Не си купувайте от охладените пилета на СБА!

23.09.11
12:26

По принцип не пазарувам месо от горе упомената верига супермаркети, но нямаше нищо, което да работи по това време. Често си купувам пилета и ги пека гарнирани с картофи в тава. Последния път, когато направих грешката да си купя пиле от там бях останал с впечатлението, че само мускулната тъкан на пилето е атрофирала и пихтиеста, което е често срещано явление предвид обездвижването и бързия растеж на тези животни. Този път останах изключително зле сюрпризиран, когато при транжиране/просто го цепя през гърдите за да го легна и да се пече цяло/ спуках по 1 балон с гъста течност във всяка една от гърдите на пилето. От двата “балона” изтече поне едно 50-150 мл течност. След час и нещо фурна и солидно количество подправки месото все още имаше дъх на старо и гадно. Днес ще го опаткам на проций, но никога повече, няма да допусна същата грешка. Сякаш бяха го инжектирали точно преди да го сложат на витрината...бахти

Темата беше редактирана от Strelok91 на 23.09.11 12:27.

23.09.11
12:38

Доста гадно се е получило. ИНаче е честа практика още в кланниците да се инжектира със соли и вода . Надявам се повече хора да видят темата, за да знаят. 1 препоръка от мен

23.09.11
12:42

Затова пък аз си купувам готови на грил и нямам такива проблеми :D Единственото нещо, което си купувам и правя лично са ориза и картофите като и за тях не винаги съм сигурен дали са качествени. Изобщо в България за нищо не може да се дава 100% гаранция, че е качествено и затова трябва да се внимава.

23.09.11
12:43

По принцип в пилетата има най-много химия,много от тях не виждат почти никога дневна светлина.Хранят се така , че гърдите да са големи  ,а бутчетата малки.Повечето от тях не могат да направят и крачка.Поне такива са наблюденията ми от Северна Америка.Имам приятели животновъди в България и те споделят,че условията в птицекомбинатите в Бг са сходни.Другата злина е,че над 70% от месото в големите търговски  вериги  е вносно и с неясна възраст.Има технология , при която месо,което е било замръзено,се обработва и се продава за пресно....със съкратен срок на годност...на малко по-ниска цена.Така големите производители на месо се отървават от замразените си меса,като ги изнасят за страни като България и др.Преди 10 ноември 1989 г. арабските държави и Израел дори,предпочитаха да внасят месо от България.Дядо ми товареше по цели кораби с добитък за Иран,Ирак,Саудитска Арабия и т.н.И днес тези държави не внасят месо от САЩ,Канада,Австралия,Нова Зеландия,тъй като се знае,че месото на гореспоменатите държави е пълно с анаболи....По-добре си купувайте месо директно от дребни земеделски производители...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1