10.04.05
23:35
такам имам голям проблем с родителите зех си 100 грама креатин с 1 кило декстроза и сурватъчен протеин на нутриум и баща ми ми вдигна луд сканадал че тея неща не са нормални че сам бил вманиачен че ми стигала храната само .... и ми казва че сам изял много а ето следното което ядох за деня : макарони , кисело мляко , зеле с месо , салата , пържола , кисело мляко , риба , 3 яйца месото и зелето както и рибата бяха малко . Твърди че ще ако спра с фитнеса и яденето нещо щяло да ми стане и такива работи иска да спра и да тренирам ....
Моля Ако има медицинско лице или хора които наистина разбират и имат факти ( никой не искам да обиждам просто ми трябват доказателства ) че това с протеина и креатина не е вредно .... ( тренирам от 8 9 месеца не сам земал такива добавки освен протеин от време на време ) да пише в тази тема . Поне от части да мога да го обедя че е нормално .... ако тренирам ... да ....ям ....
ааа на 15 сам след 2 месеца ставам на 16 .... незнам какво да правя .........
Заглавие от рода “ПОМОЩ” е неприемливо.
vanisher
няма по важно за тренирането от самата храна,нали именно от нея изгражда мускулната тъкан,а тия добавки които си си взел са си чиста проба храна на прах,е естествено си има и някои незаменими добавки които не могат да се добавят от храната
ама яж,много,колкото можеш повече,и гледай да е качествено,месце,оризец,храни богати на белтъчини..
На тази възраст е нормално да ядеш много, дори и да не тренираш - все пак още растеш. А за протеина и креатина - ами не са вредни, но не са и задължителни, т.е., може да минеш и без тях ;)
10.04.05
23:58
Мерси за отгожорите ще ви помоля и да напишете един нормален хранителен режим за мен като се има предвид че тренировката ми не е много тежка, ако може и в грамаж защото на това което казвам баща ми също не вярва казва че е невъзможно тои който работи много да яде по малко от мен .....
Баща ти не е на 15, и няма нужда от толкова ядене. Съмнявам се също така, че бачка тежък физически труд. Заведи го в залата и му направи една интензивна тренировка, и после го питай дали няма нужда от повече ядене :) Аз лично, в деня на тренировка мога да ям непрекъснато, и пак да съм гладен. Ще е много по - убедително, отколкото да спорите :) Хранителен режим малко трудно се пише за непознат човек, без да му знам данните, пък и аз от хранене не разбирам много. Твоят пример изглежда добре, въгреки, че не си споменал грамажа, и не ми се струва много, даже може и да не ти достига.
нормално бе :lol: и наще викат че се тъпча като бройлер с “химикали” и “смески”ама след като се консултираха с лекара ми и разбраха че не е вредно поокротиха топката :wink:
наще пък не могат да ми се нарадват,защото бях доста хилаво тинейджърче,малко ядях и нищичко не ми се лепеше и откато взех ад тренирам нуцфата от качествена хранаси каза думата - такова ядене пада,че не могат да ми смогнат с готвенето
хм... че то и аз ям повече от баща ми ма не дебелея докато той сугурно ша стане 120 кила ко яде като мен
то си е нормално да се яде щом растеш(метаболизма ти е много по-бърз)
а ако спреш да тренираш просто ша надебелееш
кофти кат ядеж по много е че се свиква и после е малко трудно да намалиш когато чистиш(постоянно ша си гладен)нищо повече няма да ти стане а за добавките - вземай ги по описание и бъди спокоен
11.04.05
19:32
и аз имам този проблем,но наште се консултираха с някви тяхни познати доктори които също казали че протеините били вредни
хвала на такива лекари :D :D :D
те родителите са подло съсловие и се подкрепят едни други :twisted: не ми се мисли как ще обясня на майка ми, че л-карнитина дето ще го пия няма да ме убие :roll: според тях щом е под формата на прах или хап значи е отрова, всички производители убиици, а тия дето им дават права за производство са продажници ...
родители с една дума!
[quote author=“tory_”]те родителите са подло съсловие и се подкрепят едни други :twisted: не ми се мисли как ще обясня на майка ми, че л-карнитина дето ще го пия няма да ме убие :roll: според тях щом е под формата на прах или хап значи е отрова, всички производители убиици, а тия дето им дават права за производство са продажници ...
родители с една дума!
Иди обяснявай как 4 кила прах на месец са полезни - толкова протеин взимам и едва обяснявам, затова вече мълча, бъркам, гълтам, раста и не ме питат! :lol: Но си права!
[quote author=“tory_”]те родителите са подло съсловие и се подкрепят едни други :twisted: не ми се мисли как ще обясня на майка ми, че л-карнитина дето ще го пия няма да ме убие :roll: според тях щом е под формата на прах или хап значи е отрова, всички производители убиици, а тия дето им дават права за производство са продажници ...
родители с една дума!
Подкрепям напълно родители с подобно мислене. :D (сериозно)
12.04.05
15:00
родители с една дума
С друга дума:
Производители
Вносители...
Как мислиш, кой от тези е най - загрижен за здравето ти?
Е мама и тате много ясно! Ама те не разбират кога да спрат с вманиачените грижи и не знаят кога да вярват, че и сами можем! В това е основата. Ако не сгрешиш няма как да се научиш нали ;) Не ме разбирайте погрешно уважавам всичко което правят за нас, просто в дадени моменти се иска разбиране и съдействие. А повечето родителски тела не можеш ги обори и с научнодоказани факти.
То родителите вярно че се грижат за нас, ама все пак човек си има приоритети и сам избира какво да взима и какво не! Човек може да иска нещо по-сериозно от спорта и това в началото се прави с ядене, после добавки, а накрая... (всички знаете, няма да го казвам че излиза като пропаганда)! Аз казвам на майка ми че пия само протеин и витамини (иначе още доста други работи), защото стават луди скандали! Първото шише с л-карнитин като го занесох си помисли че е дрога :? Знам че Мартин е родител, знам че се притеснява като все ки за детето си, но все пак то избира пътя си след 18 г примерно! Натам можеш само да му помагаш, не да му пречиш! Поне при мен положението е такова, но нашите не ми помагат!
[quote author=“YODA”]Първото шише с л-карнитин като го занесох си помисли че е дрога :?
Виж какво звучно име: L-Carnitine (елкарнитин), почти като LSD (елесди) - все едно казваме: стопроцентова синтетична дрога. Добре, че сега нон-стоп го рекламират по teleshop-a, и всички разтревожени родители могат да си отдъхнат: L-Carnitine не било дрога. :lol:
Като си купих първата опаковка от нискокачествения “протеин” на Biogame в далечната 1995та, нашите полюбопитстваха и даже го опитаха и ми се посмяха. А сега не мога да ги убедя, да спрат да дават пари за скапани таблетки от ябълков оцет и там други такива “чудеса” на природата, ами да идват с мен в залата.
Та общо взето проблеми не е имало. Дай боже на всеки точни родители.
Но добре правят, че се притесняват за нас, иначе ще сме свършили 5 пъти повече ненужни глупости.
Ми, по-хубаво добавки отколкот пиене, дрога, пушене, (понякога и жени :lol:, извинявам се на другия пол ама понякога верно е така - 100% и те казват от време на време за нас така)! Поне вършиш нещо полезно с добавките, въпреки че има малка доза пристрастяване към тях, т.е. като имаш успехи с тях си мислиш че те са “виновни” за успеха и продължаваш да ги взимаш! (То същото важи и за др. работи по-горе - като пиеш ставаш по-отворен и това ти харесва, ставаш интересен на другите, следователно продължаваш да пиеш! :oops: :oops: :oops: Тъпо ама е така! Тука се намесват и комплексите, които си признавам, че ги имам, за съжаление в големи количества)!
[quote author=“6efa”]нормално бе :lol: и наще викат че се тъпча като бройлер с “химикали” и “смески”ама след като се консултираха с лекара ми и разбраха че не е вредно поокротиха топката :wink:
Ми той и моя баща се консултира с един негов приятел дето е доктор и от тогава си крия протеина под леглото :) :(
То това лекарите също са голяма напаст! Ще съдя моята че е казала на майка ми че съм взимал креатин - къде отиде Хипократовата клетва! :evil: :evil: :evil: Освен това е казала че ще се спомина на 30 години от добавките!!! :evil: :evil: :evil: Те лекарите ти предписват какви ли не отрови, ама като стане дума за такива работи... Той Хубстър знае най-добре! :evil:
Всеки е минал през подобен период докато свикнат после не мрънкат ще остискаш пич
13.04.05
14:08
те дъртите са такива....в началото мрънкаха (преди 5 год.) ама сега бъркам, пия, прах, хапове - дори не питат кво е това :D
леко офтопик:
А аз какво да кажа като моите даже се опитват да ме спрат от тренировки, и ми повтарят че съм огромен, дебел и грозен???? а аз съм само 78 кг, верно че поомазнени, 37 ръка....
/оффтопик
Единствения начин според мен е да се нмери някои лекар който може да сподели твоето мнение, че дадените неща не са вредни в дозите които ще вземаш (говоея за протеини, амино, л-карнитин ако наистиан не е вреден, щото в една друга тема ме наплашиха че бил яко токсичен)...И те да знаят постоянно какво вземаш...поне аз ще се опитам да направя така...
Като си бъркам сместа за след тренировка майка и татко се хващат за главата :)) ама вече не им пука толкова .. отказали са се от мен хората .. а аз само добавки ползвам :)
забърквам дозата в шейкъра и я пия до една минута иначе шейкъра се разтопява ;) :lol: :lol:
13.04.05
18:03
Ако някой ти казва, че креатинът не е вреден, не му вярвай!
[quote author=“D3BEP”]Ако някой ти казва, че креатинът не е вреден, не му вярвай!
И защо?
Зарежете този креатин при мен ник’ва работа не е свиршила тая добавка.
по-здрави
13.04.05
19:50
Заради креатинина, рака, диабета... И с трите има връзка.
[quote author=“D3BEP”]Заради креатинина, рака, диабета... И с трите има връзка.
:?: :?: :?: :?: :?: :?:
17.04.05
17:34
Дзвер , нека всеки сам избира дали да пие или да не пие креатин , просто досега никой , който е пил креатин не е усетил някакъв страничен ефект , което би трябвало да те кара да мислиш че всички неща ,които се пишат от неизвестни лекари и то доста некомпетеннтни ,са пълни глупости! И другото което е, все пак МК на МОК е заявило като краен резултат след множество сриозни и последователни проучвания и иследвания че креатина е напълно безвреден.Щом МК на МОК го казва , коментара е излишен ....
по-здрави
17.04.05
18:26
Че аз никого не съм спрял да пие креатин?
Аз му казвам какво рискува; не виждам какво ви пречи това...
Некомпетентни лекари... Кофти ми е, че не пазя линка към един американски форум. Медицнски беше ако не се лъжа. Там една сравнително млада жена е ревала повече от месец. Била е оперирана от рак, ако не се лъжа в областта на черния дроб. Та ревеше, защото креатинът й се е вдигнал и според нейния лекар това създавало опасност от разсейки... Няколко човека се изредиха да й дават акъл, тя изглежда пробва някои от нещата, но нямаше успех - и при второто изследване креатинът й остана висок. И при третото писа, че й намерили разсейки.
Случайно попаднах там, съжалявам, че не пазя линка... Ама ако пак ми падне, ще го запазя. Та да обясните на тях и на нея, че са некомпетентни и нещата нямат никаква връзка....
Че връзката може и да е спорна, може... Ама чуждото мнение е добре да се уважава :)
аз пък съм чел за спортисти по точно футболисти на които им е давано нещо от сорта на 30 гр на ден в продължение на няколко месеца. с една дума яко са го предозирали и в краина сметка единствения страничен ефект било леко стомашно неразположение. а тва дето го четох някъде във форума че ще хванеш рак от креатина ми се струва пълна глупост. наи лошото е човека на сериозно говореше! дам иначе лекарите не знаят ква е причината за рака
17.04.05
19:29
Ами и Недик и други зимали по 400 грама бионабол на ден... 10 пъти нормална доза и оцелели? Може би бионаболът е безвреден???
Всеки може да вярва каквото си иска.
[quote author=“D3BEP”]Че аз никого не съм спрял да пие креатин?
Аз му казвам какво рискува; не виждам какво ви пречи това...
Некомпетентни лекари... Кофти ми е, че не пазя линка към един американски форум. Медицнски беше ако не се лъжа. Там една сравнително млада жена е ревала повече от месец. Била е оперирана от рак, ако не се лъжа в областта на черния дроб. Та ревеше, защото креатинът й се е вдигнал и според нейния лекар това създавало опасност от разсейки... Няколко човека се изредиха да й дават акъл, тя изглежда пробва някои от нещата, но нямаше успех - и при второто изследване креатинът й остана висок. И при третото писа, че й намерили разсейки.
Случайно попаднах там, съжалявам, че не пазя линка... Ама ако пак ми падне, ще го запазя. Та да обясните на тях и на нея, че са некомпетентни и нещата нямат никаква връзка....
Че връзката може и да е спорна, може... Ама чуждото мнение е добре да се уважава :)
Честно казано , и аз подкрепям мнението на ДЗВЕР и мисля че креатина не е безвреден , неведнъж съм чувал разни коментари по негов адрес , и то от висококлалифицирани лекари.
17.04.05
22:41
Не знам, аз такива работи съм решил да не пия. Просто като знам, че може и да има дори и минимални шансове(дори и не при предозиране) за негативен ефект върху здравето въобще не ми се мисли да пия.
[quote author=”Владимир”]Не знам, аз такива работи съм решил да не пия. Просто като знам, че може и да има дори и минимални шансове(дори и не при предозиране) за негативен ефект върху здравето въобще не ми се мисли да пия.
И аз съм така - за 1и половина година тренировки съм вземал само 2 седмици аминокиселини , и не смятам занапред да вземам хранителни добавки ( освен догодина , още 2 -3 седмици амино)
Аз съм използвал и съм доволен повишава ми издръжливоста а сега дали е вреден или не не мога да кажа (то като погледнеш нещо има ли дето да не е вредно)
[quote author=”Владимир”]Не знам, аз такива работи съм решил да не пия. Просто като знам, че може и да има дори и минимални шансове(дори и не при предозиране) за негативен ефект върху здравето въобще не ми се мисли да пия.
и кви са шансовете да ти стане нещо и по точно кво да ти стане ? и ти ли ще кажеш рак ?
18.04.05
01:29
[quote author=“x_3_mar”][quote author=”Владимир”]Не знам, аз такива работи съм решил да не пия. Просто като знам, че може и да има дори и минимални шансове(дори и не при предозиране) за негативен ефект върху здравето въобще не ми се мисли да пия.
и кви са шансовете да ти стане нещо и по точно кво да ти стане ? и ти ли ще кажеш рак ?
Ами да, чувал съм(чел съм), че има такъв проблем. А и креатинът се ползва свободно от 1992 год., така че реално не е тестван в дългосрочен план. Дискусии има много. И в този форум ще намериш купища. Но аз не се опитвам да убедя някой да не пие или да пие. Просто не ми харесва идеята АЗ да пия. :)
18.04.05
14:48
x_3_mar, всеки ползва каквото си иска. Щом за някои е здравословен - нека е така... Не желая да те убеждавам или разубеждавам.
Темата е за проблем с родители. Просто вметнах известната възможност родителите да са прави или да имат поне малко надежден източник. Нека да не я превръщаме в за и против креатина.
Повечето от това може и с храната. Не ставайте от 10 годишни финансови донори на фармацевтичните компании, които само мислят как да цицат, не и за вашето здраве. Лъжете се, ако си мислите, че има такова нещо, от което се качва бързо и много мускулна маса и е полезно за здравето.
Преди въобще да подберете какв , как и кога да вземате, потренирайте малко, поспазвайте някакъв хранителен режим и после установете какво точно ви трябва. И дали ви трябва. Ако искате да станете професионалист - да, трябва ви. Ако тренирате за себе си - е по - добре да тренирате 12 месеца за същия резултат, отколкото 11 месеца плюс кой знае какви мизерии в тялото ви минус хвърлени сума пари.
Поздрави!
даммм двер :) абсолютно си прав и сори за оффтопика дето се получи в краина сметка креатина не е тва вълшебно хапче дето като го пиеш и растеш без да тренираш даже аз просто се вързах за това че креатина и рака имали нещо общо просто много медицински лица в семеиството :lol:
а по темата единственото дето мога да посаветвам момчето е да консултира родителите си с някои лекар които не живее и лекува по методи от преди 15 години