Какво мислите за режима който съставих ?

08.10.11
19:39

Значи за колко време мога да сваля 20 кг без да загубя мускулна маса знам че  въпросът ми е малко глупав но това не ми дава мира . Аз мисля че за 3 /4 месеца е добре. на тази на НВД диета .Кардио 4 Километра
Закуска - Овес с кисело мляко
Втора закуска - Яйце 3 бр
Обяд -  Пилешко филе/варени яйца  със салата от домати с малко зехтин и сирене
Обяд2 -  Пилешко филе/варени яйца  със салата от домати с малко зехтин и сирене
Следобедна закуска - извара
Вечеря- извара с кисело мляко и яйца\ риба със салата/ядки
Така всичко съм спазил даже и повече ядения 

Тренировката ми е
Лежанка 20 х 4
Скачане на въже 30 х 5
Кардио 4 километра
Лициви 15 20 х 3
Коремни 30 х 4 горна и долна част

Благодаря ви предварително ! :)

Темата беше редактирана от frappe на 08.10.11 19:47.

08.10.11
19:42

Смени олиото със зехтин ;)

08.10.11
19:47

Значи за колко време мога да сваля 20 кг без да загубя мускулна маса знам че  въпросът ми е малко глупав но това не ми дава мира . Аз мисля че за 3 /4 месеца е добре. на тази на НВД диета .Кардио 4 Километра

Тренировката ми е
Лежанка 20 х 4
Скачане на въже 30 х 5
Кардио 4 километра
Лициви 15 20 х 3

Първо не бих препоръчал на никого НВД диета дори и на човек който иска да отслабне... една РБД диета с 100-300калории дефицит ще свърши много добра работа или въглехидратна ротация... но РБД-то е по-лесна сякаш за изпълнение. Второ не искаш да загубиш мускулна маса а тренировката ти е безобразна... нали силовите тренировки те поредпазват от загуба на мускул какво е това което тренираш...

10.10.11
08:13

Храненето изглежда добре, стига да си сметнал правилно нещата(не пишеш лично тегло,ръст и години). Освен това измисли и някакво разнообразие-ще ти писне да ядеш едно и също всеки ден ;)
Относно тренировката-на лежанката 20 серии ли са?!? Същия въпроси и за коремните и лицевите?
Кардиото-прегледай темата за HIIT.
Относно 20 кг за 4 месеца-бях чел някъде, че е ОК да се свалят 5-8% телесно тегло на месец-смятай сам(пак казвам не си дал данни). Аз лично свалих тая пролет 15 кг за 15 седмици(не съм целял да е за точно за толкова време-просто така се получи). После лятото свалих още няколко и от 2 месеца ги държа без проблеми и без фитнес даже(от миналата седмица поднових). Но го направих с много футбол, фитнес, кардио и НВД.

17.10.11
22:54

Най-голямата грешка при започване на какъвто и да е тип диета е липсата на предварителен план.В момента ти нямаш реална представа какви калории приемаш на ден.Тръгваш със 1 овесени ядки сутрин, това добре за първите 1-2-3 седмици ,ами после ?
Това ,което бих ти препоръчал да направиш е следното.
1.Изчисли си приблизително теглото чиста телесна маса.(пр. ако си 100кг и според теб имаш 15% подкожни мазнини ,това прави 85 кг чиста телесна маса, приблизително), имай в предвид ,че хората почти винаги подценяват количеството подкожни мазнини ,което имат ,бъди обективен!.
2.Щом искаш да пазиш диета ,предполагам си човек с не толкова ефективен метаболизъм.Съответно умножи стойността ,която си получил в точка 1. по 28-30.Като начало започни с по-високата стойност.Това са приблизително калориите ,които са ти нужни за да поддържаш моментното си тегло.
3.Разпределение на калориите.Лично ти препоръчвам да стартираш с 40-40-20, протеин-въглехидрат-мазнини и да надграждаш оттук взависимост от това как вървиш, като съответно намаляш въглехидратите,увеличаваш белтъчините и едва когато стигнеш момент на застой, тогава да прибегнеш до НВД.
4.Създаване на калориен дефицит.Това можеш да го правиш по 2 начина или чрез диетата или чрез тренировки/кардио.Добро начало е дефицит от 250 калории на ден.Недей да си създаваш мн голям дефицит за продължителен период от време ,защото това е най-лесния начин да си прецакаш метаболизма и ако някой ти каже ,че това е мит ,повярвай ми - не е.
5.Поглед над процеса като дългосрочен.Погледни на процеса като дългосрочно обвързване с правилно хранене и качествени тренировки ,а не като 3-4 месечен напън и до там.
6.Относно тренировките.Ако искаш да запазиш мускулната си маса задалжително условие е да са на лице силови тренировки.Под силови разбираи интензивни ,кратки и тежки тренировки с тежести 3-4 пъти седмично.Помни ,че тялото ти няма ресурса да се възстановява ,какъвто е имало ,когато си качвал(ако си) ,затова обема на тренировката трябва да е по-малък.9-12 серии за големите и комплексни групи и 6 за малките са напълно достатъчни.

Пожелавам ти успех в начинанието !

17.10.11
23:01

казано от frappe на 08.10.11, 19:39:

Тренировката ми е
Лежанка 20 х 4
Скачане на въже 30 х 5
Кардио 4 километра
Лициви 15 20 х 3

Ако трябва да прилича на НВД- нищо общо. Много въглехидрати, малко мазнини.
Тренировката, трябва да е по-тежка

18.10.11
09:06

Не виждам толкова много въглехидрати, особено ако ядките вечер са сурови ;).

18.10.11
16:58

100гр овес 70гр въглехидрати. enough? ако е 150кг - става.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1