Как се прави домашна заквасена сметана?

04.10.11
20:15

Здравейте. Значи имам доста прясно мляко, и както знаете като се превръща в кисело отгоре остава закваската- т.е масло и мляко. Та мисълта ми е може ли да се направи заквасена сметана , тъй като знам че тази купешката е от същото нещо? Ако някой знае , да казва :)

06.10.11
19:07

До колкото знам, каймака си е баш сметаната, обаче за заквасена сметана ти трябва подквас за сметана, който май не се намира току така. Зобай си каймака и готово :))))

06.10.11
19:12

казано от rumen_pro на 06.10.11, 19:07:

До колкото знам, каймака си е баш сметаната, обаче за заквасена сметана ти трябва подквас за сметана, който май не се намира току така. Зобай си каймака и готово :))))

Благодаря.ВСъщност аз баш това направих. Събрах го в една купа и го пасирах. Получава се нещо великолепно, на вкус и на калории (към 300-400 на 100гр) което е супер за мен :) Отделно с плодове ще стане ... трепач :)

06.10.11
20:13

Добре си направил. Радвам се. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1