Програмка за 1 път в седмица?

23.09.11
15:51

Здравейте.Искам да ми препоръчате,упражнения или направо програмка за 1 път ходене в седмица.Нямам възможност да ходя редовно,за това само веднъж на седмица.В момента тренировката ми е:
5мин тичане
Придърпване на горен скрипец 4x10 (гръб)
Повдигане на дъмбели от наклонена лежанка 4x10 (гърди)
Придърпване на долен скрипец 4x8-10 (гръб)
Флайс или Пек-Дек 4x8-10 (гърди)
Въже на скрипец за трицепс 4x12
Прав лост на долен скрипец за бицепс 4x12
10мин ходене

Просто,както казах нямам възможност за повече,а искам да поддържам някаква форма и да поддържам мускулите стегнати,както се казва :))) Мерси предварително !

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 23.09.11 15:56.

като ще ходиш един път в седмицата не си давай парите за зала.. тренирай със собственото си тегло, лостове или Кросфит... ама Кросфита си иска редовно изпълнение за да напредваш.

Знам една програма, ама тя е за един път в месеца.

23.09.11
16:13

казано от kristiancho на 23.09.11, 15:53:

като ще ходиш един път в седмицата не си давай парите за зала.. тренирай със собственото си тегло, лостове или Кросфит... ама Кросфита си иска редовно изпълнение за да напредваш.

В залата поне може да направи някои сериозни упражнения.
Така и така ходиш веднъж седмично, поне тренирай сериозно с основни упражнения.
Прави набиране, лежанка, гребане с щанга, раменна преса с щанга, клек с щанга, мъртва тяга.

Мнението беше редактирано от Петко К на 23.09.11 16:13.

е то хубаво Петко ще прави но какъв напредък ще има ?! Тялото му ще забрави и тежест и всичко с тези 168часа почивка... да не говорим, че щом ще ходи 1път в седмицата ще е отбии номер всичко и упражнения като клек, тяга и прочие може да го прецакат.. това си изисква практика и отношение към фитнеса не става с трениране от дъжд на вятър.

С една тренировка седмично както каза Кристианчо е отбиване на номера,а и според мен е така...”Вижте, и аз ходя на фитнес ^_^”.
Стегнато тяло се постига с много тренировки и добро хранене. Виж, ако имаш 3 пъти в седмицата по  1 час време за тренировка е друго :)

23.09.11
19:01

Не знам с какъв стаж си, но за 1 път в седмицата се сещам за Heavy Duty. Потърси информация в нета.

23.09.11
19:31

Значи,айде само да помоля без коментари от типа “отбиване на номера”.Никой от вас незнае,защо нямам възможност да ходя по-често,така че моля без глупави мнения.Алексанъдр Илиев,като ти гледам снимката,по скоро ти ми мязаш на “Вижте,аз ходя на фитнес” и ако ходех поради тази причина,щеше да ходя всеки ден за да си избивам комплексите.....

Преди една година спрях да се занимавав сериозно с фитнес,защото живота ме налегна,иначе имах 2 години сериозен стаж.Сега тренирам,когато имам време и за това правя кръгови тренировки,за жалост 1 път седмично,най-много 2 пъти.Айде без тъпи мнения повече.А,ако може да ми помогнете,на това,което съм запитал !!!

23.09.11
19:41

За времето, което си пуснал тази тема и пишеш по нея спокойно можеш да отидеш и да направиш тренировките си от 1 на 2 в седмицата. Сигурен съм, че всеки един интензивно работещ човек какъвто съм и аз може да отдели 3 пъти в седмицата по 1 час за да тренира пълноценно. Иначе не си единствения, който го натиска живота и не му остава време. Аз лично предпочитам да отрежа  изцяло ако трябва времето, което прекарвам пред компютъра, телевизора или пък да не вися в някое кафе с приятели, но да си направя 5-те тренировки в седмицата. Всичко е въпрос на организация и плануване, но ако търсиш извинение да не правиш нещо такова винаги ще имаш!

Може да тренираш веднъж във фитнеса с най-важните упражнения, и 2-5 пъти у вас за по няколко минути. Една табата примерно е 4 минути.
Т.е. табата и фитнес по веднъж седмично прави 2 тренировки на седмица. Още 1-2 пъти поне ако намериш по 5-20 минути у вас и си готов.

24.09.11
11:22

казано от Ga77aCa на 23.09.11, 19:31:

Преди една година спрях да се занимавав сериозно с фитнес,защото живота ме налегна,иначе имах 2 години сериозен стаж.Сега тренирам,когато имам време и за това правя кръгови тренировки,за жалост 1 път седмично,най-много 2 пъти.Айде без тъпи мнения повече.А,ако може да ми помогнете,на това,което съм запитал !!!

Виж сега, дай по-леко с реакциите. Познавам хора с 15на часа работен ден и малко дете, които тренират повече от 1 път седмично, хора които живеят в Студентски, учат, работят и тренират повече от 1 път седмично (някои даже състезания печелят чат-пат ;) ) - а има и някои, дето го правят същото, ама в чужбина. Познавам и един пич, дето прави неясно колко бармански смени седмично, от една в друга и пак тренира повече от 1 път седмично, че си и напредва човека. Така че, казваш си че ще тренираш 1 път и това е, такива остри реакции на подмятания че е малко са неуместни, а тия работи с налягането на живота са си пълни тъпни. Искаш да тренираш 1 път седмично и това е, няма нужда да ставаш докачлив по темата - в крайна сметка, никой не казва нищо лошо за теб, хората ти казват, че е малко за резултати, а това си е факт, освен ако не си от онези с биволските гени, дето растат от вода и въздух.

По въпроса ти, тренировката ти в момента не струва. Ако е 6та за седмицата и искаш да раздвижиш одървените мускули от предишните 5 яки тренировки сигурно става, ама ако ще е само тя по-добре се насочи към 5-6 по-смислени упражнения.
Нещо от типа на клекове (цял, полу), легове (тесен, широк), набиране (всякакви), обръщания, тяги (тесни, широки, къси..), кофи ... (като за реда нищо не казвам, само изброявам - реда и на мен ми е трудно да го целя правилно все още, ама ще пробваш това-онова) и си запази кръговата структура на тренировката.
В интерес на истината, сега като гледам с такава тренировка един път седмично реално седмичната ти свършена работа ще е по-висока от тази на поне половината хора по форумите (а ако си даваш зор и резултатите също), така че това “1 път” не е болка за умиране в крайна сметка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1