Рамене - моля за савет

10.04.05
22:38

Искам да си променя упражнения за рамо но незнам какво да правя. 16год 78кг 176см съм. Тренирам 3 месеца усилено с тези упражнения за рамо:
1 Рамо на машина 5 х 10-12
2 Централно рамо с дъмбели (ръце в страни) 4 х 8-10
3 Задно рамо 4 х  8
Това са ми старите упражнения които искам да сменя но незнам с какво. Иначе в същия ден тренирам и трапец ако това има значение. Моля дайте някакъв съвет.

10.04.05
22:45

Тук е мястото да запитам. На мен ли така ми се струва или от упражненията на успоредка и лост, много добре ми се развива рамото? Аз не го правя изобщо, спрях преди известно време, но виждам, че си расте, а правя много гимнастически упражнения. Само аз ли мисля, че те са перфектни за релеф и отчасти маса на рамо?

/лицеви упори/кофички/набирания/КОН С ГРИВНИ/ това правя.

MERLINss, мисля, че може да има добър ефект, ако тренираш с такива упражнения в дните за опредлените основни групи.

10.04.05
22:47

защо сменяш упражненията? ако целиш покачване на маса и не действат то е краино възможно да го претренираш а толкожа много серии и повторения. аз бих ти препоръчал това кеот правя а то е
1. разтваряне на дъмбел встрани 3 серии по 6-8 повторения
2. арнолд преса 3 серии по 6-8 повторения
3. последното незнам как се казва - значи хвашташ долна ръкохватка на скрупец и придурпваш нагоре (руцете сочат напред) като кабела минава мейду краката ти и от това правя 4 серии по 6 повторения

10.04.05
22:49

Замени машината с преси с щанга, или по - добре с дъмбели, 4- 5 серии в пирамида, последните 1 - 2 са тежки, намали повторенията до 6 - 8. А на другите упражнения намали сериите на 2 - 3.

11.04.05
10:51

Да ще се възползвам от съветите ви. Сега видях обаче че за задно рамо което ми е наи патраво не съм написал какво правя. Упражнението е с дъмбели леко нагъзен  :oops:  и доста наведен и си вдигам от тази поза ръцете в страни. Да се сещате за някъв еквивалент на това опразнение ?

11.04.05
11:47

Съществуват много упражнения за задното рамо. Аз лично предпочитам тези, които позволяват работа с по-голяма тежест. Примерно хващаш една щанга (ръцете отзад) и повдигаш нагоре докъдето можеш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1