Sunrise log

Темата е заключена.
Прескочи до:

01.12.11
10:17

Тръпката си е яката работа...особено в индивидуалните състезания...
I live for this shit…дет’ се вика:)

02.12.11
10:55

казано от Sunrise Warrior на 01.12.11, 08:58:

Мак Сим, смешно ще е да не признавам нещата, които казваш! Но уточнението което направи е изключително важно- “не говорим за пренос на издръжливост в сила... а само издръжливост в издръжливост по отношение на скорост и силова издръжливост”. Тук нещата са много по-сложни от зададената от мен ситуация.

Има и пренос на издръжливост в сила, но той е маалко по-различен ;)

Но след като мислиш така за скоростната защо правиш повечето кръгове за силова издръжливост и качваш повече тежест (което си е баш Силова издр), или това се дължи на откъсъчното ни нет общуване и затова ми изглежда така?

Защото когато си достатъчно силен и издръжлив лека полека ставаш и по-експлозивен/бърз.
Защото когато имаш добър потенциал на сърдечно-съдова издръжливост можеш да го насочиш в посоката, която те интересува и по начина, по който те устройва.

И ще поставя още една нишка на съмнението тук- след като скоростната е по-важна (предполагам всички сме съгласни, че скоростта като качеството, което най-трудно се изгражда) защо твоите момчета са по-корави от кросфитърите, които правят само от нея/меткони и разни други? :)

Заради начина, по който тренират  едните и другите- можеш да станеш издръжлив и с меткони, може да станеш издръжлив и брутални тежести. Ако станеш издръжлив с меткони ще ти е нужно да ставаш и силен за да си експлозивен. Ако станеш издръжлив с бруталните тежести няма да ти е нужно тепърва да изграждаш сила.

Сравнението м/у Дан Колов и беговото Животно е много интересно... шокиращо, но интересено :)

Ами...да, възможно е да правиш Дан Колов за 18 минути и на беговото Животно да си на 24, обаче ако на второто си на 18 ти трябва съсвем малко да слезеш сериозно на първото. Ако обаче на първото си на 12 минути ти трябва пак съвсем малко за да слезеш на второто на 18 :)
Ключа е в пъровото ми изречение в този пост ;) Обяснението - във второто и третото :)

02.12.11
11:10

Ти не си виждал кросфитъри, затова така приказваш...:)
То в БГ и няма де...все още...има такива, които си мислят, че са...:)
Живот и здраве, ще ти разправям...
Кросфитърите(тия, дето са в час) правят мет-кони по един път на седмица...най-много!...основното е тежки оли-та, гимнастика и умения...тренират с тежести близки до макса, като ги комбинират с откази на bodyweigth упражнения...
Нещо, което е много близко до идеологията на Мак Сим(поне в моя случай)...така, че няма случайни неща...и такива, дето да пораждат съмнения:)

02.12.11
12:17

казано от Мак Сим на 02.12.11, 10:55:

Защото когато си достатъчно силен и издръжлив лека полека ставаш и по-експлозивен/бърз.
Защото когато имаш добър потенциал на сърдечно-съдова издръжливост можеш да го насочиш в посоката, която те интересува и по начина, по който те устройва.

Заради начина, по който тренират  едните и другите- можеш да станеш издръжлив и с меткони, може да станеш издръжлив и брутални тежести. Ако станеш издръжлив с меткони ще ти е нужно да ставаш и силен за да си експлозивен. Ако станеш издръжлив с бруталните тежести няма да ти е нужно тепърва да изграждаш сила.

Пак силни думи, за което ти благодаря! Смятам, че с тези няколко поста взаимно поочертахме контурите на цялата картинка и думите ни се обогатяват вече. За мен последните ти изречения са доказателство за преносното (не-пряко) значение на издръжливостта за силата, аналогично съществува и по отношение на силата спрямо издръжливостта. Просто не вярвам, че някой ще се готви за щанги само със силови кръгове например, или пък за 5к със сингли, максове и т.н. Но когато говорим за комплексност, тези неща са важни.

Ами...да, възможно е да правиш Дан Колов за 18 минути и на беговото Животно да си на 24, обаче ако на второто си на 18 ти трябва съсвем малко да слезеш сериозно на първото. Ако обаче на първото си на 12 минути ти трябва пак съвсем малко за да слезеш на второто на 18 :)

С ясното съзнание, че ще се сблъскам с авторитета ти, ще подходя със скептицизъм към това. Но за да бъде той градивен предприемам следното (понеже съвсем скоро ще имам пудовки)- почвам да мъча Дан Колов, вярвам че ако се раздавам здраво ще покрия неговия критерий и тогава ще се пусна на беговия Животното (заради коляното в момента не мога да го направя в обратен ред :) ).
Въпроси- ще го започна с 2х16кг, т.е. с колко трябва да очаквам по-слабо бягане? Ще правя clean&jerk; от блокче, освен ако не ми дадеш линк на издърпването?

казано от slavko на 02.12.11, 11:10:

Ти не си виждал кросфитъри, затова така приказваш...:)
То в БГ и няма де...все още...има такива, които си мислят, че са...:)
Живот и здраве, ще ти разправям...
Кросфитърите(тия, дето са в час) правят мет-кони по един път на седмица...най-много!...основното е тежки оли-та, гимнастика и умения...тренират с тежести близки до макса, като ги комбинират с откази на bodyweigth упражнения...
Нещо, което е много близко до идеологията на Мак Сим(поне в моя случай)...така, че няма случайни неща...и такива, дето да пораждат съмнения:)

Може и да си прав. Аз БГ-КФтъри знам от едно време (преди пон 6год), когато Фран, Елизабет и още няколко бяха едва ли не единствените тренировки и се правеха за по 10мин :). Но визирах това, което гледах за “масовия” американски КФтър. бая резон има в словатата ти :) но както беше писал Ц.Василен- това е кросфита на Славко, не КФ. И аз така го виждам :) Но пък сериозните вървят често по един път, или поне го познават...

02.12.11
12:28

Тренировка- плуване:
2км; 55мин
ускорения, доплуване, кроу, бруст, гръб, крака кроу (това няма правене :Д), пълна работа като цяло

Тренировка- щанги:
загрявка
2кръга с 1мин почивка, от 6 BW упражнения до отказ
тяга- до 145кг 2ки 10на серии (кръста беше добре тогава, но на клипчета съм забелязвал, че при големи тежести имам едно разгъване в колената преди да се отлети щангата, което смятам за не добре за кръста, та ще задържа тежестите за малко; лекичко като цяло)
гребане с 1ръка 3х8 на 25,30,40кг (правих с дълъг лост ф30, идеята ми беше след тягата да имам щадящо кръста дърпане (гребане с крак в/у пейка), но се оказа че с щанга трудно се прави хубава стойка в тази позиция)
кръг: 9-6-3 (без накъсване, но при сваляне на щангата от рамената все едно щангата падаше на десния лакът.. имах 5,6мин преди да тръгвам и реших да сложа повече тежест отколкото да направя истински комплекс)
hang power clean 70kg
dips

02.12.11
12:36

казано от Sunrise Warrior на 02.12.11, 12:17:

Пак силни думи, за което ти благодаря! Смятам, че с тези няколко поста взаимно поочертахме контурите на цялата картинка и думите ни се обогатяват вече. За мен последните ти изречения са доказателство за преносното (не-пряко) значение на издръжливостта за силата, аналогично съществува и по отношение на силата спрямо издръжливостта. Просто не вярвам, че някой ще се готви за щанги само със силови кръгове например, или пък за 5к със сингли, максове и т.н. Но когато говорим за комплексност, тези неща са важни.

Не са силни думи, ами просто проверени зависимости :)
Аз говоря единствено за комплексност, рядко за нещо друго.

казано от Sunrise Warrior на 02.12.11, 12:17:

С ясното съзнание, че ще се сблъскам с авторитета ти, ще подходя със скептицизъм към това. Но за да бъде той градивен предприемам следното (понеже съвсем скоро ще имам пудовки)- почвам да мъча Дан Колов, вярвам че ако се раздавам здраво ще покрия неговия критерий и тогава ще се пусна на беговия Животното (заради коляното в момента не мога да го направя в обратен ред :) ).
Въпроси- ще го започна с 2х16кг, т.е. с колко трябва да очаквам по-слабо бягане? Ще правя clean&jerk; от блокче, освен ако не ми дадеш линк на издърпването?

Ти го направи за 12 минути 4 пъти през 3 дни(тоест това е нивото, което трябва да постигнеш), пък че ще с пудовки а не с двупудовки не е толкова от значение...особено, че си и по-лек ;)
Линк за съжаление не мога да ти дам - нямам го сниман и не съм го виждал, но е лесно за изпълнение - все едно правиш високо изтегляне и след него clean&jerk;...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.12.11 13:47.

02.12.11
13:19

Той па защото Цецо много разбира КФ-а и много КФ-ъри познава и общува с тях:)))
Изръсил се е нещо неподготвен, няма лошо...на всеки се случва:)
Няма КФ на Славко, няма на Мак Сим...да не говорим колко се променят и еволюират нещата...
Пак ти казвам, чертата се дърпа като се класираш, отидеш и извадиш на показ, това, което си направил в залата и на пистата...дотогава само си пишеш в дневника:)
Преди 6 години, кой е кросфитил в БГ...кажи ми, за да се запозная с него и да ми сподели как вижда той(те) нещата, за да се поуча от тях...
Тенк Ю!
И пак ще кажа, и тук...сега правя КФ само за да уважа Юли, Вик, когато съм в София или Варна на организираните тренировки...
Поне 2 месеца рядко ще пускам сериозни(разписани) КФ комплекси или поне няма да се напъвам за максимални времена...съвсем други неща правя с Мак Сим...има време за КФ:)

02.12.11
23:03

казано от Мак Сим на 02.12.11, 12:36:

Ти го направи за 12 минути 4 пъти през 3 дни(тоест това е нивото, което трябва да постигнеш), пък че ще с пудовки а не с двупудовки не е толкова от значение...особено, че си и по-лек ;)
Линк за съжаление не мога да ти дам - нямам го сниман и не съм го виждал, но е лесно за изпълнение - все едно правиш високо изтегляне и след него clean&jerk;...

Само да си ги прибера и го застъпвам.
Самата смяна след високото дърпане не мога да си представя, но ще го мисля по-нататък.

казано от slavko на 02.12.11, 13:19:

Той па защото Цецо много разбира КФ-а и много КФ-ъри познава и общува с тях:)))
Изръсил се е нещо неподготвен, няма лошо...на всеки се случва:)
Няма КФ на Славко, няма на Мак Сим...да не говорим колко се променят и еволюират нещата...
Пак ти казвам, чертата се дърпа като се класираш, отидеш и извадиш на показ, това, което си направил в залата и на пистата...дотогава само си пишеш в дневника:)
Преди 6 години, кой е кросфитил в БГ...кажи ми, за да се запозная с него и да ми сподели как вижда той(те) нещата, за да се поуча от тях...
Тенк Ю!
И пак ще кажа, и тук...сега правя КФ само за да уважа Юли, Вик, когато съм в София или Варна на организираните тренировки...
Поне 2 месеца рядко ще пускам сериозни(разписани) КФ комплекси или поне няма да се напъвам за максимални времена...съвсем други неща правя с Мак Сим...има време за КФ:)

Тръгнах да търся разни линкове, с който мога да свържа думите си, но нямам точен отговор. Или трябва да ми се довериш или приеми, че говоря глупости, мен не ме бърка :)
В спайдъра гледам Табата е пусната в началото на 2007, а съм сигурен че преди това някой беше пускал 1 стар клип на Фран (13,14мин), с 2ма, които приличаха на билдъри... и него не намерих. Хората, за които говорех, присъстваха в живота ми на един по-преден период, който.. бе както и да е. Мисълта ми беше, че тоя старият клип съм го гледал много преди темата за Табата, и понеже стана голям хит (аз бях още ученик), (до толкова че “критерият за якост” се промени от “колко ти е лежанката”, на хайде да се пуснем на “трена от оня клип”, след това за малко стана Табата с тръстери) съм правил някой неща. То и на Рос Енамайт някой неща са си КФ. От сегашния кросфит нз дали съм правил друго, тяга с бърпита може би, не помня, може и по-късно да е било :).

Трен- корем:
повдигане на таза от лег за долен корем- 3х10
страничен планк- 3х45 на страна
колелце на топка- 2х8

03.12.11
09:31

Доверявам ти се бе моя и не се заяждам, не ме разбирай погрешно!!!
И да...всичко започва с Милко...даже и света се върти, защото Милко позволява:)

03.12.11
17:15

казано от slavko на 03.12.11, 09:31:

Доверявам ти се бе моя и не се заяждам, не ме разбирай погрешно!!!
И да...всичко започва с Милко...даже и света се върти, защото Милко позволява:)

Извинявай и ти ако съм бил по-рязък.
... за другото не ми се коментира. Понякога се чудя при банната 1/2 България и нз колко % от трениращите й, как се намират нови писатели :)

Абе майни, коремът ми бил ебаси трагедията. Облиците ми днес са със здрава треска от вчерашните смешни <5мин общо страничен планк, аз мисля за висш пилотаж, той ме върна в първи клас :)... Поправям го веднага това.
А как нямам търпение пак да ми дойде тягата :)...

05.12.11
09:21

казано от Sunrise Warrior на 02.12.11, 23:03:

В спайдъра гледам Табата е пусната в началото на 2007, а съм сигурен че преди това някой беше пускал 1 стар клип на Фран (13,14мин), с 2ма, които приличаха на билдъри... и него не намерих. Хората, за които говорех, присъстваха в живота ми на един по-преден период, който.. бе както и да е.

Когато Милко си е бъркал в носа аз съм тренирал така, че моята тренировка спокойно е можела да мине за КФ ;)
Когато аз си бърках в носа да мисля сплитове, че да стана поне като Йейтс, Митко Бореца правеше тренировка “гърди-гръб” от гигантската серия кофички с тежест(двупудовка) - катерене на 4 метрово въже с тежест(пак с двупудовката) - лежанка 3х140кг - тяга 3х180кг, Така завърташе 8 “серийки” на 90 кг лично тегло...и си викаше, че това е истинския културизъм и когато го питах защо прави всичко това отговаряше “Ммм щото така мисля, че е добре”...А когато Митко си е бъркал в носа, Чичо Боря е катерил и превземал “маймунското градче” за време, с мешка с две двупудовки, на -40 градуса...та нито нещо почва с тоя Милко, нито нещо свършва с тоя Милко, нито пък с мен, нито с някой, който е изчел до последната запетая t-нейшъна и кросфитточкаком... :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.12.11 10:35.

06.12.11
16:45

Иде ми да се гръмна................

Трен
1.загрявка стави
2.загр кръг- 6упр със СТ без почивка по 5повт- 60” почивка- същото по 10повт
3. заден клек- 20кг(10)- 60кг(4)- 87кг 5х6 и 5повт от 6та серия

Тези дни бях на педал доста яко. Буквално нямах време дори да запомня всичките си ангажименти. Свърших парите и храната беше пълна смрад! Последните 2,3дена съм ял каквото ми е останало от преди. Не че няма от кого да взема 20лв, но нямах и време да ходя до магазин да пазарувам и готвя. Добре че Човекът ми ме нагости някоко пъти... Абе глад, вафли и кис мляко с 2 думи.

Днес пак обикалях като шантав из София да се разправям с измамници. Подгизнах яко от дъжда. После имах работа за 2 часа и викам ще ида да дигам. Мислех да пусна днес програмата си тука даже, ъкъл да дадете това-онова. Ма както клякам и на 5то повт от 5та серия, все едно кръста ми се огъна като ламарина като я напънеш, преряза ме от болка и си тръгнах. Сега ме боли както преди, надявам се само да не се стига пак до там, че да не мога да ходя. Явно нищо не съм научил от предния път :@

То се е видяло животно няма да стана. Ма вече не го и искам. Няма да съм най-големия, но да съм инвалид по-добре ли е... Вече, ако е рекъл онзи отгоре, да се оправя веднъж и почвам само силова (ма свежо, без геройства и комплекси), меткони и корем яко. Може и аз да си взема колан.

06.12.11
17:01

Колан да си си взел, трябваше отдавна...(ще каже джедая-мастър)...
И такива приказки все по-малко си пускай из главицата, защото точно те те връщат в първи клас...не кръста, раменете, коленете и т.н.
Не се задоволявай с това, да не си инвалид...Аз ако съм мислил така, да съм зае..л всичко отдавна...
Ще се оправиш много ясно...и какво значи геройства...не те контузват комплексите...а това, че често нямаме реална оценка с какви кила можем да работим...
Споделям ти един пример(че беше споменал Елизабет)...лафя с с един малък фен-дихател, който решил да кросфити-СУПЕР, иска съвет-няма проблем...вика ми...абе, решил съм да пробвам Елизабет, както е разписан...и аз го питам(най-ламерския въпрос) “колко обръщаш с клек”, отг. : “70 за тройка”...е, къде си вадиш оная работа тогава...сметни 21 пъти как ще го смачкат 60-те кила(които са смешни, по принцип) и дали не е възможен някой сакатлък...после КФ контузвал...
Стегай се момче...!!!

07.12.11
11:11

казано от Sunrise Warrior на 06.12.11, 16:45:

То се е видяло животно няма да стана. Ма вече не го и искам. Няма да съм най-големия, но да съм инвалид по-добре ли е...

Когато свърнеш от пътя по пътеките в страни от него защото те е хванал страх, връщане назад няма. Тръгваш обратно към пътя, но пътеката вече не излиза там.

и трябва да свикнеш с мисълта, че на всеки е отредено различно ниво на прогрес. Няма как всички да сме еднакво бързи и силни. Няма как и да сме еднакво умни. Но има как да се възплозваме максимално от това, което можем и колкото го можем.
Пък и на 22…тепърва има да ставаш як :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.12.11 11:49.

09.12.11
14:47

Мина малко време, случиха се много неща, болката доста намаля и смятам, че скоро пак ще мога да тренирам.

Верни неща говорите.

Слави, ясно ми е че проблемът е в мен. Сега той се получи от това, че бързах да свърша клековете. А на 3 и 4та серия усещах как яко са ми се натоварили еректорите, а на глутеуса нищо му няма, но си викам “на тези смешни кг няма да има проблем”... Поуката, която си извадих е следната- започвам яко да тренирам пояса, няма да правя голям обем и интензивност за сега (на клек/тяга), ще спра да клякам с хип драйв и ще започна ката щангист (но една идея по-плитко), ще си търся колан и когато усещам нещо в кръста ще вземам мерки по-рано. Аа и спирам с бързането- и в тренировка, и в резултати. Новата ми е цел е 160кг до юни на клек, като може да направя серия, но няма да форсирам и да гоня “петилетката за три”. За Елизабет си напълно прав.

Мак Сим, абе аз по принцип уж го разбирам и това, но може би на моменти егото ми не слуша разума :). Като цяло съм максималист и искам да съм добър във всичко. По принцип се дразня на такива хора, които се приемат на сериозно. Затова аз се раздавам във всичко и свалям шапка на хората, които са по-добри.... но мен другото ме радва- ако наистина приема, че до 30 мога да ставам все по-добре, по 10кг на година да дигам какво повече да искам...

Днес ще пробвам 100 набирания и 100 кофи.
Поздрави и благодаря.

09.12.11
15:01

Чакам времето:)
Подкрепям те за щангисткия клек...ама защо плитко...давай гъз до пода, хвани бъмпването и си чук...

09.12.11
15:23

казано от slavko на 09.12.11, 15:01:

Подкрепям те за щангисткия клек...ама защо плитко...давай гъз до пода, хвани бъмпването и си чук...

Ей как ме зориш. Ще взема да се напъна този път. Без мешане ще са обаче, че няма да ходя в зала, пък успоредката и лоста са на 200,300м разстояние.
Абе не съм достатъчно мобилен в кръста по принцип и като клекна до пода нали знаеш как се огъва/закръгля долу кръстчето и после на изправяне пак минава през същото, а мен онзи ден кат ме заболя точно такава “игра” на прешелените мисля, че се получи. Но ще видим, пък и нали за колената не добре било:) дет’ викат онези със Силата ;)

09.12.11
15:27

казано от Sunrise Warrior на 09.12.11, 15:23:

казано от slavko на 09.12.11, 15:01:

Ей как ме зориш. Ще взема да се напъна този път. Без мешане ще са обаче, че няма да ходя в зала, пък успоредката и лоста са на 200,300м разстояние.
Абе не съм достатъчно мобилен в кръста по принцип и като клекна до пода нали знаеш как се огъва/закръгля долу кръстчето и после на изправяне пак минава през същото, а мен онзи ден кат ме заболя точно такава “игра” на прешелените мисля, че се получи. Но ще видим, пък и нали за колената не добре било:) дет’ викат онези със Силата ;)

Като ще клякаш по-изправен (щангистки), що не пробваш да събереш малко краката и да отвориш малко повече коленете? При мен се получава и няма заобляне на кръста, въпреки спорната ми мобилност.

09.12.11
15:43

Не е болка за умиране да ти пропадне леко таза...същото е като фанатичното “коленете да не минават милиметър пред пръстите”...е хубаво де, като минат малко какво, ще ми се скъсат коленните връзки ли...:)

Хип-драйва е ОК, ако имаш много силен коремен пояс...аз отдавна не клякам като Риптоу...

09.12.11
19:11

1. кръг (100 набирания; 100 кофи; време: 21:39мин)
2. планк- 2х30сек

Странно се разви трена. Започнах с кипове и около 50то набиране (вървях с някаква супер скорост) нещо взе да ме дразни на 1та длан, поглеждам тя в кръв. Поглеждам др-та, същата работа. 3 мазола скъсани. И си викам това ако продължа с кипове после няма заздравяване, та оттам започнах стриктни. Изкарах ги набиранията, на последните повт още 1 се скъса мама му :)... От там на кофите няма как да хвана успоредката. Без хват ги правих, но признавам, че не всички бяха най-чисти.
След това малко планк, че онзи ден ми беше абсурд да застана и за 1сек, днес по-добре няма болка, но яко треперя целият... Но доволно, полека и с мерак ще е, както казва Баш Майстора.

Абе някой от вас не ползваше ли алгезал да се маже? Нещо ми се струва, че и при него има инфлация и икономии :), преди го мажех 5мин и няма втриване, сега 2пъти и нищо не е останало :)

09.12.11
19:22

казано от Vic на 09.12.11, 15:27:

Като ще клякаш по-изправен (щангистки), що не пробваш да събереш малко краката и да отвориш малко повече коленете? При мен се получава и няма заобляне на кръста, въпреки спорната ми мобилност.

Идеята е добра, но аз предисторията ми малко ме спира. Бая съм клякал с разкрач на рамената, че дори и по-тесен. Краката ми са като скоби ( ) като цяло, до скоро върху тях работех, но сега като кръста става приоритет... ще пробвам :)

Мнението беше редактирано от Sunrise Warrior на 09.12.11 19:23.

19.12.11
10:03

Напоследък не съм писал, защото не съм и тренирал много. Миналата седмица 3пъти, но слабичко. Кръста ми на заден клек е немислим. Само с лоста се излага даже. На бътърфлай (плуването) го усещам също малко, но като цяло в басейна нямам проблем. Предния клек е по-добре, като внимавам много за техниката няма ядове, но пък колената ми май не се радват много...

Вторник- плуване (1км,40мин, работа върху съчетано)

Четвъртък- фитнес (20мин)
1.заден клек- 20кг, усетих че кръста не е готов за него и след няколко серии само с лоста се отказах
2. СС: 4бр
-лежанка- 60кг 10повт
-преден клек- 60кг, повторения- докато усетя че кръста ще ме оставя (м/у 3 и 8 )
3.decline bench DB abcrunches- 2x 10per arm 10kg

Неделя-фитнес
1.лежанка- 20кг 10- 55кг 10- 80кг 5- 85кг 5- 96кг 3- 96кг 2- 100кг 1- 96кг 3
2.преден клек- 12кг 10- 34кг 5- 38кг 5- 44кг 5- 50кг 5-6-8
3.планк: 20” страничен- 30” преден-почивка- 30” страничен-40” преден

19.12.11
12:03

Ако кръста ти се обажда на 20 кила, наистина обърни малко на гърди...малко, малко...поне месец...

Аз съм така с тягата...120-130кила най-много тегля отпред, другото са хакен клекове и трап-барове...

Няма лошо да се отдъпнеш от някоя битка:)

19.12.11
13:06

казано от slavko на 19.12.11, 12:03:

Ако кръста ти се обажда на 20 кила, наистина обърни малко на гърди...малко, малко...поне месец...

Аз съм така с тягата...120-130кила най-много тегля отпред, другото са хакен клекове и трап-барове...

Да така и мисля да направя, ще пробвам днес и разни рак пулове а като ида в нормална зала и хакен, че тук тежестите са много малки и старта ще е мн нисък което ме притеснява.

Няма лошо да се отдъпнеш от някоя битка:)

И аз така го виждам, особено ако ще се засилиш с крачките назад :)

19.12.11
13:12

казано от Sunrise Warrior на 19.12.11, 13:06:

Да така и мисля да направя, ще пробвам днес и разни рак пулове а като ида в нормална зала и хакен, че тук тежестите са много малки и старта ще е мн нисък което ме притеснява.

Напротив, ниския страт е много по-добър. Кръста почти не участва, докато при високите си принуден или леко да се извиеш, или трябва да имаш много силен трапец и да събереш плешките за да заобиколиш глуетусите.

23.12.11
14:28

1. заден клек- 20кг(10)- 40кг(5)
2. преден клек- 40кг(6)- 50кг(8 )- 60кг 4х5
3. KB swing and 1arm KB clean- 32kg, ~20reps
4. bench- 60kg(3)-80kg(3)-90kg(2)-100kg(2)-105kg(1)-110(0)-70kg(12)
5. side plank- 2x30”
6. front plank- 2x30”
7. plank2push-ups- 2x30”
-hang power snatch- 40kg several sets
-OHS- 40kg 5reps
-Good morning- 40kg 10reps

Като цяло слаба трен. На лега знаех, че няма да ги бутна, но другите ме нахъсваха и ги пробвах.
Обръщането с пудовките ми беше супер лесно, и много ми хареса, жалко че нямам мой 32ки.
Корем трябваше да правя повече, но довечера ще е.
На 4та серия клек пробвах техниката Kelly от MWOD (тясно стъпване, яка външна ротация и бутане на колена навън) и кръста ме заболя, затова и прекъснах. Предходните серии бяха с подобна техника- FS, но не толкова дълбоко, защото мисля че няма да ми се отрази добре на колената.
Пу де*а, забравих за хакена... А предния може и за повече от 1месец да го оставя като гледам, колко нестабилен ми беше кръста на заден, но поне не ме е болял този път. Проблема при предния е, че колената ми не могат да го понасят много често, трябват им поне 4,5 дена за да се възстановят.
Тези дни ще си купя витамини и магнезии.

Мнението беше редактирано от Sunrise Warrior на 23.12.11 15:44.

27.12.11
23:14

Днес:
-загр стави и 1кръг с щанга с 10упр
1.Преден клек- 30кг 5- 50кг 5- 60кг 5- 65кг 3- 70кг 3- 75кг 2х3
2.Хакен клек- 5х3 30,50,70,75,75
3.Раменна преса седнал- 40кг 6- 50кг 5- 50кг 6- 40кг 8
4.СС: 3бр
-обратни хипереск с изпънати ръце 10повт
-хиперекстензии 10повт
5.набиране- 5- 10кг 5- 15кг 3х5 (5сек задърж горе на последните повт)
6.странични наведи с гири- 3,4 серии по 15 на страна с 20кг
7.външна раменна ротация седнал- 3х15 3кг
-няколко обръщания на 60кг
8.L-sit leg raise- 2х10 (много бавно)

Горе-долу имаше натоварване. На предния лактите никога не са били толкова високо, но мисля и за напред да останат така. Хакен правя за 1път, но не ми хареса, някакси усещам кръста нестабилен, не мога да си стегна тялото/корема. При някой друг има ли подобно нещо?
Раменна може би за последен, или поне в тази зала, пейката е ужасна. Другото нормално, лекички тежести, без много зор и драми. Имам чувството, че като тренирам като бавноразвиващ ми се отразява и на живота :)

28.12.11
10:47

Как се усеща нестабилен кръст при дърпане бре моя...
Поне при мен хакена добре ми замества тягата, е гърбиш се малко, ама то и няма как иначе...но определено по ми щади кръста от тяга...

28.12.11
10:53

казано от slavko на 28.12.11, 10:47:

Как се усеща нестабилен кръст при дърпане бре моя...
Поне при мен хакена добре ми замества тягата, е гърбиш се малко, ама то и няма как иначе...но определено по ми щади кръста от тяга...

е как, как :) дзн, може да е от това, че ми беше сефте, да съм го изморил от предния... ще го мъча пак, знам ли и аз. То аз не смея много да пробвам тяга някакси :), може би само сумо, с не широк разкрач, колкото да хвана лоста м/у краката.

28.12.11
15:21

Днес:
1. Hip Thrust- 70kg 5(w BB)- 100kg 5 (w plates)- 75kg 8-10-15 (w plates)
2. Front squat- 50kg 2x3
3. Back squat- 50kg 3- 70kg 3- 86kg 4- 106kg 2x1- 86kg 5- 91kg 4
4. Bench- 20kg 5- 70kg 3- 90kg 3- 100kg 4x2- 105kg 1
5. One arm DB row- 30kg 3x12kg, 40kg 8reps (w BB)
6. Reverse hyperextens- 10
7. Decline bench DB abcrunches- 2x 10per arm 10kg
-Technique block: snatch balance

Като цяло съм доволен. Клека обърках, че е 100кг, аз мислех че са към 80-85. Но кръста определено е нестабилен, но не ме е болял. А на лежанката няма такъв смях- 1то повторение го правя все едно ще правя 8ца, 2то все едно ме затиска Нещо и за легаджия не ставам :D

Гадното е, че кръста ми изпуква по време на разлини упражнения. На хип тръста ми изпука все едно прешлените отидоха назад и на цялото упражнение усещах кръста много ниско в долния край на опашката според мен :)

28.12.11
15:29

казано от Sunrise Warrior на 28.12.11, 15:21:

Нещо и за легаджия не ставам :D

Аз предлагам да си основем клуб...:)

С теб ще сме председателите на “Легаджия жалък съм аз”..:)

28.12.11
15:38

казано от slavko на 28.12.11, 15:29:

Аз предлагам да си основем клуб...:)

С теб ще сме председателите на “Легаджия жалък съм аз”..:)

Оценявам съпричастността ти, ма с ония 160 в Плд ти си към кат. 2хЛТ... Може да направим 2- “Легаджия жалък съм аз” и “Легаджия по-жалък съм аз”

28.12.11
23:47

Нещо ме гложде- ако приемем, че коремните преси с гира над глава не са само за корем, а за цяло тяло, то какъв е проблема да се правят.
Недостатъците на обикновените, за които се сещам са:
-не тренират корема в пълна амплитуда (оправимо- ако се прави на GHR машина, вместо на пейка като мене :) )
-не активират облиците (при изпълнението с гира в 1та ръка има и странична/усукваща компонента, така че също вАжи)
-изгърбваш си кръста (ако с достатъчно мобилен кръст, става сгъване на тялото/таза, т.е. нещо като атагонист на тяга/GM)
-изключване на гз и претоварване на хип-флексорите (неизбежно, но не лошо в някой случаи)
-не тренира основната- стабилизираща функция на корема (ако става реч само за TUT, ще хвана по-малка гира и ще направя повечко повт с прав кръст и ще го тренирам и като стабилизатор, иначе сигурно хип-флексорите първи ще умрат :) )

Това се сещам, ще се радвам ако изкажете вашето мнение... най-вече хората, които не харесват и не правят коремни преси.

29.12.11
09:46

Аз правя коремни преси с 25кг. диск пред гърди с изпънати ръце...амплитудата ми е минимална, гледам да не се “сгъвам” в кръста, а да бутам диска нагоре...пускам максимално бавно...за 12-13 повторения корема ти гръмва.

Едно време като имах проблеми с хип-флексорите, стигнах до форуми разни...имаше подобни въпроси, и си спомням че доста треньори(единия беше Брет Контрерас) препоръчваха обикновени коремни преси за хип флексорите...със застопорени крака обаче.

Проблема на обикновените е, че...не “тренират” много корема:)

при 100+ лежанка според Поликуин трябва предния клек да ти е малко повече(110), а задния клек - повече от предния(140). струва ми се лега ти върви добре.

за коремните преси - ако те кефят и не те боли нищо от тях - прави. ако не те кефят или те боли нещо от тях - не прави.

29.12.11
10:06

казано от slavko на 29.12.11, 09:46:

Аз правя коремни преси с 25кг. диск пред гърди с изпънати ръце...амплитудата ми е минимална, гледам да не се “сгъвам” в кръста, а да бутам диска нагоре...пускам максимално бавно...за 12-13 повторения корема ти гръмва.

Едно време като имах проблеми с хип-флексорите, стигнах до форуми разни...имаше подобни въпроси, и си спомням че доста треньори(единия беше Брет Контрерас) препоръчваха обикновени коремни преси за хип флексорите...със застопорени крака обаче

Аз предполагам, че го правя подобно. Като лягам назад на пейката (долно положение) тежестта е все едно правя долна лежанка, като се изправя (в крайно горно положение) все точно над главата ми. Мислех си, че това е същото упр, но сега като го чета пак и въобще не мога да си представя какво беше :) линк

От думите ти си вадя извода, че в моя вариант (на римско столче с бавна скорост) е комбинирано коремни-хип флексорно упражнение пушка :)

казано от slavko на 29.12.11, 09:46:

Проблема на обикновените е, че...не “тренират” много корема:)

Горе с булетите това исках да кажа и аз... ако и да не може да се разбере :)

29.12.11
10:17

казано от ts.vassilev на 29.12.11, 10:05:

при 100+ лежанка според Поликуин трябва предния клек да ти е малко повече(110), а задния клек - повече от предния(140). струва ми се лега ти върви добре.

за коремните преси - ако те кефят и не те боли нищо от тях - прави. ако не те кефят или те боли нещо от тях - не прави.

Благодаря за отговора. На практика ще е така де, но би ли могъл да ми кажеш другите им недостатъци, които съм пропуснал?

Вероятно не си чел целия дневник, но до скоро правех 2ка на 125кг заден клек, без да ми е макс. Стана сакатлък с кръста и сега го карам много полека там (цел ми е юни-160кг точно), а единственото място където мога да натискам е лег, кофи и набиране с тежест (поне за тези се сещам аз), като за тежест иначе като акцент и други неща ще гоня.

линк Освен това знаеш ли дали има накакви други негови неща за структурен баланс свободни? На сайта му съм намирал няколко статии, но примерно някой подробна таблица или... :)

няма друго в структурния баланс за горната част, освен това от Т-Нейшъна.

казано от Sunrise Warrior на 28.12.11, 23:47:

-не тренират корема в пълна амплитуда (оправимо- ако се прави на GHR машина, вместо на пейка като мене :) )
-не активират облиците (при изпълнението с гира в 1та ръка има и странична/усукваща компонента, така че също вАжи)
-изгърбваш си кръста (ако с достатъчно мобилен кръст, става сгъване на тялото/таза, т.е. нещо като атагонист на тяга/GM)
-изключване на гз и претоварване на хип-флексорите (неизбежно, но не лошо в някой случаи)
-не тренира основната- стабилизираща функция на корема (ако става реч само за TUT, ще хвана по-малка гира и ще направя повечко повт с прав кръст и ще го тренирам и като стабилизатор, иначе сигурно хип-флексорите първи ще умрат :) )

- а кому е нужно корема да се тренира в пълна амплитуда? ако трябва да степенуваме “опасността” то споредм мен тя е изометричен неутрал < неутрал към флексия < изометрия във флексия < флексия към неутрал < неутрал към екстензия < изометрична екстензия < екстензия към флексия. ключови думи stuart mcgill, mike boyle, joint by joint, stability.
- наистина активират облиците по-малко в сравнение със ректуса. и? http://www.t-nation.com/testosterone-magazine-627#627#best-ab-exercises
- лумбалната флексия все още е една мътна вода.
- сгъването в тазобедрената става е едно от движенията които най-малко се тренират. всеки би помислил за небалансирано тренирането само на бицепс(без трицепс), но явно това не важи за всички части на тялото.
- опасявам се че “корема” е прекалено общо понятие че да кажем че основната му функция е стабилизираща. също така си противоречи с първата ти точка.

въпроса не е да търсим кусири на упражнението, ами да видим върши ли ни работа или не.

29.12.11
14:07

29.12.11
22:50

1. Dying bug with wall push 2х10
2. Glutebridge with single-leg balance 2x10
3. Plank 2 Push-up 2x10 on side
4. Pallof press hold 2x20”

Rest 30” between exercises

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1