26.09.11
22:08
Някой има ли на представа и ако има да ми каже: Каква е била диетата на Арнолд Шварценегер ?! Просто ми е много интересно да знам,защото е взимал химия само за задържане,а не са покачване.Другото е много тренировки и правилно хранене-на него е разчитал. Хора са ми казвали следното: пил е по 3 литра прясно мляко,ял е много сирене и по 300 гр говеждо на всеки 3 часа,но колко е вярно и представа си нямам.
Темата беше редактирана от Камен Никифоров на 26.09.11 22:12.
26.09.11
22:24
От 16 годишен започва стероидите, залага на твърда храна и силни следтренировъчни шейкове, витамини, плодове и зеленчуци.
26.09.11
22:28
Според мен от по-късно започва стероидите . . . Малко хора са със гена на бате Арни .. той дори и без тренировки е щял да расте :)
Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 26.09.11 22:28.
26.09.11
22:28
В автобиографията си сам признава, че на 16 започва. :)
Той го казва това в няколко интервюта през 72-74 г.
Мнението беше редактирано от Андриан К на 26.09.11 22:29.
26.09.11
22:30
А някой може ли да предположи каква ще е била диетата му ?
Виж сега... той нали не мислиш, че е бил на перманентна диета през цялото време?
хахахаха..... Арнолд популяризира стероидите в Америка, късно бил започнал.... аман от простотии за тоя Арнолд, пиел мляко, ядял сирене, по-интересното е каква е тази химия “само за задържане”....
26.09.11
22:32
Какво ще рече “пермаментна” :?
казано от Миsh0 на 26.09.11, 22:32:
хахахаха..... Арнолд популяризира стероидите в Америка, късно бил започнал.... аман от простотии за тоя Арнолд, пиел мляко, ядял сирене, по-интересното е каква е тази химия “само за задържане”....
+++++ абсолютно подкрепям. Арнолд на 16 е пукал омнадрени за закуска, вие говорите само за задържане. И стига с тоя ген- пълно е с културисти без ген-Маркус Рул например! Каква химия само за задържане бре момци, като е сменил 3 черни дроба?
26.09.11
22:36
казано от Bojidar Yagodin на 26.09.11, 22:32:
Какво ще рече “пермаментна” :?
“Pernament” - идва от английски и значи постоянен, вечен.
26.09.11
22:36
Значи се опитвате да ми кажете,че Арнолд не е бил на “постоянна диета” като всеки друг културист така ли ? :X
26.09.11
22:38
казано от Bojidar Yagodin на 26.09.11, 22:36:
Значи се опитвате да ми кажете,че Арнолд не е бил на “постоянна диета” като всеки друг културист така ли ? :X
Искат да кажат, че май месец 1971 не се е хранил така, както юни 1973 например.
А не като е почнал на 16 (със или без стероиди - зависи на кой ще вярваш) и да е ял едно и също всеки ден до края на 1980-та поне.
26.09.11
22:38
казано от Bojidar Yagodin на 26.09.11, 22:28:
той дори и без тренировки е щял да расте :)
Може да му расте брада и коса без тренировки...ама мускули не растът така ;) дори и при надарените
26.09.11
22:42
Един приятел, който беше голям фен на бат’ Арни ми каза, че е когато е качвал е нямал определена диета (нито и когато е свалял, но пак се е придържал към някакъв план). Мисля, че беше няколко ( 3 кг май) килограма телешко (преди състезание спира млякото ) . За въглехидрати - не съм сиг - може и да не е ял въглени.
26.09.11
22:44
казано от kristiancho на 26.09.11, 22:38:
Може да му расте брада и коса без тренировки...ама мускули не растът така ;) дори и при надарените
Повярвай виждал съм такива дето не тренират и имат големи бицаги....
26.09.11
22:44
Брей,брей.. ти изобщо имаш ли си на представа какви са били данните му когато за пръв път е влязъл в зала- ръка 33,гръдна 105,бедро 53,прасец 37..
Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 26.09.11 22:46.
26.09.11
22:48
казано от Венцислав Игнатов на 26.09.11, 22:44:
казано от kristiancho на 26.09.11, 22:38:
Повярвай виждал съм такива дето не тренират и имат големи бицаги....
Кристияно,че не може да разбере,че ги има някои хора с изродски ген ..
Така е, неможе напълно да се разчита на стероидите, трябва и много тренировки, няма културист който да гълта хапове и по цял ден да лежи на дивана с бира в ръка и мезе пред телевизора. :)
26.09.11
22:52
Бати бисерите тук, смях.
26.09.11
22:52
То така ако беше да изпиеш 2 хапчета и да си Арнолд,всеки 2-ри щеше да е чудовище . “_*
Ами не че нещо, ама половината хора , които познавам и са зобили имат доста прилични тела. А другата половина са идиоти и не знаят как се прави.
26.09.11
22:56
Хах момчета бъркате малко нещата... първо големите бицаги не са показател за нищо... ама за нищо и второ тук говорим за Арнолд и свързваме името му със зората на бодибилдинга ( комерсиалния бодибилдинг ) неможе какъвто и ген да имаш да си сидиш у вас и да се явяваш на състезание после нали така... това, че има разни дървари и прочие с големи ръце или добре развити мускули... те просто са далече от истината. :)
26.09.11
22:58
Още малко ще излезе, че е щял да стане Мр. Олимпия и без стероиди благодарение на изродския си ген. С или без ген всичко е въпрос на адски много труд, лишения и постоянство и някой като говори за страшния ген на еди кой си за мен просто оправдава собствената си невъзможност да постигне нещо подобно... (не нещо подобно на постигнатото от Арнолд естествено, по принцип говоря).
26.09.11
23:03
Мляко ли е пил ? :D Ама във филма казва,че млякото е за бебета.Той е голям и пие бира. xDDD
26.09.11
23:03
Арнолд не може да се сравнява с днешните културисти,които са му до кръста.Нито имат неговата височина 1,88 см,нито неговотите крака.Днешните културисти едното им бедро е колко на Арнолд 2-те взети заедно.Голям ужас ! Арнолд си е Арнолд.
26.09.11
23:06
казано от Александър Илиев на 26.09.11, 23:03:
Мляко ли е пил ? :D Ама във филма казва,че млякото е за бебета.Той е голям и пие бира. xDDD
Да,точно бира е пил. :X :X :X
26.09.11
23:09
К’ъв е смисълът на тая тема впрочем? ‘Щото лаф моабета е в друга тема...
26.09.11
23:11
Еми искам да знам от чисто любобитство как се е хранел Arnold. :)
Хранел се е като всички други културисти. В диетата му е нямало нищо специално, нито е съдържала някакви тайни съставки ;)
Нещо май твърде много си се вманиачил в Арнолд. Времето му отдавна е минало. Бил е най-добрия за времето си, но в сравнение с днешните културисти изглежда смешно. Виждал съм снимка на Арнолд преди да започне да тренира, не е нищо особено просто едно атлетично момче. Това трябва да ви говори единствено, че всичко се постига с усилия и постоянство. Относно стероидите мисля, че е почнал дори по рано от 16, не е имал време да чака толкова много. Виждал съм му и снимки на 17-18 за това съм на такова мнение. Относно храненето то не е било толкова различно от това на днешните билдери.Арнолд сам е казвал, че е правил много грешки и е ядял неща, който сега не би ял ако е състезател, но това е било от незнание. Споменахте за прясно мляко и сирене по нагоре. Защо не се поинтересувате днешните културисти дали ядат млечни продукти? Резултатът мога да ви кажа и отсега какъв ще е “НЕ”.Дори и извара не ядат. Да не говорим за някакви литри мляко 3-4 или нещо такова. Един много добър наш културист, който се състезава в момента се усмихна и ми каза: “Не се излагай” като му казах, че ям обезмаслена сурватъчна извара преди лягане. Говорим за спортно хранене. В обикновените здравословни хранителни режими мисля че млечните продукти имат място, но не трябва да се прекалява.
Няма значение как се е хранел Арнолд, а химията.Когато говорят за диета,всички културисти споделят почти едно и също...месо,ориз,мляко?,яйца,овесени ядки....Глупости.Физиката на про билдерите се дължи САМО на анаболите.Проф. Гутенберг от Университета на Торонто казва , че всичко е една маркетингова заблуда.Взимайте 2,2 гр протеин на телесно тегло и т.н.По принцип тъй наречените хранителни добавки , нямат голям ефект върху физиката ви.Отделно,че трябва да се комбинират поне 7-8 вида добавки и пак няма да изглеждате като билдер.Гутенберг споделя, че ако човек не е на анаболни стероиди организма не може да обработи пълноценно тези 2.2 гр протеин,както и голямото количество въглехидрат.Освен това огромното количество протеин,натоварва бъбреците , а в дългосрочен период води и до намаляване на калция в организма и....остеопороза.Културистите рекламират различните добавки с мотото,че те са ги направили шампиони ,от друга страна фирмите производителки на добавки спонсорират самите състезатели и всички про турнири...получава се затворен кръг.Нито един културист не може да мине допинг контрол,затова и засега МОК се дърпа от приемането на културизма като олимпийски спорт....но парите рано или късно ще ги накарат да си затворят очите.Според много учени, с които съм имал честта да водя разговор повече от 1 гр. протеин на кг. активно телесно тегло е загуба на пари,натоварване на вътрешните органи.Тренирайте редовно.,хранете се с максимално чиста храна и ще постигнете най-ценното ЗДРАВЕ, а пък хубавото тяло е бонус :) Лично аз като суплементи залагам на рибено масло,витамин С целогодишно,друго не бих рискувал да приемам целогодишно.Преди залагах доста и на протеинови пудри...но сега почти съм ги спрял и не виждам голяма разлика.Арнолд ядел 1,5 кг телешко...след тренировка си правел шейк от обезмаслено сухо мляко и сладолед,Матарацо пиел 4 л. прясно мляко...Дуейн Джонсън-Скалата наскоро разкри ,че за един ден изяжда 1,250 гр месо,1 кг въглехидрати /ориз и овесени ядки/...като освен то на всеки два дни прави чийтинг като си хапва пица и донътс Джон Сена изяжда 10 кг пилешки гърди и 100 яйца за една седмица....глупости.Знам ,че може би звучи жестоко ,но телата от списанията..с големите мускули са дело на анаболите и големите лаборатории ,които стоят зад про спортистите като цяло.Всичко е маркетинг.Наскоро работих в най-голямата лаборатория в света “Кюри”-Торонто и там научих ,че на хора болни от рак им се прелива витамин Ц в невероятна голяма доза/което според официалната медицина е вредно/.Резултатите са невероятни ,хората в начална фаза на заболяването са се излекували....но навсякъде се тръби ,че се търси лекарство,дават се милярди за търсене на лек ,а лакарството е пред нас и е много евтино,но никой от фармацевтичната индустрия няма сметка от евтино лекарство...