отварял мога да го мушна и през октомври? Идеята е че когато започне учебната година от първи октомври нататък имам поне по 4 дни каране на колело или това ще рече минимум 100км на седмица. Общо взето карането на колело е единствения фокус с който мога хем да спортувам, хем да не губя време, дори печеля малко или поне печелех преди да пуснат метрото, сега то ми дава още една предпоставка да ме домързи, особено зимата...
Също искам да подчертая че никога не съм употребявал алкохол, цигари, наркотици, химия и въобще каквито и да е боклуци освен тези които ми пробутват в храната...
Имах някакви налудничави идеи по едно време, вместо да се занимавам с готвене и търсене на качествена(т.е. скъпа) храна, просто да си пия някакво протеинче и евентуално всички витамини и там каквото още трябва да приемам по изкуствен начин. Т.е. на практика да не се храня, а само разни протеинови шейкчета да пия и така мисля че ще ми излезе най-евтино, също ще сваля шкембето най-бързо и в същото време ще мога да се занимавам с останалата част от тялото. Защото ако просто гладувам, няма да мога и да тренирам. Но всеки казва че не става и така, само съм щял да си скапя черния дроб... Е добре де, как става :]
Ако някой смята че може да измисли режим който да следвам, както хранителен, така и тренировъчен, готов съм да постя за да заплатя услугите му. Бюджета за тренировки е към 20 лева на месец, което изключва почти всички фитнеси :]
И това само защото набарах безплатен интернет и вече не си плащам моя, както и кабелната(за което моля да ме извинят алчните доставчици, но прекалиха... особено интернет доставчиците, за телевизия и без това нямам време, а и то от 70-100 канала има 2-3 по които от време на време има какво да се гледа, но май ми е по-добре да не го чакам, а да си го гледам в интернет когато реша, пък и телевизора изгоря и т.н.) :’)))
10.09.11
08:46
Разбирам - май може само на теория :]
Килограм кафяв ориз е 2лв. 100гр ориз (сурово състояние) са ти поне 200гр готова продукция. С други думи наяжда... или поне “запълва”. При овеса работата е подобна: 2.50 за килограм. С остатъка от парите извара, яйца. Пилешкият дроб е 3лв за килограм.
Реалистично погледнато с 3лв трудно се оцелява. Какво остава, ако имаш амбицията да се храниш здравословно. Малко е “мисията невъзможна”. Нищо не пречи да опиташ все пак...
Знам и зала в която можеш да получиш месечна карта за 20лв, но е на другият край на София и ще ти е далече.
12.09.11
10:10
Тая работа ми намирисва много - ти не искаш хранителен режим, който да ти се вмества в бюджета ами искаш КСС на храноден в спортен лагер по време на криза...Плюс тва “проблема е в свободното време...” е чисто оправдание, хем от най-безсмислените оправдания...Ако искаш наистина да тренираш и да се храниш сравнително добре и със 100 лв на месец за храна може да стане, макар да ти втръсне от конско месо с ориз, яйца с извара и овесени ядки с риба...и няма да дадеш и една стотинка за зала - два бордюра по 30 кг, две парчета въже по 2 метра, лост и успоредка на катерушките пред някой блок и си ок - тръстъри, високо изтегляне, набирания и кофички с тежест, гребания, лицеви с тежест...ама май нещо ни хлъзгаш и гледаш сеир...;)
15.09.11
02:08
Тук покрай Люлин най-евтиното май е една барачка в западния парк, където ми искат по 2 лева на ден или 25 за месец. Или поне преди дузина години беше най-евтиното въобще в София, когато навсякъде другаде искаха от лев нагоре, а там само 50 стотинки. Лошото е че от тогава до сега промяна не виждам... Не знам на каква база са вдигнали цената 4 пъти... Този на другия край на София, ще рече 20-30км най-много, предполагам и едва ли е по-зле, такa че по-добре там :] Няма да ми се отрази зле по 50км допълнително кардио на ден. А и без това от първи октомври имам 4-5 пъти седмично да ходя до Лозенец всеки ден. Та къде викаш е това фитнесче за 20 на месец, но ако няма поне основните неща, по-добре да давам 30-40 за адекватен фитнес, макар че там се циганят много грозно с разни брой посещения, а аз като си платя ще искам да ходя почти всеки ден. Освен това искам и някой поне ориентировъчно да ми казва какво да правя, пък и кантарче да имат, да следя правя ли нещо или не... А ето и какво показа едно такова кантарче миналата зима:
Мнението беше редактирано от 110 на 15.09.11 02:08.
15.09.11
03:09
Не можах да го снимам по-добре, а нямам и скенер, така че ще го напиша за всеки случай.
Weight (Тегло): 120.6 кг
Body Fat % (Телесни мазнини % ): 38.8 %
Muscle Mass (Мускулна маса): 70.1 кг
Bone Mass (Костна маса): 3.7 кг
DCI/BMR (не знам какво е): 37.6 ??
Physique Rating (физически рейтинг*): 3581 кк
Metabolic Age (метаболитна възраст): 42 г
Body Water % (телесна вода %): 46.6 %
Visceral Fat (май става дума за шкембето**): 8 ??
*Предполагам че това са килокалориите които трябва да пртиемам на ден, за да поддържам тази маса или по-скоро за да мога да съм физически активен?
**Това ако е шкембето, не знам как така съм в нормата от 1 до 12 е тя според таблицата долу... А аз наистина вече имам огромно шкембе, просто не може това да е в норма... И в този ред на мисли, какви ли са тези от 13 нагоре и какво е 59, което е посочено като макс... Вероятно някой супер слаб, който е качил само на шкембе, но пак не виждам как ще го постигне... Всъщност бедна ми е фантазията да си представя повече от 15-20, ако моето е 8…
Останалото май се вижда достатъчно добре, няма за какво да го преписвам и него, пък и този който записваше данните беше изключително малоумен и всъщност не мога да съм 100% сигурен в тях, дали въобще е попълнено правилно и каква всъщност е достоверността на кантара, че чак да ми вади и отделните части... Просто не виждам как ще имам под 40% мазнини, когато по краката и ръцете са ми над 40 и само trunk(речника казва багажник, значи трябва да е задник?) е под 40%? Както и да е, вече трябва със сигурност да съм над 40% :]
Първо когато бях най, ама най-слаб...
15.09.11
04:27
Бил съм и много по-мускулест, без грам мазнини, но просто не намерих други снимки, а май и нямам... Остава да кача само от сега когато съм ебати свинята, даже и цици съм си отгледал :]
Мнението беше редактирано от 110 на 06.10.11 22:44.
15.09.11
04:30
Грозна работа, но това е положението за сега...
15.09.11
04:57
Очевидно карането на колело и гладът не помагат. Твърдо съм убеден че и фитнесът няма да ми помогне особено, но съм готов да опитам и този вариант. В смисъл че реално във фитнес не съм стъпвал, всичко което съм постигал някога е било от работа и тренировки, но не с тежести. Най-вече бойни изкуства. Никакви хранителни режими не спазвах тогава, нито пък съм работил за конкретни мускули самоцелно, те си се получаваха от работата по конкретните удари, както и от общите тренировки за сила и издръжливост, само със собствено тегло. Стигал съм до 90кг само мускули.
Никога не съм употребявал: алкохол, цигари, наркотици, химия или каквито и да било боклуци освен тези които без да знам ми пробутват в храната. Но това май вече съм го споменавал, също така трябва да съм споменал че имам един термонекс неразпечатан, който събира прах от няколко години. Предполагам срока на годност е обозначен с “aug11”, което трябва да значи че е изтекъл миналия месец, т.е. ще трябва да почна да го пия, за да не го хвърля... Смятам това да стане до края на месеца, т.е. до тогава трябва да съм готов с хранителния и спортния режим. Но първо да почнем от там как трябва да го пия и за колко ще ми стигне, съответно ще ми трябват ли и други бърнъри след това, защото изглежда не ми е останал друг вариант, а твърдо съм решил да сваля килцата! Друг е въпроса че цените им са безкрайно неприемливи за мен...
Само да не ме разберете погрешно, не искам да е прекалено бързо, но искам да е осезаемо, за да мога все пак да имам стимул и да знам какво да правя. Но не целя да стана скелет с увиснала по него кожа за два скелета... Отделно че колкото и странно да ви се струва все още не ми тежат тези килограми и реално не съм на зор. Ако имам здравословни проблеми то ще са от последната година, когато се разплух най-много, каточели изведнъж... до сега съм нямал никакви и не чувствам да има нещо, но вероятно ако не взема мерки ще проима. И жената не знам как още ме харесва, все още бях сравнително добре като се излъга с мен. Но определено бях започнал да се развалям... още едно доказателство че жените не гледат външния вид :]
Т.е. като се замисля нямам реална причина да искам да направя това. Но все пак смятам да се помъча хем да отслабна, хем да кача мускулна маса. Т.е. ако сваля тези 40-50 килограма сланина и кача 10-20 мускулна маса, мисля че ще е перфектно, т.е. в рамките на 100кг да вляза. Друг вариант е да сваля и поне да си запазя сегашната мускулна маса и съответно най-лошия вариант е да сваля всичко, но мисля че ако ще е това, по-добре така да си седя... И пак стигаме до момента в който ще трябва да пия нещо...
Братко,за да свалиш 40-50 кг сланина и да качиш 10-20 кг мускули те чака дооста работа.Почвай тренировки с тежести във фитнеса,попрочети тук из сайта за хранителните режими,а евентуално след няколко месеца труд,можеш да включиш някакво кардио.Моят съвет е в никакъв случай да не отслабваш бързо и без тренировки във фитнеса.Това го нарави един приятел(от 135 кг до 90 кг) последиците върху организма и кожата му бяха ужасяващи...
едит: Бърнер или протеин за момента не ги мисли.Тялото ти има достатъчен ресурс самО да започне да гори мазнини или да изгражда мускули доста добре в началото!
Мнението беше редактирано от Jikata на 15.09.11 12:43.
15.09.11
23:49
Така. 40 кинта за тенджерка за готвене на пара дадох днес, но това е еднократен разход... Нали това е най-добрия начин да се готви здравословно и все пак вкусно? И още толкова за разни други от предложените от вас продукти, така като гледам я стигнат за 5 дни, я не, останалите 2 седмици не знам какво ще ям, хаха... Определено fail този месец.
Цени в Лидъл(определено е много по-евтино от другите):
Овесени ядки 1,29 за 500гр
яйца от 18 до 23 ст. за брой, според размера
риби - е няма да я готвя рибата - риба тон консерва 195, от които чисто 150гр за 1,39(заредих с нея миналата седмица, беше на промоция, не помня отстъпката точно колко беше, а и силно казано зареждане 6 консерви... от които са останали 4…) при условие че е доста по-добра от другите боклуци, които почват от 2 лева нагоре и са в пъти по зле... също взех няколко консерви херинга в доматен сос за 1,29, но това е промоционална цена и ще е по-скъпа по-принцип, а и без това смятам да не ям други видове риба...
извара(500гр) 1,29
макарони, пак половинка са 0,79 там
ориз(500гр - май всичко им е по половинки, трябва да намеря някъде на едро наистина, особено ориза) - не знам какво е арпа, нямаха кафяв, най-евтиния беше 1,49 и изгледаше изключително скапан!
пилешки дроб(500гр) - 1,49 но беше свършил
поохарчих се и за пилешко филенце 9.79 килограма, да пробвам една рецепта, каква е разликата между пилешко филе от гърди и бонфиле?
Днес изядох 3 банана, някаква стара луканка, която май беше за хвърляне и изпих един швепс. Луканката беше за закуска, мислех да си спестя хляба, но беше прекалено гадна и просто си направих няколко тостера. Швепса през деня редувах с 2 бутилки вода от чешмата, общо 5 литра докато карам колело. Просто водата в цяла софия е супер гадна, гнусна, смърди на кенеф и определено ще я пия на сила, явно швепса не е най-добрия начин да си оправя вкуса след това, но все пак трябва да не повърна, нали... Бананите май не трябваше да са за вечеря, но спах доста след обяд, така че едва ли ще си лягам скоро :]
Остават 8,10лв. до 7-ми октомври :]
15.09.11
23:58
Дори когато правех по 20-30 набирания, 50-60 лицеви опори и безкрайно много коремни преси, както и можех да изтичам маратона под 3 часа, пак не можех да направя нито една кофичка, айде можех една ама с 300 зора... Това независимо от килограмите, т.е. от 60 до 120 все тая... Къде е проблема?
16.09.11
13:27
Ти или не четеш какво ти пишат хората, или ни нареждаш яко - къде видя съвет за риба от консерва???
За парите за тия консерви щеше да си взел 6 кила чиста риба...
Освен това е крайно време да започнеш някакви тренировки, но сериозно...Ако да са на катерушките пред блока, лицеви и клекове в къщи, но нещо системно и с натоварване...инак колкото и да я търсиш неволята няма да дойде.
Имаш сериозно покачване на мазнини там, където мъжете свалят най-трудно, но за сметка на това не изглеждаш отпуснат и най-вероятно наистина не си ;)
p.s.
Много готино куче !
Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.09.11 13:31.
16.09.11
16:10
Казваш с 300 зора една кофичка. Въпроса е колко често правиш по една кофичка?
Ако, правиш една седмица всеки ден 5 пъти по една неминуемо втората седмица, ще правиш по две на серия.
Всичко е в постоянството. Ти правиш една кофичка на месец и викаш, че не става. Няма как да стане.
Малко е като да седиш под душа и да се учиш да плуваш -:)
16.09.11
19:36
Чета аз, но малко бавно схващам или по-скоро не съм съгласен с някои неща, други пък не съм сигурен че разбирам, но се старая!
1. Извара - защо? Какво му е на сиренето, само цената ли или има и друго? Искам да отбележа че единствената сол която употребявам е именно тази в сиренето. Като си резна доматки на салата, как да сложа вътре извара и да посоля, като мога просто да подправя със сиренце!
2. Сурова риба? 3-4 лева за килограм звучи просто прекрасно, е не колкото кон за 200 лева, т.е. под 2 лева килограма и то за доста качествено месо!!! Но за нещастие нямам достъп до подобни благинки... Ей затова винаги съм се чудел някой от село като ревне че няма пари, винаги го каня да дойде на гости и да види тук какво е :] Ех да си имах едно парченце земя... Но да се върнем към реалността, стига мечти.
Искам да кажа че нито волята, нито мързела са проблем. НЕ казвам че не ме мързи, всеизвестен факт е че с всяко килце, даже грамче отгоре и мързела се засилва. Но абсолютно всички лостове и въобще каквито и да е уреди са отрязани, буквално разни скапани мангали са ги върнали на вторични суровини... А миналото лято дойде реда и на моят лост... Ест. мен ме мързеше да търся друг и съвсем спрях да тренирам на лостове, просто този ми беше най-удобен, колкото и странно и тъпо оправдание да ви звучи това... Като се връщам от лекции или от работа или пък просто ако отивам до магазина и минавам през лоста и така от дете, а сега го няма... И то не един лост, няколко с успоредка и въобще всичко добре сместено зад един блок, колко 5-10 лева са изкарали от това желязо, мамицата им наркоманска... Не знам кой го е бил построил и от колко време е било там преди мен, но ако набарам този който го е отрязал, не ме интересува причината, ще го вържа някъде и ще го ползвам за боксов чувал, ще го бия докато не сваля тези 10-20 килограма сланина които съм качил откакто ми го няма лоста... А аз определено знам как да спукам някой от бой без да го убия. Тъкмо няма да давам 100 лева за чувал. Друг вариант е този същия да ми плаща фитнеса и да ме кара до там обаче :] А най-добре да и възстанови лоста, но което и да е от тези няма да стане за съжаление... Но наистина няма друг толкова удобен лост, това си беше моят лост !!!
Друго тъпо оправдание според вас?
1. Да работя на 2 места и да кажа че нямам време е тъпо оправдание?
2. Да работя и да уча също?
3. Само да уча и да тренирам, това ще пробвам сега, но и да работя, че и режим да спазвам?
Освен това е много важно да отбележа че когато работя, независимо какво, винаги качвам. От това какво работя зависи само какво ще кача, но ще кача със сигурност. Затова си мисля че е най-добре да свалям докато не работя. Причината не е лакомия, просто физическия и психически стрес който работата ни донася, се компенсира с храна. Дори да се опитам да спазвам режим, това е много трудно, няма работодател който да ми позволи да седна да ям 2-3 пъти през работно време и то на спокойствие, на много места и 1 път е лукс! Гонили са ме от работа за следното: Имах фиксирано време за обедна почивка и то беше крайно недостатъчно но все пак стигаше за да хапнеш на бързо. Аз обаче много мразя да действам като робот и обикновено довършвам това което правя и тогава отивам да ям някъде около предвиденото за това време. По едно време дойде ново шефче и почна да ебава всички. Аз опитах да му обясня че така не се прави, а той вместо да разбере от дума почна мен да ебава най-много. И така един прекрасен ден отивам да ям след почивката, като не съм почивал през нея, защото същия ми е ревал нещо да се свърши по-бързо. Вижда ме че сега влизам и тъкмо отхапвам първата хапка и почва да ми дудне. Ест. аз го игнорирам, но той беше твърдо решил да не ме остави да си довърша обяда, ставаше дума за 10 секунди :] Просто беше избрал грешния ден, нещо посегна ли ми не знам какво направи, но ми падна пердето и го пребих, доядох си и се върнах на работа, но съответно ме уволниха заради това. Толкова с режимите и работата :] Всъщност това беше работа която така или иначе щях скоро да напусна и мислех така или иначе да го пребия след това.
Въпроса е че отдавна не мога да си намеря достатъчно добре платена работа и на този етап всяка работа е пълна загуба на време, точно затова съм решил да уча. Ако се окаже че съм прекалено тъп, деградирал или по някаква друга причина не се справя с ученето и намирането на адекватна за нуждите ми в града работа, просто се махам от София. Всъщност махам се от София при всеки вариант, понеже работата ми ще го позволява. Ще се забутам на най-дивото местенце и ще си отглеждам сам всичко което мога. В някакъв момент това би трябвало да ме направи напълно независим. Но за сега трябва да разчитам на магазина...
Но да се върнем на темата. Рибата в консерва? тези 150 грама чисто месце са ми предостатъчни за 2 яденета, т.е. 2 консерви са предостатъчни за 1 ден и така влизам в бюджета от 3 лева без да губя никакво време за приготвяне. Не знам как така става но половин консерва риба тон, без хляб дори ме наяжда напълно, това го може само спанака! Разликата е че от спанака трябва да изям повече, т.е. да похарча повече, освен ако не е сезона, а и запълва, а колко са 75 грама на едно ядене, нищо не са! А аз определено искам да се наяждам без да “запълвам”. Но все пак, колко да е по-евтина замразената, където половината ще е вода и след приготвянето, колко ще остане? Дали винаги ще имам време, дали ще го правя както трябва, дали въобще знам какво купувам от бракониерския улов... Накрая цената е същата а рисковете са много по-големи и то без да се лигавим и да смятаме неща като изхабения ток за приготвянето, а и няма как да сметнем безценното време загубено в готвене, освен ако не капака на тенджерата не ми е в едната ръка, докато гирата в другата :] Но аз далеч не съм толкова организиран, всъщност грам не съм организиран, което предполагам ми е основният проблем, но това е факт който ще променя много по-трудно отколкото да отслабна например...
16.09.11
19:50
Днес май ще успея да се вместя в бюджета. Хапвам си на всяко ядене само по 1 пилешко бонфиленце сварено на пара(по кантонски) с малка хапка от сусамено хлебче. Идеята е за цял ден да изям само едно хлебче(50гр) и не повече от 6 филенца(6x25=150гр), но разпръснати на равни порции през няколко часа. Така с 200гр храна на стойност 1/2 от бюджета, ще се наям днес. Да де, но днес не съм и няма да правя нищо. А как да стане когато тренирам, еми не става...
Дори само карането на колело си е сериозна тренировка за мен, защото обичам да карам бързо и въртя здраво дори по нанадолнището, както и на равно си правя добро кардио. А при моите килограми баира си става една сериозна тренировка за мен! Е как после да се наям с 3 лева?
Схемата е следната. Като няма какво да ям се обездвижвам максимално, дори стигам до крайности че просто спя повече и така мога да изкарам и без никакво ядене много време. Евентуално мога да се напъна и да тренирам и когато няма какво да ям, предполагам ще сваля така, но...
Абе няма решение, но ще се мъча :] Знам само едно, докато гладувам няма да отслабна, въпросът е как да не гладувам с толкова малко пари...
Друг основен проблем е че не пия никаква вода и по-скоро ще спра да ям отколкото да се примиря с тази помия софийската вода, съжалявам но това не е вода, дори не съм сигурен че не е вредно да я пия!
17.09.11
00:09
Ако имам избор, Нова Зеландия ще е :]
17.09.11
09:37
казано от 110 на 16.09.11, 19:36:
Но аз далеч не съм толкова организиран, всъщност грам не съм организиран, което предполагам ми е основният проблем, но това е факт който ще променя много по-трудно отколкото да отслабна например...
Това е изначалния проблем ;)
Един мой приятел обича да казва “Който има желание - намира начин, който няма желание - намира оправдание!”
110, ще извиняваш за откровението, ама си намери 1000 оправдания в нещата дето си написал, ако отделяше толкова време и за тренировки- сериозни такива, резултатът нямаше да закъснее... щото тия постове не се пишат за 5 минути. Друго- пробвай с циклично хранене- радикално е, но пък се яде по-малко и в малък промеждутък от време. Та философстването е хубаво нещо, ама и действия малко да има. За храната- варианти ти дадоха- има какво да се купи и с малък бюджет- тия консерви са скъпи- ако сметнеш килото колко излиза ще се хванеш за главата. Свинска плешка от магазините на Европа редовно купувам за 5.50 за килограм- сметките си ги прави сам.
Та вземи се в ръце : )
17.09.11
16:17
Всъщност пиша много бързо, прекалено дори. Лошото е че чета сравнително бавно... Също мога да пиша и чета едновременно и така бих губил още по-малко време, но за беда имам един много неприятен навик, а именно да гледам клавиатурата докато пиша, което не ми е необходимо много отдавна(евентуално първите 1-2 дни на нова клавиатура само). Та поради тази причина не гледам монитора докато пиша, но все пак писането ми отнема незначително време. От друга страна четенето много уморява дори само по себе си, не може това да не е тренировка, нали и мозъка хаби някакви калории :]
Всъщност някой може ли да ми каже за една лекция 1час (45 минути дремуцане, слушане или писане или комбинация от трите + 15 минути почивка, която може да е пак нещо от трите, но може и да е търчане по стълбите) колко калории изхабявам?
Колебая се основно между два варианта:
1. Да си записвам лекциите и да ги слушам докато си карам колело или тренирам
2. Да си направя фитнесче в нас, тогава мога да карам велоергометъра или да вдигам тежестите и пред монитора или дори да си намеря някоя програмка за слепи и да ми ги чете тя, понеже зрението не ми е от най-силните страни!
Но вариант 2 изисква прекалено голяма начална инвестиция, така че за сега отпада...
17.09.11
16:21
Забележете кога съм си легнал?! Май беше малко след последния ми пост. Явено е било малко след полкунощ, преди 16 часа, абе как така пак съм спал 16 часа... Вероятно заради ограничения прием на храна вчера, еми как да ми стига времето после?!
Значи за да спя по-малко или трябва да се дрогирам или просто да ям нормално, тогава трябва и да тренирам повече и тогава времето пак не стига, хаха...
Айде че няма време, отивам да хапна нещо и да се изкъпя, че закъснявам за тренировка :]
18.09.11
02:52
Е няма друг толкова бавен скутер, като този на гаджето... Овча купел - Младост за 4 часа и то по околовръстното... а аз си мислех че няма да мога да я стигна с колелото... я вдига 10 км/ч, я не... всъщност то няма и 20км, така че явно средната скорост е била 5км/ч на този недъгав скутер, то по-добре да бях тръгнал пеша и да ходя и подтичвам до него, понеже ако само тичам не може да ме догони... и после има хора, които биха казали, карах 8 часа колело днес... Еми не, ръмбих си задника 8 часа на неудобната и супер скапана седалка. Бях забравил защо не го карам повече от 1-2 часа на ден, но сега определено си припомних... освен това да ми е тренирало седалищните мускули, друго едва ли съм постигнал днес...
Нормално трябваше да карам само час в едната посока, да потренирам няколко и още час в другата, винаги на най-тежката предавка ест. :]
Всъщност тя реши че трябва непременно да минем през макдоналдс на връщане, за да си вземе розова чашка(награда която може и да се падне, може и да не се падне ако си вземеш някакво голямо меню). Това значи някакъв “голям”(ако се постарая мисля че мога да го лапна цял, дори да го преглътна без да дъвча, като една хапка, но айде да кажем 2-3 нормални хапки е и на това му викат голям, еми искам да видя малкия тогава :] ) сандвич и според тях 1/2 литър е пък голяма кола... че и картофки... Добре че се падна чашка от първия път, че иначе трябваше да вземем още 1-2 менюта и да ги изям аз, както стана с колата... но този път ми се размина само с половин кола :] Затова ще пропусна вечерята...
Днес само 3 филенца (75гр общо) с две филийки хляб и 200-300мл coca-cola. За съжаление всичко е изядено на куп към 17 часа, което е малко спорно дали е сутрешна или следобедна закуска, при условие че съм спал 16 часа... но смятам че това е достатъчно мизерна порция, за да може да се приеме и на веднъж, особено ако се предполага че след това ще има тренировка. Колата към полунощ.
Според това което съм чел по форума, сега трябва да хапна за да не загубя мускулна маса. Но аз не се чувствам нито гладен, нито уморен, въобще нямам представа дали съм изхабил калориите които съм приел и се надявам да не огладнея преди да ми се доспи, но най-много да мушна още едно филенце 25гр тази нощ. Да видим после колко ще спя пак цял ден...
Тялото си гладува независимо дали го усещаш. Затова и с глад се пълнее -> режим на оцеляване, т.е. тялото си пази в резерв (подкожни мазнини) всяка ценна калория без дори да те пита. От там се излиза само с повече храна. Късно е, изморен съм и не мога да изчета всичко, тъй като за пръв път отварям тефтерчето ти, но до колкото успях, прочетох. И ми става ясно, че си с многи нисък бюджет. Но също така не мога да не повторя някои от коментарите на хора, отговорили ти вече. Дори със 100лв. на месец става номера. Ако си с толкова малко активна тъкан, колкото твърдиш, че имаш, то тогава организмът ти дори не се нуждае от много храна (мазнините нямат нужда от храна). Едни 2000 калории на ден стигат, дори по-малко. Казаха ти вече как става номера. Не мисли колко мускулна маса ще загубиш.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 18.09.11 03:37.
18.09.11
04:11
@slavko
1. Не знам бате, но ако синдром на аспергер ти говори нещо, ако не http://30dumi.eu/2010/09/genialnostta-e-bolest-i-se-naritcha-sindrom-na-asperger/
2. трицепса и раменете май ми вървят по-слаби по принцип
3. какво трябва да значи проблем с плешките?
4. по-скоро само 2. но никога не се знае...
@Delfin Dimitrov
Е колко често да съм я правил, като не мога :] Под 300 зора разбирам 300 зора и това значи да съм в супер добра форма, че въобще да успея да скоча на успоредката, понеже беше високичка... А след това да направя и още една кофичка, айде да кажем че това е кофичка и половина. Мисля че се е случвало 2-3 да направя по някаква случайност, но по-скоро и прекалено често и една не мога да направя... Т.е. не можех, когато бях във форма... Успоредка вече нямам, мангалите откраднаха и успоредката и лоста... Сега и набирания вече не мога, понеже съм 130кг... Но за набиранията лека ми е ясен: да отслабна или да се мъча на скрипеца докато почна да вдигам 130 и предполагам че тогава ще мога пак да се набирам, дори с тези килограми? В този ред на мисли, просто питам кои мускули и как трябва да тренирам за да мога да започна и кофички да правя по успешно? Едва ли мога да се науча да правя кофички, правейки кофички, които всъщност не мога да правя и едва ли скоро ще мога... Т.е. нещо като да се опитвам да се науча да плувам в празен басейн, май под душа имам малко по-голям шанс. От друга страна е спорно дали е по-голяма вероятността точно тогава да завали достатъчно силен дъжд за да напълни басейна повече, отколкото ако се запуши канала на банята :]
18.09.11
04:30
Не съм сигурен че разбрах какво значи “малко активна тъкан”. Все пак човек в ежедневието си използва почти всички, да не кажа всички мускули. А отделно често си тренирам краката и смятам че е над препоръчителния минимум, а точно това е най-голямата мускулна група ако не греша. Въпреки това водя доста застоял начин на живот, но все пак не ходя с колата до магазина, а с колелото и не ползвам асансьора, а стълбите и т.н. Дори нещо ме домързява да качвам стълби с нормално темпо и често го правя на бегом и през няколко, някак така ми е и доста по лесно, но не знам дали е по-добре. Гледам също максимално да се възползвам от това да се движа колкото се може повече и по интензивно, когато имам тази възможност. Дори ако ми се наложи да ползвам градския транспорт, което може да стане само ако колелото има нужда от поправка за която нямам пари точно в момента, дори тогава не чакам на спирката а вървя пеша докато не ме подмине автобуса и тогава го догонвам за следващата. Не мога да го надбягам само на места като от спирката на западен парк - през моста на захарна фабрика - до Лидъл. За щастие почти навсякъде има достатъчно задръствания и светофари за да мога да го надбягам поне за краткото разстояние между две спирки, което си е доста добре за моите килограми. А не рядко има и бонус, бягство от контрольори, до сега не са ме хващали, ама много ги е яд като им избяга такъв дебелак :] Ако знаеха колко бой ще ядат ако ме хванат, едва ли щяха и да се опитват. И не на последно място върховната наглост която понякога проявявам: ако видя контрольорите докато все още имам възможност да сляза, тогава тичам след рейса докато слязат и пак се качвам, а при този вариант вече може да се наложи да го надбягам и за повече от една спирка.
И тук се сещам за един виц:
-Тате... тате... днес спестих 1 левче!
-Как?!
-Ми бягах след автобуса!
-Глупак! Защо не тича след такси, щеше да спестиш 10 лева!
18.09.11
04:41
Безкрайно съм учуден че все пак някой е намерил време и е погледнал и моя скучен(предполагам) дневник, а също и приятно изненадан. Искрено благодаря за което и моля да ме извините че не мога да пиша по сбито, кратко и ясно... Може би и неразбираемо твърде често... Все пак имам диагноза синдром на аспергер и явно ще трябва да се оправдая с нея :]
Иначе, наистина няколко души нахвърляха това онова, дори вероятно всичко необходимо, щом започват да се повтарят. Благодаря и за което, но някак си не съумявам да сглобя пъзела и да си съставя пълен режим!
Мнението беше редактирано от 110 на 18.09.11 04:44.
Като тръгнеш надолу с тялото си...много е важно не самоцелно да падаш и да се мъчиш като грешен дявол да се изтикаш нагоре, а да съумееш да си активираш мускулите, които ще ти помогнат да възлезеш нагоре...
Upper back-а е много важна част от движението...трябва да си събереш плешките, стегнеш трапеца и така да останат през цялото движение...лактите ти(според мен) трябва да са максимално събрани и възможно най-прибрани до тялото...така си използваш силния бутащ мускул-трицепса...
Друго...не се сещам за това уникално просто движение...
Изисква време за адаптация просто. А това за градския транспорт ми е познато - имаме нещо общо тук. :)
“Как да се наям с 3лв.?”
Отговор: Половин килограм извара,няколко яйца, голяма купа овесени ядки + някой друг грам масло - излиза изгодно на женския пазар. Месото е скъпо - замени го с тези продукти, стига да можеш да се наложиш над вкусовите качества на храната.
А активна тъкан - мускулната маса по тялото без излишните мазнини. Т.е. когато се определя калорийният баланс за деня се взима под внимание въпросната активна тъкан, а не общото тегло.
п.п. Тук сме за да помогнем кой с каквото може, не виждам нищо чудно в това. Пренебрегнат би бил някой, който тропа с крак, държи се надменно и не знае какво иска - ти не си такъв случай, тъй че всеки път когато имаш формулиран въпрос, недей се бави да пита дори в нова тема.
18.09.11
15:03
“Щом е вкусно, значи е вредно” :]
Активната ми тъкан е не по-малко от 70кг, чиста мускулна маса, доколкото може да се вярва на кантарчето.
Нямам проблем с тези продукти, освен може би маслото. Всъщност не мога да си представя че бих изял лъжица масло ей така, даже на филия трудно бих се насилил да го направя, дори на сандвичи не слагам, макар да знам че ще стане по-вкусно. Просто чувствам че нямам нужда от никакви мазнини. Евентуално да се ползва за готвене, например да изпържа яйцата, определено е по-добре от олио, но предполагам е още по-добре варени. Пък и маслото май е от скъпите неща.
Също с яйцата гледам че съм доста ограничен, понеже не искам да изхвърлям жълтъците, а цели яйца не трябва да ям много до колкото знам. Иначе яйцата даже не винаги се налага да ги плащам, понеже имам достъп до домашни, но съвсем не толкова че да мога да си позволя да изхвърлям жълтъка. За съжаление не мога да дам конкретна цифра с колко яйца на месец мога да разполагам, за да пренасочим средства към друго, понеже яйцата не ги ям само аз, пък и идват от 120км, някой месец може и да не дойдат никакви, друг пък да няма нищо за ядене и брат ми да изяде първо яйцата :]
Сега работя по отказване на хляба: закусих с 50гр пилешко и 2 варени картофа, вместо 2 филии хляб. По-скоро вечерях, понеже това ядене беше 7 сутринта, но си легнах към 8 макар да не ми се спеше кой знае колко, просто реших да опъна гръбнака и да почине задника от седене, въртях се поне половин час докато заспя, даже изгледах някакъв филм... Сега пък съм спал само 6 часа, макар че кученцето ме събуди, а то е доста упорито :]
Най-обичам като стана да си пийна студено прясно мляко от хладилника, друг е въпроса колко е прясно мляко това, но на Верея май е достатъчно добро? Мога и 1-2 литра да изпия, но имаше само 1, така че се спрях на 3-тата чаша, дори нея само си я сипах и още седи пред мен, понеже наркоманите много ще реват, ако няма какво да си сложат в гадното кафе :]
Със сигурност трябва да започна да пия вода, но ми е много трудно да се насиля... Ако съм в планината и набарам хубаво изворче, направо не мога да се напия, но гадната софийска вода я пия при крайна необходимост и само ако няма какво друго... как да я овкусявам или пречиствам или не знам?
Здравей :)
Аз лесно мога да се наям с 3 лева :D , но ми е пределно ясно , че в твоя случай е почти невъзможно :)
Вметвам една идея за седмично “меню” :
1кг свинско - 7лв (в Т-маркет има промоция за 6.50 - за готвене/нарязано)
1кг дробчета/воденички - 3лв
2кг кашкавалена извара - 4лв(намира се на 2лв килото)
20яйца - 4лв
0.5кг овес - 2лв
0.5кг ориз - 1лв
200гр фъстъци - 1лв(дори не са ядки , а са и солени и т.н. , но са евтини...дори не знам защо ги предлагам...)
~22лв и 13000ккал , което прави около 1850 на ден : пр - 120 / м - 95 / в - 125…не е ок , но е по-добре от гладуване...остават и 3 лева за зеленчуци/масло/мляко/хляб/нещо си...а дори не съм изброила особено икономични продукти и на най - ниските възможни цени...
Дневно се събира да си хапваш по 100-150гр месо + 100-150гр карантия + 2-3 яйца + 200-300гр извара ...малко овес/ориз...някоя друга филия хляб...
Видях , че имаш достъп до яйца...та тия 4лв може за друго да отидат....и мисля , че от 2 жълтъка на ден нищо няма да ти стане...
Подкрепям казаното в горните постове - в твоя случай цикличното хранене е подходящо , а и ~2000ккал ще свършат работа...предполагам...
За водата - кипвай я и я охлаждай...имам спомен , че така ставала най-чиста/полезна...ма това го мернах по едно от онези предавания с врачките :D така че...
Успех :)
18.09.11
22:34
Веднага ще ти дам предложение, което е сигурно че работи.-:)
1. Заемаш тилен стоеж спямо пералнята или също толкова висок шкаф. Слагаш си ръцете върху перанята. Свиваш си ръцете до прав ъгъл(мишница спямо предмишница) и сгуваш коленете. Буташ с всички сили и си помагаш с краката, ако видиш че неуспяваш. Когато почне да се чувства леко, просто тъсиш по - ниска място да си подпреш ръцете.
2. продават и ластици, които могат да ти помагат
Внаги остава и опцията да си търсиш оправдания, все пак те са на всякъде.
Успех-:)
Мнението беше редактирано от Delfin Dimitrov на 18.09.11 22:35.
19.09.11
02:31
Може ли клипче :]