Проблем с родители

Темата е заключена.
Прескочи до:
JI

10.04.05
23:35

такам имам голям проблем с родителите зех си 100 грама креатин с 1 кило декстроза и сурватъчен протеин на нутриум и баща ми ми вдигна луд сканадал че тея неща не са нормални че сам бил вманиачен че ми стигала храната  само .... и ми казва че сам изял много а ето следното което ядох за деня : макарони , кисело мляко , зеле с месо , салата , пържола , кисело мляко , риба , 3 яйца месото и зелето както и рибата бяха малко . Твърди че ще ако спра с фитнеса и яденето нещо щяло да ми стане и такива работи иска да спра и да тренирам ....
Моля Ако има медицинско лице или хора които наистина разбират и имат факти ( никой не искам да обиждам просто ми трябват доказателства ) че това  с протеина и креатина не е вредно .... ( тренирам от 8 9 месеца не сам земал такива добавки освен протеин от време на време ) да пише в тази тема . Поне от части да мога да го обедя че е нормално .... ако тренирам ... да ....ям ....
ааа на 15 сам след 2 месеца ставам на 16 ....  незнам какво да правя .........

Заглавие от рода “ПОМОЩ” е неприемливо.
vanisher

10.04.05
23:39

няма по важно за тренирането от самата храна,нали именно от нея изгражда мускулната тъкан,а тия добавки които си си взел са си чиста проба храна на прах,е естествено си има и някои незаменими добавки които не могат да се добавят от храната
ама яж,много,колкото можеш повече,и гледай да е качествено,месце,оризец,храни богати на белтъчини..

10.04.05
23:41

На тази възраст е нормално да ядеш много, дори и да не тренираш - все пак още растеш. А за протеина и креатина - ами не са вредни, но не са и задължителни, т.е., може да минеш и без тях ;)

JI

10.04.05
23:58

Мерси за отгожорите ще ви помоля и да напишете един нормален хранителен режим за мен като се има предвид че тренировката ми не е много тежка, ако може и в грамаж защото на това което казвам баща ми също не вярва казва че е невъзможно тои който работи много да яде по малко от мен .....

11.04.05
00:27

Баща ти не е на 15, и няма нужда от толкова ядене. Съмнявам се също така, че бачка тежък физически труд. Заведи го в залата и му направи една интензивна тренировка, и после го питай дали няма нужда от повече ядене :) Аз лично, в деня на тренировка мога да ям непрекъснато, и пак да съм гладен. Ще е много по - убедително, отколкото да спорите :) Хранителен режим малко трудно се пише за непознат човек, без да му знам данните, пък и аз от хранене не разбирам много. Твоят пример изглежда добре, въгреки, че не си споменал грамажа, и не ми се струва много, даже може и да не ти достига.

11.04.05
00:40

нормално бе  :lol: и наще викат че се тъпча като бройлер с “химикали” и “смески”ама след като се консултираха с лекара ми и разбраха че не е вредно поокротиха топката :wink:

11.04.05
00:43

наще пък не могат да ми се нарадват,защото бях доста хилаво тинейджърче,малко ядях и нищичко не ми се лепеше и откато взех ад тренирам нуцфата от качествена хранаси каза думата - такова ядене пада,че не могат да ми смогнат с готвенето

11.04.05
18:40

хм... че то и аз ям повече от баща ми ма не дебелея докато той сугурно ша стане 120 кила ко яде като мен
то си е нормално да се яде щом растеш(метаболизма ти е много по-бърз)
а ако спреш да тренираш просто ша надебелееш
кофти кат ядеж по много е че се свиква и после е малко трудно да намалиш когато чистиш(постоянно ша си гладен)нищо повече няма да ти стане а за добавките - вземай ги по описание и бъди спокоен

11.04.05
19:32

и аз имам този проблем,но наште се консултираха с някви тяхни познати доктори които също казали че протеините били вредни
хвала на такива лекари :D :D :D

11.04.05
21:36

те родителите са подло съсловие и се подкрепят едни други  :twisted:  не ми се мисли как ще обясня на майка ми, че л-карнитина дето ще го пия няма да ме убие  :roll:  според тях щом е под формата на прах или хап значи е отрова, всички производители убиици, а тия дето им дават права за производство са продажници ...
родители с една дума!

12.04.05
09:42

[quote author=“tory_”]те родителите са подло съсловие и се подкрепят едни други  :twisted:  не ми се мисли как ще обясня на майка ми, че л-карнитина дето ще го пия няма да ме убие  :roll:  според тях щом е под формата на прах или хап значи е отрова, всички производители убиици, а тия дето им дават права за производство са продажници ...
родители с една дума!

Иди обяснявай как 4 кила прах на месец са полезни - толкова протеин взимам и едва обяснявам, затова вече мълча, бъркам, гълтам, раста и не ме питат!  :lol:  Но си права!

12.04.05
10:15

[quote author=“tory_”]те родителите са подло съсловие и се подкрепят едни други  :twisted:  не ми се мисли как ще обясня на майка ми, че л-карнитина дето ще го пия няма да ме убие  :roll:  според тях щом е под формата на прах или хап значи е отрова, всички производители убиици, а тия дето им дават права за производство са продажници ...
родители с една дума!

Подкрепям напълно родители с подобно мислене. :D (сериозно)

родители с една дума

С друга дума:
Производители
Вносители...
Как мислиш, кой от тези е най - загрижен за здравето ти?

12.04.05
22:46

Е мама и тате много ясно! Ама те не разбират кога да спрат с вманиачените грижи и не знаят кога да вярват, че и сами можем! В това е основата. Ако не сгрешиш няма как да се научиш нали ;) Не ме разбирайте погрешно уважавам всичко което правят за нас, просто в дадени моменти се иска разбиране и съдействие. А повечето родителски тела не можеш ги обори и с научнодоказани факти.

12.04.05
23:03

То родителите вярно че се грижат за нас, ама все пак човек си има приоритети и сам избира какво да взима и какво не! Човек може да иска нещо по-сериозно от спорта и това в началото се прави с ядене, после добавки, а накрая...  (всички знаете, няма да го казвам че излиза като пропаганда)!  Аз казвам на майка ми че пия само протеин и витамини (иначе още доста други работи), защото стават луди скандали! Първото шише с л-карнитин като го занесох си помисли че е дрога  :? Знам че Мартин е родител, знам че се притеснява като все ки за детето си, но все пак то избира пътя си след 18 г примерно! Натам можеш само да му помагаш, не да му пречиш! Поне при мен положението е такова, но нашите не ми помагат!

12.04.05
23:19

[quote author=“YODA”]Първото шише с л-карнитин като го занесох си помисли че е дрога  :?

Виж какво звучно име: L-Carnitine (елкарнитин), почти като LSD (елесди) - все едно казваме: стопроцентова синтетична дрога. Добре, че сега нон-стоп го рекламират по teleshop-a, и всички разтревожени родители могат да си отдъхнат: L-Carnitine не било дрога. :lol:

Като си купих първата опаковка от нискокачествения “протеин” на Biogame в далечната 1995та, нашите полюбопитстваха и даже го опитаха и ми се посмяха. А сега не мога да ги убедя, да спрат да дават пари за скапани таблетки от ябълков оцет и там други такива “чудеса” на природата, ами да идват с мен в залата.
Та общо взето проблеми не е имало. Дай боже на всеки точни родители.
Но добре правят, че се притесняват за нас, иначе ще сме свършили 5 пъти повече ненужни глупости.

12.04.05
23:27

Ми, по-хубаво добавки отколкот пиене, дрога, пушене, (понякога и жени  :lol:, извинявам се на другия пол ама понякога верно е така - 100%  и те казват от време на време за нас така)! Поне вършиш нещо полезно с добавките, въпреки че има малка доза пристрастяване към тях, т.е. като имаш успехи с тях си мислиш че те са “виновни” за успеха и продължаваш да ги взимаш! (То същото важи и за др. работи по-горе - като пиеш ставаш по-отворен и това ти харесва, ставаш интересен на другите, следователно продължаваш да пиеш! :oops:  :oops:  :oops: Тъпо ама е така!  Тука се намесват и комплексите, които си признавам, че ги имам, за съжаление в големи количества)!

12.04.05
23:58

[quote author=“6efa”]нормално бе  :lol: и наще викат че се тъпча като бройлер с “химикали” и “смески”ама след като се консултираха с лекара ми и разбраха че не е вредно поокротиха топката :wink:

Ми той и моя баща се консултира с един негов приятел дето е доктор и от тогава си крия протеина под леглото :)  :(

13.04.05
00:17

То това лекарите също са голяма напаст! Ще съдя моята че е казала на майка ми че съм взимал креатин - къде отиде Хипократовата клетва! :evil:  :evil:  :evil:  Освен това е казала че ще се спомина на 30 години от добавките!!! :evil:  :evil:  :evil:  Те лекарите ти предписват какви ли не отрови, ама като стане дума за такива работи... Той Хубстър знае най-добре! :evil:

13.04.05
00:20

Всеки е минал през подобен период докато свикнат после не мрънкат ще остискаш пич

13.04.05
14:08

те дъртите са такива....в началото мрънкаха (преди 5 год.) ама сега бъркам, пия, прах, хапове - дори не питат кво е това :D

13.04.05
16:57

леко офтопик:
А аз какво да кажа като моите даже се опитват да ме спрат от тренировки, и ми повтарят че съм огромен, дебел и грозен???? а аз съм само 78 кг, верно че поомазнени, 37 ръка....
/оффтопик

Единствения начин според мен е да се нмери някои лекар който може да сподели твоето мнение, че дадените неща не са вредни в дозите които ще вземаш (говоея за протеини, амино, л-карнитин ако наистиан не е вреден, щото в една друга тема ме наплашиха че бил яко токсичен)...И те да знаят постоянно какво вземаш...поне аз ще се опитам да направя така...

13.04.05
18:02

Като си бъркам сместа за след тренировка майка и татко се хващат за главата :)) ама вече не им пука толкова .. отказали са се от мен хората .. а аз само добавки ползвам :)

забърквам дозата в шейкъра и я пия до една минута иначе шейкъра се разтопява ;)  :lol:  :lol:

Ако някой ти казва, че креатинът не е вреден, не му вярвай!

13.04.05
18:33

[quote author=“D3BEP”]Ако някой ти казва, че креатинът не е вреден, не му вярвай!

И защо?

13.04.05
18:35

Зарежете този креатин при мен ник’ва работа не е свиршила тая добавка.
по-здрави

Заради креатинина, рака, диабета... И с трите има връзка.

17.04.05
12:54

[quote author=“D3BEP”]Заради креатинина, рака, диабета... И с трите има връзка.

:?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:

MI

17.04.05
17:34

Дзвер , нека всеки сам избира дали да пие или да не пие креатин , просто досега никой , който е пил креатин не е усетил някакъв страничен ефект , което би трябвало да те кара да мислиш че всички неща ,които се пишат от неизвестни лекари и то доста некомпетеннтни ,са пълни глупости! И другото което е, все пак МК на МОК е заявило като краен резултат след множество сриозни и последователни проучвания и иследвания че креатина е напълно безвреден.Щом МК на МОК го казва , коментара е излишен ....
по-здрави

Че аз никого не съм спрял да пие креатин?
Аз му казвам какво рискува; не виждам какво ви пречи това...
Некомпетентни лекари... Кофти ми е, че не пазя линка към един американски форум. Медицнски беше ако не се лъжа. Там една сравнително млада жена е ревала повече от месец. Била е оперирана от рак, ако не се лъжа в областта на черния дроб. Та ревеше, защото креатинът й се е вдигнал и според нейния лекар това създавало опасност от разсейки... Няколко човека се изредиха да й дават акъл, тя изглежда пробва някои от нещата, но нямаше успех - и при второто изследване креатинът й остана висок. И при третото писа, че й намерили разсейки.
Случайно попаднах там, съжалявам, че не пазя линка... Ама ако пак ми падне, ще го запазя. Та да обясните на тях и на нея, че са некомпетентни и нещата нямат никаква връзка....
Че връзката може и да е спорна, може... Ама чуждото мнение е добре да се уважава :)

17.04.05
18:40

аз пък съм  чел  за  спортисти по точно  футболисти на които им е давано нещо от сорта на  30 гр на  ден  в продължение на няколко месеца. с една дума яко са го предозирали и в краина сметка единствения страничен ефект  било леко стомашно неразположение. а тва дето  го четох някъде във  форума  че  ще хванеш рак от креатина ми се струва пълна глупост. наи лошото е човека на сериозно говореше! дам иначе лекарите не знаят ква е причината за рака

Ами и Недик и други зимали по 400 грама бионабол на ден... 10 пъти нормална доза и оцелели? Може би бионаболът е безвреден???
Всеки може да вярва каквото си иска.

17.04.05
21:18

[quote author=“D3BEP”]Че аз никого не съм спрял да пие креатин?
Аз му казвам какво рискува; не виждам какво ви пречи това...
Некомпетентни лекари... Кофти ми е, че не пазя линка към един американски форум. Медицнски беше ако не се лъжа. Там една сравнително млада жена е ревала повече от месец. Била е оперирана от рак, ако не се лъжа в областта на черния дроб. Та ревеше, защото креатинът й се е вдигнал и според нейния лекар това създавало опасност от разсейки... Няколко човека се изредиха да й дават акъл, тя изглежда пробва някои от нещата, но нямаше успех - и при второто изследване креатинът й остана висок. И при третото писа, че й намерили разсейки.
Случайно попаднах там, съжалявам, че не пазя линка... Ама ако пак ми падне, ще го запазя. Та да обясните на тях и на нея, че са некомпетентни и нещата нямат никаква връзка....
Че връзката може и да е спорна, може... Ама чуждото мнение е добре да се уважава :)

Честно казано , и аз подкрепям мнението на ДЗВЕР и мисля че креатина не е безвреден , неведнъж съм чувал разни коментари по негов адрес , и то от висококлалифицирани лекари.

17.04.05
22:41

Не знам, аз такива работи съм решил да не пия. Просто като знам, че може и да има дори и минимални шансове(дори и не при предозиране) за негативен ефект върху здравето въобще не ми се мисли да пия.

17.04.05
23:25

[quote author=”Владимир”]Не знам, аз такива работи съм решил да не пия. Просто като знам, че може и да има дори и минимални шансове(дори и не при предозиране) за негативен ефект върху здравето въобще не ми се мисли да пия.

И аз съм така - за 1и половина година тренировки съм вземал само 2 седмици аминокиселини , и не смятам занапред да вземам хранителни добавки ( освен догодина , още 2 -3 седмици амино)

18.04.05
00:00

Аз съм използвал и съм доволен повишава ми издръжливоста а сега дали е вреден или не не мога да кажа (то като погледнеш нещо има ли дето да не е вредно)

18.04.05
00:48

[quote author=”Владимир”]Не знам, аз такива работи съм решил да не пия. Просто като знам, че може и да има дори и минимални шансове(дори и не при предозиране) за негативен ефект върху здравето въобще не ми се мисли да пия.

и кви са шансовете да ти стане  нещо и по точно кво да ти стане ?  и ти ли ще кажеш рак ?

18.04.05
01:29

[quote author=“x_3_mar”][quote author=”Владимир”]Не знам, аз такива работи съм решил да не пия. Просто като знам, че може и да има дори и минимални шансове(дори и не при предозиране) за негативен ефект върху здравето въобще не ми се мисли да пия.

и кви са шансовете да ти стане  нещо и по точно кво да ти стане ?  и ти ли ще кажеш рак ?

Ами да, чувал съм(чел съм), че има такъв проблем. А и креатинът се ползва свободно от 1992 год., така че реално не е тестван в дългосрочен план. Дискусии има много. И в този форум ще намериш купища. Но аз не се опитвам да убедя някой да не пие или да пие. Просто не ми харесва идеята АЗ да пия.  :)

18.04.05
07:08

Всеки сам избира пътя на самурая ;) :lol:  :lol:  :lol:

x_3_mar, всеки ползва каквото си иска. Щом за някои е здравословен - нека е така... Не желая да те убеждавам или разубеждавам.
Темата е за проблем с родители. Просто вметнах известната възможност родителите да са прави или да имат поне малко надежден източник. Нека да не я превръщаме в за и против креатина.
Повечето от това може и с храната. Не ставайте от 10 годишни финансови донори на фармацевтичните компании, които само мислят как да цицат, не и за вашето здраве. Лъжете се, ако си мислите, че има такова нещо, от което се качва бързо и много мускулна маса и е полезно за здравето.
Преди въобще да подберете какв , как и кога да вземате, потренирайте малко, поспазвайте някакъв хранителен режим и после установете какво точно ви трябва. И дали ви трябва. Ако искате да станете професионалист - да, трябва ви. Ако тренирате за себе си - е по - добре да тренирате 12 месеца за същия резултат, отколкото 11 месеца плюс кой знае какви мизерии в тялото ви минус хвърлени сума пари.
Поздрави!

18.04.05
17:29

даммм  двер :) абсолютно си  прав и сори за  оффтопика  дето се получи в краина сметка креатина не е тва  вълшебно хапче дето като го пиеш и растеш без да тренираш даже аз просто се  вързах за това че креатина и рака имали нещо общо  просто много медицински лица  в семеиството  :lol: 
а по темата единственото дето мога да посаветвам момчето  е да консултира родителите си  с някои лекар  които не живее и лекува по методи от преди 15 години

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1