Първи напъни след 10 години без тренировки

Темата е заключена.
Прескочи до:
11

19.09.11
06:58

Пак спах цял ден и част от нощта, не малка, защото не ядох нищо, като станах само една консерва херинга в доматен сос - 120гр е месцето но отопих и соса :]

Ест. мога и въобще да не ям и дори няма да чувствам кой знае какъв дискомфорт, даже понякога никакъв, но както казахте това което аз чувствам, т.е. мозъка, няма много общо с мнението на тялото и явно така няма да стане...

Циклично хранене: с няколко думи редуваме периоди на преяждане с периоди на гладуване, ако правилно съм разбрал. Че аз не правя ли точно това? Освен ако не става дума само в рамките на деня, защото аз по-скоро често не съм ял нищо или прекалено малко 2-3 дни и се натъпквам после... Без да съм си поставял за цел да гладувам и да не съм издържал, просто не е имало какво. Сега е цел, да видим какво ще стане :]

2000 калории не знам дали пак не е глад понеже разните калкулатори ми дават от 3 до 4 хиляди... Мазнините всъщност не знам колко са ми... според кантара миналата зима излиза че 73.8 ми е активното тегло. Понеже се оказва че активното тегло всъщност е теглото което остава когато махнем мазнините, това е ако допуснем че съм качил 10кг само мазнини, но по-скоро не е точно така :]

От друга страна пише, че активното тегло всъщност е мускули, кости и органи. Нямам представа колко ми тежат органите и как се мери това, но при условие че костите ми са били 3.7 и мускулите 70.1, което прави 73.8, точно колкото като махнем мазнините... а органите? Много сериозно не излизат сметките, защото органите или поне по-голямата част от тях в никакъв случай не могат да минат нито за кости, нито за мускули, нито за мастна тъкан, тогава къде ги е пратил кантара?! И колко в крайна сметка ми е активното тегло... Ще приема че е 75кг

Проблемът е че не намерих калкулатор който да работи с активно тегло...

Така или иначе не можеш да разчиташ кой знае колко на тези калкулатори:)
С течение на времето ще разбереш колко калории да приемаш.
А защо не можеш да ядеш цели яйца?

Сутрин 250-300 грама месце, 100-200 грама плод, 100 грама ядки, 5 грама рибено масло.
След 6-7 часа 250 грама месо, салата, 5 грама рибено масло.
След 5-6 часа 250 грама месо, салата, 5 грама рибено масло.
Като гледаш плодовете да са тънкокори, а ядките сурови. Ако може редувай месата в различни дни. На всеки 5-6 ден след 18:00 часа започваш да ядеш каквито глупости искаш и колкото си искаш, ако изпитваш психологически глад. Ако ли не - на всеки 7ми ден след 18:00 часа същата процедура. Забравяш за млечни и зърнени ;)

19.09.11
10:16

казано от 110 на 19.09.11, 02:31:

Може ли клипче :]

110,

Нещо против да прехвърля дискусията в твоя дневник?

П.П. Готово!

Мнението беше редактирано от Vic на 19.09.11 11:10.

11

19.09.11
14:49

@Vic
Нищо против, стига това да не намали вероятността за клипче и ако смяташ че съм единствения който не може да прави кофички :] Може да греша, но този сет просто не ми се струва адекватен, ако едното ще е много по-трудно от другото, но явно греша, ако всеки може да прави равен брой кофички и набирания, особено пък тези които могат само по 10 или по-малко... Че и 10 рунда и за време, може би влагате някакъв друг смисъл, не знам?

@veronique
Много добре изглеждаш, доста си поработила, предполагам далеч не само с яйца :] А за тях казват че не е добре да се яде повече от 3 цели яйца на ден, особено пък ако е всеки ден. Аз лично никога не съм имал проблеми с яйцата, но и никога не съм прекалявал или поне не и системно. Но един приятел пробва яйчена диета и не след дълго стана проблем, някаква алергия... Преди това и той никога не е имал проблем с яйцата. И понеже гледам че в хранителни режими и диети наистина има максимум до 3-4 цели яйца на ден и останалото само белтъците им, т.е. явно жълтъка е някакъв проблем, ест. че най-вкусното ще е проблем... И като малък все ме гледаха лошо като изям само жълтъка :] Та сега се чудя, не е ли с основание всичко това? Мисълта ми е че ако трябва да ям повече белтъци отколкото жълтъци, си е чисто разхищение, поради което съм ограничен до 3 цели яйца дневно, айде да ги закръглим на 100 на месец, нали така?

@GreyKnight
Това вече е цял хранителен режим, който бих искал да пробвам, но нещо не ми излизат сметките, как да купя всичко това само със 100 лева, от къде? Това са:
1. 25-30кг месо, само то трудно ще влезе в 100-те лева, но да предположим че съумея да направя схемата с коня от село :]
2. много съм скаран с фуража, нямам никаква представа за цените на салатите, ако говорим за зелена салата, понеже и снежанката се води салата, но ти пък ми забраняваш млечните продукти, което ще боли :]
3. Под рибено масло омега3 разбираме, нали?
4. Организмът ми крещи за много повече плод, но следващите месеци той ще е още по недостъпен, така че ако това е достатъчно - Супер!
5. Ядките няма какво да ги коментирам, те са си ясни :]

Ами май ще стане работата, само да намеря по-евтино месо, ами ако го заменя с чист протеин частично или изцяло?

Физическата активност ще е главно сутрин и вечер, но начина по който аз карам колело е всичко друго но не и кардио тренировка :] Може и малко на лоста или тенис на маса в парка или дори фитнесче някоя вечер. Университета не предлага адекватни спортове, още по-малко могат да се съчетаят с учебната програма, понеже никаквите им бази са пръснати из цяла София... Отделно за моята специалност не е задължителен спорта, явно ние няма нужда да поддържаме физическа форма, достатъчно ни тормозят умствено може би :] От друга страна волейбола ми е на удобно място и май само той, а и въпреки килограмите ми играя добре, остава само да се падне отворена зала в дупка между или след лекциите.

Освен това студентските столове/лафки и т.н. са станали ужасно скъпи, но май намерих един с приемливи цени, друг е въпроса дали там ще мога да намеря нещо за ядене, което да не е пържено например. Но ако ставам по-рано и си приготвям закуската сам, обяда в стола и вечерята да я взема от стола и да си я ям в нас, понеже хем ще е затворил хем ще съм се прибрал много преди да стане време за вечеря. Ако имам късмет няма да имам лекции преди 9, значи не мисля да ставам преди 8 и тук е момента да мушна едно протеинче и да яхна колелото, следва обяд чак в 14-15 и после вечеря 19-21. Евентуално може, ако стола е чак толкова евтин да си взимам и закуската предварително с вечерята от предния ден, пък да си я хапвам сутринта преди да тръгна, вместо да ставам с 1-2 часа по рано и да губя време да я приготвям, че и по-скъпо да ми излезе... Въобще това столче май решава всички проблеми, но да видим...

Остава само да поместя някъде Термонекса. Имам една опаковка 120 капсули, събира прах от 2-3 години, неотваряна е, но срока и на годност изтече миналия месец. Няма опция да я изхвърля, следва да я изпия :] Подобна съдба има и една опаковка омега3, купени са заедно, но тя поне май е в срок на годност все още. Не съм ги пил защото не смятам че съм имал достатъчно активност и нужда до сега.

19.09.11
15:09

казано от 110 на 19.09.11, 14:49:

@Vic
Нищо против, стига това да не намали вероятността за клипче и ако смяташ че съм единствения който не може да прави кофички :] Може да греша, но този сет просто не ми се струва адекватен, ако едното ще е много по-трудно от другото, но явно греша, ако всеки може да прави равен брой кофички и набирания, особено пък тези които могат само по 10 или по-малко... Че и 10 рунда и за време, може би влагате някакъв друг смисъл, не знам?

...

Преместих постовете, защото не са свързани с конкретната тема за комплекса, а по-скоро с твоя дневник.

Имаш/имал си дисбаланс, върху който да работиш - комплексът си е изпълним в този му вид.
Признавам, че не съм изчел постовете и съветите на колегите, но проблемът ти с кофичките е решим като наблегнеш на тях. Ако в момента не ти достига сила заради теглото, дори и изометрия ще ти е от полза, докато връзките и сухожилията привикнат към необичайното натоварване.

Може би не си обърнал внимание, но не си длъжен да изкараш бройката в една серия. Т.е. можеш да накъсваш сериите - ако стигнеш до отказ на 4-ти рунд 3-то повт кофички, спираш/раздишваш/тръскаш ръцете и продължаваш. Ако искаш прави по едно повторение, никой не те ограничава, основното е да свършиш цялата работа за възможно най-кратко време.

Разбира се, можеш и да скалираш - да намалиш бройката или да замениш проблемното движение с такова, което ти е познато като техника или ти е по-лесно. Няма да е същия комплекс, но е вариант. Възможности много, стига да имаш желание.

Успех!

Да, омега 3. 10-15 грама рибено масло да се събира, а не дпа и епа, че ще почнеш да умираш.
Тия 100 лева са ти храната за целия месец!?

11

19.09.11
17:21

@GreyKnight
Да, някак трябва да вместим разхода за храна в 100 лева за целия месец... Това е и основния момент разбира се... Евентуално можем да финтираме и да взема чувал ориз от 50кг предварително или някакви други покупки на едро, но не може всичко или поне не и на куп...

@Vic
Не намирам първия ми пост в другата тема, преместил си само последния, явно другите са изтрити. Сега не знам дали мога да направя кофичка, най-вероятно не, дори почти със сигурност не и килограмите ми са лесното обяснение. Но всъщност те нямат нищо общо в случая и ще повторя въпросния пост по спомен:

Дори когато бях в най-добра форма, което значи че правех по над 20 набирания, до десетина коремни превъртания на лоста, даже и гръбни, а при мен това е доста трудно, понеже краката ми вървят много за разлика от ръцете и съответно имам нисък център на тежестта. Последните милиметри бяха адски трудни винаги, на всяко коремно или гръбно превъртане през лоста, не толкова набирането... Също без проблем си правех 50-60 лицеви опори пак без прекъсване разбира се. Въобще нямах проблем с никакви упражнения касаещи ръцете като опора, освен пустите кофички... Тичах маратона малко под 3 часа и т.н бях в доста добро общо физическо състояние. По едно време дори бях успял да преодолея неща като да забия на нормален кош или да направя салто. А кофичка правех доста трудно, достатъчно трудно за да не мога да я направя чиста в никакъв случай или пък да я повторя... Не можех да правя кофички дори когато можех да правя силово... Независимо какви килограми съм бил, между 60 и 120.

Сега на 130 няма какво и да опитвам, но въпроса е съвсем друг.

Щом кофичките така кореспондират с набиранията, значи проблемът е при мен. Но някак не съм усетил в кои мускули е той, защото не знам да имам отклонения в скелетната структура или където там е проблема.

19.09.11
17:27

Ако тренираше толкова колкото пишеш и размишляваш, голяма част от целите си вече щеше да си ги постигнал, та и задминал. Искам да ти кажа само, че колкото и да четеш и да ги мислиш, някои неща няма да ти станат ясни докато не хванеш здраво железата.

Мнението беше редактирано от racing на 19.09.11 17:28.

19.09.11
17:35

казано от 110 на 19.09.11, 17:21:

...
@Vic
Не намирам първия ми пост в другата тема, преместил си само последния, явно другите са изтрити. ...

При прехвърлянето постовете се разполагат не най-отдолу, а спрямо момента, в който са били писани - т.е. можеш да намериш всички твои постове и отговорите на колегите на предната страница от твоя дневник.

11

19.09.11
18:03

Хващам желязото и след малко съм принуден да го пусна, гравитацията е безкомпромисна :] Евентуално мога да пробвам на екватора или в някоя низина :] Но по нашите географски ширини гравитацията ми е силничка, а ние май сме в низина... Значи луна, марс нещо такова ми трябва :] Колкото и да не ми се иска, ще трябва да се ходи и на фитнес, поне докато не започна да мога да правя отново всичко със собствено тегло... НО това ще стане по-скоро с храната... Т.е. май не мога да си позволя и двата лукса едновременно, затова клоня повече към това първо да оправя хранителния режим или по-точно липсата на такъв.

П.П. Ще е интересно да опитам под вода, жалко че и да плувам не мога, по-точно и да се науча няма къде :]

П.П.П. @Vic, ясно :]

Мнението беше редактирано от 110 на 19.09.11 18:08.

11

20.09.11
00:16

Вчера, а и днес незначително количество месце, докато не свърши, после ще видим :] Може би има вариант да излъжем тялото да приеме по-постен режим за нормален, ако преди това е било още по-гладно...

11

20.09.11
14:41

Поолях се на закускообяд преди малко... 300гр пушен бут с половин хляб и малко сос за барбекю... Ще почакам тоалетната да ме призове и отивам да покарам колело.

20.09.11
14:44

Бих ти препоръчал една много удачна в твоя случай Табата с тръстъри, като вариант за домашна тренировка.
Даже необходимите за целта дъмбели/пудовки можеш да ги импровизираш от нещо, което ти е безплатно и под ръка ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.09.11 14:51.

20.09.11
14:50

Разгледах дневника ти и като човек, който знае как се свалят килограми ще ти кажа само едно нещо-прекалено много оправдания, с които си губиш времето-веднъж да мислиш по тях и втори път да ни ги споделяш! Хем си с ограничен бюджет, който постоянно изтъкваш като пречка за съставяне на режим за отслабване, хем оня ден си си правил пиле по кантонски, а днес си забил 300 гр пушен бут(освен ако не е домашен), че и сос барбекю?!?

Без лоши чувства, стягай се и успех!!!

Ако се чувстваш гладен - значи или нещо не правиш като хората, или нищо не усвояваш от храната...

11

20.09.11
17:14

@Мак Сим
“Табата с тръстъри” - не знам какво означават думите, нито комбинацията им, но хайде препоръчвай ги де :]

@Toma Tomov
Пилето от “оня ден”(това е било преди 5 дни всъщност), още не съм го изял, без да съм ял кой знае какво друго, което трябва да си забелязал ако наистина си разгледал дневника ми, той не е кой знае колко дълъг за сега. Да уточним също че количеството беше 500+700 и нещо или 1200-1300гр на стойност 10-тина лева и като гледам че съм изял само половината, т.е. ще ми стигне за 10 дни, значи по левче на ден за пиле май не е много сериозен разход за храна, нали? И виж как добре си се сетил че за бута пари не съм давал. Като тук искам да добавя, че в нас с пълна сила важи правилото “ядеш сега или гориш”, нали знаеш рекламата?

И наистина, ако нещо “вкусно” си го прибера в стаята може и да оцелее, но често вкусните неща се развалят лесно, а полезните от тях още повече, съответно такива в хладилника няма как да оцелеят. И тук може би имам лек психологичен проблем. Когато хладилника е пълен не че не съм гладен, но когато е празен или привършва съм доста по-гладен :] И в този ред на мисли да уточним че 100 лева ми е бюджета за здравословна храна по мой избор. Иначе от време на време има и друга, но главно боклуци. Ще дам пример: Майка ми винаги ще предпочете да направи някаква манджа в голяма тава или тенджера, в която ще търсиш с лупа месцето сред плявата... И няма никакъв начин да я накарам просто да ми опече или аз да си опека една пържолка и да ям само това. Тя ще каже, ама кой ще се наяде с по една такава пържолка? Виж колко много манджа съм направила сега, с повече хляб... Евентуално в крайна сметка аз пак ще избоцкам само месцата или ще е толкова гадно сготвено че и това няма да направя. И понеже и тя си мисли че докато е пълен хладилника всичко е наред, значи ако никой не яде манджата, няма да има друго за ядене, докато не се хвърли и не се направи друго което най-вероятно пак никой няма да яде... Накрая се яде само хляб с или без малко гадост :] И когато има нещо хубаво като пушен бут, колкото по-малко мога да изям, толкова по-малко ще изям, защото няма да го има за следващото ядене. Предполагам вече е ясна деликатната ситуация и защо предпочитам неща като консервите! Например пилето е оцеляло само защото нещо не го докарах на вид, но това съвсем не е гаранция че няма да ми го пипнат :] Всъщност ако кажа няма да го пипат, но като няма какво друго да ядат и те... В същност в нас само за храна се караме и понеже съм най-дебел, ест. винаги аз съм виновен, а реално ям най-малко, дори кучето яде повече от мен а виж какво френско гадже е :] Да взема освен да мина и аз на кучешка храна, хем само с кучето ще се караме за нея, хем е по здравословна и по евтина каточели :] И като стана дума, ето кой ми е краднал упсарина... Има си и завеска тази импровизирана къщичка, да има къде да се крие през нощта от светнатата лампа и адското течение, което не мога да си обясня как става само в моята стая, при затворени всички врати и прозорци и еднакво скапана и стара дограма навсякъде... А ето и коментара на брат ми по въпроса с хладилника, простете грамотността му, още не е завършил средно :]

Мнението беше редактирано от 110 на 20.09.11 17:15.

11

20.09.11
17:17

казано от GreyKnight на 20.09.11, 14:50:

Ако се чувстваш гладен - значи или нещо не правиш като хората, или нищо не усвояваш от храната...

Много работи не правя както трябва, но как така няма а усвоявам храната?

11

21.09.11
18:07

Днес, ще приемем че е 6-7 ден по режима на GreyKnight :]

При гаджето съм, което май значи малко повече кардио, не знам :]

Донесох си една консерва риба, но някой ми я е изял. Въпреки че в печката има тукощо изпечена прясна риба и още поне 5 също толкова некадърно направени манджи. Разликата между моята и нейната майка е, че моята поне знае че не може да готви. Иначе и тук съм забелязал че принципа е “щом хладилника е пълен, значи всичко е наред”, ама нищо че е пълен с боклуци и никой не ги яде, дори тези които не ги интересува какво ядат... Чак ме пита с глуповатия си поглед, защо нищо не ям... Знам че и да се опитам да и обясня, няма да ме разбере... Например че няма нужда да изсипва по една бутилка олио във всяка манджа... Затова за да не я обидя просто казвам че съм на диета, което си е вярно де :]

В крайна сметка ядох едни пуканки на микровълнова и 100гр сладолед, а по-късно може и да си запека няколко филийки с кашкавал, няма друго... Интересното при пуканките е, че препуквам циганчетата(тези зърна които не са станали на пуканки от първия път) много пъти. Обикновено или стават само половината или почват да изгарят ако ги държиш повече, а след няколко допуквания в крайна сметка се изпуква почти всичко и остават само няколко зрънца, които ако не са въгленчета също могат да бъдат изядени :] Вероятно това е защото като малък ме учеха да си отопявам чинията... Много ме боли като трябва да хвърля храна, а тук колко много храна се хвърля... но не мога да ям такива боклуци... Защо въобще готви, като вижда че никой не го яде, дори тя не си го яде по дяволите... А като и каже някой нещо, казва че за нея така си го прави... Малко като баща ми, но той поне си го яде и си го повръща после... Ест. не ми вярва че може да има болимия, язвата била проблема... Макар че то не може да изядеш 1 тенджера боб и да не повърнеш после...

Въобще отвсякъде максимално лош пример, от никъде добър такъв...

DJ

21.09.11
19:09

Приятелю, аз смятам, че имаш сериозни психически проблеми/отклонения и е редно да говориш със специалист.

П.П. В подробности не ми се навлиза, но въображаемото пребиване на шефове и илюзиорното гадже, над което ще правиш кардио смятам говорят достатъчно.

Успех.

Мнението беше редактирано от deyan jelev на 21.09.11 19:10.

11

21.09.11
19:31

казано от deyan jelev на 21.09.11, 19:09:

Приятелю, аз смятам, че имаш сериозни психически проблеми/отклонения и е редно да говориш със специалист.

П.П. В подробности не ми се навлиза, но въображаемото пребиване на шефове и илюзиорното гадже, над което ще правиш кардио смятам говорят достатъчно.

Успех.

Ъъъ... Чак сериозни :]

1. Извън за семейството, т.е. за шефове които не са роднини приятели и т.н., работя от 14 годишен. До 25-26 ми се събират 10-тина години трудов стаж, заедно с казармата. Смятам че няма нищо илюзорно в това и вероятно подписаните договори и получените суми доказват това, нищо че поне 2-3 години съм бил и в сивата икономика.

2. Вярно, малко късничко започнах да водя пълноценен сексуален живот, или поне по-късно отколкото ми се искаше, но кой е почнал на 12? Колко ли съм глупав, че не съм спал с кварталните курвенца и съм търсил пълноценна връзка, а не само сексуална такава. Я да видим колко мъже могат да се похвалят че никога не са били с “грозна жена” и никога не са правили секс без любов? А аз като бивш спортист имах достатъчно голям избор от красиви момичета и жени. Също мога да се похваля че от 6 години имам сериозна връзка. Е секса първите 1-2 години беше десетина пъти седмично, че и повече, сега е едва няколко пъти месечно, но вероятно хората си омръзват с времето и може би е нормално. Вероятно съм надебелял понеже основната ми физическа дейност е бил секса и той драстично е намалял, знам ли... Но съм чувал че при илюзиите такива неща се засилвали, вероятно това ще е първата в света на психологията отслабваща без лечение илюзия... От друга страна ако този пост - твоят - е просто жалка проява на завист и злоба (а именно как пък тоя дебелак се е уредил с готина мацка?!). Ами много лесно, просто преди 6 години не бях дебелак :]

DJ

21.09.11
19:41

Мацката не сме я виждали, че да завиждаме, че била готина :D :D :D

П.П. - При печена риба във фурната да си печеш кашкавалки после..

П.П.П. Подстрижи брадата

Мнението беше редактирано от deyan jelev на 21.09.11 19:41.

11

21.09.11
20:25

Ми ела опитай тази риба и после говори :] Аз ест. я опитах преди да откажа да я ям... Не стига че плуваше в олио и не беше махната кожата, беше и макс некадърно нарязана, така че да е максимално трудно да чистиш костите, които всъщност при такова приготвяне трябваше да се топят в устата, а не да засядат по гърлото... Т.е. няма нищо по елементарно от това да я одереш и обезкостиш предварително и да не сипваш бутилка олио в тавата... Говорим за голяма риба при която месото буквално само се отделя. Пък и щом консервата ми е изчезнала, а “печената” риба не е пипната, вероятно не само на мен не ми харесва...

173см/50кг стига ли ти като инфо за гаджето?

Не забравяй, че дебелината е основно анти-привлекателно качество. Като направиш готино тяло - да видим дали жената няма да те скъсва от ..... Накарай я и нея да тренира - особено тежки клекове и тяга. Тогава да видиш какво ще става! :)

21.09.11
20:31

Not sure if troll or not…
За гаджето- ти май като Митьо Пищова се изживяваш??
Сега сериозно- Купи си едни наколенки или някакви бинтове или нещо да ти стяга коляното ако имаш нужда- почни да тичаш някви бърпита да правиш истории ... 3 лв на ден както казаха, не са много , но ако имаш желание- има начини. Не ми е в работите да питам, но защо толкова? Квартира ли или нещо друго имаш да ти тежи на джоба? Аз бих те посъветвал максимално да орежеш разходите и да ядеш яйцата цели. Нищо няма да ти стане. И спри да кибичиш във форума а вземи да тренираш малко.

DJ

21.09.11
20:38

Остави го човека да си представя как яките мацки го яздят и му скубят брадата от екстаз, то само това и фороНа му остана :D

11

21.09.11
21:24

@Ramon Dekkers
Бюджета ми е 100 лева, защото не работя в момента. А не работя защото уча и се грижа за човек в инвалидна количка, но не ми плащат за което... Това пак си е някаква хамалогия понякога, но е минимална и не я броя.

Знам че за много хора и 1 път в месеца секс е много, но при мен определено не е така... Гаджето твърди че шкембето не и пречи колкото брадата, а аз отказвам да приема този факт. Освен това брадата и е наказание че е ревнива, без да има основание. По грозен не мога да се направя, а тя пак ме ревнува, без да и давам повод. В смисъл че тя брадата ми е пеленаче на 1 година, а аз като не съм и изневерил за 5-6 години, защо да го правя? Това си е някакъв нейн психологичен проблем.

Това за нещо общо с митьо пищова, не знам как го роди, но нито килограмите са ми толкова, нито шкембака, нито фантазията ми е толкова развита. Нито съм имал, нито си въобразявам че съм имал, нито имам желание да имам много жени. Една, но качествена ми е напълно достатъчна! За съжаление аз съм доста по активен сексуално, но пък в една връзка трябва да се правят и компромиси...

Всъщност всеизвестен факт е че след секс трябва и повече сън за възстановяване, поне при мъжете. Случвало се е с дни да не ставаме от леглото, добре че банята ми е до спалнята. Душ, секс, душ, душ със секс или секс под душа, секс, душ, спане... Какво да се прави, бяхме млади :] Тя изглежда на 20, аз на 40, а и двамата наближаваме 30… Явно йогите са много прави като казват че секса е вреден за мъжете, но полезен за жените...

Всъщност магнезий и там какво още се губеше със спермата, какво трябва да се пие след секс за по бързо възстановяване?

казано от Strelok91 на 21.09.11, 20:30:

110, брат оставяш ме без думи просто.И двамата не слушате с адашката вики, какво ви се приказва и сте яко във филма.Ти си пухкав медалист,който цитирам е тренирал по 12 часа,а сега спи по 16 и има много за споделяне.Каквото е било било,тук е мястото, в което уж обменяме опит и съвети един на друг.Няма смисъл от монолози,хвалби и развиване на дървени теми.Ако продължаваш в този дух съвсем скоро никой няма да ти обърне внимание,дори да си готов да слушаш и ще се наложи да ползваш търсачката (: евала ти за едно,че обесни на адашката,че още не са измислили хляб без брашно! И не и  трябват 2-3 часа тренировки,защото ще припадне.Филийката на силуета и активията ще си кажат съвсем скоро думата и ще се поболее.Дано греша.Живи и здрави.
пс Колко бяхте от твоята категория на репобликанското? Може да ми отговориш на лично,за да не опропастим жалката тема с офтопици.

Винаги ми е било много трудно, защото бях в дъното на категория +, бях + и на републиканското и понеже ми писна на 70-80 кг да се бия с 90-100 и нагоре... Взех че почнах да тичам все повече и повече, но пак много трудно свалях, то просто нямаше  за сваляне... Буквално свалях мускули вече... И така докато в един момент реших че трябва да тичам маратонска дистанция и евентуално да отида на олимпиада. Представи си какво е било разочарованието ми когато осъзнах че въобще нямам структура на бегач на дълги разстояния... Отделно че като почнах едвам изминавах тези 40 и няколко километра за 4 часа. Но само за 10-тина дни всеки ден, бях успял да сляза до 3 часа! И до там, така и не паднах много под 3 часа, а за световен рекорд ми трябваха 2 часа и понеже съм максималист, продължих да си тичам така зверски няма и месец, колкото да успея да падна малко под 70кг и да вляза в последната категория за едно състезание по кикбокс, понеже аз се състезавах в друг по-лек стил и определено не исках и там да дебютирам в категория +. Толкова с маратонското бягане, после продължих по старо му и така до 90кг само мускули, после имаше голяма криза, гладни години, измършавях пак до 70-80. След това казарма, освиних се до 110, спрях да тренирам и почнаха проблемите. Но 90% от това май съм го писал и някъде в началото на дневника ми... Преди 2 години или там когато съм се регнал тук, все още бях 110кг, доста години ги задържах без да правя нищо, та затова и ника ми е 110. Още тогава мислех да падна пак под 100, но явно не се получи, понеже не направих нищо по въпроса и сега е много по-зле 120-130 вече. Яено ми е последния шанс да направя нещо...

Мнението беше редактирано от 110 на 21.09.11 21:30.

21.09.11
21:40

Пробвай във вестник “Лична драма”. 95% от написаното тук е ненужно, като се има предвид целта на дневника.

Мнението беше редактирано от racing на 21.09.11 21:40.

11

21.09.11
21:51

Питат хората, аз отговарям. Пък и не видам нищо драматично, има няма 30-40 излишни килца :]

DJ

21.09.11
21:53

Такива бяха и gips и maysay и Шишманов и Мария Никифорова и още и още.. нормално

11

21.09.11
22:06

Я, кога станаха 100 поста, вярно много пиша :]

Гаджето тази вечер ме изненада с пържоли на скара. Всъщност някакво оребрено тефлоново тиганче, но точно като на скара стават, трябва да си взема такова! Свински пържоли, така че 2 ми стигнаха и то без хляб. Не знам колко грама са били, няма кантарче тук и опаковката е изхвърлена, но да кажем 200-250 на око. И това ще е за днес.

11

22.09.11
05:33

Мда... С две пържоли се наспивам и за 4 часа :]

Нещо усещам страхотен прилив на енергия и понеже тук пода е доста мръсен... Всъщност чист си е, само дето има 2 кучета и една котка и всичко е в косми... Скъсах някакъв стар кашон и направих 10 лицеви опори, веднага след това 10 коремни преси на леглото и за финал 10 клека. Нито е достатъчно за загрявка, нито за тренировка, но е някакво начало, няма нужда от излишни мускулни трески. Утре ще са по 11, само не знам какво ще правя когато ударя на камък с лицевите опори, но това ще е най-рано след месец :] Признавам че ми беше минало през ума, че вече може да съм аут дори от лицевите или поне бройката им драстично да е намаляла и да се брои на пръсти, но сега виждам че няколко десетки няма да са никакъв проблем все още :]

Отивам да изям и останалите пържоли и да потърся лост в околността :] Ако не намеря, ще поразгрея още рамената и ще пробвам “1 стойка на ръце (подрпян на стена)” в чест на gips. Съответно няма да има смисъл ако не мога да направя няколко обратни набирания(понеже не знам как се нарича това). Силно се надявам като ми поддадат ръчичките, да не си счупя врата :] Пък и да видим контузеното в казармата рамо дали ще се обади...

11

22.09.11
06:33

казано от GreyKnight на 19.09.11, 08:15:

Сутрин 250-300 грама месце, 100-200 грама плод, 100 грама ядки, 5 грама рибено масло.
След 6-7 часа 250 грама месо, салата, 5 грама рибено масло.
След 5-6 часа 250 грама месо, салата, 5 грама рибено масло.
Като гледаш плодовете да са тънкокори, а ядките сурови. Ако може редувай месата в различни дни. На всеки 5-6 ден след 18:00 часа започваш да ядеш каквито глупости искаш и колкото си искаш, ако изпитваш психологически глад. Ако ли не - на всеки 7ми ден след 18:00 часа същата процедура. Забравяш за млечни и зърнени ;)

Ох, като се замисля как ще изям толкова?!

Вярно че до скоро ядях като свиня, но под това разбирам само една от тези порции 1 до 2 пъти в деня, а може и 1 път на 2 дни... Как да ям 3 пъти на ден по толкова, много ми е :]

Все пак се опитах да се доближа максимално до закуската тази сутрин: беше останала само една пържола, но най-голямата, поне 150гр. Вчера беше свършил хляба и ме домързя да ходя до магазина, като видях че има някакъв козунак пред мухлясване и кашкавалчето стигаше точно колкото за наличния хляб и козунака. Та доизядох и козуначените кашкавалки, които бяха на много малки парченца, две бяха останали, колкото една ако беше на филия хляб. Чаша мляко ест. още не мога да се насиля да пия вода... И накрая измежду някакво позагнило грозде, позагнила ябълка и позагнила праскова си избрах другата праскова която още беше здрава, но ми натежа, а и ядки няма... Така че стига със закуската...

Ако мога всяка сутрин да ставам в 5 и да закусвам в 6 ще е прекрасно, но мисля да редуцирам за сега:
Сутрин 200 грама месце, 100 грама плод, 100 грама ядки, 5 грама рибено масло.
След 7(13) часа 200 грама месо, салата, 5 грама рибено масло.
След 6(19) часа 200 грама месо, салата, 5 грама рибено масло.

Рибеното масло си го забравих в нас, ще ходя да си го взема. Усещам че е време и за термонекса! Така и никой не каза как да го пия него, за да не го хвърля...

Също не разбрах под салата само зелена ли да разбирам или може и доматки да си резна например, понеже те нали уж са по-скоро плод?

П.П. Като отворят по-евтините дневни магазини, отивам да си взема някакви ядки с последните парички... Може ли да са комбинирани бадеми със стафиди да речем, место плод? Нищо против пресните плодове, ест. че ги предпочитам но са по-нетрайни, а и сезона им е към края си...

П.П.П. Колко вода трябва(не ми харесва тази дума)... Колко вода е препоръчително да пия на ден и как да я разпределям?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.09.11 10:11.

22.09.11
11:13

Овесени ядки, само за закуска.Бадеми и стафиди ще ядеш,като имаш пари.Щом имаш повече и искаш да харчиш,купи мръвка и я разпредели на порций през 3 часа.Спри да тъпчеш хляб и козунаци,сам каза ,че знаеш как се правят и,че няма никаква хранителна стойност.1хляб струва колкото 300-400 гр овес.Въглехидрати само сутрин и след тренировка.
пс.Под тренировка разбирай нещо повече от 2 минути в които правиш 10 лицеви,коремни в креват и ...

Аз сега си лупам домати и краставици само, от време навреме някаква маруля. Ядките - квито искаш, стига да са сурови. Фъстъци, кашу, бадеми, каквото ти е кеф. Месата - също гледай да са разнообразни.

22.09.11
13:06

казано от 110 на 20.09.11, 17:14:

@Мак Сим
“Табата с тръстъри” - не знам какво означават думите, нито комбинацията им, но хайде препоръчвай ги де :]

Ето:
ТАБАТА

Търстър = клек + раменна/пуш преса :) В твоя случай ползваш не щанга, а импровизирани дъмбели.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.09.11 13:06.

11

23.09.11
09:41

Значи:

Не съм съвсем наясно защо това да е повече, от това което съм правил тази сутрин, освен ако не сложа по 20-30 килограма в ръка, предполагам, утре ще пробвам първо с 10-тина на ръка или колкото намеря.

Вчера някъде между 20 и 21 - 200гр свинско месо, 50гр извара, 2-3 филии хляб (все пак изпуснах обяда). От 12-13 до 18 пак спах, понеже гаджето така и не стана и ме приспа, вместо аз да я вдигна нея... Утре ще я ползвам като тежест за тръстърите, да видим ще спи ли :]

Пилето по кантонски още не е свършило, дадох си почивка защото само след 2-3 дни почнах да проявявам някакви леки симптоми на алергия, странни сърбежи на произволни места по тялото, без да има пъпки, т.е. едва ли може да е съвпадение и нещо да ме е ухапало. Кой знае какви боклуци е яло това пиле... Та днес цели 200гр от него и почувствах силен цялостен дискомфорт, явно пилето няма да е в менюто... Много е трудно да се намери качествено и си е чиста игра на тото... А освен това е скъпо...

Днес, закуска: 200гр месо, 50гр кашкавал, 1 чаша “натурален” сок

Май по-добре да ям чипс вместо варени картофи, отколкото този сок вместо плодове, но това има...

Друг проблем е че свършиха всичките меса, до тук с режима за този месец, другия пак :]

Разхождай се, колкото можеш повече. Колкото по-активен, толкова по-бързо хормоните ти ще се активизрат да топят излишните мазнини и тялото да започне да функционира нормално.

казано от 110 на 23.09.11, 09:41:

Не съм съвсем наясно защо това да е повече, от това което съм правил тази сутрин, освен ако не сложа по 20-30 килограма в ръка, предполагам, утре ще пробвам първо с 10-тина на ръка или колкото намеря.

Вчера някъде между 20 и 21 - 200гр свинско месо, 50гр извара, 2-3 филии хляб (все пак изпуснах обяда). От 12-13 до 18 пак спах, понеже гаджето така и не стана и ме приспа, вместо аз да я вдигна нея... Утре ще я ползвам като тежест за тръстърите, да видим ще спи ли :]

Пилето по кантонски още не е свършило, дадох си почивка защото само след 2-3 дни почнах да проявявам някакви леки симптоми на алергия, странни сърбежи на произволни места по тялото, без да има пъпки, т.е. едва ли може да е съвпадение и нещо да ме е ухапало. Кой знае какви боклуци е яло това пиле... Та днес цели 200гр от него и почувствах силен цялостен дискомфорт, явно пилето няма да е в менюто... Много е трудно да се намери качествено и си е чиста игра на тото... А освен това е скъпо...

Днес, закуска: 200гр месо, 50гр кашкавал, 1 чаша “натурален” сок

Май по-добре да ям чипс вместо варени картофи, отколкото този сок вместо плодове, но това има...

Друг проблем е че свършиха всичките меса, до тук с режима за този месец, другия пак :]

Извинения, извинения и още извинения...някой май каза нагоре, че ако тренираше колкото пишеш, щеше да имаш плочки...

23.09.11
13:58

Направете си един експеримент. Вие, хейтърите. Една седмица пробвайте с 3лв. на ден. Не само за храна, а за всичко - градски транспорт, фитнес, социален живот... Абе всичко! Съгласен съм на 100%, че е далеч от невъзможно да дойдат добри резултати и така, но го казвате сякаш само трябва да му скимне на човек да го направи, а съм сигурен, че 90% от вас нямат дори бегла представа колко трудно може да се настрои ума за такова занимание. Всеки се оплаква, дори вие, които имате всичко. Обуйте на 110* обувките за една седмица, пък да видим след това кой какво има да каже. Ако ви стиска, де.

Сигурен съм, че тук всеки ще се съгласи колко по-лесно е на теория от колкото на практика. Е, едно е да го знаеш, друго е да го усетиш. Ако второто не последва първото, можете да разчитате само на въображението си и няма да го разберете никогда.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 23.09.11 14:01.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1