04.10.11
18:38
Понеже едната ми гърда изостава искам да я тренирам с едната ръка. Ще стане ли с такива лицеви опори?
Модерация: Моля, поставяйте смислени заглавия на темите си!
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 04.10.11 18:40.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимЗа такива козметични корекции лицевите на една ръка са много неподходящи. Наблягай на дъмбелите.
Тренирай си равномерно гърдите , няма лява-дясна ... с времето лека по-лека ще се изравняват , не е нищо ново и не е само при теб този проблем.
04.10.11
20:46
И защо толкова си мислиш,че ще ти помогнат лицевите опори.Те са само за оформяне на гърдите,а ти май искаш мускулна маса.Прави кофички.
Дефинирай оформяне на гърдите : )
Лицевите баш са си базово упражнение за гърди, но лицевите на една ръка са крайно неподходящи тъй като коренно променят вида на натоварването.
И аз имам същия проблем. Само че като вдигам лежанка, правя кофички, лицеви и т.н. усещам напрежение само в дясната и естествено тя стана по-голяма от лявата. Направих близо 2 години стаж и е все същото. Май не става да се избегне тази проклета асиметрия :)
Пробвай да правиш кофи на една ръка. Гарантиран резултат!
С времето постепенно ще се изравнят, стига да не продължаваш да наблягаш само на по-силната.
може ли клип с тези ‘’кофи на една ръка’’ че ми стана интересно .. Или аз не можах да разбера какво имаш впредвид или нещо си се сбъркал
Мнението беше редактирано от RinGo на 14.11.11 13:18.
казано от Станимир на 14.11.11, 13:21:
Сменяй ръцете... (tmi) :D
Имаш предвид да прави кофичките първо с едната, после с другата ръка, нали? :D :D :D
казано от Асен Тавръков на 04.10.11, 18:38:
Понеже едната ми гърда изостава искам да я тренирам с едната ръка. Ще стане ли с такива лицеви опори?
Както те посъветваха, лежанката я прави с еднакви дъмбели, така във времето дисбалансът ще намалее и доколкото е възможно ще изчезне. А ако желаеш да си докараш още по голям (дисбаланс) във сила и обем тогава спокойно можеш да правиш различни упражнения с различни тежести за всяка гърда.
Права лежанка - в едната ръка дъмбел в другата крива щанга ( която ти е по-дисбалансирана ).
казано от Асен Тавръков на 04.10.11, 18:38:
Без да знаем как тренираш гърдите си, ще е трудно да ти дадем смислен отговор. Изоставането може да се дължи и на други мускули, трицепс или предно рамо напр. Те еднакво силни ли са? Сподели каква е тренировката ти за гърди и тогава ще видим какво може да се коригира.
16.08.19
20:14
Темата е стара ,но винаги ме е дразнела тази асимитетрия особенно в гърдите . При мен лявата е по-голяма от дясната ,имам доста голям стаж на фитнес пробвал съм какви ли не методи с дъмбели и т.н. . Сега от 4-5 години съм само на лостове -кофички,мокри кофички и лицеви за гърдите ,упражнения при които би трябва равномерно да натоварват гърдите и резултат няма . Според мен това си е генно и няма управия .Забелязвам го при доста хора при някои повече изразено,че дори и при такива ,които през живота си не са тренирали . Като си знам тази асиметрия и постоянно в нея се вглеждам в огледалото или на снимки, когато се снимам . Тъпо ,но трябва да се свиква ,иначе друг вариант няма .
16.08.19
20:59
Ето ти примерна снимка на MMA боеца Francis Ngannou
16.08.19
21:00
И на мен левите неща, са по-големи, макар да съм десняк с крайниците-лявата ръка е 1.5 см. по-голяма от дясната, левия крак със сант повече от десния......и лявата цица ми е по-сланинеста от дясната😎
Владислав, ако аватара е твой, не виждам асиметрия. Освен ако не е стар и се е проявила по-късно.
Мнението беше редактирано от Деян на 16.08.19 21:02.
16.08.19
21:09
Аватара е мой ,но разликата се вижда само когато си право срещу камерата или огледалото .Разликата не е някаква да се вижда от километри ,но при по-обстойно заглеждане се забелязва . Да всичко е асиметрично - ръце,гърди,крака,прасци и т.н. ,но винаги ме е дразнила асиметрията на гърдите или може би в това съм се хванал и го мисля от време на време .
Мнението беше редактирано от Владислав Яньовски на 16.08.19 21:44.
На мен и двата са ми много големи, само жена с много добро зрение може да забележи нещо, но и то е незначително и въпреки че тренирам само с лявата ръка, не се оправя.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 16.08.19 22:07.
16.08.19
22:10
Унилатерални упражнения, да заякнат слабите половини, та да са равноправни участници в общото движение и по-малко епилиране.
п.с.: също разтягай
Мнението беше редактирано от gggddd на 16.08.19 22:27.
16.08.19
22:28
Може и да го знам ,но кажи ?
Щом задаваш такава тема,повече от ясно е ,че не го знаеш:
-Няма две еднакви половини.
17.08.19
11:28
Да знам го ,но мислех ,че може да кажеш нещо ,което не го знам 😄
Може да не е прлблема асиметрията ти, а фа имаш обсесивно компулсивно разстройство. Те се побъркват от такива глупости.
17.08.19
18:10
Хаха шегаджия
17.08.19
20:14
казано от Димо на 17.08.19, 12:04:
Може да не е прлблема асиметрията ти, а фа имаш обсесивно компулсивно разстройство. Те се побъркват от такива глупости.
По-скоро дисморфоманийна налудност, ОКР е друга бира.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече