Започвам от нулата

Темата е заключена.

18.12.11
21:57

Поредния дневник на кандидат-отслабваща девойка,знам.След няколко писъмца,разменени тук,в сайта,видях,че по моите методи не отслабвам “правилно”.Всъщност,спрях да отслабвам,дори и си възвърнах почти 2 кг.
Преди няколко дни за мен здравословното хранене се изчерпваше с Активия и чай Сание(Брррррр),но вече не е така.Прочетох няколко пъти,че ядките и зеленчуците не били толкова вредни,колкото твърди Пиер Дкан.Надявам се да помагате със ценните си съвети и на мен,защото определено имам грешна представа за храненето и тренировките.
Моята цел е да смъкна 5-6 кг от сегашните ми 52,400 при условие,че не се свлеча като ..мммм... шар-пей.
Висока съм 154 см,не си знам обиколките на тялото,но тази седмица ще поправя това.
Днес съм се хранила с въглехидрати основно,поне според мен
3в1
2 банана,1 мандаринка
около 350 гр ориз със зеленчуци,но бях зверски огладняла!От 10 сутринта до късния следобяд изобщо не се сетих да ям
2 банана,пилешка пържолка на скарата
малко нар
печено пиле с малко картофки

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 18.12.11 22:20.

не съм много наясно с женските схеми за трениране, хранене и отслабване. но като за на4ало мога да те посъветвам с основните правила които предполагам са еднакви за всички. без въглехидрати след 17-18 часа и повечко кардио. а и като шар пей няма ка да станеш при тези кг и целта която търсиш. ами успех

Модерация: Замяната на букви с цифри не е позволена. Моля, съобразявайте се с правилата! Благодаря!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.12.11 22:22.

18.12.11
22:15

Цветелин,мерси за съвета :))Всъщност днес имам въглехидрати след 17ч-бананите и няколко парченца картофче.Утре ще положа усилие да не прегладнявам,защото според мен самия факт,че бях умряла от глад ме караше да ям повече!Смисъл,все едно трябваше да ям,ям,ям като че е края на света и не можех да се спра.Може и да си втълпявам,не знам.

19.12.11
08:41

Здравей! Радвам се, че си си направила дневник- това е първата стъпка!
Добре дошла и успех :)

19.12.11
09:58

Добре дошла и успех с тренировките! Най-важно е постоянството, не бързай, резултатите няма да закъснеят! :)

19.12.11
11:03

А какви мислиш да са ти тренировките г/д?
Иии не знам дали разбрах правилно, но искаш да станеш 46-47кг? Не е ли малко... прекалено, дори и за човек 1.54?

ами то по принцип при свалянето си има от време на време малко глад:) гледай да си разделиш храненията на 4, 5 или 6 за през деня, на 3-4 часа на не много големи порции. след 17 ти се падат някъде 2 хранения и гледай да са белтъ4ини и салати. салати даже на воля може да хапваш

Модерация: Замяната на букви с цифри не е позволена. Моля, съобразявайте се с правилата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.12.11 22:24.

20.12.11
16:35

Здравейте,вчера не можах да вляза.Има проблем с фейсбук вход...или нещо такова.Както и да е,днес съм на линия.Менюто за вчера беше мазало,преяждане на корем:
3в1,банан и мандаринка
ябълка,ориз със зеленчуци и 2 яйца
3в1,сурови бадеми-пакетче от 90 грама,ябълка,пилешка пържола от вакуумираните,защото не ми се готвеше
пилешка кавърма,2 банана и няколко резенчета ананас
кисело мляко с мед и прашец
Вчера правих и малко”кардио”,нарочно го слагам в кавички,щото реално погледнато беше миене на прозорци и яко чистене.
А за днес:
3в1,банан и ябълка
1 десертче Корни
мусака,1 чаша прясно мляко Верея за бременни
3в1,половин абълка и няколко парчета ананас
омлет
ще допълвам утре ,но е сигурно за кис.мляко:

Мнението беше редактирано от Achillea Millefolium на 20.12.11 16:48.

20.12.11
16:37

Забравих да попитам за кафявия ориз от кои магазини си го купувате?В цял Тмаркет не го намерих,да не говорим за кварталните магазинчета..

20.12.11
19:14

В Т-маркет няма да откриеш, просто защото не зареждат. Ако около теб има Хит, СВА, Фантастико или Меркатор... можеш да провериш

20.12.11
19:35

Ооо,тука няма такива  вериги магазини.Като си ходим на Монтана ще се запася със кафяв ориз,там не може да няма.Мерси gips

Виж в Billa, Kaufland или друг магазин от по-големите вериги, Равнец. :) В София има на много места.

И нещо странично - на езика на науката видовото име се пише с малка, а не с главна буква. Което не значи да променяш нещо, де... :)

21.12.11
18:58

Здравейте.Идвам пак да си запиша как съм се хранила.
Вчера след омлета ядох домашно филе,1 филия хляб и малко мляко Верея за бременни.Ние си му казваме филе,в магазините е “Елена”
За днес:
3в1
2 банана и един портокал
2 препечени филийки с крема сирене
3в1
бяла риба във фолио с лимон и магданоз
банан,салата от марулки и краставици,2 варени яйца и няколко парченца кашкавал

Днес сутринта карах колелото,за не повече от половин час :Д много е неудобно.

23.12.11
12:09

Вчера:
3в1,портокалов сок от кутия
мусака
банан и 2 портокала
3в1,няколко еклера
мляко Верея за бременни
мусака,портокал

23.12.11
21:45

Менюто днес:
3в1,2 банана
ориз със зеленчуци,свинска пържола на скара
3 парчета помело,2 мандарини
3в1
млечен шейк банан
ориз със зеленчуци,1 варено яйце,няколко парчета шунка и кашкавал
Хора,нищо не свалям!Защо така?Къде бъркам??

23.12.11
22:23

Може да намалиш малко плодовете, примерно 1-2 на ден :)

казано от Achillea Millefolium на 23.12.11, 21:45:

Хора,нищо не свалям!Защо така?Къде бъркам??

А защо трябва да сваляш? Освен че го искаш де, то това е ясно. Но какво друго от цялата картина очакваш да доведе до сваляне? Колело 30 мин? Или това, че си няколко дни на ‘диета’?
Въобще как си представяш, че става свалянето всъщност?

23.12.11
22:34

Първо, дневника ти е на 5 дни. Не знам колко очакваш да свалиш за 5 дни, но в най-добрия случай, ако говорим за мазнини, може да разчиташ на 200 гр. Което кантара няма как да го хване.
Второ, храната ти не е подходяща. Ако разчиташ да сваляш с такова хранене, откажи се от сега. И да свалиш нещо, няма да са мазнини.
А, и трето - не виждам тренировки.

Мнението беше редактирано от Петко К на 23.12.11 22:36.

26.12.11
12:52

Защо пиеш 3 в 1? Толкова е вредно и изкуствено, че... по-добре пий обикновено кафе с мляко и захар, пак ще приемеш въглехидрати, но поне ще знаеш, че при всички случаи има по-малко боклуци, Е-та и прочие. Освен това според мен няма да започнеш да сваляш ако един вид преди лягане ядеш кисело мляко с мед (въглехидрати) и плодове (пак въглехидрати).. По-добре яж извара или нещо с протеини. Започни да готвиш без мазнини, като цяло не е добре да приемаш мазнини, преминали през термична обработка. Още едно съветче-не купувай вакуумирани пържоли, по-добре си купи риба на скара от топлите витрини, или дори пилешко на скара. Или най-добре си го сготви сама.
П.П. Не намаляй количествата храна, а вида на храната.

Мила

26.12.11
14:00

казано от Katerina Kostadinova на 26.12.11, 12:52:

Започни да готвиш без мазнини, като цяло не е добре да приемаш мазнини, преминали през термична обработка

Тук да допълня, че става въпрос за обработка на храната с растителна мазнина(изключение прави палмовото масло) Животинската мазнина е изключително устойчива на окисляване, за това е подходяща за пържене, задушаване. Важен фактор се явяват храните, които не трябва да се обработват с мазнина.

Мнението беше редактирано от Мила на 26.12.11 14:09.

БИ

26.12.11
14:06

препоръки :
1.хранене поне 5 пъти на ден на средни порции
2.снабдявай организма си с достатъчно Б.,М. и В.
3.намали джънка както казват тук на сандвичи, дюнери и т.н. и махни това 3в1 и безалкохолните.Пий си нормално кафе, което хем е вкусно хем съдържа полифеноли и пий повечко вода.
4.В. може да приемаш и след 17-18 , но не прости захари - шоколад и тестени изделия
5.почни да тренираш ефективно - т.е. Тренирай много, изтощавай се и намери подходящите упражнения за теб!
Ако спазваш всичко това и бъдеш редовна и търпелива ще има резултат, но трябва да знаеш , че няма да стане с вълшебна пръчица

26.12.11
15:21

Понеже момичето започва от нулата, не съм сигурна дали е наясно какво точно са въглехидрати, мазнини, протеини, кое в какво се съдържа, кое кога се приема, какво са сложни, прости въглехидрати, какво са полифеноли и т.н. Ако е така, ето няколко полезни линка:
1. Можеш да започнеш НВД
2. Какво е протеин
3. Информация за най - доброто кардио (според мен)
4. Защо трябва да правиш силови тренировки
5. Защо водата е важна
6. Инфо за мазнините

Има още много информация, но за сега това е достатъчно. И без друго се съмнявам всичко да изчетеш.
П.П. Извинявам се предварително, ако съм подценила по някакъв начин знанията ти, свързани с нещата, които изброих. Ако имаш още въпроси и т.н. те съветвам да ползваш търсачката на ББ тийм, има почти всичко и винаги ще извлечеш ползи.

БИ

26.12.11
18:04

То тези неща се учат още в у-ще.А дори и там да не  си ги научил винаги може да попиташ чичко гугъл :D или уики както и тук във форума.Ако човек се интересува винаги може да разбере кое какво е особено в днешно време.Също така препоръчвам да се прегледа темата за калориен минимум и калориен оптимум, там е описано доста добре за калорийния баланс.И аз едно време не ги знаех изобщо, но се заинтересовах и сега си знам доста неща , а има още много да се учи.

Иначе ако има някакви въпроси не се колебайте да питате!!!Дерзайте : )))

26.12.11
22:27

Ами момичето пие 3в1, приема доста фруктоза, мернах някъде и еклери, също така не тренира, а очаква да отслабне въпреки това... което ме навежда на мисълта, че едва ли е много наясно. А и тя сама казва, че е много объркана на тема хранене.

едииит; Achillea, казваш, че карането на колело ти е неудобно? Пробвай да правиш HIIT на пътека, да видиш дали е по-удобно :D Не се старай да ти е удобно, напротив, колкото по-неудобно, изцеждащо и трудно е, толкова по-добре :P

28.12.11
23:59

Ама,първо,трябваше да почна да ям въглехидрати,че почнах да припадам от диетата. :Д Тихомир ме посъветва така-да ям въгл. няколко дни и после пак мъчение.А от 3в1то ми е много трудно да се откажа,свикнала съм с него...ама и с това ще се боря,няма начин.
Няма смисъл да пиша какво съм яла през празниците.Свекървището ме довърши с нейните баници,щрудели и други ненормално калорични,вредни,но вкусни нещица.
Катерина,прочетох за HIIT-ми жива няма да остана,сериозно :Д
Относно храненето съм се запасила с кафяв ориз,мюсли(не съм сигурна,че ще ги ям) и Нестле Фитнес.
И още нещо-кое е лошото на киселото мляко с мед и прашец вечер?Става въпрос за 1 лъжичка мед все пак..чак толкова да вреди не ми се вярва.

Мнението беше редактирано от Achillea Millefolium на 29.12.11 00:05.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1