27.09.11
11:26
Как е по-добре да се изпълнява това упражнение ? С прав или с крив лост.Попринцип го изпълнявам с прав,но забелязвам,че повечето от трениращите в залите го правят с крив.Според мен с прав е по удачно.
И аз го изпълнявам с прав лост.За 6 месеца в залата не съм видял и 1 човек да го прави с крив.
Разликата според мен е единствено от гледна точка на китките. С крив е по-безопасно и се избягват контузии. Иначе и аз го правя с прав, защото кривия е прекалено къс и ми се удрят лактите в тежестите, но гледах един филм на Маркус Рул, в който той го е заменил това упражнение с долен скрипец. Взима си една пейка и ляга напълно. Слага си един лост и придърпва към брадичката. Това упражнение го усещам тройно по-добре от хеликоптера.
27.09.11
13:07
Как е по-добре да се изпълнява зависи от индивидуалните особености на всеки един човек. Аз лично имам слабо-мобилни китки и упражненията с прав лост ми създават напрежение. Използвам кривия лост и нямам проблеми. Предимството лично за мен е,че правия лост дава възможност упражнението да се изпълнява с по-широк хват като по този начин се акцентира повече върху средната глава на рамото. Варианта, който е посочил колегата изпълняван от Маркус Рул щади кръста и създава постоянно напрежение в работещите мускули, но лично за мен не е толкова добро масообразуващо поради факта, че не могат да се използват тежести както при нормалния хеликоптер.