Програма за маса и сила

10.09.11
01:21

Здравейте, искам да ви питам за мнението ви за тази програма (създадена от мен).
Ето моите показатели:

1.Ръст 180см
2. Тегло 71кг
3. Врат: 40см
4. Рамене: 111см
5. Мишница (стегната): 33см
6. Мишница (отпусната): 28.5см
7. Предмишница: 27.5см
8. Гръден кош: 92см
9. Талия: 81см
10. Ханш: 96.5см
11. Бедро: 61см
12. Прасец: 39см

Ето я и програмата:

Гърди: 6х4 повторения
1.Лег
2.Флейс
3.Лег (дъмбрли)
4.Полулег

Гръб: 6х4 повторения
1.Набирания
2.Гребане
3.Повдигане на рамене
4.Дъмбели в страни при наклон

Бицепс: 4х6 повторения
1.Сгъване с щанга
2.Чуково сгъване
3.Сгъване от полулег с дъмбели

Трицепс: 4х6 повторения
1.Френска преса
2.Кик-бек
3.Кофички(ама на лежанката)

Рамо: 4х6 повторения
1.Милитъри преса
2.Придърпване на щанга към брадичката

Искам да ми помогнете да я оптимизирам и подобря. Нямам упражнения за долната част на тялото, защото краката са ми добре развити и ги държа във форма с бягане и ходене.

Темата беше редактирана от Werew на 10.09.11 01:24.

10.09.11
01:32

Какъв е смисъла на лег и повдигане на дъмбели от лег в една тренировка?Какъв е смисъла гърба да се тренира в 8 серии 1 път седмично?Какъв е смисъла от 6x4 флайс?Защо точно 6x4?И още нещо верно на краката имаш почти като моите мерки,но това не значи че са оформени и пръщят от мускул,а аз клякам 2 години.Няма да ти стане гъза голям или да се пренатовариш,ако започнеш да клякаш малко и да ги тренираш.
П.П. И за колко дневна тренировка става дума,защото нещо не разбирам.

Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 10.09.11 01:38.

10.09.11
01:49

Да изпуснал съм да кажа кое в кой ден.
1ви ден. Гръб и Бицепс
2ри
3ти Гърди и рамо
4ти
5ти  Гръб и Трицепс
6ти
7ми

Защо точно 6x4? Е убийме не мога да ти кажа :D
На другите въпроси започващи със “Защо” немога да ти отговоря,защото питам вас.

10.09.11
02:12

Моето мнение е да сложиш краката към тренировката си.Сплита да е следния:Гръб,бицепс / Гърди,трицепс / почивка / крака / рамена/ почивка / почивка.Или ако така не се чувстваш добре размени както мислиш,че ще е по-добре.
Ако държиш да е 3 дневен сложи рамото с краката и тренирай през ден,като в събота и неделя почиваш,но според мене по-добре отделно рамото,за да имаш 2 дена възстановяване на трицепсите.От към серии или методи ,съдейки по инфото което си дал не бих ти препоръчал чиийтинги,форсирани повторения , HIT и т.н. (поправи ме ,ако греша).
А ако имаш поне минимум 6-7 месеца стаж и знаеш как действа сплита за теб можеш да пробваш нещо друго ,различно от сплит.Във форума “Фитнес за Мъже” има доста важни и полезни теми. Това е моето мнение за сега.
П.П. Като избираш нещо ... трябва да имаш основание.Явно си чул тук там че с по-малко повторения ще изградиш сила и маса... да ама не ..... може и да има нещо вярно ,но дълбоко се съмнявам изолиращите упражнения да имат силови принципи  6x4.Поне аз не съм чувал за сега.
Лека вечер.

Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 10.09.11 02:15.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1