Френско разгъване

22.09.11
13:41

Здравейте искам да ви попитам каква може да бъде причината за болката в кръста и гръбнака която започнах да изпитвам в последната седмица при това упражнение http://www.bb-team.org/exercise/1202_frensko-razgavane-s-shtanga-ot-leg и евентуално с да ми предложите с какво да го заменя за известно време.

22.09.11
13:49

99% съм сигурен,че причината е несъобразена тежест с твоите възможности.От там и най-вероятно грешно изпълнение с какви ли не чупки.
И още един върпос сам ли си взимаш щангата или някой ти я подава в легнало положение?

22.09.11
13:54

Не мисля ,че проблемът е в тежестта над 3 месеца го изпълнявам с едни и същи килограми и до сега проблеми не съм имал и да , винаги сам си взимам щангата

При това упражнения повечето новаци много грешат по простата причина,че слагат големи тежести и не изпълняват упражнението правилно и от там се губи целия смисъл на това упражнение.Трябва да се изпълнява правилно.

22.09.11
14:20

Аз така или иначе съм решил да не го правя поне 1-2 седмици и се чудя временно с какво да го заместя, по принцип не правя кой знае какви упражнения за трицепс а именно разгъване на скрипец , кофички , това френското и кик бек , предложете какво да вмъкна вместо него , защото според мен това е едно от най-добрите за трицепс и трудно мога да преценя кое може да го замести.

22.09.11
14:29

Проблема идва от начина по който си взимаш щангата от земята най-вероятно.

22.09.11
14:44

Лег с тесен хват или кофи с тежест ! Тежки упражнения :)

22.09.11
16:24

Диамантените лицеви, също са много добро упражнение. :)

А за френското от лег - наблюдавай се, може би правиш мост.
Качи си краката на лежанката, кръста да е плътно прилепнал, разгъвай с ръцете, все пак това е изолиращо упражнение.

казано от 6th на 22.09.11, 16:24:

Диамантените лицеви, също са много добро упражнение. :)

А за френското от лег - наблюдавай се, може би правиш мост.
Качи си краката на лежанката, кръста да е плътно прилепнал, разгъвай с ръцете, все пак това е изолиращо упражнение.

Какви ще са тези диамантени лицеви ?

22.09.11
22:41

Когато си слагаш ръцете едно до друга и палците и показалците ти оформят диамант :)

Френското е най-доброто упражнение за трицепс.Задължително трябва да се прави,ако искаш маса в трицепсите.

23.09.11
01:58

Това са диамантените.

А за френското - супер упражнение, ако не ти влияе зле на лактите.

23.09.11
02:58

Ок  мерси , че се отзовахте така бързо ще видя този лег с тесен хват за който говори Деатх и най-вероятно когато се върна към френското ще се възполвам от съвета на 6тх и ще си кача кратата на по-високо  за да “прилепвам” по-плътно . Още веднъж благодаря ! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1