15.09.11
22:51
Здравейте.
На 22 години съм, 80кг (от които повечето не са мускули :D) /176см, целя покачане на ММ. Тренирам от около месец, но и преди съм тренирал. Mога да ходя на фитнес през ден. Разгледах сайта и в момента ползвам леко модифицирана една от програмите.
гърди/бицепс:
1. лежанка 3х10
2. дъмбели от полулег 3х10
3. пек-дек 3х10
4. бицепсово сгъване с лост 3х10
5. бицепсово сгъвване с дъмбели 3х10
6. коремни преси 3х15-20
гръб/трицепс
1. вертикален скрипец 3х10
2. хоризонтален скрипец 3х10
3. едностранно гребане на машина 3х10
4. трапец с дъмбели 3х12
5. френско - 3х10
6. разгъване на скрипец 3х10
рамо/крака
1. раменна преса на машина 3х10
2. повдигане на ръце в страни 3х10
3. лег преса 3х10
4. бездрено сгъване 3х10
5. бедрено сгъване 3х10
6. калф машина 3х15
7.коремни преди 3х15-20
Какво мислите за програмата? Общо взето тренировката за гръб ми се вижда малко лека, чудя се дали да добавя нещо и какво. Също и за корем се чудя дали да не добавя нещо. Като че ли най-зле развити са ми краката и гърдите.
Темата беше редактирана от theultimate2 на 15.09.11 22:53.
След като краката са ти слабо развити не мислиш ли, че ще е по добре да ги тренираш в отделен ден или най малкото да започваш с тях, а не с малка мускулна група като рамото? Опитай се да отделиш още един ден в седмицата за да можеш да разделиш последната тренировка.Сложи едно упражнение и за долна част на гърдите. В тренировката за крака не виждам клякане с щанга, което я прави на около 50% ефективна, все пак казваш , че целиш ММ.В тренировката за рамо няма нито едно упражнение за задната глава на рамото...Махни тоя пек дек глупав и си сложи флайс с дъмбели.Тренировката ти за гръб е само машини. Няма тяга, няма гребане с дъмбел, няма гребане с лост или мечка, а нали целиш ММ. Има още много проблеми но айде да не кажеш, че се заяждам.
Мнението беше редактирано от Георги на 16.09.11 00:57.
16.09.11
11:10
@ Георги
Мислиш ли ,че е много удачно да прави тяга .. при положение че тренира от 1 месец .. и кръста му все още не е заякнал?Да не споменаваме техниката... същото важи и за клякането.
Иначе относно програмата, можеш да вкараш по още 1 упражнение за бицепс и трицепс (3 са добре :) )
Хиперекстензии(гръбни преси) са добри за да ти заякте кръста!
Успех с целите :)
16.09.11
13:44
казано от Червен Зуек на 16.09.11, 11:10:
@ Георги
Мислиш ли ,че е много удачно да прави тяга .. при положение че тренира от 1 месец .. и кръста му все още не е заякнал?Да не споменаваме техниката... същото важи и за клякането.
Едно, че е абсолютно удачно е, второ, че и е абсолютно задължително.Тая прословута техника се учи за максимум 10 тренировки ;)
казано от Червен Зуек на 16.09.11, 11:10:
Иначе относно програмата, можеш да вкараш по още 1 упражнение за бицепс и трицепс (3 са добре :) )
Хиперекстензии(гръбни преси) са добри за да ти заякте кръста!
Успех с целите :)
Не, малко са му тия упражнения - поне още 4 за бицепс, щот той е сложен мускул(връх, ала-бала) и още 6 за трицепс !Майната им на гърба и краката - те хем се тренират трудно, хем не се виждат кой знае колко...Надявам се схващате иронията...очеизвадната ирония ;)
16.09.11
17:54
Добре бе смелчаги :) утрепете момчето :) нали .. щото е много приятно на 20 години да имаш с дискова херния ... супер е кво?!
Техника за 10 тренировки можеш да научиш—- да ама не!
И тъй като си бога на фитнеса ... най-умния и т.н ... 3 упражнения за бицепс / трицепс , са си точно толкова колкото трябва да прави!
Краката са си негов личен избор..
Надявам се и ти да си усетил иронията ми - маймуна такава ;)
Мнението беше редактирано от Червен Зуек на 16.09.11 18:00.
Той ако е идиот ще се утрепе и докато ходи. Тягата и клека се учат от начало. После я ги почне, я не. Колкото лежанката е опасна за начинаещия, толкова и тягата. По тази логика най-добре и лежанка да не прави, щото може да се пребие. Даже е по-вероятно, нали всички начинаещи се пънат да вдигат много на лежанката.
И 10 тренировки учене на техника поне за мен са много, освен ако не си тотален инвалид. На мен ми трябват 1-2 серии за да науча ново упражнение и като бях начинаещ, положението не беше много по-различно.
Изключение правят сложни в техническо отношение движения, като олимпийски вдигания. Там наистина ще трябват поне няколко тренировки.
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.09.11 18:07.
17.09.11
09:56
казано от Червен Зуек на 16.09.11, 17:54:
И тъй като си бога на фитнеса ... най-умния и т.н ...
Надявам се и ти да си усетил иронията ми - маймуна такава ;)
И тъй като си на години по-малко от годините, в които аз тренирам....Ще ти кажа каквото е казала маймуната на крокодила - плувай, плувай (цензурирано) червено ;)
17.09.11
12:37
Като цяло разбрах съветите - повечко упражнения със свободни тежести за сметка на тези на машина. За мъртва тяга и клек съм мислил, но искам да изчакам още 2-3 месеца, тъй като наистина тренирам от скоро. Кои упражнения е най-добре да правя за задната част на рамото и за долната част на гърдите?