Как да спра цигарите?

15.10.11
23:16

Някой който е бил пушач да ми каже как да спра цигарите ?
П.С. пробвал сам с воля не става !

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.10.11 23:38.

15.10.11
23:22

казано от V one на 15.10.11, 23:16:

работата е постоянно да си зает , щото като няма кво да правиш, палиш цигари.
От личен опит :)

Един приятел започна да ги замества със солети.Яде през половин час по 1 пакетче солети и му стана навик и спря малко цигарите.Но при теб не знам дали ще стане.Без воля нищо не се постига.

15.10.11
23:24

Пробвай с повече воля тогава...докато стане. :)

15.10.11
23:28

Преди,пушех по кутия и нещо...преди 5 години...

Да де,ама един ден нещо бях препушил предишната вечер,и на другия ден ми падна драстично въздуха и съответно лег пресата,и така се депресирах,че повече цигара не съм запалил през живота си
От време на време,изпушвам по някоя пура,когато съм с приятели,но за цигари и не помислям

Както със всяко нещо в живота,така и с това ,приятелю,всичко е въпрос на мотивировка

15.10.11
23:53

С табекс е една идея по- лесно. Като за начало спри да пушиш сутрин и след хранене. После си постави норма - примерно: 6 цигари за деня. После започни да изчакваш по 3 часа, после по - 4 и за 5 дена ще останеш само на табекс.

Вместо да даваш парите за цигари ги дай за храна.(то лесно да се каже от човек дето не пуши,ама пробвай поне :) )

16.10.11
09:36

Незнам само аз ли съм така но когато си давам парите за цигари не ми свиди обаче примерно за нещо сладко или нещо др много ми свиди

16.10.11
09:54

казано от V one на 16.10.11, 09:36:

Незнам само аз ли съм така но когато си давам парите за цигари не ми свиди обаче примерно за нещо сладко или нещо др много ми свиди

Не ти се свиди защото си зависим от тях,а от сладкото не си...

Търсиш всевъзможни извинения, за да оправдаеш слабата си воля.
Докато търсиш извинения - ще пушиш. Знаеш това добре.
Пушенето е навик, а навиците се променят... с воля. Това също го знаеш.

16.10.11
11:13

Първо и най-важно - осъзнаваш колко е безмислено да пушиш! Ако имаш аргумент “За” цигарите, кажи го да ти отвърна с 10 “Против”.
Спираш да ги купуваш, палиш и пушиш :).
Дишаш дълбоко, миришеш по-добре, усещаш вкуса на храната и съжаляваш хората които още си мислят, че е готино да пушиш или им помага с нещо.
Основното е да си с психическата нагласа, че правиш нещо много хубаво за себе си. Нагласата, че с всеки изминал ден ще се чувстваш по-добре и по-добре (наистина е така). В главата ти трябва да ти се върти мисълта “Свободен съм, разрешено ми е да НЕ пуша”, а не “Не трябва, забранено е да паля”.
От никотина ще усещаш зависимост само през първите няколко дни, но трябва да се пребориш и с навика който си създал с цигарите - това е номера.

16.10.11
11:31

Навиците се автоматизират и за да ги промениш трабва да промениш “програмата”. Това е причината повечето, които следват стратегията “да не мисля за това”, всъщност не успяват да се отърват от навика.
Трябва съзнателно да го направиш, а мотивацията е много важна (Т.е. отговори си първо на въпроса защо ти е промяна).
Вземи решение да го направиш, останалото е усилия да преодолееш трудностите в името на целта -> което по същество Е волята.

Мнението беше редактирано от Moonray на 16.10.11 11:43.

16.10.11
11:43

С воля става само, да знаеш!
Никви други работи не помагат,само воля и желание, и най-важно да е от раз,без компромиси!
Това е моя съвет.

Поздрав,
Георги

16.10.11
15:33

Наистина много ви благодаря за полезните съвети надявам се да не ви разочаровам с провала си вече имам изграден план кога и как да ги спра :)

Пробвай с дъвки.ОРБИТ !! :Д при мене стана

16.10.11
16:55

Аз ги спрях само с воля! Защо ти да не можеш?
Пушех по 1.5-2 кутии на ден. :)

16.10.11
17:05

Аз имам известен опит с цигарите и ще си позволя да ти дам малко акъл за спирането им. Пуших активно около 23-24 години, като последните 5 години по 3 кутии на ден. Пиех доста също. Пробвал съм да ги откажа много пъти, но никога не беше сериозно и нямах истинско желание да го направя, затова и не се получаваше. Когато обаче осъзнах, че това е нещо, от което само губя и то в огромна степен и реших, че искам да ги спра, просто от следващия ден не запалих нито една цигара. Беше ми много тежко първите няколко седмици, после още няколко месеца също ми се пушеше, но вече не беше толкова страшно, а сега (3 години по-късно) се чувствам прекрасно и смятам спирането на този порок за един от най-големите успехи в живота ми. Покрай цигарите спрях и пиенето, започнах да спортувам много и то с желание, а не по задължение. И аз като Dean Petrov изпушвам по някоя хубава пура на парти или по повод, но за цигари не искам и да си помисля повече. Не си прави планове, няма да помогнат. Не намалявай цигарите, защото и това не работи, не си взимай електронна цигара, защото тя не ти премахва навика да пушиш и полза няма. Не казвай “ще спра да пуша след еди какво си”, направи го днес, веднага. Няма друг начин, повярвай ми.

16.10.11
18:09

Всичко е въпрос на воля , няма файда от тези никотинови дъвки , терапии и подобни глупости. Просто спри да купуваш пък да видим дали ще ти стане нещо. Един приятел пушеш и един ден ми каза “Спирам ги” стана и хвърли кутията и от тогава не е пушил , а това беше преди 5/6 години :)

Поздрави !!!

17.10.11
16:30

С воля и много ДЪВКИ (нормални, не никотинови). Успех.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1