Sunrise log

Темата е заключена.
Прескочи до:

07.11.11
17:01

About:
Мъж, 85кг с преса, 188см, с много стаж и малко постижения (повече в тренирането, по-малко в храненето). Много слушам, малко изпълнявам; Чета колкото се може повече, но поради огромния информационен поток и малкото време се опитвам максимално да огранича спама. Затова и следя само Мак Сим, Славко, ts.vassilev, Vic, ISB, Юли и затова ще се радвам ако се включват да помагат. Ще се радвам да се включат и всички други сериозни хора, за които не знам!!! На интриги, обиди, нападки и безсмислени спорове не отговарям.

[-achievements]- тяга 175 3ка (от стойки, вероятно не пълна), лег 115 1ца, заден- 110 20ка, правил съм Фран за към 7мин (почнах с чисти набирания свърших с не :) ), на Животното съм правил от кръговете в Дао-то, 4км за 12мин, 24 чисти набирания в серия, военна 70 3ка...(muscle) макар и нищо особено не всичките мога да ги направя сега.
    [-nutrition]- бил съм на ВВД около 2,5год (адската смрад!), на ВМ-НВД около 8месеца (супер яко беше тогава, сега нещо не се получава). В момента избягвам (джънка, пържено, сладко /не всичкото/, алкохол) и наблягам на някои храни (домашно производство, по-тъмни, тлъсти меса, някои млечни, ядки, плодове според сезона и качеството, кефя се на морски неща, но не ям много), не смятам калории. Като гледам, че всички машини се кефат на цикличното се зарибявам, но още не съм го решил.

Goal: Винаги да съм здрав и постоянно да прогресирам във всичко (в някои неща повече). Поставям си и краткосрочни по-изпълними подцели.

така...

Темата беше редактирана от Sunrise Warrior на 17.11.11 12:36.

S!

07.11.11
17:03

Първо, честит дневник. Макар и от 10тина реда, които нямат нищо общо с тренирането, ми се стори че ще бъде интересен. Драсни нещо за тренировките, силовите постижения, мерките и храненето, което спазваш.

07.11.11
17:18

Обзор на последния месец: (за да има още малко инфо)

Структура:
-плувни тренировки- 14бр, бегови- 1бр, ОФП- 4бр (вкл. кръгове), щанги- 8бр.
-двуразови- 4 пъти

Състав:
дълги плувания, малко спринтови кроу и бруст главно; 5км за време; BW exercise; 5х5, дроп серии, 3ки, силови кръгове, разделяне на треновките на акцент долна част и долна + горна

И след ретроспективния преглед... отново в настоящето :)

Тренировка щанги (от вчера):
загрявка (понеже изпробвам идеята на контрастната тренировка само ще напиша загряващия кръг, другото са стандартни неща- набирания, кофи, напади, обратно гребане, лицеви, клекове; всичко до отказ 2пъти, 1мин почивка)
тяга- до 105кг 5ци (възстановявам кръста от преди месец, страх ме е да дърпам като цяло)
гребане с гира- 5х5 с 30кг
30-20-10 от: чисти набирания, суинг с гира 27кг, бърпи с лицева (16.30мин)

Много съм зле на бърпитата мисля малко на тях да наблегна.
Иначе като подцел може да си набележа най-после да дръпна 200кг тяга :), тъй като норматива на Мак Сим за НЕначинаещ на лежанка няма да има покриване в този живот...

07.11.11
17:23

казано от vasil katsarski на 07.11.11, 17:03:

Първо, честит дневник. Макар и от 10тина реда, които нямат нищо общо с тренирането, ми се стори че ще бъде интересен. Драсни нещо за тренировките, силовите постижения, мерките и храненето, което спазваш.

Благодаря за включването, ще се радвам и в бъдеще да го правиш. Писали сме по едно и също време... Не се бях сетил за всичкото инфо, което каза ти, ще ъпгрейтвам ;) Май най-добре в 1я пост да ги сложа нещата.

Мнението беше редактирано от Sunrise Warrior на 07.11.11 17:42.

08.11.11
15:43

Тренировка- щанги:

загрявка (само стави, че много бързах)
push jerk- 50-70-80-85-90(0) 2ки (с подклек за сефте, то и с ножица джърковете ми на пръсти се броят, но досега никога не бях усещал такава сила с клек; на 90 не я вдигнах, мисля че можеше и да я добутам, но ако се наложи да я пусна на земята, ще бачкам 1год да оправям залата :) Славко ‘дет почва аз не мога и да свърша :) )
преден (до земя)- 50-70-80 5ци (изпробвам идеята за диафрагменото дишане и корема, знам че е старо, но не съм видял никой да го прави. Правил съм просто със стягане, правил съм просто с добре изглеждащо движение, за сега новото добре се представя.. ще видим. Колената малко нестабилни ми се виждат)
лег (сравнително тесен хват)- 55-80-85 5ци (тук пък отскоро ми се върти един руснак дето буташе така и беше голямо говедо, мислех за Кокляев, но май не е, Ц.Василев беше писал за него някъде, ако може да даде някой жокер :)

Мнението беше редактирано от Sunrise Warrior на 08.11.11 15:44.

08.11.11
15:46

казано от Sunrise Warrior на 07.11.11, 17:01:

Мак Сим

казано от Sunrise Warrior на 07.11.11, 17:01:

на Животното съм правил от кръговете в Дао-то,

Предполагам знаеш, че това е един и същи човек ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 08.11.11 15:48.

08.11.11
15:51

казано от Sunrise Warrior на 07.11.11, 17:18:

Иначе като подцел може да си набележа най-после да дръпна 200кг тяга :), тъй като норматива на Мак Сим за НЕначинаещ на лежанка няма да има покриване в този живот...

“Това въобще не беше така...” пише в една от любимите ми книги ;)
Па кат гледам си на 22…до към 35 ще го направиш спокойно. Сега може да си избереш опция това да ти звучи оптимистично или песимистично :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 08.11.11 15:51.

08.11.11
16:04

казано от Мак Сим на 08.11.11, 15:46:

Знам, знам, нали и там си го сменил, в началото се чудех кой е това и си чудех кога ли ще се включи Животното, ма после захапах :)

Е оптимистично как, както казват из филмите- “тук се храним с болката” :Д. Благодаря ти за включването дано пускаш по някой съвет понякога, да гоня и аз “яките батки”. Може ли да те питам (от интервюто видях)- какви пчелни продукти използваш и с каква цел, че при мен кошери да искаш, пък аз нищо да не знам :), срам?

08.11.11
16:08

казано от Sunrise Warrior на 08.11.11, 16:04:

казано от Мак Сим на 08.11.11, 15:46:

Знам, знам, нали и там си го сменил, в началото се чудех кой е това и си чудех кога ли ще се включи Животното, ма после захапах :)

Е оптимистично как, както казват из филмите- “тук се храним с болката” :Д. Благодаря ти за включването дано пускаш по някой съвет понякога, да гоня и аз “яките батки”. Може ли да те питам (от интервюто видях)- какви пчелни продукти използваш и с каква цел, че при мен кошери да искаш, пък аз нищо да не знам :), срам?

40 гр млечице,  200 гр прашец и 1 кг мед разбъркани. Сутрин по една супена лъжица, отделно и по едно топченце клей.

08.11.11
16:31

Здрасти и от мен!

Гледам, опитвал си кросфит комплекси, а и силата ти е на добро ниво. Ще хвърлям по едно око тук :) .

Ако правиш комплекси от кросфит раздела, пиши резултатите си и там, така ще можеш да следиш развитието по-лесно.

Успех!

IS

08.11.11
16:41

Честит дневник и от мен!

Аз нямам дневник,не съм и ,,нацепен батка”,но ще ти следя дневника.Харесва ми,как си го започнал:) Ще се радвам пък,ако мога и с нещо да помогна:)

08.11.11
17:20

Ще следя и аз!
Ти ако знаеш аз откъде съм почнал...чак ме е срам да напиша:)
Ще помагаме с каквото можем, бъди сигурен!
Ама напиши от къде си, къде тренираш...може да и да се засечем нейде по бойното поле:)

казано от slavko на 08.11.11, 17:20:

Ти ако знаеш аз откъде съм почнал...

Не е важно от къде си започнал, а къде си стигнал :).

Честит дневник и разчитай на хората с огромен опит да ти помагат.

08.11.11
22:38

Мак Сим- благодарско. Надявам се тези дни да ми остане време и да почета малко по темата да видим ще извлека ли и аз някаква полза от тези неща.

На другите какво да кажа- първо искам да ви благодаря за включването, пичове. На всичките, големи сте.
Вик, правя някое и друго “комплексче”, че се нахъсвам от вас и хората около мен да видим кой-кого :), иначе като че ли структурираната работа повече ме пали, но ще се включвам доколкото мога... иначе знам, че нито силата, нито нещо друго ми е на ниво, но няма да прекарам безсънно нощта по повода, полека ще ги гоним :) ... Иво Ст. недей да скромничиш и теб те “следя” :) ами съм забравил да те спомена, знам че си от коравите, ще ценя всеки съвет... Славко, аз да ти кажа още от преди ти знам някои неща, когато 20ка на 100 ти бяха голяма разцепвация, пък аз ги правех... ма ти дръпна в небесата (както каза Иван Ш., на когото също благодаря персонално за вкл-то), не може те види човек:)...

Хайде сега малко да се оплача... :) абе тоя моя кръст много странен. Снощи (1ден след тягата) като ме заболя, нз защо, като легнах и се наспах беше ок, през деня, по време на трена няма ядове. Днес същата работа (вечерта-болка), само че сега само при хиперекстензия на гръбнака и болката си е стабилна, пък уж се броя излекуван... Един колега все ми говори, че от плуването ми изстивал кръста и после не можел да носи на яки железа. Пък тя водата наистина не е топла, но като се разплувам и ми става като джакузи... агитира ме да се мажа с нещо загряващо, трябва да го помисля...
Айде живи, здрави и се пазете :)

09.11.11
10:41

Тренировка- плуване:

~35мин 1,1км
техника кроу главно, различни упражнения- застигане на ръце, различни стилове за ръце и крака, задържане на дишане, дъска, педалси накрая 2 по-дългички серии кроу и бруст... на делфина врата се представя най-зле :)

Кръстът пак се изложи 1 час след тренировката, мисля да почна някакви рехабилитационни упр всяка вечер.
Довечера може да попиша малко за яденето.
Днес мернах Десо от форума, на пръв поглед бая преден клек трябва да прави :)

09.11.11
10:49

казано от Sunrise Warrior на 08.11.11, 22:38:

агитира ме да се мажа с нещо загряващо, трябва да го помисля...

http://apteka.framar.bg/30018089/вапоруб-балсам-при-простуда-90-г-

09.11.11
11:57

Дръпнах заради Смолов...сега 20-ката на гръб ми е към 140 кила...а това преди 1,5год. ми беше макса:)
За кръста е наистина дразнеща работа!!!...и мен сега той ме спира да тренирам, така както искам и трябва...
Пази го...той е прекратил доста спортни кариери!
Иво Стефанов е един от няй-яките хора, които познавам...истински силач old school…от тия, дет най ме кефят:)

Храненето как е, не пишеш за него...

10.11.11
18:14

казано от Мак Сим на 09.11.11, 10:49:

...

Мерси, за съвета, но аз като чета из нета за това и всички си го мажели в носа? Смисъл да не е нещо като китайското чудо едно време? Сега като се сетих, то може и да ми е полезно... някакви мнения?

Тренировка- плуване:

дистанция= 1,8км; времетраене= малко под 60мин

кроу на дълго и в режим, спринтове на бруст, крака всякакви (но делфиновите бяха екстра), дистанцията е по-голяма, защото използвах и малко плавници. Иначе, такова разстояние на тази интензивност за това време= непосилно (за мен :) )

Следобяда мислех да съм на щанги, но работата се прецака, остава за утре, но може да е за добре. Днес кръста го усещам повече като време и изключително малко като сила (както казах вече- странна работа). Мисля да намаля плуването и да увелича щангите, че 200 тяга няма да ги дръпна до нова година :). Пък и не знам колко добре ми се отразява- нещо врата се обажда, ако наистина и кръста се прецаква от него, колената преди се опъваха яко от бруста... пък не съм видял нито въздуха да ми е нарстнал (нали все за това го хвалят), нито да ми е излекувало болежките, нито да съм изваял “красиво, с перфектни пропорции тяло”...

И понеже Слави е прав, ще се отклоня малко. Пиша за нещата, в които съм най-силен, вместо да ползвам опита ви, там където съм най-слаб. Значи тези дни храненето как беше...
По принцип ям 3,4 пъти на ден. Сутрин или нещо месце (тези дни луканки разни) със сметана (или кис. мляко) или пък някоя баница със сирене (когато ям в движение), мед с вощуна. Вчера на обяд супа свинка, и задушена свинска паржола с варени картофи с малко хляб. После 1 колега взе едно кашонче с холидейки, та съм ударил няколко. Към 18.00 пак няколко (4,5) сандвича, аз си ги бях правил- хляб, луканки, кашкавал и бая масло (слагам го като кашкавал). И накрая 6 яйца с бекон и филе, картофи и боб за гарнитура и доядох порцията на една колежка- пилешко някакво беше. Около 4-4,5л вода
Днес- баница, дробчета с кашкавал и ще видим още какво. Яко обикаляне падна и днес. До тук 3,5л вода, следобяда предремнах 13мин точно :). Ядки и двата дена- тиквени семки (заради магнезия), орехи, кашу и бадеми.

11.11.11
23:51

Тренировка- Щанги:

времетраене= около 25мин

1. загрявка- стави
2. заден клек- 3ки до 100кг, 7,8 серии на тях (лекичко ма страхът бил голямо шубе :) )
3. суинг до вертикала- 3х10 суинга с 32кг
4. суперсерия:
-набиране с надхват- 6ца на 20кг
-клек- 20ка на 60кг
-дроп серия на лег- 80(5)-70(5)-60(5)-50(3)-20 (до отказ)
и трябваше да бързам вече

И днес никаква тренировка. Тренирах с двама колеги, които искаха да им покажа бая неща, якички са, пък 1ят не знае къде да сложи щангата като кляка (мята е посредата на врата :) ), другият гребе на бицепси, обръщането няма да го разправям... та за моята тренировка време не остана.

Храненето
закуска- сурови ядки- бадеми, кашу и стафиди. Кис мляко, луканка, сирене, майонеза, банани
обяд- кюфтета, снежанка, пак разни вълчи мезета, хляб с течен шоколад
вечера (2 пъти :) )- свинско, хляб, снежанка, колбаси, майонеза, кисело и прясно мляко, банан... и не виждам да завърша вечерта само с това...

Мнението беше редактирано от Sunrise Warrior на 11.11.11 23:52.

14.11.11
22:52

Тренировка- Щанги:

времетраене= около 30мин

1. загрявка- стави
2. тяга- 70кг 3, 80кг 3, 105кг 3,105кг 3, 115кг 3
3. заден клек- 50кг 3, 86кг 3, 106кг 2, 116кг 1, 116кг 2
4. 3 кръга (без почивки):
-набиране с надхват- 0кг 6, 15кг 6, 15кг 6
-кофи с тежест- 0кг 6, 15кг 6, 15кг 6
-гребане с гира- 20кг 6, 30кг 6, 30кг 6
-горна лежанка- 55кг 6, 55кг 6, 55кг 6

Пак слабо, но бях в командировка и със спането не бях най-добре, пък и трябваше да се връщам на работа скоро... Още ме е страх от тягата, но няма такава радост като да те натисне по-тежичка щанга на клека, който е минал по тоя път знае... смешни тежести, но доволен.

Храненето
свинско, саламурено сирене, кис мляко, хляб, кренвирши, мед, яко кюфтета
——————————————————————————————————————————————————————————————-

Тренировка- Щанги:
1. загрявка- стави
2. преден клек- 40,50,60,70кг 5, 86кг 3, 91кг 2, 96кг 2, 106кг 1
4. суперсерия: 5 пъти
-широко гребане с гири с отворени (90градуса) лакти
-обратни хиперекстензия

Бях замислил да пробвам пак 90 на пуш джърка, но не исках да рискувам кръста...
Врата ми още е яко разцепен, сега ще видя да го мачкам с тенис топка. Почвам MWOD тези дни :).

Храненето
... започнах да го пиша, но може би ще е по-креативно да не описвам храненето, а само разни мисли... ще видим

15.11.11
20:55

Днес нищо пак нищо. Единствено на вода го докарвам тези дни под 4л мисля че от седмица насам не съм падал.
Следобяда бях на 1 що годе висок лост, та..
-силови на лоста- 3х1 (не знам защо толкова не вървяха, може да е от студа)
-мъртви набирания- 5х5 темпо 2220
-бътърфлай набирания- около 40броя, но така и не мога да хвана ритъма за повече от 2 поредни повторения... слаба работа
-кофи на халки- 2х10
-повдигане на краката в Л-стоеж от стоейка на халки

мачкам врата с топчето, няма значително подобрение...

16.11.11
14:37

Оф, чакам момента, в който ще напиша, че тренировката е била “нещо особено”. Няма да е и днес.

Тренировка- мешано:

1. плуване:
-спринтове кроу и бруст, работа крака кроу и делфин, плуване в режим- ~40мин 1,5км
2. тежести:
-1. заден клек- до 120кг (от 5ци от 5х1 накрая)- клека е моето упр, тягата не става... грам не ми беше тежко, ма като че ли се гъна в кръста
-3. лежанка- 40кг 12, 100кг 1
-4. въртене на диск над глава
-5. обратни коремни преси
-6. изхвърляне от земя с 40кг

Мнението беше редактирано от Sunrise Warrior на 17.11.11 17:41.

17.11.11
19:34

Тренировка- стадион:
1.) загрявка- стави и леко бягане (600м) (стадиона е точно 300м)
2.) пасове с мед. топка(3кг)- хвърляне с усукване настрани, преден пас, хвърлене над глава, удряне в земя, хвърляне с напад, суинг- 3кръга с 1мин почивка за партньора, 80повт на кръг
3.) хвърлене зад тялото
4.) бягане:
1600м 1мин почивка
4х400м с 1мин почивка
4х100м с 1мин почивка
[време: 23:31мин пулс веднага след бягането (10сек)- 31, 3мин след това- 21]
5.) разпускане- 1обик и малко разтягане

Пасовете не ме измориха много. Преди четох, че най-добрия тест за мощност е хвърляне на мед.топка зад тялото и макар и дискусионен въпрос все се канех да го пробвам. Не си спомням точно с колко го правеха другите, но ще потърся. Kакто и да е имам база за сравнение- ще използвам винаги тази топка и това място, и ще измервам разликата в дистанцията :)

Да кажа и две думи за големия “The Animal”- много ми хареса. Едновременно простота и ефикасност. Готиното ми коляно все още не е съгласно да тичаме (докторите казаха, че минискусът се бил отлепил “малко” :), операция веднага, ценова листа, няма ядове- ама друг път), на бягането беше добре, но после на разпускането ми разказа играта. Последните няколко метра съм куцал, то и затова е такава дистанцията. Мина ли 1,5-2км и веднага се обажда, а спра/почина ли е ужас... Карай. Важното е, че съм доволен- не натиснах докрай, защото не съм бягал от 2год, пък плуването незнам дали дава някакъв значим бенефит върху него. Не се смазах като след Калсу или силовите кръгове на Мак Сим. Целта ми беше 29.59, защото имам спомени, че Славко 20-на мин беше дал, като се закрепа ще го повторя.

Искам да споделя и съня си от снощи. На селото на баща ми съм и там има близо до къщата една огромна, страхотна поляна. Викам си ще взема, каквото имам и отивам да се раздвижа. Но като стигам, там е Скот Соннон и правят някакви яки неща. Втрещявам се, но не съм записан нито за семинар, нито съм плащал нещо и си тръгвам. Вървейки назад блъскам някоко, обръщам се и кого да видя- Вик. “Хайде, не се ослушвай, ти си на въжето и изхвърляш онази щанга...”, и аз докато да се обясна и започнах да тренирам. После гледам най-красивата пудовка на света- 32кг, страхотно боядисана, състезателна. Питам на чия е- Вик казва “моя”. И се оказва, че я е взел от пункта за вторични, където съм поръчал да ми се обадят веднага като има такова нещо. Нататък ми е смътно, но накрая Вик бързаше да се прибира към Варна само че не можел да тръгне без моята изненада- пудовката. Няма такава радост от моя страна, благодаря сърдечно и започвам да звъня на някого да се хваля, като едновременно започвам да правя сначове и.... се събудих. Та ако някой има излишни да свирка, повод скоро нямам, но ще се отплатя :)

Мнението беше редактирано от Sunrise Warrior на 17.11.11 19:34.

18.11.11
08:10

казано от Sunrise Warrior на 17.11.11, 19:34:

...
Искам да споделя и съня си от снощи. На селото на баща ми съм и там има близо до къщата една огромна, страхотна поляна. Викам си ще взема, каквото имам и отивам да се раздвижа. Но като стигам, там е Скот Соннон и правят някакви яки неща. Втрещявам се, но не съм записан нито за семинар, нито съм плащал нещо и си тръгвам. Вървейки назад блъскам някоко, обръщам се и кого да видя- Вик. “Хайде, не се ослушвай, ти си на въжето и изхвърляш онази щанга...”, и аз докато да се обясна и започнах да тренирам. После гледам най-красивата пудовка на света- 32кг, страхотно боядисана, състезателна. Питам на чия е- Вик казва “моя”. И се оказва, че я е взел от пункта за вторични, където съм поръчал да ми се обадят веднага като има такова нещо. Нататък ми е смътно, но накрая Вик бързаше да се прибира към Варна само че не можел да тръгне без моята изненада- пудовката. Няма такава радост от моя страна, благодаря сърдечно и започвам да звъня на някого да се хваля, като едновременно започвам да правя сначове и.... се събудих. Та ако някой има излишни да свирка, повод скоро нямам, но ще се отплатя :)

Хахахахаха! Разби ме! Пудовки, хардкор тренировки - направо еротичен е бил тоя сън! :D :D :D

Мнението беше редактирано от Vic на 18.11.11 08:11.

18.11.11
09:33

казано от Sunrise Warrior на 17.11.11, 19:34:

Да кажа и две думи за големия “The Animal”- много ми хареса. Едновременно простота и ефикасност. Готиното ми коляно все още не е съгласно да тичаме (докторите казаха, че минискусът се бил отлепил “малко” :), операция веднага, ценова листа, няма ядове- ама друг път), на бягането беше добре, но после на разпускането ми разказа играта. Последните няколко метра съм куцал, то и затова е такава дистанцията. Мина ли 1,5-2км и веднага се обажда, а спра/почина ли е ужас... Карай. Важното е, че съм доволен- не натиснах докрай, защото не съм бягал от 2год, пък плуването незнам дали дава някакъв значим бенефит върху него. Не се смазах като след Калсу или силовите кръгове на Мак Сим. Целта ми беше 29.59, защото имам спомени, че Славко 20-на мин беше дал, като се закрепа ще го повторя.

Хах, аз съм го измислил да се тормози народа, то се пръкна един, дет ше развали схемата...!
Браво !

18.11.11
09:48

20минути си го бягаш, когато те бутнат...
Лично за мен...под 19 трябва да го закрепя, и не да го направя един път и да кажа “СУПЕР, мога го”, да го бягам всяка седмица в такова темпо.
Както МакСим написа в един пост...разковничето е да натискаш на 1600-те и първите, айде и вторите 400 метра...
Ориентировъчно
5.30
1.15
1.20
1.25
1.25
100-те под 15сек.

така виждам аз отсечките...

18.11.11
12:03

казано от Vic на 18.11.11, 08:10:

Хахахахаха! Разби ме! Пудовки, хардкор тренировки - направо еротичен е бил тоя сън! :D :D :D

Абсолютно! :)

казано от Мак Сим на 18.11.11, 09:33:

Хах, аз съм го измислил да се тормози народа, то се пръкна един, дет ше развали схемата...!
Браво !

:) Як е много, аз съм слабият, а дори и не се раздодах до край. Искам още в неделя да го повтора, но Божа работа с това коляно. Във врачанско имат един много подходящ израз за желанието ми- “така искам да го пОвтора, че да си скина чИрвата там”, но както е казал Мъдреца- “по-малко приказки, повече действия”... тези дни ще съм на дроп серии за горна част :)

Е, Слави, брат аз ги не мога толкова като тебе. 1600 са ми 6:40, че не очаквах въобще да го завършвам :), после на 400 също, пък най-бавната ми 100 е към 19сек. Там вече на ръце щях да съм по-бърз 100%, няма да повтарям защо. Ма си е тръпка де... да сваля под 20… (sun)

ps. Но както Cl4ymyn каза- живи и здрави всички, аз сега почвам да тренирам (muscle)

Мнението беше редактирано от Sunrise Warrior на 18.11.11 12:06.

18.11.11
12:48

Тренировка- плуване:

~60мин 1,2км
-спринтове кроу и бруст, плуване с дъска, педалси и други глупости

Днес ми казаха, че другата седмица ще има състезание, на което мога да участвам. По принцип не съм добър (пък и не съм в най-добра форма), но не съм се състезавал от години и честно казано ми липсва тръпката. Естествено не искам да съм последен в сериите още, но ме убеждаваха доста, че има хора, които са много зле. Ще помисля...
Следобяда някакви кръгове от дроп серии на набирания, кофи, лег, гребане и корем ми се въртят :)

18.11.11
20:29

Тренировка- част 2:

-5пъти за време:
5 кофи на халки
5 набирания (започнах ги на въжето на халките (1я кръг), но от студа не си усещах пръстите на ръцете и промених на набирания на халки, които са високи около 140см., нещо като L-pull ups стана) без почивка м/у серии и повторения

-3 пъти за време:
последователно обръщане и бутане над глава (без крака) с гира 22кг 5повт
последователно гребане същата гира 5повт
малка почивка (<30сек) между рундовете, ръцете ми изтръпнаха

-фермерска разходка с 2х22кг 300м
-кофи и набирания

Слабо, но по-добре от нищо. Пак нямах време... тези дни ще ида до някой магазин да си купя 1,5м колан за тежести на кофи и набирания и ще започвам яката работа. Jalokin ми е казвал, че се набира с верига на кръста тъкмо си стягаш корема винаги. Но според мен с каиша също ще е екстра.
Странно, но краката са ми изморени, а днес покрай работата се настудувах, та сега само мръвки и до печката :)

22.11.11
12:49

Тренировка- щанги:

1. Заден клек- 20, 50, 70, 90 5ци 100, 110, 120 2ки
2. Раменна преса- 35 5ца, 55 3, 50 2х5, 55 5ца
3. Кръг- 10мин
-тяга- 100кг 5
-бърпи с лицева- 10
4. разтяжки на рамена от мобилити вод

Срам, но всяка тренировка, след която си по-добре от преди нея е добра :)
Довечера нещо по таза ще поработя, че кръста не е излекуван още.

22.11.11
16:25

6:40 е добре бе моя!!!
Като за начало е екстра...аз често ги бягам там някъде...
Надолу вече си е тегаво...под 6 обаче като ги избягаш и не умреш, значи имаш някаква издръжливост...

Ако не си бягал преди, е малко тегаво...ето аз мога да избягам 10х200 без да ме смачкат, ама над 800 метра се сгъвам на червей и ги изкарвам на ЦНС...или гърдите ще ме стегнет, или прасците ще се одървят...няма как, просто продължаваме и това е...

23.11.11
11:03

казано от slavko на 22.11.11, 16:25:

6:40 е добре бе моя!!!
Като за начало е екстра...аз често ги бягам там някъде...
Надолу вече си е тегаво...под 6 обаче като ги избягаш и не умреш, значи имаш някаква издръжливост...

Ако не си бягал преди, е малко тегаво...ето аз мога да избягам 10х200 без да ме смачкат, ама над 800 метра се сгъвам на червей и ги изкарвам на ЦНС...или гърдите ще ме стегнет, или прасците ще се одървят...няма как, просто продължаваме и това е...

Знам, че е така. Всеки си има силни и слаби страни. Въпросът е да мачкаш на силните и винаги да работиш върху слабите.
Искам само да кажа 2думи по повод на това, което ти писа за преноса на издръжливост от бягане към другите неща. Според мен такова животно няма. Естествено, че някой добър бегач е много по-добър щангист от друг, който не е и двете (нито бегач, нито щангист), но всеки бегач(спортист като цяло) е много зле, когато започва с щангите (с друг вид тренировки като цяло). За мен специализацията е много силно нещо. И дори не в тесен смисъл- ако правиш подготовка като соц борците- всичко едновременно- пак е добре. “Специализираш” едновременно във всичко и резултати има.
ДеФранко мисля пишеше- “всеки с вертикален отскок над 130см, може да прави много неща”, смисъл че е серозен атлет. Виждал съм хора, с 140,150см, които 70,80кг клек ги сгъва и не могат да ги пуснат даже до полуклек; играл съм ръгби с подобни; борил съм се; не съм видял такъв пренос на умения.

... няма да философствам повече, мисля че се разбра какво искам да кажа.

Днес, последно плуване преди състезанието. Треньорът ме кара да се пускам на 50 бруст, делфин и кроу. Викам си, верно съм слаб, ама сега пък да попълвам последните места на всичко ли... Нахъсал съм се. По моя преценка на бруст ще имам най-добри шансове, днес усещах, че след достигане на макс скорост на 2те 25м не мога да я поддържам до края, спад, натиск, спад, натиск... дразни ме, но какво мога да направя...

Трен- плуване
300м- загрявка (водата ми беше мн студена)
300м- бързи 25м с доплуване
4х50- спринтови
100м свободно

Лекичко. Имам приятна тресчица на глутеусите от клека :). До петък мисля да почивам, само с топче врата може би, че нещо не е много добре.

23.11.11
11:19

казано от Sunrise Warrior на 23.11.11, 11:03:

Искам само да кажа 2думи по повод на това, което ти писа за преноса на издръжливост от бягане към другите неща. Според мен такова животно няма.

Има :) Беговия The Animal :D. Свали го на 19 минути и ела пак да дискутираме.Свали 7,5км под 30 минути и ела да потретим ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.11.11 11:28.

23.11.11
11:45

казано от Мак Сим на 23.11.11, 11:19:

казано от Sunrise Warrior на 23.11.11, 11:03:

Искам само да кажа 2думи по повод на това, което ти писа за преноса на издръжливост от бягане към другите неща. Според мен такова животно няма.

Има :) Беговия The Animal :D. Свали го на 19 минути и ела пак да дискутираме.Свали 7,5км под 30 минути и ела да потретим ;)

Аз затова казах, че е мое мнение :)
Навит съм да говорим, но за да е разговорът коректен ще тестваме макса на клек нали или някой от твоите кръгове (Дан Колов примерно)?
И за още по-голяма коректност трябва да намяря мой брат-близнак, който по времето, когато аз правя беговия Tha Animal, той да прави Дан Колов и други подобни извръщения. Естествено, че не е нужна лабораторна точност за такива неща (не виждам и как би могла да се постигне), но аз мисля, че близнака ще ме отнесе, като стой та гледай :) Както казва един колега- говорим за статистически значима разлика, пренос в случая :).. е, така или иначе зададените критерии от теб никога няма да ги покрия, така че май няма много смисъл от цялата работа ;)

23.11.11
11:49

Запомни си мисълта, че сега излизам и няма как да ти отговоря веднага...но следобед ще го направя :)

23.11.11
11:49

Чакай моя, чакай чакай...я дай да видя тоя с вертикален отскок 150 сантима с 70 клек...тук бъркаш нещо, ама яко...представяш си каква експлозия трябва да се получи долу от земята, за да се качиш на метър и половина...колкото и да си лек и относително силен, трябва да си някакъв генетичен изрод, за да го правиш без проблем(което може да е изключение), но не и правило...
За преноса сила-издръжливост съм чел и писал доста...треньора ми го е казвал...аз съм го усещал...там е ясна работата...
Писал съм и в дневника за след Смолов какво правих с по 150-160 кила на гръб...е сега го правя същото, само че със 140:)
Колко по-тясно да специализирам от Смолов...:))))...затова НЕ отричам специализацията...но ако правиш кондиционни комплекси с тежести около макса ти за по 2-3 повторения, знаеш ли в каква форма ще влезеш...пробвай и пак ще обсъждаме.
За състезанията ми със щангисти на 30 метра спринт-също съм писал...

А за ДеФранко вече навлизаш в размишления за човек, който тренира едни от най-яките силови атлети(профита) зад океана...Луи Симънс го знаеш какво прави в трибоя...е ДеФранко го прави в кондицията...прави истински животни-вярвай ми-изгледал съм и съм изчел всичко достъпно за него(а колко неща не са написани)...форуми, мнения...дали зобят или не-голямо момче си, можеш сам да си отговориш...но те не се и крият...:)

За борческите кондиции на соц-атлетите...там са кондиционни комплекси брат, ама с тежести яко...

Стани силен и ще ти се вдигне издръжливостта...аз сега се подгатвям по малко по-различна методика...

Иначе за мен перфектната тренировка е : техника на оли-та+тежки 6 тройки на базово упражнение+кросфит комплекс с включено тренираното тежко движение...това само за инфо...

Мнението беше редактирано от slavko на 23.11.11 11:57.

23.11.11
12:02

Критериите на Животното са за хора, които искат да се състезават и да не са последни...няма как да се други...
It is, what it is…
Но ти си силно момче, не знам какво те притеснява...всеки път на макс, разумно възстановяване, воля на теле и действаме...не е много сложно!

23.11.11
15:39

Тъй...сега ще почна с малко предистория...

Имаше един момент, който много ми убягваше навремето - как хем да си силен, хем бърз, хем издръжлив. Пробвах много неща, които няма да описвам - някои с успех, други без успех...докарах го добре на силова издръжливост. Обаче не го доокравах на скоростна издръжливост. В случаен разговор с човек-енциклопедия стана въпрос за бяганията и влиянието им върху издръжливостта...Аз не е като да не съм бягал :) И той не е като да не е бягал, обаче спомена нещо за едни бегови и някаква статия и как му помогнали. Викам му “Можеш ли да ми я намериш?”, да казва, ще ти я донеса...Носи ми я след един ден, гледам автора Марк МакЙънг “Животното”(хах какво съвпадение на прякори, а :) ;) ), човек, който е доста в час.  Прочетох я, поразмислих върху неговите разсъждения и наблюдения и пробвах това, което синтезирах от тях и от моите наблюдения и разсъждения. Така се получи беговия “The Animal” и да си кажа върши перфектна работа...обърни внимание, че не говорим за пренос на издръжливост в сила - както даваш примери с максове, а само издръжливост в издръжливост по отношение на скорост и силова издръжливост. Прави го ти под 19 минути тоя комплекс, пък нека брат ти близнак да прави “Дан Колов” под 12 минути...едва тогава стават съпоставими нещата...ако ме разбираш...;)

23.11.11
16:05

http://en.wikipedia.org/wiki/Marc_MacYoung

01.12.11
08:58

Мина доста време, но нека и аз се изкажа :)

Слави, ами какво да ти кажа, брат- виждал съм такива момчета. Преди пък в спайдърспорт говореха, колко силата била основа за всичко и ако направиш 10х2 с 40” почивка ще си много издръжлив. Не можах да “участвам” в такъв филм. За Смолов и 20ката според мен е идентично. 1РМ и 20РМ имат доста общо. Колега, с който преди около 1год правихме заедно 20ките направи обратното от 20ка на 110, клекна със 170. Но не това ми беше идеята на мен. Говорех за това, че ако аз тичам, а ти клякаш ти ще си по-добър на щангите, а аз на бяганията.
Кръгове с 2,3ки съм правил и наистина много се дърпа, но пак заставам зад горното изречение.
“Стани силен и ще ти се вдигне издръжливостта...”- мислех пак да ти дам пример със себе си, но се сетих, че учените ститат това за некоректно. Ще се вдигно, но въпросът е с колко и дали не е по-добре да стана умерено силен и издръжлив и сумарният ефект ще е по-голям? За мен точен измерител (като уред например) на ефекта от вложениете усилия няма, хем и да знам какво да очаквам от дадени неща. И затова, аз мисля така, вие инак и всеки си върви по пътя :)

Към критериите на Животното не изпитвам емоции, смисъл това са си критерии... както каза ти, човек се раздава и накрая, колкото е останало за “женене” го жъне и продължава... аз имах предвид една патология в дясното ми коляно, която ме спира точно на бягане, но и без друго не вярвам да се пускам някога на КФГ така че ще го преживея :)

Мак Сим, смешно ще е да не признавам нещата, които казваш! Но уточнението което направи е изключително важно- “не говорим за пренос на издръжливост в сила... а само издръжливост в издръжливост по отношение на скорост и силова издръжливост”. Тук нещата са много по-сложни от зададената от мен ситуация. Но след като мислиш така за скоростната защо правиш повечето кръгове за силова издръжливост и качваш повече тежест (което си е баш Силова издр), или това се дължи на откъсъчното ни нет общуване и затова ми изглежда така?
И ще поставя още една нишка на съмнението тук- след като скоростната е по-важна (предполагам всички сме съгласни, че скоростта като качеството, което най-трудно се изгражда) защо твоите момчета са по-корави от кросфитърите, които правят само от нея/меткони и разни други? :)

Сравнението м/у Дан Колов и беговото Животно е много интересно... шокиращо, но интересено :)

01.12.11
09:09

И между другото намерих разни неща на МакЙънг, но всичко е за улични ситуации, ще видя може да ги зачета по-нататък.

В тренировките няма много за разказване:
Състезанието мина. Тръпката преди старта не може да се сравни с нищо. Не се качих на стълбичката. Но ако имаше многобой щях :) Пусках се на кроу, делфин и бруст (в тази последователност). Свободния сам го прецаках, делфина доволно, а на бруста излязох в серията с 10на метра пред втория :) На следващия ден имах нещо като треска на перките, за сефте от плуване :)

В залата полека си ги къткам нещата. Клякам сега до 1ца и после правя малко обем на 85-90% до 125 съм. Раменна седнал взех да правя, не е лошо упражнение, до 60кг 5ца изкарах онзи ден. Фран стартирах в пон, но ми звъннаха по тела и още преди вторите тръстери се изнесох. И така, днес ще видим...

Храната си е нормална. Като че ли съм увеличил малко въглех-те, обмислям преминаване на палео...

Айде поздрави от мен.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1