04.10.11
20:15
Здравейте. Значи имам доста прясно мляко, и както знаете като се превръща в кисело отгоре остава закваската- т.е масло и мляко. Та мисълта ми е може ли да се направи заквасена сметана , тъй като знам че тази купешката е от същото нещо? Ако някой знае , да казва :)
До колкото знам, каймака си е баш сметаната, обаче за заквасена сметана ти трябва подквас за сметана, който май не се намира току така. Зобай си каймака и готово :))))
До колкото знам, каймака си е баш сметаната, обаче за заквасена сметана ти трябва подквас за сметана, който май не се намира току така. Зобай си каймака и готово :))))
Благодаря.ВСъщност аз баш това направих. Събрах го в една купа и го пасирах. Получава се нещо великолепно, на вкус и на калории (към 300-400 на 100гр) което е супер за мен :) Отделно с плодове ще стане ... трепач :)