05.12.11
00:23
Добър вечер на всички съфорумци!!!
Отдавна спрях да тренирам поради лични и здравословни причини, в следствие отново искам да се върна в бранша но не съм наясно как да започна. Под “Как да започна?” имам предвид че не мога да продължа със същото натоварване както в напреднала фаза. Например дали да започна с кръгови, или с леки тежести, но същите тренировки?!?!?
Свободно време за тренировка в залата се осъществява през 2 дена, което значи че ако ще ходя, трябва да ходя 2 един след друг дни в залата, после 2 дена почивка и после отново по-същият начин.
Благодаря.
05.12.11
10:16
Хвърли един прочит на Започнах (поднових) тренировки, а сега накъде?
Иначе започваш като от нулата - с леки кръгови тренировки. Опитай с Първи стъпки във фитнеса, изкарай по нея 3-4 седмици, след което можеш да се насочиш към 3-месечна кръгова тренировка за начинаещи или Качвайте маса веднага след 4-тата седмица!
Поздрави!
05.12.11
23:19
Здравей,
ще ти предложа това което аз правя след прекъсване.
Първа фаза - 4 седмици -цялото тяло в една тренировка /6-8 упражнения/ веднъж на 3-4 дни/общо 6 тренировки за 4 седмици/
Втора фаза - 5 седмици - тренировки два пъти седмично,разделям тялото на две, едната половина тренирам в една тренировка, след 2-3 дни другата половина в друга тренировка /общо 10 тренировки за 5 седмици/
Трета фаза - 6 седмици - тренировки три пъти седмично, разделям тялото на три / общо 18 тренировки за 6 седмици /
това е фазата в която се достига максимума и се тренира най-интензивно.Първата е въвеждаща,втората е подготовка за третата.
Четвърта фаза - Почивка 1 седмица, ако в необходимо и 2 седмици. След което цикъла се повтаря, ако се почива една седмица може направо от втората фаза, ако е по дълга почивката от първата.
Трябва да кажа че следвам философията на Стюарт МакРобър и отчасти на Майк Ментцер, което е по-различно от общо приетото, но си струва.
поздрави