19.09.11
15:28
Здравейте искам да попитам кои упражнения да избягвам докато тренирам за да мога да порасна на височина още.
Знам че клякането с щанга набива но искам да знам и други упражнения които да избягвам.
Темата беше редактирана от Poker Boy на 19.09.11 15:32.
19.09.11
15:35
Пичага, аз порастнах от клека! :)
По твоята логика всички щангисти трябва да са ниски... пък не е така ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.09.11 15:38.
Аз не гледам щанги но от малкото видяно не съм виждам много високи щангисти
19.09.11
15:39
казано от Poker Boy на 19.09.11, 15:37:
Аз не гледам щанги но от малкото видяно не съм виждам много високи щангисти
Аз не гледам покер, но от малкото видяно мъжете са плешиви.
Ако кажа, че покерът води до оплешивяване ще ми се измееш.
Е, хората, които разбират от трениране поне малко, биха ти се изсмели на твърдението за клека и набиването...
19.09.11
15:39
В големите категории хората са си напълно нормални... Аз от тежък клек порастнах... И продължавам да раста... а слагам щанги под над 200 кила на гърба си и гръбнака ми се компресира много! От правилни физически натоварвания и правилна манджа ще достигнеш генетичния си потенциал ;)
19.09.11
15:40
Poker Boy, хайде сега ако кажем, че баскетболистите са високи над 2 метра заради спорта и... темата си отива по дяволите. :) Щангистите не са високи - това е безспорен факт, но не точно заради щангите са такива.
Величко Чолаков е 2 метра и кусур, порасна точно в периода, в който започна да вдига тежести.
19.09.11
15:52
От 10 годишен, със тежести от зимата на 17тата си година. Тогава порастнах 3-4 сантимертра за 3-4 месеца. Тогава за пръв път правих клек със щанга от порядъка на 120 кила.
19.09.11
16:38
Клякай си приятел. Аз също пораснах чувствително от клека (няма да споменавам цифри).
19.09.11
16:49
Ти си чул някъде ,че клякането набива.На мен пък някой ми каза че концентричното за бицепс прави същото :D Жалко че ми е преинсталнат компа и не мога да ти дам една статия (която ми беше боокмаркната) в която обясняваха че клека не ти вреди :/ нещо за гравитация,налягане , имаше и разни сай фай термини за които търсих сума ти и време обяснение.. абе интересна си беше ! И полезна ! Ама толкова съм запомнил нещо ..освен че клека не ти пречи на растежа :)
Аз имах предвид не само клякането ами фитнеса като цяло че набивал вярно ли е според вас и някой може ли да даде пример ?
Няма логика да ти пречи на растежа. С клека натоварваш краката, а именно там където се намират най-големите мускулни групи. Известен факт е, че с тренирането на крака се отделя и най-много хормон на растежа, което е напълно логично. Дали ще пораснеш и колко зависи по-скоро от ген, но дори и той е само един от факторите. Както споменаха по-горе, с хубави тренировки и правилно, стабилно хранене ще пораснеш, а не с нетрениране на дадени мускулни групи.
Това с набиването е, като това с издължаването, когато висиш на лостове, играеш баскетбол, волейбол или плуваш - пълни измислици. ;)