Повече косми ли излизат след кола маска (за мъже)

25.11.11
23:28

Здр, на 21 съм и наскоро си бях махнал космите на ръцете, след това още 1-2 пъти и мисля, че определено след това растат по-твърди и черни косми :/ Айде ако някой има наблюдения да сподели.

25.11.11
23:40

Определено, не! Махай си ги редовно и все по-редки ще стават. Аз съм имал предиоди, в които съм ги махал, след това съм прекъсвал и най-много стигат до предишното положение. Давай смело с колата маска.

Не знам като количество повечето казват че стават по малко. Но със сигурност стават по дебели и по твърди особено при мъжете.

26.11.11
00:06

Не е вярно, от опит го казвам, същите са си :)

26.11.11
02:48

казано от Марин Маринов на 25.11.11, 23:46:

Не знам като количество повечето казват че стават по малко. Но със сигурност стават по дебели и по твърди особено при мъжете.

Аз пък твърдя, че със сигурност не си прав! Нещо друго в защита на твоята теза има ли?

26.11.11
10:37

За бръсненето бях чел, че когато косъмът прорасне след бръснене, той има затъпен край и създава илюзия, че е по-дебел. Може да изглежда и по-тъмен, защото не е облъчен от слънцето. Мисля, че важи същото и за кола-маската.

26.11.11
10:55

казано от introducer на 26.11.11, 10:37:

За бръсненето бях чел, че когато косъмът прорасне след бръснене, той има затъпен край и създава илюзия, че е по-дебел. Може да изглежда и по-тъмен, защото не е облъчен от слънцето. Мисля, че важи същото и за кола-маската.

Това е едното, второ когато косъмът е дълъг в края си той вече е износен и съответно по-тънък което допълнително подсилва тази илюзия.

26.11.11
12:18

100% стават много по-редки още след едно-две премахвания :)

Абсолютно не съм съгласен, моите станаха много по-тънки и по-фини, а който ме е виждал, знае, че имам бая козина, върху която да проведа наблюдения, а и с жени съм обсъждал (и наблюдавал разликата във времето).

ИЗВОД: по-редки и по-тънки и при двата пола

Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 26.11.11 12:23.

26.11.11
20:13

А вярно ли е,че в годините около 20-25 мъжа се окосмява и ако правиш кола маска в това време и ще станеш мн космат ?

26.11.11
20:23

А когато след кола маска ставаш на едни гадни бели пъпки ко да правиш!
Дайте съвет...!!

Г.

26.11.11
20:25

asdas….....dz

Пак пиша: след редовно обезкосмяване, излизат по на рядко, по по-тънки, на по-голям интервал от време. Давайте смело :)

27.11.11
10:17

Според мен зависи и от гена дали ще ти оредяват или ще излизат повече

27.11.11
10:26

казано от JORO GEORGIEV на 26.11.11, 20:23:

Дайте съвет...!!

Г.

Мажеш с крем и не ги пукаш. Появата им зависи от типа на кожата.

29.11.11
15:17

ако си правиш колата маска при специалист/козметик/, ще имаш само ползи. Косъмът се разрежда и става по-слаб. Не ти излизат пъпки и не боли после.

казано от Valdis на 26.11.11, 02:48:

Аз пък твърдя, че със сигурност не си прав! Нещо друго в защита на твоята теза има ли?

Аз говорих от личен опит. Но не всички сме еднакви може при други да не е така. И да ако си правиш редовно кола маска се получава един момент в който наистина изглеждат че са оредели. Но ако спреш и за период 2,3 месеца се връщаш на същото ниво. А покрай косъмчетата се оскубват и мъхчета които по късно стават по дебели косми. Но това  може да не е така при хора с тънки и светли косми. Тях примерно не искат да ги махат на лазерна, а само дебелите и тъмни.

S!

30.11.11
12:35

казано от Марин Маринов на 29.11.11, 23:35:

казано от Valdis на 26.11.11, 02:48:

Аз говорих от личен опит. Но не всички сме еднакви може при други да не е така. И да ако си правиш редовно кола маска се получава един момент в който наистина изглеждат че са оредели. Но ако спреш и за период 2,3 месеца се връщаш на същото ниво. А покрай косъмчетата се оскубват и мъхчета които по късно стават по дебели косми. Но това  може да не е така при хора с тънки и светли косми. Тях примерно не искат да ги махат на лазерна, а само дебелите и тъмни.

Има някаква истина в това. Някъде бях чел, че имаме косми колкото маймуните(това бяха дали за пример), но са много по-малки и много по-светли - т.е. мъхчетата. Дали наистина когато се премахнат, ще станат по-твърди и по-тъмни на цвят ?

30.11.11
13:42

казано от J. I. на 30.11.11, 12:35:

Дали наистина когато се премахнат, ще станат по-твърди и по-тъмни на цвят ?

Ако са отскубнати - не.

Мнението беше редактирано от Станимир на 30.11.11 13:42.

S!

30.11.11
14:06

Имах предвид с бръснача, т.е. те не се скубат, а просто се “подстригват”

30.11.11
14:22

казано от J. I. на 30.11.11, 14:06:

Имах предвид с бръснача, т.е. те не се скубат, а просто се “подстригват”

И така няма да станат по-дебели, просто се получава визуална измама, но дефакто структурата на косъма не се променя.

S!

30.11.11
14:23

Ахам, мерси много. Кефят ме космати ръце :D и мислех ако наистина стават по-тъмни космите, да се прежаля и да ги резна :D

30.11.11
14:29

казано от J. I. на 30.11.11, 14:23:

Ахам, мерси много. Кефят ме космати ръце :D и мислех ако наистина стават по-тъмни космите, да се прежаля и да ги резна :D

След подходящо хормонално лечение можеш да замясаш на горила, тъй че варианти има :D :D

Мнението беше редактирано от Valdis на 30.11.11 14:42.

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.12.11 13:31.

21.01.13
17:23

казано от karfi4ka на 27.11.11, 10:26:

казано от JORO GEORGIEV на 26.11.11, 20:23:

Дайте съвет...!!

Г.

Мажеш с крем и не ги пукаш. Появата им зависи от типа на кожата.

А този крем помага ли и за подкожните косъмчета.

26.01.13
11:35

Веднага след колата, мажеш кожата обилно с лавандулов спирт, след като изсъхне се напудряш със Сулфатиацол, и няма въобще да излязат пъпки! А при първия път, евентуално втория е нормално да излязат, тъй като е нормална реакция на кожата. Зависи кой ви я прави, и с какви материали работи. Мойта козметичка работи с кола от хиляда и балканската, на основата на колофон и восък, но ефекта е много по-траен от новия тип маски :) При кола маската няма врастване на косми!

06.05.14
22:08

Така, виждам няколко твърдения на теория и доста абсурдни въпроси. 99% от случаите, на място където досега не си правил кола маска и направиш за пръв път - ще излезат тези малки пъпчици. Добрите новини са че ако не ги чоплиш ще се махнат до 2 седмици, но ако ги чоплиш могат да ти останат много след като ти поникнат дълги космите отново (личен опит). След това на втората кола маска пак има шанс за пъпчици, но е изключително малък - като човек със страшно проблемна кожа (мазна и поддала на акнето) казвам, че на втория път, който си направих кола маска на долна половинка крака, имаше само 1-2 пъпчици и нищо друго. Космите със сигурност стават много по-редки, но това не е след първия път. Това става вече към 3-тия. Дотогава просто си растат същите, пък ако сте в пубертет и още сте във фаза засилване на окосмяването - нормално да ви излизат по-нагъсто. За мъже бих казал само едно - много помислете върху кола маската въху гърдите, защото първия път наистина оставя огромно възпаление и много пъпки, които биха били още по-зле ако спите и по корем (допълнително ще ви дразни кожата). НИКАКВО ЧЕСАНЕ НА ОБЕЗКОСМЕНА ЧАСТ - ОТ ЛИЧЕН ОПИТ КАЗВАМ!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1